Új hozzászólás Aktív témák
-
m.magus
csendes tag
Nem csak az h epkezlab mondtat nincsen benne. De ahogy a cikk aljan a kommentbe is irtak. Rakenni a balhet az iPad-re mert, nincs rendesen kiepitve a halozat. Ugyan mar! Jah de el is felejtettem ez amerika
Emlekszem anno meg ( de lehet, h most is igy van ) az iPhone arusitasat is korlatoztak, mert a at&t-nek nem volt rendesen kiepitve a halozata, es nem tudta kiszolgalni azt a rengeteg iPhone-t. Es tessek, nem is kell egy teljes varost nezni, eleg egy egyetem
-
moonman
titán
usa egyetemeken is kezdik kitiltani. haladunk.
-
törölt tag
az izgi. ha akkor valaki oda akarna utazni, és magánszemélyként vinni a cuccot, akkor is elkobozzák a vámon?
kicsit amúgy olyannak érzem, mint amikor elfogadták azt a törvényt a tengeren túl, hogy bármilyen adathordozót elkobozhatnak, ha felmerül a gyanúja, hogy veszélyes információt tárolsz rajta (pl. nemzetbiztonsági kérdés). -
moonman
titán
izrael már banolta is az ipadot. kíváncsi vagyok, mi lesz a vége.
-
Sanyix
őstag
fél óra? másodpercekben mérhető a legrosszabb esetekben is... az appleteknél azt az időt amíg letöltődik meg nehogymár a java hibájának írd... ilyen az ÖSSZES vm-es program, idő kell neki (c#-nak is), míg elsőnek elindul. Utána viszont megy szépen. Sőt ha leállítod azután is, mert bennemarad az os cache-ében.
Azt se a java számlájára írd, mert egy telefon os-e szar, buta. Köze nincs hozzá a java-nak...
Ez olyan mintha egy autó motorjának a gyengeségét ráfognád a gumikra...
(itt van pl egy witcher savegame editor, java-ban. 5 sec-en belül elindult, úgy hogy 1 hete nem futott javas program, tehát cacheelve sem volt, viszont ha megnézek egy c#-os programot, az bizony többet szüttyög jóval, de még az se vészes)
-
Integra
titán
válasz
vehement69 #166 üzenetére
hülyeséget beszélsz jancsibohóc, mindössze nem nyavajgok az apple-lel szemben, hanem megoldásokat keresek.
na tipli kis maki. -
vehement69
senior tag
úgy érted, az Adobenál kezdjenek el dolgozni..
(gyk úgy értem hogy mindegyik szoftverükre és most itt tökmindegy hogy wines, vagy mekes, ráférne nem kis optimalizálás, ami az érte elkért árba + a verziónkénti 5-6 értelmesebb feature implementálása utáni időbe csak beleférne
)
-
Integra
titán
lekell szarni az apple-t szerintem, aki köcsög az köcsög és kész.
ez a fajta viselkedés hosszú távon úgyis megbosszúlja magát, de vannak idióták akik sosem tanulnak.
szóval imho az adobe tegye oda még jobban magát és dolgozzon még keményebben az androiddal, az ms-sel közösen és csinálják meg a frankót. elkezdeni már elkezdték és jó úton haladnak vele. -
floatr
veterán
Nem a flashre nem épít, hanem a player (a shockwave player is) egyre inkább púp a hátán. Arról van szó, hogy lassan lehet nélkülük is elég összetett, és hardverközeli RIA alkalmazásokat gyártani. Ettől függetlenül a "gyártás" az maradna a CS5 és társai feladata, az pedig eléggé pénzes dolog, viszont meg tudnának szabadulni egy ingyenesen fejlesztett kolonctól, ami eddig a flash és shockwave tartalmak megjelenítéséhez kellettek. Most ezekre egyre kevésbé lenne szükség, és ahogy láthatóan tudnak gyártani iphone natív exportot, úgy tudnának gyártani html5-alapút is canvas, webgl, svg ... eszközkészlettel.
-
DJS
tag
(#123) vehement69
A Google-től én nem tartok. Előbb fogják szétperelni a jogvédők, minthogy megszületne az a technológia, amivel értelmes információkat tud kinyerni ebből az adathalmazból. Egyelőre nagyon nehéz, még a hackereknek is.MIndenki más is szakítani akar a kocka informatikával, láttál már linwin flame topicot?
A kínais példa azért kiváló, mert a nyelvtudás az életben is ilyen hülye problémákat okoz. Hiába vagy te egy nagyon kiváló tudós, ha angolul nem tudsz megszólalni, akkor a tudományos világ számára nem is létezel. Pedig ott még csak egy mamutcég sincs, egyszerűen ilyen a világ.
(#126) cucka
Orwelli? Pedig pont ők kampányoltak az 1984-gyel(#127) floatr
Ha az Adobe nem épít a flashre, miért vásárolta fel?(#128) vehement69
"De minden rendszernek van korlátozása valamilyen szinten, egyfajta szintű zártság kell mindenképpen, ha egységes, átlátható, minőségileg biztosított és megfelelő felhasználói élményt nyújtó platformot szeretnénk építeni."Ez rendben van, de ezeket, mármint a zártság elveit, előre le kell fektetni. A kutya nem foglalkozna a iPhone zártságával, ha meg lenne mondva, hogy mi alapján szelektálnak. De te fejlesztőként ki vagy szolgáltatva nekik, mert az Apple nem köteles megindokolni a kizárás okát.
Tendenciaszerűen nagyon zavaró az a változás, ami a szoftverjogok körül zajlik. Mintha egyre kevésbé lenne érdeke a cégeknek a hosszú távú békesség.
(#134) vehement69
Moonman már megadta erre a választ: azért, mert az Apple csinálja a legfeltűnőbben.(#136) vehement69
"viszont egy designer csak igényes annyira hogy egy kellemesebb környezetben dolgozik"Ebből a logikából az következik, hogy Linuxot használ. Elvégre egy dizájner szereti, ha maga tervezheti meg a környezetét
-
DJS
tag
"Persze. A városokat a lakók miatt kamerázzák be. A repülőtéren az utazók biztonsága miatt csinálhatnak meg szinte bármit a gyanús emberekkel. Soroljam?
A szabadság korlátozása soha nincs a felhasználók érdekében. Soha nem is volt és soha nem is lesz. Látszat előnyök vannak. Hosszú távon soha senki nem fog jól járni a diktatúra és a kontroll erősítésével és a szabadság korlátozásával. Így van ez a szoftveriparban és általában az életben is."Ez csak paranoia. Jelenleg még nem volt olyan eset, hogy valakit ezekkel a kamerákkal megfenyegettek volna, egyelőre a lakók maguk szavazzák meg a kamerázást, mert egyszerűbb, mint az izomagyakat megnevelni vagy a bűnözőket munkára szoktatni. Hogy a jövőben mi lesz, azt a fene se tudja. Mindenkinek van kése otthon, de azért még nem szokott mindenki gyilkolászni vele, szóval ezek a hatalmi rendszerek azért elég hosszú ideig működhetnek a mi érdekünkben is.
Az Apple-nél viszont már előfordult, hogy ötletszerűen, vagy az érdekeiknek megfelelően tiltottak ki alkalmazásokat (már ha feltételezzük, hogy az Apple-nek érdeke lehet egyáltalán a kitiltás, hiszen részesül a bevételből), ugyanúgy, ahogy a Microsoft se ma jött le a falvédőről.
-
DJS
tag
Well, a Microsoft épp a múltkor nyilatkozta, hogy hát ők elvárnák, hogy ha valaki netkávézóban használja a szoftverüket, akkor az fizessen regisztrációs díjat, egyszeri alkalommal 50 dollárt.
Ez nekem nagyon ide kívánkozik.
Mindkettőben közös, hogy a cég számára teljesen lényegtelen bevételről van szó, egyetlen másfél perces reklámfilmre többet költenek, mint amennyi bevételt ebből a következő tíz évben nyerhetnek. Ez csak arra jó, hogy még egy bőrt lehúzzanak, mert megtehetik.
Az OS X kapcsán legalább az a bizonytalan érzése megvan az embernek, hogy kap is valamit ezért az arcpirító zártságért, a Microsoftnál meg még az se.
-
DJS
tag
válasz
vehement69 #112 üzenetére
Ez egy nagyon szép hozzászólás volt. Csak két kérdésem van:
- az Opera Mini elérhető-e az AppStore-ból?
- vannak-e az AppStore-ban ingyenes alkalmazások, vagy a legegyszerűbb programért is fizetni kell? -
VeAr
csendes tag
"Nem lehet, hogy az Apple akarja megírni ezt a bizonyos generátort? Vagy az azért túl nagy falat lenne neki?"
Nekem inkább az a gyanúm (hirtelen ötletem) támadt, hogy inkább azt akarják hogy más platformok emulálják az övékét, vagy legalábbis így lehetne megoldani a hordozhatóságot. Obj-c fordító van GCC csomagban is, elvileg nem lehetetlen az API-jukat reprodukálni. Persze az egész gépet nem lehet, az már koppintás, amit eddig is üldöztek. De szerintem csak hallaniuk kellene ilyen ötletről, és máris kitalálnának valamit, hogy megakadályozzák. Hasonlatként az MS se nagyon szerette eleinte a Mono-t, aztán most kezd megbékülni vele, talán ez ilyen úton halad majd?
-
Egy kicsit sok lesz ez. Ne válaszolj mindenkinek külön-külön, használd a Szerkesztés gombot, és kombináld össze egybe. De legalább hármasával, már az is sokat dobna az összképen.
Az alapelvek elég egyértelműen szólnak erről.
-
DJS
tag
válasz
#24737024 #107 üzenetére
Nálad meg keveredik az etika és a felhasználóbarátság fogalma. Egy cég ma nem attól etikus, hogy nem kér százszoros árat a termékéért, ha megteheti, hanem attól, hogy a termékét nem csalással állítja elő vagy reklámozza.
Az, hogy a felhasználónak is kedvezzen, egy ilyen futurisztikus etika lenne, ami ma még nem terjedt el.
-
DJS
tag
válasz
#24737024 #83 üzenetére
Ez azért ciki, mert általában a mérettel jár a szabványosítás is. Tehát a világ idővel rákényszeríti a nagy cégeket arra, hogy szakítsanak ezzel a politikával. A mobiltöltőket most fogják majd szabványosítani, a Microsoft Office már felismeri az ODF-et és tud PDF-be is menteni, lejátszik DVD-t és MP3-at kodek nélkül, stb. Idővel megteszik.
Az Apple meg vígan vihorászik a maga kis zárt platformjával már tíz éve, és jele sincs, hogy szabványosítana.
-
DJS
tag
Nem teljesen, ennek nincs igazi analógiája. A szoftver a te tulajdonod, de csak bizonyos korlátozásokkal. Tehát szabad összetörni, málnalevet önteni rá, vudu varázslatokhoz felhasználni és feltelepíteni, de nem szabad olyasmit csinálnod, amivel reprodukálhatnád a tartalmát vagy a működését, mert nem arra vásároltad meg. Ha arra kérted volna, akkor nem fogyasztói áron kapod meg, hanem sokkal drágábban.
Talán a legjobb párhuzam a bérlet meg a személyi igazolvány. Papíron egyik sem a te tulajdonod, de ez a kitétel igazából csak azért van, hogy a rendőrnek, ellenőrnek legyen joga elkérni ellenőrzésre. Senki nem fogja ellenőrizni, hogy mit csinálsz vele, el is tépheted, büntetés nem jár érte, csak neked lesz rossz, mert akkor nem tudsz vele utazni, meg az új igazolványt elkészíteni nem kevés pénzbe kerül.
Az oprendszer egy olyan könyv, amit mondjuk szerkesztői felülvizsgálatra kaptál. Tehát nem szabad a benne lévőket máshol felhasználnod, publikálnod, meg ilyesmi, nem használhatod fel a szerzője ellen, de ettől függetlenül az a te példányod, nem fogják visszakérni és újra eladni vagy megsemmisíteni. Sőt, idővel el is adhatod, ha találsz rá vevőt.
-
lgb
tag
válasz
Sweet Lou 6 #6 üzenetére
Igen, de nagy kulonbseg van a kozott, hogy MS nem fejleszt silverlight-ot Linux-ra (miert tenne? ilyen elven minden letezo OS-re neki kotelezo fejlesztenie) es akozott, hogy engedi-e, hogy mas megtegye-e ezt.
-
sghc_toma
senior tag
válasz
vehement69 #132 üzenetére
ok, itt felreertes tortent.. a "nem minőségi, hanem hulladék programokkal." alatt en pont azt ertettem, hogy szarul megirt, lyukas..
-
alamuszi
senior tag
válasz
vehement69 #136 üzenetére
"apám filmes, szóval én is sokban
láttam PC-t persze, de inkább irodákban, vágásra inkább mac a jellemző, aztán lehet csak nekem volt ilyen szerencsém. persze kisebb helyi tévéknél megint más a helyzet, de ott még egy normális pc-re sincs nagyon keret és inkább azt használják, amit épp akciósan sikerült összekaparni. meg azt is szokták mondani, hogy valahogy jobbak a codec-ek mac-en vagy mi a manó.. meg hát azért a nagy számításigényű feladatoknál sokat számít a sokkal jobb erőforráskezelés. ja és apám is PC-t használ vágásra edius-szal, mivel azt (windows) szokta meg.."
6 pc van ami nálunk vág, egyik sem Mac mivel nem éri megvenni, semmi értelme a Mac-nek, mióta sz@ré húgyé lehet i7-et venni azóta a mac létjogosultsága itt is nagyon kétséges. Ha Windows 7 van a gépen, akkor meg pláne.
"lapkiadónál, nyomdáknál viszont tényleg nem sokat, de nem tartom véletlennek azt, hogy alapvetően ha a mac szóba kerül, akkor a dtp és a filmezés egyszerre ugrik be mindenkinek, valamint a maces portálokon lévő arcok nagy része mind ilyesmikből él.. Az egy másik kérdés, hogy ezt ma már windowson is legalább ugyanúgy meg lehet csinálni, viszont egy designer csak igényes annyira hogy egy kellemesebb környezetben dolgozik."
Miért, ha PC akkor igénytelen? Igen...
Hagyjuk már, ez vicc, de ezt te is érzed!
Kellemesebb környezet, előremutató design hol marad?
Kezelek naponta MacOSX-et eléggé kezelhetetlen pár dolog, igencsak megszokást igényel. De hogy mi a kezelhető. azt igencsak eldöntötték a MacOSX vs. Windows közötti eladási arányok.
-
törölt tag
válasz
vehement69 #136 üzenetére
Köhöm, az igényességhez mióta tartozik hozzá, hogy alma legyen a gépen?
-
vehement69
senior tag
válasz
alamuszi #135 üzenetére
apám filmes, szóval én is sokban
láttam PC-t persze, de inkább irodákban, vágásra inkább mac a jellemző, aztán lehet csak nekem volt ilyen szerencsém. persze kisebb helyi tévéknél megint más a helyzet, de ott még egy normális pc-re sincs nagyon keret és inkább azt használják, amit épp akciósan sikerült összekaparni. meg azt is szokták mondani, hogy valahogy jobbak a codec-ek mac-en vagy mi a manó.. meg hát azért a nagy számításigényű feladatoknál sokat számít a sokkal jobb erőforráskezelés. ja és apám is PC-t használ vágásra edius-szal, mivel azt (windows) szokta meg..
lapkiadónál, nyomdáknál viszont tényleg nem sokat, de nem tartom véletlennek azt, hogy alapvetően ha a mac szóba kerül, akkor a dtp és a filmezés egyszerre ugrik be mindenkinek, valamint a maces portálokon lévő arcok nagy része mind ilyesmikből él.. Az egy másik kérdés, hogy ezt ma már windowson is legalább ugyanúgy meg lehet csinálni, viszont egy designer csak igényes annyira hogy egy kellemesebb környezetben dolgozik.
"
"persze-persze a Mac kihalóban van, igazából csak az vesz ilyet, aki sznob, gazdag és az apukájának van pénze."
Persze a profik Mac-et használnak mi, a többi meg hlye , na ez már az igazi sznob apple viselkedés, erről ennyit.
"vs
"
Persze jó szokás szerint mint a barátaid, szavakat adsz az emberek szájába, hagy ugorjanak rá mi...
"most akkor ki és mit csinál vagy wtf?
-
alamuszi
senior tag
válasz
vehement69 #124 üzenetére
Persze jó szokás szerint mint a barátaid, szavakat adsz az emberek szájába, hagy ugorjanak rá mi...
Az igazság? Mennyi tévében jártál ember? Vagy lapkiadónál? Mert én elég sokban kb ennyi, Nyomdák használják, de lapkiadó nem annyira, de a TV-k sem igazán."Az Igazságra és dobálják kukába azokat a gépeket, amikkel sokkal jobban el lehet végezni ugyanazt a munkát. Köszönjük, Alamuszi."
Mondj már egy pár példát hogy milyet? Mert csak magarázol de konkrétum semmi...
"persze-persze a Mac kihalóban van, igazából csak az vesz ilyet, aki sznob, gazdag és az apukájának van pénze."
Persze a profik Mac-et használnak mi, a többi meg hlye
, na ez már az igazi sznob apple viselkedés, erről ennyit.
-
vehement69
senior tag
válasz
#06658560 #133 üzenetére
jogos, bár nem véletlenül használnak ezekben a szakmákban sokan mac-et. csak arra reagáltam, hogy ha hittérítősdizik valaki, akkor legalább az érvelésben legyen korrekt. az opera meg hát egésség'
az az ezer dodós megint csak a kivételek közé tartozik, de ha az is baj hogy azt kivették hát komolyan, akkor tényleg rohadt szemét egy banda az Apple satöbbi, de nem tudom miért akartok mindenáron meggyőzni egy elégedett iPhone(/Mac/Apple stb) user-t arról, hogy igazából ő egy ostoba sznob újgazdag szardarab, szarul választott stb., míg pl a hulladék Nokiák, nem egészen kiforrt Android/WM-es készülékek (nehogy belekezdjetek.. van olyan, ami tényleg jó ezek között is, de vannak amiket nem szívesen használnék, ezekre értettem) kimaradnak a fikaáradatból.. igazából leszarom csak az a típus vagyok aki eléggé utálom ha inkorrekt és rosszindulatú módon elküldenek a picsába indirekt módon és ami ing van csak magamra veszem, még ha pl nem is élek túl jómódú életet (sőt) egyelőre, mint azt egy iPhone és MacBook tulajdonosként elvileg élnem kéne egyesek meglátásai alapján.. és akkor ezek után még sznob is vagyok, persze mivel Apple cuccokot használok buzi is, ostoba hát hogyne (bár ezutóbbi még csak-csak jogos
), most így hirtelen nem is tudom még mi.. Ja és persze minden reggel Cupertino felé térdelve mantrázom hogy Think Different..
-
törölt tag
válasz
vehement69 #125 üzenetére
jelentkezem, nagyon nem szeretem az iphone-ok, touchok böngészöjét. Operát bármikor használnék helyette.
Az meg, hogy nem MAc-et használnak, hanem áttérnek winre pusztán pénzügyi kérdés, merthogy sebességben azonos árért nem biztos, hogy jobb a Mac, az zicher.
132:akkor mégis miért lett az 1000dodós progi kivéve a marketböl?
-
vehement69
senior tag
A másik oldalról viszont meg is magyarázható, és több érv szól az Apple döntése mellett, mint ellene (szvsz.), mégha ellenszenvesnek is tűnhet elsőre, illetve a szabadság illúzióját is még jobban ledönti. De igazából tök felesleges, mindenki megmarad a maga kaptafájánál, én amiatt is szeretek az Apple mellett érvelni, mert nekem sok előnyöm származik ebből az egész fejlesztői rendszerből, gondolom kiderült.
toma: az ellenőrzés elsősorban arról szól, hogy ne 'károsítsa' a rendszert a program használata (se a reszponzibilitást, ne legyen memory overflow stb.), másodsorban meg vannak azok a kivételek, amelyekről cikket is írnak, a szoftverélményt nem nagyon nézik, hogy is nézhetnék?
Persze ott van a HIG, ami előír pár alapvető felhasználói felületbeli követelményt, de ez megint nem azt vizsgálja, mennyire éri meg a pénzét a program, én erre gondoltam.
-
sghc_toma
senior tag
válasz
vehement69 #110 üzenetére
... de egy flash-objc fordító egyrészt nem fogja tudni azonnal a legfrisebb api-kat, amikkel erőforrást takaríthatnának meg...
szo nincs flash-objc forditorol.. az adobe cucca egy LLVM frontend, ami ActionScript-bol csinal ARM binarist.. termeszetesen nem tudom pontosan, hogyan oldjak meg, de siman el tudom kepzelni, hogy adott esetben gyorsabb is lehet egy ilyen egy objc-ben irt programnal (pl. nincs jelen az objc runtime-bol szarmazo overhead)
... másrészt a szar flashről még szarabb iphone alkalmazásokat lehetne áthozni, felhígulna pillanatok alatt a már így is túltelített AppStore, ráadásul nem minőségi, hanem hulladék programokkal ...
egy flash-rol forditott app is ala lenne vetve az App Store eleg szigoru minosegvizsgalatanak, nem hiszem, hogy a felhigulas valos veszely lenne..
... és az SDK valami iszonyatosan felhasználóbarát ...
azt leszamitva, hogy az Xcode-ban szaz sor koruli forrasok gorgetese mar akadozott, es zabalta a procit, ezzel egyetertek.. nagyon jol hasznalhato IDE, a GUI dizajner meg talan a legjobb, amit lattam.. -
floatr
veterán
válasz
vehement69 #128 üzenetére
Nyilván több van emögött, mint egyszerű nemszeretemség. A gond csak az, hogy a lépés innentől kezdve amellett h hivatalosan is kifogásolható, nem kicsit ássa el az üzletpolitikáját az apple-nek. Na mindegy, a részemről leszállok a témáról, mert elmondtam, amit gondoltam, az ellenvélemények meg mondjuk úgy hogy nem győztek meg.
Android és MeeGo, szvsz.
szerk.: Ja amúgy most látom csak az összefüggést
egy menetben a guglinak is nekimennek. Kicsit nagy falat lesz ez...
-
törölt tag
válasz
alamuszi #122 üzenetére
Nem akartam személyeskedni. De ne haragudj, abból, hogy miután próbáltam pár értelmes és elfogulatlan hozzászólással enyhíteni az itt kialakult lincshangulatot, te azt a következtetést vontad le, hogy én egy Handráshoz és Ulkesh-hez hasonló Apple-evangelista vagyok, csakis paranoiára következtethettem
-
vehement69
senior tag
Hasonlóan teljeskörű fejlesztői környezetről beszélek, létezik sokminden a világon erről én is tudok
A 100 dollárt meg csak akkor kell kifizetni, ha ki is akarod adni a programodat, illetve tesztelni akarod egy valós készüléken/debuggolni is csak ekkor tudod, viszont amíg tanulsz/ismerkedsz vele, addig van az átmeneti, ingyenes regisztrálás utáni lehetőség.
Mi gátolja meg őket abban? Az, hogy nem hülyék, belőlünk élnek és nekik ez így is nagy üzlet, a fejlesztőknek is. Valamint bármennyire is sokan ezt hiszitek, az Apple nem ilyen, bárkiről előbb el tudnám ezt képzelni. És persze az Applenek sem lenne annyi kapacitása és kreativitása, hogy hasonlóan jó és színvonalas és sokoldalú és megszámlálhatatlan programot írjanak. És hogy én mit tudok tenni? Leveszem az alkalmazásomat a boltból és átmegyek WP-re, Androidra fejleszteni. A kontrollal meg már visszaéltek több alkalommal is, itt is volt pár példa (Opera mini, Skype bár ez utübbi szolgáltatói döntés volt, emlékeim szerin), de én egészen addig leszarom amíg nem engem csesztetnek. Vihar a biliben. A magasabbszintű faszság meg tényleg lényegi kérdés, de teljesen hülyeségről vitázunk és úgymond a részedről is teljesen hülyeség, mert ezek a dolgok szerencsére, egyelőre csak elméleti kérdések és szinte biztos vagyok benne, hogy azok is maradnak, mert ha nem így lenne, akkor azzal az Apple piacot veszít majd és tömegesen fognak elfordulni tőle lojális emberek, ami semmiképpen sem érdekük kicsinyes, rövidtávú, jelentéktelen haszon fejében. Ugyanez érvényes a Google-re is, csak ők meg merték már egyszer lépni ezt a dolgot, míg sem a Microsoft, sem az Apple. Az is igaz, hogy köteleznek arra, hogy rajtuk keresztül add ki. Ez már csak azért sem hátrány, mégegyszer, mert így ad1 nem kell kiadót keresned (ahol biztos hogy jobban lehúznának) ad2 nem kell neked kidolgozni egy terjesztési rendszert.
Az utolsó két idézeted meg tényleg csak a szavaim kiforgatása. Mert a tolmácsos példa szerintem 100%-osan megállja a helyét (vagy szerinted miért nem?), illetve azok a korlátozások mindenhol megvannak valamilyen szinten. Pl szeretnék Nokiára TurboPascalban fejleszteni és a programjaimat szeretném kiadni a PH!-s blogomon keresztüli linken. Ugyanúgy nem tehetem meg, ugyanaz a korlátozás. De minden rendszernek van korlátozása valamilyen szinten, egyfajta szintű zártság kell mindenképpen, ha egységes, átlátható, minőségileg biztosított és megfelelő felhasználói élményt nyújtó platformot szeretnénk építeni. Én így látom. Mert ennyi erővel neked az lenne az ideális, ha kapnál egy zacskóban alkatrészeket, mindegyikből mondjuk 3-mat (bár az is megkötés, miért csak 3 és miért csak ezekből az alkatrészekből tudom összeépíteni a telefont?), stb, stb.. Én értem, Te mit szeretnél mondani, nem is szeretnélek semmiről sem meggyőzni mert nem neked találták ki sem az iPhone-t, sem az AppStore-t, sem az Apple Developer Membership-et, de ezzel semmi baj sincs, viszont egy nagyobb csoport meg tökéletesen megvan vele, boldogan használja egy olyan rózsaszínnek tűnő világban, ami minden résztvevőnek üzlet. Így már okés? Érted miről van szó? Meg hogy mit offoltunk szét csakazért, mert elméleti és valószínűleg elméletből gyakorlatba soha-át-nem-menő dolgokon lovagoltunk?
szerk: @floatr: ha nem lenne ilyen a Dreamweaverben, az lenne a szégyen.. Viszont ez egy új technológia és amellett, hogy Steve szemét szúrja az optimalizálatlan Flash Mac-re, valamint hogy telefonokon(sőt, netbook-okon) tényleg nem 100%-os az egész, illetve egy-két oldalt leszámítva Flash nélkül totálisan használható a net, csak arra tudok gondolni, hogy ők is előállnak valamiféle HTML5-ös fejlesztői eszközzel, ebben az iAd is megerősít. Ha meg nem, hát akkor szimplán csak megharagudtak az Adobe-ra, vagy Steve úgy kelt fel valamelyik reggel, hogy akkor most megint kicsit alakítunk a jövőn, aztán vagy bejön, vagy nem.
-
floatr
veterán
válasz
vehement69 #125 üzenetére
Amúgy fyi, említettem már korábban ezt az irányt az adobe-nál.
-
cucka
addikt
válasz
vehement69 #123 üzenetére
Hát az a 100 dollár egész jó üzlet ahhoz képest, hogy mennyibe kerül pl Windowsra egy hasonlóan teljeskörű, fejlesztői környezet..
Windows-ra létezik ingyenes fejlesztőkörnyezet is. Senki nem szabja meg neked, hogy miben fejlessz. Nem a 100 dollár a pofátlanság, hanem hogy kötelezően ki kell fizesd. Nincs alternatíva.Az AppStore-ról elvitázgathatnánk, viszont még mindig inkább ez, minthogy netről kelljen összevadászgatni a programokat és nekem kelljen biztosítani az egész fizetős rendszer kidolgozását, sokkal kevesebb emberhez juthatna el úgy potenciálisan a szoftverem.
Igen, ez rövid távú előny. Viszont ha minden az Apple kezében fut, mindenről ők döntenek, akkor mi gátolja meg őket abban, hogy számodra előnytelen döntést hozzanak? Mit tudnál tenni, ha az Apple azt mondaná, hogy a 70-30-as részesedési arányt megfordítja? Mit tehetnél? Semmit. Önként és dalolva adod át az irányítást nekik, miközben meg vagy arról győződve, hogy jól jársz. Ennit arról, hogy milyen nagyszerű a totális kontroll.A kontroll meg egészen addig jó, amíg nem élnek vissza vele, ilyen szempontból a Google-től jobban félek és ezért is nem alternatíva az én szememben az Android.
A kontrollal mindig visszaélnek. Előbb vagy utóbb. Ha kicsit távolabbra tekintesz, akkor nem fogsz tudni mondani olyan helyzetet a történelemből, amikor a totális kontrollal az emberek és nem pedig a kontroll jogát birtoklók jártak jól. És igen, a Google is veszélyes ilyen szempontból.Ráadásul az ilyen-olyan magasabbszintű faszságokon kívül megintcsak nem tudsz mondani semmit, ez olyan minthogy most már van multitask, most a today képernyőt hiányolja mindenki..
A magasabb szintű faszság a lényegi kérdés. A cikkben és az általam említett problémák a rendszer egészére vonatkoznak, felülnézetből. Komolyan, engem marhára nem érdekel a sok fanboy locsogás a felhasználóbarátságról meg arról, hogy milyen király az appstore.
Az Apple iPhone-os platformhoz való hozzáállása az Orwell-i diktatúrához hasonló, ezért elvből, definíció szerint káros a piac számára, káros a felhasználók számára, és egyáltalán, az Apple-n kívül hosszú távon senki nem jár jól vele. Ennyi.A 70-30% meg hihetetlen szuper üzlet, bár ha nem nagyon volt dolgod még 'igazi' kiadóval, tényleg szemétségnek tűnhet a 30% 'lehúzása'.
Tudom, hogy jó üzlet. És? Nem a számokkal van a baj, hanem azzal, hogy köteleznek arra, hogy rajtuk keresztül terjeszd a programot. Elvi probléma van, vágod?A hírben lévő info meg lehet korlátozásról szól, gyakorlatilag meg nem, mert tanulj meg objcéül és mindjárt nem vagy korlátozva..
Tehát akkor korlátozva vagy.
Tanulj meg objcéül. Fizess 100 dollárt. Csak nálunk árulhatod a szoftvert. Csak azt a szoftvert, ami nekünk is tetszik. Mondj le a jogaidról és akkor szabad leszel. Nonszensz.Ez egy olyan dolog, hogy beszélhetsz te egy tolmácson keresztül egy kínaihoz, mégiscsak gyorsabb (uhh.. na EZ a szar példa ) és jobb ha megtanulsz te is kínaiul, vagy mi
Nem, ez nem olyan dolog. -
vehement69
senior tag
válasz
vehement69 #124 üzenetére
ismét bocsi a sok hsz-ért..
"Ebben egyetértünk, de nem is én fújtam fel..., Nem is apple tehet arról ami itt van a termékeivel kapcsolatben, aktívan, passzívan persze igen, de az egy más kérdés."
Csak akkor ha meg egyetértünk, akkor nem tudom miért kell úgy megfogalmazni a mondandódat, hogy teljesen más jön le az esetek nagy részében..
A cím meg igenis bulváros, el tudtam volna képzelni valami valami olyasmit, hogy 'az Adobe nem hivatalos válasza az Apple Flash CS5-ből átfordított programok kitiltására', vagy érted, valami kevésbé Molnár Anikós címet..
-
vehement69
senior tag
válasz
alamuszi #120 üzenetére
persze-persze a Mac kihalóban van, igazából csak az vesz ilyet, aki sznob, gazdag és az apukájának van pénze. hála a jó égnek, hogy neked köszönhetően ma, Magyarországon végre a lapkiadók és TV-k is rájönnek Az Igazságra és dobálják kukába azokat a gépeket, amikkel sokkal jobban el lehet végezni ugyanazt a munkát. Köszönjük, Alamuszi.
szerk: MO-n a sopánkodáson és az ostobaságon/naivságon (lásd tegnap esti eredmények..) kivül semminek sincs nagy múltja, valamint pont vicces hogy a személyeskedést te kéred ki magadnak..
-
vehement69
senior tag
Hát az a 100 dollár egész jó üzlet ahhoz képest, hogy mennyibe kerül pl Windowsra egy hasonlóan teljeskörű, fejlesztői környezet.. jó lesz mögé még egy nulla is Mac-re meg tényleg ingyen írhatsz programot.. Na látod, mégiscsak jófejség az a száz dollár!
Az AppStore-ról elvitázgathatnánk, viszont még mindig inkább ez, minthogy netről kelljen összevadászgatni a programokat és nekem kelljen biztosítani az egész fizetős rendszer kidolgozását, sokkal kevesebb emberhez juthatna el úgy potenciálisan a szoftverem. A kontroll meg egészen addig jó, amíg nem élnek vissza vele, ilyen szempontból a Google-től jobban félek és ezért is nem alternatíva az én szememben az Android. Ráadásul az ilyen-olyan magasabbszintű faszságokon kívül megintcsak nem tudsz mondani semmit, ez olyan minthogy most már van multitask, most a today képernyőt hiányolja mindenki..
Az AppStore jó. Pont. A szabadságomat meg nem érzem korlátozva.. Az az igazság, hogy itt sokan azt nem fogják fel, hogy az iPad/Pod/Phone vonulat szakítani akar a kocka-informatikával és egy kicsit közelebb akarja hozni azt a kevésbé hozzáértő réteghez, egy másféle szabadság ez. A 70-30% meg hihetetlen szuper üzlet, bár ha nem nagyon volt dolgod még 'igazi' kiadóval, tényleg szemétségnek tűnhet a 30% 'lehúzása'. A hírben lévő info meg lehet korlátozásról szól, gyakorlatilag meg nem, mert tanulj meg objcéül és mindjárt nem vagy korlátozva.. Ez egy olyan dolog, hogy beszélhetsz te egy tolmácson keresztül egy kínaihoz, mégiscsak gyorsabb (uhh.. na EZ a szar példa
) és jobb ha megtanulsz te is kínaiul, vagy mi
-
alamuszi
senior tag
válasz
#24737024 #121 üzenetére
Értem én nem hatalmasodott el, csak mással személyeskedj, ne itt a fórumon...
2) Minden rendszer annyira sokoldalú, amennyire fejlesztenek rá, az pedig elterjedtség kérdése, nem a rendszer jellemzője. Mellesleg azt hiszem senki sem akar egy Windows vs. OS X flame-et, én sem. Csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy az Apple sem az ördögtől való, csak egyszerűen egy ugyanolyan kapitalista nagyvállalat mint a többi. Mindent annyiért ad el, amennyiért még eltudja adni, egy petákkal sem kevesebbért.
Ebben egyetértünk, de nem is én fújtam fel..., Nem is apple tehet arról ami itt van a termékeivel kapcsolatben, aktívan, passzívan persze igen, de az egy más kérdés.
-
törölt tag
válasz
alamuszi #117 üzenetére
1) Mikor próbáltam én bárkit is téríteni?
Kezeltesd magad, ha ennyire elhatalmasodott rajtad az üldözési mánia
Gondolom éjjel is Steve Jobs-ról álmodsz rémeket
2) Minden rendszer annyira sokoldalú, amennyire fejlesztenek rá, az pedig elterjedtség kérdése, nem a rendszer jellemzője. Mellesleg azt hiszem senki sem akar egy Windows vs. OS X flame-et, én sem. Csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy az Apple sem az ördögtől való, csak egyszerűen egy ugyanolyan kapitalista nagyvállalat mint a többi. Mindent annyiért ad el, amennyiért még eltudja adni, egy petákkal sem kevesebbért.
-
alamuszi
senior tag
válasz
vehement69 #118 üzenetére
Elég sok lapkiadó vállalatot építettünk ki, és nagyon kevés már a Mac, ez 15 évvel ezelőtt igaz volt, de ma a kutyának sem kell ilyen áron Mac. Gyakorlatilag egy Mac Mini árából egy komoly vasat lehet csinálni, és a lapkiadóknál senkit nem érdekel hogy mennyire kicsi vagy praktikus a méret. Magyarországon a lapkiadók baromi kevés Macat használnak.
Én egy tévénél dolgozom, mint írtam régebben is munkára egy mac sincs befogva. Ennyi. De ha megnézed, hogy a nagy tv-nél mennyi van RTL, TV2, akkor rájössz, hogy az arány konvergál a 0-hoz.
Mocskolódás? Na azt nem én szoktam, szerintem ha tudod kire gondoltam...(#112) vehement69 :
Na elő ne add, hogy az apple szent, mert a szövegből ez jött le, nem az, és az a modell a világ kevés országában működik. Itt az ilyen kereskedelemnek nincs nagy műltja, és nem is lesz, ehhez szemléletváltás kellene, és nem ilyen vicces Apple hardver árak.
A másik, hogy hatás vadász a fenét, ha ez hangzott el, akkor miért ne ezt írják ki, hatásvadász, és flamekeltő, az apple tulajok részére, mert valljuk be őszontén, a Flash mindenen működik, működne, amíg az Apple termékei csak apple-n működik jól, minden máson szenvedés. -
cucka
addikt
válasz
vehement69 #112 üzenetére
Egyrészt, el kéne osztani azt a félreértést hogy az ójesiksz olyan kurva olcsó
OSX-ről szó nem volt, csak azzal értettem egyet, hogy a valóság nem fekete vagy fehér.Az meg hogy fizet az Apple-nek egy olyan dolog, hogy ingyenesen letöltheted bármikor a fejlesztői környezetet, sőt Mac-re lényegében full ingyenesen fejleszthetsz, az évi 100 dollárért viszont kapsz egy magas színvonalú supportot és közzétételi jogot az AppStore-ban.
Tehát ha az Apple eszközére szeretnék kereskedelmi szoftvert fejleszteni, akkor fizetnem kell évi 100 dollárt az Apple-nek. Hát mit mondjak, ez überjófejség
Képzeld már el, ha a Microsoft bejelentené, hogy mindenki, aki kereskedelmi szoftvert fejleszt windows-ra, köteles nekik évi 100 dollárt fizetni és a szoftverét csak a Microsoft által meghatározott módon terjesztheti, a Microsoft által meghatározott áruházban és a bevétel után jutalékot köteles fizetni, továbbá bármilyen indokra hivatkozva megtagadhatják a szoftvered értékesítését. Ugye érzed, hogy ez gyakorlatilag totális diktatúra?
Azt is tudom, hogy az iPhone egy új platform, új típusú értékesítési csatornával, ezért lehet lenyomni az emberek torkán ezt a rendszert.Az meg, hogy csak az AppStore-ban teheted közzé a programodat, nem hogy nem hátrány, hanem előny, nem tudom ki olyan ostoba (ezek szerint rajtad kívül), hogy egy iPHoneos programját ne ott adja ki, korunk legfejlettebb ilyen rendszerében..
Az, hogy megszabják mindenkinek, hogy hol adhatja ki a szoftvert, az egyértelműen hátrány, a piaci elvek semmibe vétele.
Mivel az iPhone mint platform alapból így indult, ezért nem tűnik fel a legtöbb embernek. Ott a Microsoft-os analógiám, onnan egyértelműen látszik, hogy mennyire nonszensz az Apple rendszere a normálisan megszokott értékesítéshez képest.a többi meg minőségbiztosítás, ami persze fura lehet nektek, lévén más platformokon sajnos ilyennel nem nagyon lehet találkozni - és CSAK a felhasználók érdekében van
Persze. A városokat a lakók miatt kamerázzák be. A repülőtéren az utazók biztonsága miatt csinálhatnak meg szinte bármit a gyanús emberekkel. Soroljam?
A szabadság korlátozása soha nincs a felhasználók érdekében. Soha nem is volt és soha nem is lesz. Látszat előnyök vannak. Hosszú távon soha senki nem fog jól járni a diktatúra és a kontroll erősítésével és a szabadság korlátozásával. Így van ez a szoftveriparban és általában az életben is.A 70-30% meg egész jó üzlet ahhoz képest, amit cserébe kapsz - de ha mondasz egy hasonlóan jó szolgáltatást, ahol kevesebbet kérnek, akkor persze elfogadom.
Nincs más ilyen szolgáltatás. iPhone-ra főleg nincs, mert az Apple azt mondta. Ha az Apple azt fogja mondani, hogy a 70-30 legyen inkább 60-40, akkor nincs választási lehetőséged. Ha azt mondja, hogy szerintük a te szoftveredet kidobja a kínálatból, akkor így jártál, nincs mit tenni. Érted a problémát? A rendszer tejhatalmat biztosít az Apple-nek, olyanok a szabályok, hogy az iPhone platformon gyakorlatilag bármit megcsinálhatnak. Ennek egyik jele a hírben szereplő korlátozás.Az Apple ellen nem fognak perek indulni egészen addig, amíg nem 50%+1 piaci részesedése lesz.
Tudom. Az Apple viselkedése kimeríti a piaci erőfölénnyel való visszaélést, csak a szigorúan vett piaci erőfölénye nincs meg hozzá. Hogy értsd: az iPhone platformon totálisan mindent megtesz ezért, ugyanakkor az iPhone az okostelefon piac része, tehát nem hiszem, hogy védhető lenne jogilag a kereset.
-
vehement69
senior tag
ebben persze lehet igazság, de mindaddig, amíg jó, használható és (ez a legfurcsább!) szerethető termékeket dobnak ki, hát magasról fütyülök rá, Steve bácsi mit szedett be épp aznap reggel
melleslega kapzsiságot kihúzhatod a listáról, hatalomvágy minden cégvezető ereiben csörgedezik (bár nem tudom milyen hatalmat szerezhetne még), alacsonyrendűségi komplexus meg jogos lehet, mivel csak ők baszták el hogy ma ne legyenek a Microsoft helyében.
alamuszi: szerk: azt felejted csak el, hogy 2 teljesen más felfogású cégről és más célú rendszerről van szó, sokadjára. de nem baj, mocskolódj csak tovább.
"Az sem, hogy a 200 $-os Windows bármikor munkára fogható bármilyen környezetben legyen vállalati, vagy otthoni, vagy bármilyen a MAcOSX meg otthonra jó ozt ennyi"
ezt majd mondd el a TV-seknek is, de előtte szóljál, hátha a kukából ki tudok menekíteni pár Mac-et. Vagy lehet beállok majd a lapkiadók ablaka alá is.. Jipíí, géppark csere! -
alamuszi
senior tag
válasz
#24737024 #107 üzenetére
Ember szűklátókörű Handras Ulkesh, meg a többi térítő. Azt figyelembe vetted, hogy a Windows bármire feltelepíthető, a MacOSX, meg egy tucat agyondimenzionált, túlárazott átlagtermékre. Ez gondolom nem baj. Az sem, hogy a 200 $-os Windows bármikor munkára fogható bármilyen környezetben legyen vállalati, vagy otthoni, vagy bármilyen a MAcOSX meg otthonra jó ozt ennyi. Szóval ne keverd a szezont a fazonnal, az Osx egy korlátolt környezetben használható UnixLike rendszer, míg a Windows nem. Ez egy sz@r és hibás példa volt. De megszoktam, ha nem az Apple-t dicsérem, mégha igaz is.
-
floatr
veterán
válasz
vehement69 #115 üzenetére
Igaz, a skype-al kicsit más volt a helyzet. Mindenesetre tartom azt, hogy aki iphone-t vásárol, az steve szolgáltatásait és korlátozásait kapja. Ezzel ők maguk húzzák le a nagyszerűen kitalált rendszerüket, és mondjuk úgy h hajlok afelé, hogy baromira nem a felhasználói érdekekről van szó.
Kicsinyes kapzsiság vagy hatalomvágy, némi alacsonyrendűségi komplexussal kavarva. Gates félre tudott állni, ő meg még ezt sem tudja normálisan...
szerk.: Nem bántásképpen, nem tudom, hogy tudod-e miről beszélsz, amikor az iphone böngijét részesíted előnyben a minivel szemben. Az opera mini egyszerűen jobb, bárcsak minden gyártó annyit fektetett volna a mobil böngészőibe, mint ők.
-
vehement69
senior tag
igen, az tényleg nagy probléma, hogy a céges igényeket még csak most kezdik el lényegében figyelembe venni, de ez meg megint egy más kérdéskör.
bocsi a sok egymásutáni hsz-értszerk: #114: előző hsz-emben erre is kitértem egy fél mondat erejéig, ezek valóban kicsinyes lépések, azonban ezért lehúzni az egyébként nagyszerűen kitalált és működő rendszert eléggé szűklátókörűség, emellett nem hiszem hogy van olyan épeszű ember, aki operát használna safari helyett - akár iPhoneon, akár máshol...
persze ez megint személyes, szubjektív vélemény, de azért az iPhoneos példa tényleg megállja a helyét.
szerk2: a Skype az hogy is jön ide? vagy te is azok közé tartozol, akik a PH!-s tájékozatlan és felületes hsz-ekből ismerik az iPhone-t?
-
floatr
veterán
válasz
vehement69 #113 üzenetére
Tod amikor nekem tetszik pl az opera mini vagy a skype, de ők "megkímélnek" tőle, akkor elgondolkodtató a dolog
-
vehement69
senior tag
Egyrészt, el kéne osztani azt a félreértést hogy az ójesiksz olyan kurva olcsó, a Windows-zal ellentétben ugyanis egy évtizedes rendszerről van szó (jó, azért nem feltétlen de szigorúan verziószám szempontjából), és a Microsoft a Service Pack-eket nem pénzért adja mint tudjuk..
Az meg hogy fizet az Apple-nek egy olyan dolog, hogy ingyenesen letöltheted bármikor a fejlesztői környezetet, sőt Mac-re lényegében full ingyenesen fejleszthetsz, az évi 100 dollárért viszont kapsz egy magas színvonalú supportot és közzétételi jogot az AppStore-ban. Az meg, hogy csak az AppStore-ban teheted közzé a programodat, nem hogy nem hátrány, hanem előny, nem tudom ki olyan ostoba (ezek szerint rajtad kívül), hogy egy iPHoneos programját ne ott adja ki, korunk legfejlettebb ilyen rendszerében.. Az Apple önkényesen dönti el, hogy bekerülhet-e a boltba vagy sem a programod ez igaz, viszont az a pártíz példa, amit önkényességből dobnak vissza tényleg nem feltétlenül etikus dolog, a többi meg minőségbiztosítás, ami persze fura lehet nektek, lévén más platformokon sajnos ilyennel nem nagyon lehet találkozni - és CSAK a felhasználók érdekében van. A 70-30% meg egész jó üzlet ahhoz képest, amit cserébe kapsz - de ha mondasz egy hasonlóan jó szolgáltatást, ahol kevesebbet kérnek, akkor persze elfogadom. A f@szom kivan már az ilyen ostobaságokkal, amiket egyesek le tudnak írni, ráadásul úgy hogy igazából közük nincs a témához..
Az Apple ellen nem fognak perek indulni egészen addig, amíg nem 50%+1 piaci részesedése lesz. És nem, nem csak az Apple nyer, hanem a Felhasználó ÉS a Fejlesztő ÉS az Apple, igazából ennél szimpatikusabb, zseniálisabb és nagyobb lehetőségekkel kecsegtető, lényegében szimbiózisra épített rendszerről én nem tudok ezen kívül. Hány ember van, aki nulláról így lett nagyon gazdag, illetve aki boldog az iPhonejával és a hozzá kapott, magas színvonalú szoftverekkel? Sok. NAGYON sok.
És mégegyszer, ez nem volt akkora parás döntés. A cikk címe meg megintcsak no comment, hatásvadász és flémkeltő.
-
floatr
veterán
válasz
vehement69 #110 üzenetére
Végülis úgy is fel lehet fogni, hogy megkímélnek téged a válogatás kellemetlenségeitől.
Ugyanezt a célt hivatott szolgálni a felhasználók által szolgáltatott feedback, a ranking. Minél szélesebb bázisa van a platformnak, annál jobban működik a dolog, aki kutakodni akar, az is talál magának megfelelőt, aki meg lusta, az használja a legnépszerűbbet -- ennyi.Szerk.: amúgy üzleti alapnak eléggé nyögvenyelős az, ahogy egyre jobban szorul a hurok a fejlesztők nyaka körül ezen a platformon. Ha pl van egy üzleti rendszered, amit RIA alapon, nem html(5) felhasználásával készítettek el, akkor azt a büdös életbe nem fogod gyorsan portolni a cég flottájába. Márpedig van ilyen, nem is kevés, és többek közt ez is az oka, amiért egy berryvel nem tud versenyre kelni.
Ez van, nem a telefonnal van a baj, hanem a hozzáállással
-
vehement69
senior tag
nem volt kedvem elolvasni az első 30 hsz után az egész topikot, bocsi ha már volt.
persze ez megint egy olyan dolog, hogy csípőből lehet jönni a hűű most már tényleg utálom az Applet és satöbbi. viszont aki már látott Obj C-t, illetve tudja, hogy milyen erőforráskímélő programokat kéne írni iPhone-ra, annak kicsit máshogy festhet ez a döntés. persze akik megszokták a gányolást, azokat felháboríthatja ez a döntés, de egy flash-objc fordító egyrészt nem fogja tudni azonnal a legfrisebb api-kat, amikkel erőforrást takaríthatnának meg, másrészt a szar flashről még szarabb iphone alkalmazásokat lehetne áthozni, felhígulna pillanatok alatt a már így is túltelített AppStore, ráadásul nem minőségi, hanem hulladék programokkal. ilyen szempontból érthető a döntés, szerintem. meg tényleg, aki iPhonera akar szoftvert gyártani, az ne lustálkodjon, rágja magát végig pár könyvön és a referencia doksikon, egyáltalán nem nehéz és az SDK valami iszonyatosan felhasználóbarát, persze kell egyfajta perverz hajlam ehhez de nekem kb magasan a legkedvesebb program, amit valaha használtam (jó, Final Fantasy 8-at csak nem üti
), itt hadd jegyezzem meg, hogy ez viszont úgy általában az Apple termékek átgondoltságának az eredménye (jöhet az iSheepezés).
Az viszont tényleg szemét parasztság, hogy ezt a döntést nem akkor hozták meg, amikor elkezdte fejleszteni az Adobe ezt a feature-t, hanem amikor kész lett (=>gondolom nem 5 Ft-ból készült), viszont így sincs veszve minden, gondolom sok Cydia-s program fog így születni. Viszont az Adobe-t sem tudom igazán sajnálni, elfordultak a szülőplatformjuktól és most kisebb adagokban kapják vissza azt, ahogy ők szarják le a Mac platformot és csinálnak akkora szemetet, mint a Flash. Egyébként a Flash ellehetetlenítése mögött az is állhat szerintem, hogy az Apple-nél nagyban folyik egy Flash-hez hasonlóan jól használható, HTML5(+CSS3) editor fejlesztése..
Vagy esetleg az, hogy volt régebben SJ-nek egy olyan kijelentése, hogy a számlán ücsörgő pártízmilliárd (vagy millió, bocsi ha rosszul emlékszem
) dolcsit valami nagyon kockázatos ... valamire
akarja felhasználni, ki tudja, lehet ezekkel a lépésekkel csak le akarják nyomni az Adobe árát, majd megvenni (igaz, még így is menne mindez zsebből)..
szóval igazából nem kell itt megint eljátszani a fikázósdit, mert 1 unalmas, 2 nem jogos. felhasználói oldalról ez annyit jelent, hogy nem árasztja el sok flashes faszkalap az 5perces, rosszul optimalizált gagyijaival (azért a flashes játékok nagy része nem a minőségéről és a kidolgozottságáról híres ) a Store-t, így marad a garantált minőségű (egyébként egyre növekvő minőségű!) programok sokasága, fejlesztői oldalról viszont aki eddig is Obj C-ben fejlesztett, annak nem kell tartania a konkurencia ilyen szintű megnövekedéséről (még ha ezek mind-mind csak a fost ontanák magukból).
-
cucka
addikt
válasz
#24737024 #107 üzenetére
Mint mondtam, ezen a szinten már rég nem létezik az etika fogalma.
Hogyne létezne. Az etikus piaci viselkedés hosszú távon kifizetődő, nem minden mindig a pénz. Ezért szoktak a nagy cégek társadalmi szerepet vállalni (különösen az Egyesült Államokban), ezért igyekeznek nem feltétlenül kib*szni a partnereikkel és felhasználóikkal, még akkor sem, ha ez rövid távon kifizetődő lenne.
(És igen, nem pusztán felebaráti szeretetből etikusak, hanem jól felfogott érdekük. Na és? Csak akkor viselkedhet etikusan egy cég, ha az az ő érdekeivel ellenkezik?)Ugyanakkor ap Apple-nek is voltak bőven felhasználóbarát döntései, például a dobozos Mac OS X nem 200 dollárba kerül mint a Windows 7 Ultimate. Nem csak fekete-fehér a világ
Nem, persze, de az Apple cikkben említett lépése meglehetősen barátságtalan.
Az iPhone talán a legfontosabb platform a mobiltelefon piacon, ehhez képest:
- csak az fejleszthet rá, aki fizet az Apple-nek
- ha a fejlesztésedet el szeretnéd adni, akkor csak az Apple boltjában teheted
- az Apple önkényesen dönti el, hogy a fejlesztésed bekerülhet-e a boltba vagy sem
- ha valaki megveszi a szoftvered, akkor a bevételből az Apple is részesülTehát alapvetően a legfontosabb, legnagyobb üzleti lehetőséget rejtő platformot az Apple úgy alakította ki, hogy a lehető legzártabb legyen, ahol az Apple kontrollál mindent, a fejlesztés kezdetétől az értékesítésig. Ezzel a totális kontrollal az Apple-fejlesztő-felhasználó hármas közül az Apple nyer, a másik kettő veszít.
Ehhez jött az újabb ötletük, miszerint azt is megszabják, hogy milyen fejlesztőeszközzel fejlesztheted a szoftvere. Na érted már a háborgást, illetve azt, hogy ez a lépés miért nem etikus?
Egyébként számítok rá, hogy a fentiek miatt pár éven belül elindulnak majd az Apple ellen a perek tisztességtelen piaci magatartásért. -
floatr
veterán
válasz
#24737024 #107 üzenetére
Valóban nem kell túlmisztifikálni a dolgokat, de a szarkenés sem éppen a megfelelő reakció. Egy vizsgálat eredményeképpen valamilyen metodika szerint sikerült felállítani olyan mutatókat, amivel látható, hogy az egyes cégek managementje mennyire adná el a családját egy szadomazo-kaki pornó forgatásba rabszolgának egy 1 pontnyi részvényárfolyam emelkedésért cserébe. Van különbség, és az üzleti életben ez számít is. Ki az az állat, aki inkább egy inkorrekt, etikátlan céggel üzletelne...?
Itt viszont két szemlélet csap össze: az egyik az, hogy az apple gyártatott egy hardvert, amitől a világon elterjedtté vált az okostelefon kifejezés szinonímájaként az "ájfón", emellett olyan drasztikusan zárt fejlesztési ketrecet tart fent -- szvsz egyre inkább illegális módon -- amiben már tényleg csak a nagy kényszer miatt próbálkoznak a cégek. Az adobe meg a fejlesztői platformjait a lehető legnyitottabban kezeli, és ez rendkívüli módon kedvező fogadtatásnak örvend a fejlesztők körében is -- mindezt pedig többek közt az eszközök eladásaiból finanszírozza. (Ez utóbbi egyébként sok helyen így működik)
Érthető, hogy az adobe-ot sokan "megsajnálták". Sokan használják a CS-t is, és most őket is kizárták egy beteges majom ámokfutása miattAmúgy a "fos" playerrel kapcsolatban aki akarta, az már rég tudhatott róla, hogy az adobe csupán egy eszközként kezelte, és szívesen megszabadult volna már tőle, ha lett volna technológiabeli alternatíva, és a platformjai készíthetnének ahhoz megfelelő "natív kódot". Sokszor kijelentették azt is, hogy ha a html5 felnő, akkor elsők közt lesznek akik komolyan megfontolják, hogy pl. a CSx esetleg tudjon készíteni html5 specifikus exportot, amihez a flash runtime sem szükséges.
A dobozos osx meg akár ingyé is mehetne olyan hardverárak mellett, ami rájuk jellemző.
-
törölt tag
Akkor azért ne sarkíts jó magyar fórumozó szokás szerint tanulj meg mondatot értelmezni, Az etikusabb, nem azt jelenti, hogy annyira etikus, mint egy csecsemő, hanem azt, hogy nem annyira szarházi, mint a másik. De gondolom ez itt semmit nem jelent, mert Te nem értesz egyet és akkor úgy is mindegy, mit próbálok itt előadni, soha nem lesz igazam, mint a Steve gyűléseken...
Úgy tűnik az Apple iránt érzett zsigeri gyűlöleted meggátolja nálad a józan gondolkodás kialakulását. Ha szerinted etikusabb az Adobe az Apple-nél, ám legyen, de kb egy ötéves naivitási szintjét súrolod alulról. Mint mondtam, ezen a szinten már rég nem létezik az etika fogalma. Hidd el, az Adobe, de még a Google sem csupa felebaráti szeretetből tesz esetleg pozitív kicsengésű dolgokat. Ugyanakkor ap Apple-nek is voltak bőven felhasználóbarát döntései, például a dobozos Mac OS X nem 200 dollárba kerül mint a Windows 7 Ultimate. Nem csak fekete-fehér a világ
-
sghc_toma
senior tag
hiaba usszak meg a fejlesztok az SDK beszerzeset, ha egyszer a termekuk nem felel meg az iPhone Developer Program felteteleinek.. mondjuk ha Adobe-ek ugyesek, es olyan binarist gyart a forditojuk, amirol nem lehet kideriteni, hogy az o forditojuk keszitette, akkor ugysem derul ki, hogy nem C/C++/Obj-C-ben irtak..
-
h_143570
addikt
válasz
h_143570 #104 üzenetére
A cross - compiler helyett helyesebb lett volna Source-to-source compiler emlegetnem.
-
h_143570
addikt
-
oO7
őstag
ha erről lenne szó akkor most nem lenne ez a balhé... akkor a flash-ben készített cuccból készítene pl egy C++ kódot ami már a flash funkcióit az iPhone API hívásokra "mappelné" és ezt a kódot copy-paste módszerrel beszúrva az apple dev kit-be már készíthetnénk is az iphone appunkat...
de itt nem az van, hogy
flash -> C / C++ / Object-C -> iPhone futtatható állomány
hanem csak simán
flash -> iPhone futtatható állományjó amúgy az hogy C-re fordít az még nem olyan durva... az egy elég alacsony szintű nyelv... de magasabb szintű nyelvek között is megy ez a fordítgatósdi ?
-
dabadab
titán
Szerintem olvasd el, hogy mit kopipészteltél
"A compiler is a computer program that transforms source code written in a computer language into another computer language"
Egyébként a valós életben elég gyakori az, hogy egy-egy nyelv compilerét úgy írják meg, hogy C kódot generáljon, mert C fordító van minden platformra és így nem nekik bajlódni a konkrét architektúrákkal.
-
oO7
őstag
fellebbezek... vagy akkor legalább mondd meg a jót
Wikipedia mellettem áll:
"A compiler is a computer program (or set of programs) that transforms source code written in a computer language (the source language) into another computer language (the target language, often having a binary form known as object code). The most common reason for wanting to transform source code is to create an executable program." -
oO7
őstag
hát nekem inkább a te gondolatmeneted tűnik hibásnak...
compiler = valamilyen nyelven írott programkódot futtatható állománnyá alakító valami
ez nem azt csinálja, hogy valamilyen nyelvből C/C++/Object-C kódot készít amit aztán az apple dev kit-jével fordítani tudsz... hanem valamilyen nyelvből az iPhone által futtatható programot készít...
tehát konkrét esetünkben lehetőség lett volna az adobe jóvoltából lényegében egy flash alkalmazást iphone app-ként elmenteni... de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az iphone valamelyik nyelvén írt programból meg lehetne flash -t csinánli
-
alamuszi
senior tag
válasz
#24737024 #89 üzenetére
Akkor azért ne sarkíts jó magyar fórumozó szokás szerint tanulj meg mondatot értelmezni, Az etikusabb, nem azt jelenti, hogy annyira etikus, mint egy csecsemő, hanem azt, hogy nem annyira szarházi, mint a másik. De gondolom ez itt semmit nem jelent, mert Te nem értesz egyet és akkor úgy is mindegy, mit próbálok itt előadni, soha nem lesz igazam, mint a Steve gyűléseken...
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
"Arról mindig mindenki megfeledkezik, hogy a szoftver, oprendszer, stb, nem olyan, mint egy könyv, hogy ha akarom, összetépem, átírom, felgyújtom, stb, hanem csak egy olyan könyv, amit megkaptam a kiadótól bizonyos összegért bérbe, de az tulajdonképpen az ő könyve. Ha a kiadó kitép belőle 10 oldalt, vagy megtiltja, hogy belefirkáljak, megteheti, elvégre az ő könyve, én csak használhatom."
Ezért is szimpatikusabbak a szabad forrású OS-ek azok a példával élve kifestőkönyvek, évkönyvek.
(#89) aronvirginas: +1
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Hát az is biztos, hogy a nyitottabb dolgai miatt is terjedt el jobban a Win, mint az Apple.
Penge_4: Egyébként a Flash-el önmagában nem lenne gond. Ameddig a Macromedia tulajdonában volt és az normális karbantartotta/fejlesztette addig nem is ette meg a böngészőt/gépet. Mióta az Adobe tulajdona azóta ilyen szar. Szóval az egyeduralkodás nem ilyen egyszerű kérdés, ameddig nem volt sok gond a Flash-el el is kezdték használni sokan.
Mostanában persze mindneki a pokolba kívánja a Flash-t az Adobével együtt. -
törölt tag
Egy biztos etikusabb, mint az apple.
Legyünk szívesek mellőzni az etika szó használatát az ehhez hasonló szövegkörnyezetekben. Ekkora mamutcégek számára nem létezik ez a fogalom. Ha valami olyat tesznek, amit te etikusnak definiálsz, kizárólag azért teszik, mert abból pénzük vagy pozitív reklámjuk származik. Jó példa erre a már említett "csupajóság" Google. Ha az ellenkezőjéből, teljesen etikátlannak mondható cselekedetekből származna hosszú távon hasznuk, aszerint cselekednének. Általában a hatóságok általi zaklatás és vizsgálatok, illetve a rossz reklám megfékezi a hasonló cselekedeteket, azonban ha a hosszú távú haszon nagyobb, akkor a törvény sem akadály. Lásd szabadalomsértések: vállalják a pereskedést és a büntetést, mivel a hosszú távú haszon messze meghaladja azt.
-
törölt tag
Igen, végülis erről van szó, a különbség abban merül ki, hogy ki mit tekint eszköznek.
Asszem a google ügyesebben választott. 7 év alatt elérte, hogy a 40 éves apple még a fingszelét se szagolhassa.
Én azért nem temetném az Apple-t, egyelőre igencsak felfelé ível a pályájuk. Sokan sokszor eltemették már őket, ennek ellenére köszönik szépen jól megy nekik.
Gondolok itt például Steve Ballmer azon kijelentésére, hogy "senki sem fog iPhone-t venni", ennek ellenére igencsak kedvelt készülék. Gondolok ugyanakkor a sok androidos "iPhone killer" modellre, melyek egyelőre szintén nem váltották be a hozzájuk fűződő reményeket (talán majd a Droid, talán majd a Nexus One, stb.) Egyelőre szó sincs arról, hogy a Google szárnyal, az Apple meg megszégyenülve süllyed magába. Sőt, a Nexus One relatív sikertelensége épp az ellenkezőjéről tesz tanúbizonyságotUgyanakkor a Google még új fiú, de felettük is egyre inkább gyűlnek a felhők: elégedetlen hatóságok, a magánszférájukat féltő userek, botrányok stb. Az emberek lassan ráébrednek, hogy a Google sem a Máltai Szeretetszolglat, hanem egy ugyanolyan kapitalista óriásgépezet mint az Apple vagy a Microsoft. Borítékolom, hogy maximum 5 éven belül a Google közmegítélése is a Microsofthoz hasonló "szükséges és nehen megkerülhető rossz" szintjére süllyed.
*
Kétségetelen, hogy az Apple enyhén kisebb szabadságot enged meg bizonyos téren, mint egyes más gyártók, ennek azonban egyaránt megvan a jó és a rossz oldala. Ezért van konkurencia, hogy aki ezzel nem ért egyet, és fontos neki a hihetetlen nyíltság és szabadság, az találjon magának más platfromot, amit használhat, vagy amire fejleszthet. Megjegyzem mellesleg, hogy a mobil platformok természetüknél fogva zártabbak és a gyártók befolyása szembetűnőbb, mint az asztali OS-ek esetében. Mac OS X-re például azt fejlesztesz, amit épp nem szégyellsz, és úgy ahogy épp úri kedved tartja.
-
alamuszi
senior tag
Ezt a csúnya Adobe -ot éppen most tüntették ki:
http://www.sg.hu/cikkek/73619/a_hp_a_xerox_a_ricoh_es_az_adobe_a_legetikusabb_ceg
-
válasz
#24737024 #83 üzenetére
Az hogy egy cég az eredmények maximalizálására törekszik, az nem baj, hanem feladata. A saját cégemmel én is azt teszem. Az már más kérdés, hogy ki mit tekint a proitmaximalizálás eszközének. Asszem a google ügyesebben választott. 7 év alatt elérte, hogy a 40 éves apple még a fingszelét se szagolhassa.
-
törölt tag
Lám, épp ezért fontos a konkurencia, hogy egyik cég se tudjon zsarnokoskodni. Ahogy sokan mondták, van bőven más mobil platform, amire lehet fejleszteni. Majd ha senki sem fejleszt iPhone-ra és az Apple bevételei ezt megsínylik, változtatnak a politikán. Így működik a piac.
Amúgy az App Store-hoz hasonlóan más mobilalkalmazás-boltoknak is megvannak a többé-kevésbé szigorú feltételeik. Ez nem Apple-sajátosság, hanem minden zárt rendszer velejárója, és midnenhol a patrónus cég üzleti érdekei diktálják a szabályokat. Lehet vitatkozni etikáról, de mindannyian tudjuk, hogy a piacon csakis a pénz az irányadó. A Google sem azért játsza a "Net Krisztus" szerepét, mert a Máltai Szeretetszolgálat szellemiségét szeretnék továbbvinni, hanem mert rájöttek, hogy hosszú távon így maximalizálhatják a bevételeiket. Elfogultságra vall kizárólag az Apple-t démonizálni, ebben a rendszerben mindenki nyakig benne van.
-
azbest
félisten
bocs ha már más írta:
"Ezek szerint csak azok tölthetik le az Apple fejlesztőcsomagját, akik elfogadják, hogy a programok kódját Objective-C, C vagy C++ nyelven kell megírni, csak közvetlenül ilyen kódról lehet létrehozni az iPhone-on futtatni kívánt szoftvereket. "
Tehát a devkitet csak az használhatja, aki elfogadja hogy a devkittel készül a kód.
Az adobe féle exportálásnál hogy van? Az Ő programjuk generál egy kész appot? Ha igen, akkor hol kell az apple devkit ahhoz, hogy ezt beküldjék a boltba?Az app store feltöltési feltételeiben szerepel, hogy csak apple devkittel készült appot lehet feltölteni?
-
törölt tag
hát igen, nekem is úgy tűnik laikusként, hogy régen nem arra használják, amire kitalálták. sok esetben (főleg amikor nagyobb állományokkal, adatbázisokkal kéne dolgozni), akkor nehézkes és lassú. illetve még ami engem zavar, hogy nehezen igazítható az adott platform képébe, és sokszor egyes funkciók is körülményesek, vagy nem működnek (péládul a mai napig OOo alatt nem megy rendesen stardict "scan" funkciója. nem tud rendesen teljes kijelölésre keresni, csak az első részére, már amikor egyáltalán csinál valamit). és így tovább.
ez mondjuk nem feltétlenül a JAVA hibája, csak mégis az egyszeri ember annyit lát belőle, hogy máshol megy, ott nem, vagy nehézkesen. szóval kíváncis leszek az újításokra, csak az még sokára lesz sajna. meg gondolom még plusz egy jó idő, mire aszerint optimalizálják a programokat... -
Penge_4
veterán
"Egyébként neked is mondom, hogy jó dolog a java."
Én felhasználói szemmel 4 dolgot látok belőle.
- Mobilos Java az összes okostelefon platformon veszedelem. Sony Ericcson-on és S40-es Nokiákon jól fut, viszont maga a telefon buta. Nincs multitasking, nem annyira rugalmas a rajtuk lévő kezdetleges OS és hasonlók. Plusz hiába fut "jól" a Java, grafikailag és tudásban messze elmarad az okostelókra készült alkalmazásoktól.
- A Windows-ra írott Java szintén veszedelem, fél óra, míg elindul az alkalmazás, a response time is az idegbaj határait súrolja. Talán a leghasználhatóbb még az OpenOffice.org (abból is az utóbbi 3.1.x-es verziók), de a hidegindítás annál is lassú és a tipikus Java-s betegségek ott is megfigyelhetők.
- A Java appletek szintén lassúak, bugosak és tele vannak biztonsági résekkel.Csoda, ha nem alakul ki jó vélemény a Java-ról, akár mobilon, akár PC-n?
-
Polllen
félisten
Dráma...
de amúgy aki nem ért egyet a döntéssel, kb annyit tehet, mint a blogoló...csesszék meg.
Az apple eddig is hasonló elveket követve hozott döntéseket, szerencsére senkinek sem kötelező az ő márkájukat favorizálni...és szerencsére a fejlesztőknek sem kell sírniuk, tudnak még bőven mire fejleszteni...iphone előtt is volt élet...mellette és helyette is van...
Ennyire nagy érvágás a sokak által fostalicskának tartott készülék?
-
ntomka
nagyúr
Én sem értem az ilyet, de azt látom, hogy nagy divat lett az "angolkodás".
(#70) sheratan: Ha minden igaz a 7-es Java sok mindenre fog javulást hozni. Túl nőtt magán az egész keretrendszer, arra is betettek API-kat, amit alig használnak. A 7-es moduláris felépítésű lesz, csak az fog betöltődni, ami szükséges az adott alkalmazás futtatásához. Egyébként neked is mondom, hogy jó dolog a java.
-
FRENK1988
veterán
Na és ezért kaptam még tavaly 3 óra pihit mert meg mertem mondani a jövőt
-
FekaBá
csendes tag
Sziasztok,
Itt nem tudok válaszolni
de a téma megindított:
[link] -
alamuszi
senior tag
válasz
fifi_addict #67 üzenetére
HELYES... Csak így tovább apple
-
fifi_addict
tag
ezzel csak erősítik a rivális kütyük piacát. ha jól sejtem.
-
ntomka
nagyúr
"Ez azt jelentené, hogy akinek nincs pénze iPhone-ra, az nyugodtan vehetne bármilyen más okostelefont, mert a programok többsége ugyanúgy meglenne arra is, mint az iPhone-ra."
Nincs ájfonom, de nem hiszem, hogy létezik olyan mobil alkalmazás, amit ne lehetne nélkülözni, vagy ne lenne rá alternatíva.
-
VeAr
csendes tag
Ja, csak a Flash kitiltásával együtt a Java-t is kitiltották. Szóval két gennyes cég harca miatt egy szolid platform is megszívta.
Igazából, azzal lennék a legjobban megelégedve, ha nem is lenne iPhone. A sok iPhonos sznob úgyis venne valami mást (például Androidos telefont), a fejlesztőknek meg egyel kevesebb zárt platform miatt fájna a feje.
Apple-ék inkább azért tiltják ki Flash-t meg a kód-generátorokat, hogy megtartsák egyedinek a platformjukat. Képzeld el ha egy megfelelő fejlesztőeszközzel ugyanazt a programot simán le lehetne fordítani iPhone-ra, Androidra, meg csomó másik platformra. Ez azt jelentené, hogy akinek nincs pénze iPhone-ra, az nyugodtan vehetne bármilyen más okostelefont, mert a programok többsége ugyanúgy meglenne arra is, mint az iPhone-ra.
-
fatal`
titán
Két gennyes cég harca, nagyon jó.
A vita meg tök értelmetlen.
-
oO7
őstag
Neked mániád ez a gányolás meg optimalizálatlanság... de ha csak halvány fogalmad lenne a szoftverfejlesztésről akkor nem mondanál ilyen baromságokat...
Szerinted melyiknek lesz a jobb vége ?
- ha valaki a nulláról ír egy programot és az talán esetleg nem lesz anyira szanaszét optimalizálva mer a fejlesztő már annak örül ha megy a dolog, nem még hogy optimalizálgassa meg minden eshetőségre felkészüljön, hogy ne száljon el a program stb
- vagy ha az adobe aládtolja a flash funkcionalitását (ami nyilván el van készítve pl C++ -os class library -ként) és ezeket az előre (jól) megírt funkciókat használod a programoddal ?segítek... többek közt ebben rejlik a java meg a .net sikere is...
(#62) VeAr: egyetértek
-
VeAr
csendes tag
Ilyet egy John Carmack interjúban olvastam. Azt írta, hogy nagyon össze kellett a tudását szedje amikor a Quake-et írta Mac-re, mert a program minden kifagyása a teljes gépet kifagyasztotta.
A Novell is ilyen volt. Ők úgy oldották meg, hogy nagyjából nem is volt más által fejlesztett szoftver Novell-re, csak a sajátjuk.
Előbb utóbb bele fognak bukni az AppStore-ba. A fenn lévő programok minden egyes frissítését jóvá kell hagyják. Amikor kiderül hogy egy program bugos, a fejlesztőnek engedélyeztetnie kell az új frissítést az Apple-val, ami több hetes eljárás. Ennek eredményeképpen a fenn lévő programok iszonyatosan bugosak. Az Apple keménykedése, hogy majd ő ráerőlteti a minőséget a fejlesztőkre, a visszájára sült el. Ilyen körülmények között a generált alkalmazások még jobb minőségűek is lennének, mint a kézzel C-ben írt programok. A generátort egyszer kell csak jól megírni, és attól kezdve mindig tökéletes kódot gyárt, míg a kézzel írt programok esetén a programozó mindig hibázhat.
-
dabadab
titán
-
Penge_4
veterán
"Megírnak egy programot úgy mintha flash-nek készülne... aztán nem flash-ként mentik el hanem iPhone app-ként..."
Pontosan tudom, hogy nem SWF-ben fogják feltölteni, hülyének azért ne nézz már.
Csak az nem lesz normálisan optimalizált, de ezt ugye Adobe-éktól már megszokhattuk.
Ha nekik igényük a "minőség" (elvégre a világ leginnovatívabb cégéről van szó), akkor az Adobe ne pattogjon, mert mások szó nélkül megírták, akik szerették volna megvetni a lábukat az iPhone App-ok piacán."de megoldható (lehetett volna)"
Minden megoldható, kérdés, hogy gányolással, vagy normálisan. Előbbi nyilván egyszerűbb, gyorsabb és kevesebbe is kerül.
"Arról meg Te aztán főleg ne beszélj (Mr. Opera fan), hogy kinél bevett szokás, hogy sír a szája ha nem teccik valami."
Erre inkább nem írok semmit, mert a kettőnek még csak érintőlegesen sincs semmi köze egymáshoz.
"Mi köze a Symbian -os java-nak az iPhone -hoz ?"
Semmi, csupán ezzel példáztam a gányolás fogalmát. Ahogy ntomka írta, egy Sony Ericcson-on vagy egy S40-es Nokián normális(abb)an fut egy Java alapú alkalmazás, mint Symbian-on. Az iPhone is okostelefon, ott is minden jól optimalizált, natívan megírt alkalmazás jobban fut.
dabadab: Copy and merge még mindig nincs benne.
-
dabadab
titán
Amikor annak idején, '99-ben a szakdolgotaromat írtam, volt szerencsém némi HW-közeli programozást csinálni Apple gépen, Mac OS 8 v 9 alatt: nem volt multitask, nem volt memóraivédelem, nem volt semmi, a cucc primitívebb volt, mint a Win 3.11 (de tényleg). Na, azóta tudom, hogy a MS-nál rosszabb is történhetett volna a számítógépekkel (pedighát).
-
oO7
őstag
mi lenne ha abbahagynád itt a trollkodást ?!
"Tudom. Viszont az Opera nem volt lusta és megírta a Minit iPhone-ra. Az Adobe-nak se sírjon a szája. Bár náluk ez már bevett szokás"
Mikor fogod már fel végre, hogy ennek semmi köze nincsen a flash-hez ?!
Megírnak egy programot úgy mintha flash-nek készülne... aztán nem flash-ként mentik el hanem iPhone app-ként... mivel nagyon jól láccódik hogy halvány fogalmad sincs a dolgokról, így meg sem próbálom elmagyarázni, hogy ez hogyan történik... de megoldható (lehetett volna)Arról meg Te aztán főleg ne beszélj (Mr. Opera fan), hogy kinél bevett szokás, hogy sír a szája ha nem teccik valami.
Az uccsó bekezdésedben meg már csak úgy lendületből írtál valami fasságot ?
Mi köze a Symbian -os java-nak az iPhone -hoz ? -
Penge_4
veterán
"Az Apple nem csak az Adobe cseszett ki, hanem sok más fejlesztővel is, akik már készítettek programot iPhonera és fenn van az AppStoreban."
Tudom. Viszont az Opera nem volt lusta és megírta a Minit iPhone-ra. Az Adobe-nak se sírjon a szája. Bár náluk ez már bevett szokás, ugyanis egy tetves 64 bites Flash plugint nem képesek kiizzadni magukból, ami már lassan 6 éve várat magára.
Ha szeretnék a termékeiket iPhone-on terjeszteni, akkor írják meg arra. Ha lusták hozzá, akkor meg ne ugráljanak."Ha te jártas vagy bennük említhetnél egy párat, ami nem C, C++, Objectice-C és C#-ben voltak megírva, és pl. "2: Hulladék és erőforrászabáló.""
Idézet a cikkből:
"mellett letiltották azon fejlesztőeszközöket is, amelyek C# és .NET programkódból készítenek iPhone-os szoftvereket."Én sem ismerem az iPhone-t, maga a telefon afícsörgazdagsága miatt "belopta magát a szívembe",
ettől függetlenül attól minden csak jobb lehet, mint amilyen egy Java alkalmazás mondjuk Symbian-os telókon. Akármi is áll a hátterében (mert nyilván a pénz) megértem a döntésüket.
-
Eszleny
aktív tag
Kedves Penge_4, miről beszélsz? Most nem a flashről van szó. Az Apple nem csak az Adobe cseszett ki, hanem sok más fejlesztővel is, akik már készítettek programot iPhonera és fenn van az AppStoreban.
Én nem ismerem az iPhonera írt programokat. Ha te jártas vagy bennük említhetnél egy párat, ami nem C, C++, Objectice-C és C#-ben voltak megírva, és pl. "2: Hulladék és erőforrászabáló." -
-
Penge_4
veterán
válasz
julius666 #46 üzenetére
"Lol. Ne legyél már ennyire naív. _Voyage_ szépen leírta a korlátozás valódi okát a #14-es kommentjében:"
1: Szerinted ez engem mennyire érdekel?
2: Szerinted ez engem mennyire érint? Ha ingyen kapnék egy iPhone-t azt is eladnám, és ez ez előtt is így volt és ez után is így lesz.Utálom mindkettőt, de mivel az iPhone-t sokan használják, így jelenleg az ellenségem ellensége a barátom.
A H.264 miatt ugyanúgy bekaphatják, mint a Google.ps: Nekem már nem kell leírnom azt, hogy pénzéhes multik, vagy hogy a profitért bármire képesek, mindenki tudja, hogy így gondolom.
erdoke: Éppen azért kell letörni a szarvukat, amiért a web 80%-a ezt használja.
Nem érdekelnek a (fizetett) "független" tesztek, amíg én érzem, hogy lassú, szemét, erőforrászabáló.
A 10.1-et kipróbáltam még egy hónapja, széthullott tőle a YouTube-tól kezdve minden, ellenben ugyanolyan volt teljesítmény terén. -
alamuszi
senior tag
Igen és látom a jövőt, majd a Google is csinál egy reklámot, mint a Microsoft, hogy az IPhone ára / 2 $-ból kijön egy ugyanolyan tudású Adroid phone 3*or annyi garanciával, meg 80* több alkalmazással amit ingyen is le lehet tölteni
. Handras, és a többi hipnotizált barátja meg jönnek majd sztrájkolni, hogy de Steve nem ezt mondta.
, tehát nem is létezik, vagy csak nem volt benne a tömegbutító:
Customer: By the way mister what can the ipad do?
Apple: Well it's great, magical, big, phenomenal...
Customer: Can I use this as full computer?
Apple: Well it's great! beautiful!, magical!
Customer: Sir, you're not answering my question...
Apple: Well it's great! It's magical, beautiful..előadásban.
-
erdoke
titán
Csakhogy a web 80 %-ban ezt használja. Az erőforrás igény ill. optimalizáció viszonyáról esetleg olvasd te is ezt.
-
julius666
addikt
Nem. Azért tiltanak le, mert
1: Zárt.
2: Hulladék és erőforrászabáló.
3: Normális implementációról nem hallottak, még Windows-on a legjobb, de ott is talán Firefoxban és Chrome-ban, IE-ben fos, Operában fos.
4: Egyeduralkodók a piacon.Lol. Ne legyél már ennyire naív. _Voyage_ szépen leírta a korlátozás valódi okát a #14-es kommentjében:
Apple is ezért csinálja, hogy ne flash játékokkal játsszon a nép iphone-od, ipad-en, hanem a saját app store alkalmazásaikkal
Most persze lehetne erre mondani (ha flash futtatásáról lenne szó), hogy mégiscsak segít az adobe gány termékének visszaszorításában. Viszont én ha székrekedésem van, nem fogom vígan bevenni a szívbetegeknek szánt gyógyszert, csak mert mellékhatásként fosást is okozhat. Remélem érted.
De a legszebb, hogy a cikkben (ha jól értelmezem) még csak nem is flash futtatásáról van szó. -
alamuszi
senior tag
Remélem az Andriod elkezd erősödni, az Apple, meg kicsit visszavesz az arcából.
-
HardSanyeee
őstag
válasz
FoxiestFox #35 üzenetére
Kb minden Apple topic flame topic. Ha nem különcködnének mindenben akkor nem lennének flame topicok...
-
sghc_toma
senior tag
Valoban, Windows Phone 7-re csak .Net-re (SL+XNA) epulo alkalmazasokat irhatsz, viszont ms nem mondjak meg, miben is teheted azt. Tehat ha van egy programod, ami Flash-t konvertal Silverlight-ra, akkor egy azzal "atforditott" program hasznalhato lesz a telokon, mig almaeknal ez nem all fenn.
-
dark100
aktív tag
Tenyleg, vajon mennyit kell meg varni hogy legyen adobefon is? Es arra majd csak flashba lehet fejleszteni
Az Androidra meg talan hamarosan csak Go-ba. Azt helyben leszunk.
-
dark100
aktív tag
Keritettem hozza linket, bar konkretan nem ezt olvastam:
http://www.fiercedeveloper.com/story/windows-phone-7-offer-both-silverlight-and-xna-development/2010-02-21
In the meantime, documentation is already beginning to leak, presumably from Microsoft's OEM partners, and the details indicate that WinPhone 7 development will rely almost exclusively on managed code--Microsoft will enable developers to write their apps in two frameworks, one based on Silverlight (its cross-platform .NET environment rivaling Adobe Flash and Adobe AIR) and the other based on its XNA gaming platform.
-
dark100
aktív tag
Jut eszembe valahol azt olvastam, hogy az uj csilivili 7 torpe mobil platformra csak ezustfenybe lehet fejleszteni (meg meg valami masik ms vacakba). Meg nativ alkalmazasat SEM csinalhatsz. Akkor miert nem volt ekkora hiszti?
-
dark100
aktív tag
Amugy en orulok a helyzet ilyeten fordulatanak. Most vegre mindenki lathatja az Apple valodi arcat rajtam kivul is
-
-
Na, megint egy jó kis flametopik.
Valahogy nem lepődök meg az Apple magatartásán, ezen a húzáson sem.
Az Adobe-t sem szeretem, de mivel ha jól értem, ezek a progik nem flashként futottak volna már, így inkább melléjük állnék ez ügyben. -
floatr
veterán
Elég szelektív ez a marhanagy szabadságvágyad. Kicsit úgy szembeköpöd magad ilyenkor. Nem arról van szó, hogy milyen minőségű egy c#/mono/flash-ből generált natív kód, vagy egy java midlet, vagy bármilyen vm alapú kód, bármilyen script, hanem az autokrata módszerről, ami kizár minden versenyt. Ahogy szívás van az opera minivel iphone-on, most ugyanez történik az apple számára konkurenciát jelentő technológiákkal/cégekkel.
Ennyi valami nem tetszik Stevének, akkor az nem jelenhet meg iphone-on. És akármennyire fáj is neked, de igaza van moonmannek, hogy ez kőkemény piaci erőfölénnyel való visszaélés, hiszen pont a nagy apple fanok bizonygatták, hogy még a plútón is csak iphone-t használnak. Ahogy elmeszelték a ms-t, most be lehetne gyalulni az apple-t, és sóval behinteni egész cupertinót.
És az egészben az a szánalmas, ahogy éppen te ehhez még tapsolsz is, mert eldöntötted, hogy az adobe-nak nem jár szabad fejlesztési lehetőség, amiről aztán majd a piaci kereslet eldönti h elégséges-e vagy sem. Ez az egész az informatikai ágazat szégyene, amit az apple művel. Egyszerre szánalmas és felháborító, amikor a létüket és fennmaradásukat gyakorlatilag az adobe szoftvereinek köszönhetik.
Amúgy FYI: nem zárt, nem nagyobb hulladék, mint egy olyan opera, ami egy rosszul formázott oldaltól elszáll, és a piacai elterjedtségüket nem az oemeknél, meg hatóságoknál kezdték tudatosan és törvényellenesen építeni. Szóval ez nagyjából olyan szabadság iránti igény, mint ami Észak-Koreára jellemző.
-
VeAr
csendes tag
Egy időben gondolkodtam rajta, hogy belekezdek iPhone fejlesztésbe. De a Java-t letiltották. Jött ki compiler, ami ugyanúgy működik mint az Adobe Flash átalakítója, Java programból iPhone végrehajtható programot gyárt. Ezzel a lépésükkel a Java-t is minden formában kitiltják.
Én is azt mondom, az Aplle b* meg. Hajrá Android!
-
ntomka
nagyúr
Maradjunk annyiban, hogy nem a Java gány, mert az egy remek keretrendszer annak, aki ésszel tudja használni. Inkább a Symbian Java virtuális gépe van gyányul integrálva az oprendszerbe. Ez viszont nagyon igaz. Vegyél egy Sony telefont a kezedbe, és futtass azon Java-t (nem oprendszereset, csak egy alap telót). Ég és föld.
C# nem az MS-é?!
-
_Voyage_
aktív tag
válasz
Major Major #20 üzenetére
Ebbe bele se fért az opera....
-
bambano
titán
még a végén megszeretem az ms-t....
-
_Voyage_
aktív tag
Nem fordult elő eddig MS részéről, de eddig Apple se csinálta meg. Én arra utaltam, hogy saját profitjának maximalizálása érdekében MS is bármit képes megcsinálni.
Lásd, szarráfizeti a játékgyártókat azért, hogy csak xbox-ra jelenjen meg. Ugyanezt csinálja a Sony is, illetve ezt csinálná az nVIDIA, meg az AMD is, csak nincs annyi pénzük mint a két gigakonszernnek.Sweet Lou 6: Na ezért utálom az Applet. Ne döntse el már helyettem, hogy mit csinálok, és mit használok.
Olvastad, amit írtam? Azt csinál a szoftverével, amit akar, te nem vetted meg, csak használhatod. Ha te flash szarokat akarsz használni, akkor hajrá, ne végy Apple. Én pc-n is letiltom amit tudok, csak youtube van engedélyezve, sok retek szar, ami lassít mindent, pl hogy ne menjünk messzire, aqua reklám a ph-n, lassít, akadozik, mert az adobe nyugodtan el van, ő az, aki szarik az egészre, nem optimalizál, mert neki ez így teljesen jó. Egy-két nagy multi betiltaná a flash támogatást, hogy használják a html 5-öt, mindjárt jobb lenne(nagy multik pl: IE7-8-9, Firefox, Opera, a fanok miatt, youtube, facebook meg a hatalmas játékozó megacégek, amik pl a bitefightot, traviant, stb-t tolják, és annyira tele vannak pénzzel, hogy youtubeon is csak ilyen reklám van, stb), ezek ha elfelejtenék a flasht, akkor nem lenne ilyen gond.
-
válasz
Sweet Lou 6 #6 üzenetére
Hát igen, Apple-nél jobban csak az Adobe-ot utálom.
-
dshk
aktív tag
legfeljebb majd Androidra jelennek meg az új programok
-
siva
aktív tag
Azért azt is hozzá kell tenni, hogy egy fejlesztő cég amikor egy fejlesztő platform mellett dönt, nem kevés pénzt, idő, energiát fektet be, a megtérülést nem "egy" alkalmazás fejlesztésére számolják (vetítik). Az ilyen dolgokat vagy az elején tisztázni kellett volna, vagy pedig pár év kifuttatással megszüntetni.
-
Cyber_Bird
senior tag
Értem mit ír a cikk, csak nem a cikkre reagáltam
De részemről a a flasht már jóval az iphone előtt sem szerettem, így a döntést egyáltalán nem bánom. Ha optimalizált programot akarsz látni az eszközön, akkor azt célszerű olyan nyelven megírni ami ezt támogatja.
Egy framework ami átfordítja a flash-t obj-c -re sosem lesz olyan hatékony mint egy eleve natív kódban írt program erről van szó elsősorban.
Másodsorban nyílván arról hogy az applenek érdeke minél jobban kiszorítani a flasht a piacról, annak ellenére hogy az appstoreban megjelent játékokból neki is lenne bevétele. -
cucka
addikt
válasz
Cyber_Bird #21 üzenetére
Szerintem meg kb. semmit nem értesz abból, amit a cikk ír. Itt nem a fogyasztói döntésről van szó (hogy x vagy y márkájú telefont veszek), hanem az ipart és a szoftverfejlesztőket érintő értelmetlen korlátozásról.
-
Cyber_Bird
senior tag
Ez nem el lehet menni, ez alapvető fogyasztó gondolkodás.
Ha kell neked megveszed, ha nem kell nem veszed. (nem fletós idézet)
Nekem pl kb 2 éve van iphone-om és tudtam mire vállalkoztam vele, nem bántam meg.
Az más kérdés, hogy én sem értek egyet sok korlátozásával, jailbreakeltem is és meg is kerültem őket.(bluetooth,backgrounder,filerendszer közvetlen elérése, stb)A lényeg, hogy szerintem egy felelős felnőtt el tudja dönteni, hogy kell-e neki valami vagy sem.
-
Major Major
senior tag
minden 1% vagy az alatti
nagyon erősen belédkódolahtták ezt a szöveget, hogy ha már Ballmer is mást mond, még mindíg ezt szajkózod. de akkor belinkelem hatezredszerre is. az a részesedés sokkal inkább 5-6%, mint 1.
igen, jól látod, Microsoft internal analysis
igen jól látod, home and business PCsés hogy kicsit ON is legyek, engem teljesen hidegen hagynak az Apple agymenései, de az Adobe-ot sem sajnálom különösebben, hogy most az egyszer a zárt rendszer farkának a rossz oldalára került.
-
moonman
titán
válasz
Cyber_Bird #18 üzenetére
ez az "el lehet menni" szoveg mar gyurcsanynak sem jott be. mellesleg, akinek 3 eve iPhone-ja van, az is tudta, mire vallalkozik? gondolkodjunk mar egy kicsit.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #16 üzenetére
nem dönti el, nem kell megvenni a termékeit
de ha megvetted akkor viszont tudod hogy mire vállalkoztál.
Lásd ha megveszel egy telefont amire csak java programokat rakhatsz fel, akkor milyen alapon dönti el az a cég aki gyártotta hogy te csak javat használhatsz? nézzemegakutya... -
oO7
őstag
"Az más. A .NET a Microsoft megoldása, a C, C++, Objectice-C és C# pedig nem."
a C# a .NET fő nyelve"Nem. Azért tiltanak le, mert: 1-2-3-4"
nem flash-ként futottak volna azok a programok... hanem átfordította volna egy okosság C -re vagy C++ -ra vagy Obj-C -re... rendes iPhone appként futkározott volna a flash-ből átbuherált program is... abban a formájában már nem sok köze lett volna a flash -hez... -
moonman
titán
"És ha kell, MS is beint bármely másik cégnek, két ököllel, csak azért, hogy nekik jobb legyen"
mondj a mostanihoz hasonló kétöklös beintést a Microsoft részéről."Apple is ezért csinálja, hogy ne flash játékokkal játsszon a nép iphone-od, ipad-en, hanem a saját app store alkalmazásaikkal, amik bizonyos követelményeknek megfelelnek. Jelen esetben csak bizonyos programozási nyelvekben kell íródjanak, ennyi."
ha érted, akkor min vitatkozunk? -
_Voyage_
aktív tag
azért, mert "We are not looking to abuse our loyal users and make them pawns for the sake of trying to hurt another company."
Jajjj, akkora kamu.
Minden cég puszipajtás a színfalak mögött, de a színfalak előtt szembeköpi bárki a másikat. Steve Ballmer számomra pl sokkal visszataszítóbb jelenség, mint Steve Jobs. Mondjuk ő is eléggé frusztrál, de Ballmer... És ha kell, MS is beint bármely másik cégnek, két ököllel, csak azért, hogy nekik jobb legyen, több bevételük legyen.
Apple is ezért csinálja, hogy ne flash játékokkal játsszon a nép iphone-od, ipad-en, hanem a saját app store alkalmazásaikkal, amik bizonyos követelményeknek megfelelnek. Jelen esetben csak bizonyos programozási nyelvekben kell íródjanak, ennyi. -
Penge_4
veterán
"kb. olyan, mintha a Microsoft holnap bejelentené, hogy Windows-ra mostantól csak Visual Studio 2010-ben és .NET alapon lehet programot fejleszteni, különben a rendszer elutasítja a telepítést."
Az más. A .NET a Microsoft megoldása, a C, C++, Objectice-C és C# pedig nem.
"azért tiltanak alkalmazásokat, mert azok bizonyos fejlesztőkörnyezetben készültek. ezt leginkább a rasszizmushoz lehetne hasonlítani, ahol azért bánnak különböző módon emberekkel, mert máshol születtek."
Nem. Azért tiltanak le, mert
1: Zárt.
2: Hulladék és erőforrászabáló.
3: Normális implementációról nem hallottak, még Windows-on a legjobb, de ott is talán Firefoxban és Chrome-ban, IE-ben fos, Operában fos.
4: Egyeduralkodók a piacon.Szóval ez maximum az a fajta "rasszizmushoz" hasonlít, amikor a többszörös gyilkos bankrablót elítélik az meg sír, hogy biztos azért van, mert más a bőre színe.
"iBrainwasing complete."
Annyira ismersz már, hogy tudd, nem igazán vagyok oda az Apple-ért és a iSnob-ságaiért, de ezzel a lépésükkel most egyet kell értenem. Ahogy azzal is, hogy az Opera Minit is meg kellett írni Objective-C-ben, hogy elfogadják, mivel Symbian-os telefon tulajként azt is pontosan tudom milyen gányolt szemét a Java is, ezért nem is teszek fel, csak sis-t és sisx-et.
Szóval most kivételesen egyetértek az Apple álláspontjával, függetlenül attól, hogy a céget nem kedvelem.
-
moonman
titán
-
Sweet Lou 6
addikt
,,ha úgy szolgálja az érdekük, akár a saját fejlesztőiket és felhasználóikat is. ez undorító." - ezért van az, hogy Applet vennék legutoljára bármiből is.
_Voyage_: ,,Amúgy megtehetné, miért is ne? Az ő szoftvere, azt csinál vele, amit akar, ha akar, letilt minden mást, ha neki úgy a jó.
" - Ez a hozzáállás az egyik legjobban user-ellenes.
-
_Voyage_
aktív tag
kb. olyan, mintha a Microsoft holnap bejelentené
Holnap a fórumban kb te lennél az első, aki tapsikolnál, hogy helyes döntés volt.Amúgy megtehetné, miért is ne? Az ő szoftvere, azt csinál vele, amit akar, ha akar, letilt minden mást, ha neki úgy a jó.
Arról mindig mindenki megfeledkezik, hogy a szoftver, oprendszer, stb, nem olyan, mint egy könyv, hogy ha akarom, összetépem, átírom, felgyújtom, stb, hanem csak egy olyan könyv, amit megkaptam a kiadótól bizonyos összegért bérbe, de az tulajdonképpen az ő könyve. Ha a kiadó kitép belőle 10 oldalt, vagy megtiltja, hogy belefirkáljak, megteheti, elvégre az ő könyve, én csak használhatom.
-
moonman
titán
válasz
Sweet Lou 6 #8 üzenetére
"mindegyik cég csinál hátráltató dolgokat"
csinál, csak nem ilyen direkt módon. kiemelnék egy részt a blogból:"Many of Adobe’s supporters have mentioned that we should discontinue the Creative Suite products on OS X as a form of retaliation. Again, this is something that Adobe would never consider in a million years. We are not looking to abuse our loyal users and make them pawns for the sake of trying to hurt another company. What is clear is that Apple most definitely would do that sort of thing as is evidenced by their recent behavior."
ennyi. ez a különbség az Apple és az összes többi mocskosgeci multi között, ők pofátlanul szembeköpnek bárkit, ha úgy szolgálja az érdekük, akár a saját fejlesztőiket és felhasználóikat is. ez undorító.
-
moonman
titán
válasz
Sweet Lou 6 #6 üzenetére
már bocs, de a kettőnek mi köze egymáshoz? miért is lenne kötelessége a Microsoftnak minden 1% vagy az alatti elterjedtségű rendszerre fejleszteni? ott a közösség, ott a Moonlight, oldják meg. senki nem tilt semmit.
itt egyszerűen arról van szó, hogy azért tiltanak alkalmazásokat, mert azok bizonyos fejlesztőkörnyezetben készültek. ezt leginkább a rasszizmushoz lehetne hasonlítani, ahol azért bánnak különböző módon emberekkel, mert máshol születtek.
"utálom a lassú, veszélyes és bugos Flasht, minél jobban betartanak neki, annál jobb."
iBrainwasing complete. -
Cyber_Bird
senior tag
Nah igen, bár erre ne nagyon számíts szerintem, viszont ott a hackintosh én is azon próbálgattam az XCode-t sajnos suli mellett nem sok időm maradt rá, de érdekes, és nem is nehéz ha c++ alapjaid vannak (én sajna c++ al csak most ismerkedek)
moonman: inkább olyan mintha bejelentené hogy csak vis stud2k10ben .net alapokon lehet fejleszteni a ZUNE-ra. nem ugyanaz a kettő mert osx-re most is fejleszthetsz amiben akarsz, más kérdés hogy c,c++,objective-c ben éri meg.
(amúgymeg vesszen a flash. netes játékokra tökéletes, de amire most használják...) -
moonman
titán
ezt akárhogy csűrjük-csavarjuk, köcsögség. célirányosan letiltanak pár konkurrens céget a fejlesztés lehetőségéről, ez nem más, mint visszaélés. (Steve bácsinak úgy tűnik, minden áron igaza kell, hogy legyen a Flash-HTML5 témában...
)
kb. olyan, mintha a Microsoft holnap bejelentené, hogy Windows-ra mostantól csak Visual Studio 2010-ben és .NET alapon lehet programot fejleszteni, különben a rendszer elutasítja a telepítést.
-
Zirowe
nagyúr
Találó a cím!
-
Trub
tag
Már az is nagy dolog lenne, ha windows-ra is lenne fejlesztőkörnyetet. Idegesít, hogy ki vagyok zárva, csak azért mert nincs mac-em.
Penge_4: Ott a SilverLight.
-
Penge_4
veterán
"Szakértők szerint ebből az következik, hogy senki sem használhatja az Adobe Flash Professional CS5-ben megjelenő új funkciót, amellyel a Flash-alapú programokat iPhone-on futó programként is el lehet menteni."
Ó, jaj, szegények. Újabb szög a koporsójukban. Mi lesz a következő? Megírják a Farmville-t Canvas-ban?
"A szöveg értelmetlen, csakis a zsarnoki hatalom egyeduralomra való törekvésének tartja a változtatást." vs. "„A hozzászólási lehetőségeket letiltottam, mivel nem érdekelnek a Cupertinóból [az Apple székhelyéről] kommentelő spambotok”"
Mellesleg nem tudom ki van jelenleg zsarnoki egyeduralomban a netes csilivili és fos minőségű videók terén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged