- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Acer notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
vehement69 #166 üzenetére
hülyeséget beszélsz jancsibohóc, mindössze nem nyavajgok az apple-lel szemben, hanem megoldásokat keresek.
na tipli kis maki. -
DJS
tag
válasz
vehement69 #112 üzenetére
Ez egy nagyon szép hozzászólás volt. Csak két kérdésem van:
- az Opera Mini elérhető-e az AppStore-ból?
- vannak-e az AppStore-ban ingyenes alkalmazások, vagy a legegyszerűbb programért is fizetni kell? -
sghc_toma
senior tag
válasz
vehement69 #132 üzenetére
ok, itt felreertes tortent.. a "nem minőségi, hanem hulladék programokkal." alatt en pont azt ertettem, hogy szarul megirt, lyukas..
-
alamuszi
senior tag
válasz
vehement69 #136 üzenetére
"apám filmes, szóval én is sokban
láttam PC-t persze, de inkább irodákban, vágásra inkább mac a jellemző, aztán lehet csak nekem volt ilyen szerencsém. persze kisebb helyi tévéknél megint más a helyzet, de ott még egy normális pc-re sincs nagyon keret és inkább azt használják, amit épp akciósan sikerült összekaparni. meg azt is szokták mondani, hogy valahogy jobbak a codec-ek mac-en vagy mi a manó.. meg hát azért a nagy számításigényű feladatoknál sokat számít a sokkal jobb erőforráskezelés. ja és apám is PC-t használ vágásra edius-szal, mivel azt (windows) szokta meg.."
6 pc van ami nálunk vág, egyik sem Mac mivel nem éri megvenni, semmi értelme a Mac-nek, mióta sz@ré húgyé lehet i7-et venni azóta a mac létjogosultsága itt is nagyon kétséges. Ha Windows 7 van a gépen, akkor meg pláne.
"lapkiadónál, nyomdáknál viszont tényleg nem sokat, de nem tartom véletlennek azt, hogy alapvetően ha a mac szóba kerül, akkor a dtp és a filmezés egyszerre ugrik be mindenkinek, valamint a maces portálokon lévő arcok nagy része mind ilyesmikből él.. Az egy másik kérdés, hogy ezt ma már windowson is legalább ugyanúgy meg lehet csinálni, viszont egy designer csak igényes annyira hogy egy kellemesebb környezetben dolgozik."
Miért, ha PC akkor igénytelen? Igen...
Hagyjuk már, ez vicc, de ezt te is érzed!
Kellemesebb környezet, előremutató design hol marad?
Kezelek naponta MacOSX-et eléggé kezelhetetlen pár dolog, igencsak megszokást igényel. De hogy mi a kezelhető. azt igencsak eldöntötték a MacOSX vs. Windows közötti eladási arányok.
-
törölt tag
válasz
vehement69 #136 üzenetére
Köhöm, az igényességhez mióta tartozik hozzá, hogy alma legyen a gépen?
-
alamuszi
senior tag
válasz
vehement69 #124 üzenetére
Persze jó szokás szerint mint a barátaid, szavakat adsz az emberek szájába, hagy ugorjanak rá mi...
Az igazság? Mennyi tévében jártál ember? Vagy lapkiadónál? Mert én elég sokban kb ennyi, Nyomdák használják, de lapkiadó nem annyira, de a TV-k sem igazán."Az Igazságra és dobálják kukába azokat a gépeket, amikkel sokkal jobban el lehet végezni ugyanazt a munkát. Köszönjük, Alamuszi."
Mondj már egy pár példát hogy milyet? Mert csak magarázol de konkrétum semmi...
"persze-persze a Mac kihalóban van, igazából csak az vesz ilyet, aki sznob, gazdag és az apukájának van pénze."
Persze a profik Mac-et használnak mi, a többi meg hlye
, na ez már az igazi sznob apple viselkedés, erről ennyit.
-
törölt tag
válasz
vehement69 #125 üzenetére
jelentkezem, nagyon nem szeretem az iphone-ok, touchok böngészöjét. Operát bármikor használnék helyette.
Az meg, hogy nem MAc-et használnak, hanem áttérnek winre pusztán pénzügyi kérdés, merthogy sebességben azonos árért nem biztos, hogy jobb a Mac, az zicher.
132:akkor mégis miért lett az 1000dodós progi kivéve a marketböl?
-
sghc_toma
senior tag
válasz
vehement69 #110 üzenetére
... de egy flash-objc fordító egyrészt nem fogja tudni azonnal a legfrisebb api-kat, amikkel erőforrást takaríthatnának meg...
szo nincs flash-objc forditorol.. az adobe cucca egy LLVM frontend, ami ActionScript-bol csinal ARM binarist.. termeszetesen nem tudom pontosan, hogyan oldjak meg, de siman el tudom kepzelni, hogy adott esetben gyorsabb is lehet egy ilyen egy objc-ben irt programnal (pl. nincs jelen az objc runtime-bol szarmazo overhead)
... másrészt a szar flashről még szarabb iphone alkalmazásokat lehetne áthozni, felhígulna pillanatok alatt a már így is túltelített AppStore, ráadásul nem minőségi, hanem hulladék programokkal ...
egy flash-rol forditott app is ala lenne vetve az App Store eleg szigoru minosegvizsgalatanak, nem hiszem, hogy a felhigulas valos veszely lenne..
... és az SDK valami iszonyatosan felhasználóbarát ...
azt leszamitva, hogy az Xcode-ban szaz sor koruli forrasok gorgetese mar akadozott, es zabalta a procit, ezzel egyetertek.. nagyon jol hasznalhato IDE, a GUI dizajner meg talan a legjobb, amit lattam.. -
floatr
veterán
válasz
vehement69 #128 üzenetére
Nyilván több van emögött, mint egyszerű nemszeretemség. A gond csak az, hogy a lépés innentől kezdve amellett h hivatalosan is kifogásolható, nem kicsit ássa el az üzletpolitikáját az apple-nek. Na mindegy, a részemről leszállok a témáról, mert elmondtam, amit gondoltam, az ellenvélemények meg mondjuk úgy hogy nem győztek meg.
Android és MeeGo, szvsz.
szerk.: Ja amúgy most látom csak az összefüggést
egy menetben a guglinak is nekimennek. Kicsit nagy falat lesz ez...
-
floatr
veterán
válasz
vehement69 #125 üzenetére
Amúgy fyi, említettem már korábban ezt az irányt az adobe-nál.
-
cucka
addikt
válasz
vehement69 #123 üzenetére
Hát az a 100 dollár egész jó üzlet ahhoz képest, hogy mennyibe kerül pl Windowsra egy hasonlóan teljeskörű, fejlesztői környezet..
Windows-ra létezik ingyenes fejlesztőkörnyezet is. Senki nem szabja meg neked, hogy miben fejlessz. Nem a 100 dollár a pofátlanság, hanem hogy kötelezően ki kell fizesd. Nincs alternatíva.Az AppStore-ról elvitázgathatnánk, viszont még mindig inkább ez, minthogy netről kelljen összevadászgatni a programokat és nekem kelljen biztosítani az egész fizetős rendszer kidolgozását, sokkal kevesebb emberhez juthatna el úgy potenciálisan a szoftverem.
Igen, ez rövid távú előny. Viszont ha minden az Apple kezében fut, mindenről ők döntenek, akkor mi gátolja meg őket abban, hogy számodra előnytelen döntést hozzanak? Mit tudnál tenni, ha az Apple azt mondaná, hogy a 70-30-as részesedési arányt megfordítja? Mit tehetnél? Semmit. Önként és dalolva adod át az irányítást nekik, miközben meg vagy arról győződve, hogy jól jársz. Ennit arról, hogy milyen nagyszerű a totális kontroll.A kontroll meg egészen addig jó, amíg nem élnek vissza vele, ilyen szempontból a Google-től jobban félek és ezért is nem alternatíva az én szememben az Android.
A kontrollal mindig visszaélnek. Előbb vagy utóbb. Ha kicsit távolabbra tekintesz, akkor nem fogsz tudni mondani olyan helyzetet a történelemből, amikor a totális kontrollal az emberek és nem pedig a kontroll jogát birtoklók jártak jól. És igen, a Google is veszélyes ilyen szempontból.Ráadásul az ilyen-olyan magasabbszintű faszságokon kívül megintcsak nem tudsz mondani semmit, ez olyan minthogy most már van multitask, most a today képernyőt hiányolja mindenki..
A magasabb szintű faszság a lényegi kérdés. A cikkben és az általam említett problémák a rendszer egészére vonatkoznak, felülnézetből. Komolyan, engem marhára nem érdekel a sok fanboy locsogás a felhasználóbarátságról meg arról, hogy milyen király az appstore.
Az Apple iPhone-os platformhoz való hozzáállása az Orwell-i diktatúrához hasonló, ezért elvből, definíció szerint káros a piac számára, káros a felhasználók számára, és egyáltalán, az Apple-n kívül hosszú távon senki nem jár jól vele. Ennyi.A 70-30% meg hihetetlen szuper üzlet, bár ha nem nagyon volt dolgod még 'igazi' kiadóval, tényleg szemétségnek tűnhet a 30% 'lehúzása'.
Tudom, hogy jó üzlet. És? Nem a számokkal van a baj, hanem azzal, hogy köteleznek arra, hogy rajtuk keresztül terjeszd a programot. Elvi probléma van, vágod?A hírben lévő info meg lehet korlátozásról szól, gyakorlatilag meg nem, mert tanulj meg objcéül és mindjárt nem vagy korlátozva..
Tehát akkor korlátozva vagy.
Tanulj meg objcéül. Fizess 100 dollárt. Csak nálunk árulhatod a szoftvert. Csak azt a szoftvert, ami nekünk is tetszik. Mondj le a jogaidról és akkor szabad leszel. Nonszensz.Ez egy olyan dolog, hogy beszélhetsz te egy tolmácson keresztül egy kínaihoz, mégiscsak gyorsabb (uhh.. na EZ a szar példa ) és jobb ha megtanulsz te is kínaiul, vagy mi
Nem, ez nem olyan dolog. -
vehement69
senior tag
válasz
vehement69 #124 üzenetére
ismét bocsi a sok hsz-ért..
"Ebben egyetértünk, de nem is én fújtam fel..., Nem is apple tehet arról ami itt van a termékeivel kapcsolatben, aktívan, passzívan persze igen, de az egy más kérdés."
Csak akkor ha meg egyetértünk, akkor nem tudom miért kell úgy megfogalmazni a mondandódat, hogy teljesen más jön le az esetek nagy részében..
A cím meg igenis bulváros, el tudtam volna képzelni valami valami olyasmit, hogy 'az Adobe nem hivatalos válasza az Apple Flash CS5-ből átfordított programok kitiltására', vagy érted, valami kevésbé Molnár Anikós címet..
-
alamuszi
senior tag
válasz
vehement69 #118 üzenetére
Elég sok lapkiadó vállalatot építettünk ki, és nagyon kevés már a Mac, ez 15 évvel ezelőtt igaz volt, de ma a kutyának sem kell ilyen áron Mac. Gyakorlatilag egy Mac Mini árából egy komoly vasat lehet csinálni, és a lapkiadóknál senkit nem érdekel hogy mennyire kicsi vagy praktikus a méret. Magyarországon a lapkiadók baromi kevés Macat használnak.
Én egy tévénél dolgozom, mint írtam régebben is munkára egy mac sincs befogva. Ennyi. De ha megnézed, hogy a nagy tv-nél mennyi van RTL, TV2, akkor rájössz, hogy az arány konvergál a 0-hoz.
Mocskolódás? Na azt nem én szoktam, szerintem ha tudod kire gondoltam...(#112) vehement69 :
Na elő ne add, hogy az apple szent, mert a szövegből ez jött le, nem az, és az a modell a világ kevés országában működik. Itt az ilyen kereskedelemnek nincs nagy műltja, és nem is lesz, ehhez szemléletváltás kellene, és nem ilyen vicces Apple hardver árak.
A másik, hogy hatás vadász a fenét, ha ez hangzott el, akkor miért ne ezt írják ki, hatásvadász, és flamekeltő, az apple tulajok részére, mert valljuk be őszontén, a Flash mindenen működik, működne, amíg az Apple termékei csak apple-n működik jól, minden máson szenvedés. -
cucka
addikt
válasz
vehement69 #112 üzenetére
Egyrészt, el kéne osztani azt a félreértést hogy az ójesiksz olyan kurva olcsó
OSX-ről szó nem volt, csak azzal értettem egyet, hogy a valóság nem fekete vagy fehér.Az meg hogy fizet az Apple-nek egy olyan dolog, hogy ingyenesen letöltheted bármikor a fejlesztői környezetet, sőt Mac-re lényegében full ingyenesen fejleszthetsz, az évi 100 dollárért viszont kapsz egy magas színvonalú supportot és közzétételi jogot az AppStore-ban.
Tehát ha az Apple eszközére szeretnék kereskedelmi szoftvert fejleszteni, akkor fizetnem kell évi 100 dollárt az Apple-nek. Hát mit mondjak, ez überjófejség
Képzeld már el, ha a Microsoft bejelentené, hogy mindenki, aki kereskedelmi szoftvert fejleszt windows-ra, köteles nekik évi 100 dollárt fizetni és a szoftverét csak a Microsoft által meghatározott módon terjesztheti, a Microsoft által meghatározott áruházban és a bevétel után jutalékot köteles fizetni, továbbá bármilyen indokra hivatkozva megtagadhatják a szoftvered értékesítését. Ugye érzed, hogy ez gyakorlatilag totális diktatúra?
Azt is tudom, hogy az iPhone egy új platform, új típusú értékesítési csatornával, ezért lehet lenyomni az emberek torkán ezt a rendszert.Az meg, hogy csak az AppStore-ban teheted közzé a programodat, nem hogy nem hátrány, hanem előny, nem tudom ki olyan ostoba (ezek szerint rajtad kívül), hogy egy iPHoneos programját ne ott adja ki, korunk legfejlettebb ilyen rendszerében..
Az, hogy megszabják mindenkinek, hogy hol adhatja ki a szoftvert, az egyértelműen hátrány, a piaci elvek semmibe vétele.
Mivel az iPhone mint platform alapból így indult, ezért nem tűnik fel a legtöbb embernek. Ott a Microsoft-os analógiám, onnan egyértelműen látszik, hogy mennyire nonszensz az Apple rendszere a normálisan megszokott értékesítéshez képest.a többi meg minőségbiztosítás, ami persze fura lehet nektek, lévén más platformokon sajnos ilyennel nem nagyon lehet találkozni - és CSAK a felhasználók érdekében van
Persze. A városokat a lakók miatt kamerázzák be. A repülőtéren az utazók biztonsága miatt csinálhatnak meg szinte bármit a gyanús emberekkel. Soroljam?
A szabadság korlátozása soha nincs a felhasználók érdekében. Soha nem is volt és soha nem is lesz. Látszat előnyök vannak. Hosszú távon soha senki nem fog jól járni a diktatúra és a kontroll erősítésével és a szabadság korlátozásával. Így van ez a szoftveriparban és általában az életben is.A 70-30% meg egész jó üzlet ahhoz képest, amit cserébe kapsz - de ha mondasz egy hasonlóan jó szolgáltatást, ahol kevesebbet kérnek, akkor persze elfogadom.
Nincs más ilyen szolgáltatás. iPhone-ra főleg nincs, mert az Apple azt mondta. Ha az Apple azt fogja mondani, hogy a 70-30 legyen inkább 60-40, akkor nincs választási lehetőséged. Ha azt mondja, hogy szerintük a te szoftveredet kidobja a kínálatból, akkor így jártál, nincs mit tenni. Érted a problémát? A rendszer tejhatalmat biztosít az Apple-nek, olyanok a szabályok, hogy az iPhone platformon gyakorlatilag bármit megcsinálhatnak. Ennek egyik jele a hírben szereplő korlátozás.Az Apple ellen nem fognak perek indulni egészen addig, amíg nem 50%+1 piaci részesedése lesz.
Tudom. Az Apple viselkedése kimeríti a piaci erőfölénnyel való visszaélést, csak a szigorúan vett piaci erőfölénye nincs meg hozzá. Hogy értsd: az iPhone platformon totálisan mindent megtesz ezért, ugyanakkor az iPhone az okostelefon piac része, tehát nem hiszem, hogy védhető lenne jogilag a kereset.
-
floatr
veterán
válasz
vehement69 #115 üzenetére
Igaz, a skype-al kicsit más volt a helyzet. Mindenesetre tartom azt, hogy aki iphone-t vásárol, az steve szolgáltatásait és korlátozásait kapja. Ezzel ők maguk húzzák le a nagyszerűen kitalált rendszerüket, és mondjuk úgy h hajlok afelé, hogy baromira nem a felhasználói érdekekről van szó.
Kicsinyes kapzsiság vagy hatalomvágy, némi alacsonyrendűségi komplexussal kavarva. Gates félre tudott állni, ő meg még ezt sem tudja normálisan...
szerk.: Nem bántásképpen, nem tudom, hogy tudod-e miről beszélsz, amikor az iphone böngijét részesíted előnyben a minivel szemben. Az opera mini egyszerűen jobb, bárcsak minden gyártó annyit fektetett volna a mobil böngészőibe, mint ők.
-
floatr
veterán
válasz
vehement69 #113 üzenetére
Tod amikor nekem tetszik pl az opera mini vagy a skype, de ők "megkímélnek" tőle, akkor elgondolkodtató a dolog
-
floatr
veterán
válasz
vehement69 #110 üzenetére
Végülis úgy is fel lehet fogni, hogy megkímélnek téged a válogatás kellemetlenségeitől.
Ugyanezt a célt hivatott szolgálni a felhasználók által szolgáltatott feedback, a ranking. Minél szélesebb bázisa van a platformnak, annál jobban működik a dolog, aki kutakodni akar, az is talál magának megfelelőt, aki meg lusta, az használja a legnépszerűbbet -- ennyi.Szerk.: amúgy üzleti alapnak eléggé nyögvenyelős az, ahogy egyre jobban szorul a hurok a fejlesztők nyaka körül ezen a platformon. Ha pl van egy üzleti rendszered, amit RIA alapon, nem html(5) felhasználásával készítettek el, akkor azt a büdös életbe nem fogod gyorsan portolni a cég flottájába. Márpedig van ilyen, nem is kevés, és többek közt ez is az oka, amiért egy berryvel nem tud versenyre kelni.
Ez van, nem a telefonnal van a baj, hanem a hozzáállással
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged