Új hozzászólás Aktív témák
-
vehement69
senior tag
úgy érted, az Adobenál kezdjenek el dolgozni..
(gyk úgy értem hogy mindegyik szoftverükre és most itt tökmindegy hogy wines, vagy mekes, ráférne nem kis optimalizálás, ami az érte elkért árba + a verziónkénti 5-6 értelmesebb feature implementálása utáni időbe csak beleférne
)
-
vehement69
senior tag
válasz
alamuszi #135 üzenetére
apám filmes, szóval én is sokban
láttam PC-t persze, de inkább irodákban, vágásra inkább mac a jellemző, aztán lehet csak nekem volt ilyen szerencsém. persze kisebb helyi tévéknél megint más a helyzet, de ott még egy normális pc-re sincs nagyon keret és inkább azt használják, amit épp akciósan sikerült összekaparni. meg azt is szokták mondani, hogy valahogy jobbak a codec-ek mac-en vagy mi a manó.. meg hát azért a nagy számításigényű feladatoknál sokat számít a sokkal jobb erőforráskezelés. ja és apám is PC-t használ vágásra edius-szal, mivel azt (windows) szokta meg..
lapkiadónál, nyomdáknál viszont tényleg nem sokat, de nem tartom véletlennek azt, hogy alapvetően ha a mac szóba kerül, akkor a dtp és a filmezés egyszerre ugrik be mindenkinek, valamint a maces portálokon lévő arcok nagy része mind ilyesmikből él.. Az egy másik kérdés, hogy ezt ma már windowson is legalább ugyanúgy meg lehet csinálni, viszont egy designer csak igényes annyira hogy egy kellemesebb környezetben dolgozik.
"
"persze-persze a Mac kihalóban van, igazából csak az vesz ilyet, aki sznob, gazdag és az apukájának van pénze."
Persze a profik Mac-et használnak mi, a többi meg hlye , na ez már az igazi sznob apple viselkedés, erről ennyit.
"vs
"
Persze jó szokás szerint mint a barátaid, szavakat adsz az emberek szájába, hagy ugorjanak rá mi...
"most akkor ki és mit csinál vagy wtf?
-
vehement69
senior tag
válasz
#06658560 #133 üzenetére
jogos, bár nem véletlenül használnak ezekben a szakmákban sokan mac-et. csak arra reagáltam, hogy ha hittérítősdizik valaki, akkor legalább az érvelésben legyen korrekt. az opera meg hát egésség'
az az ezer dodós megint csak a kivételek közé tartozik, de ha az is baj hogy azt kivették hát komolyan, akkor tényleg rohadt szemét egy banda az Apple satöbbi, de nem tudom miért akartok mindenáron meggyőzni egy elégedett iPhone(/Mac/Apple stb) user-t arról, hogy igazából ő egy ostoba sznob újgazdag szardarab, szarul választott stb., míg pl a hulladék Nokiák, nem egészen kiforrt Android/WM-es készülékek (nehogy belekezdjetek.. van olyan, ami tényleg jó ezek között is, de vannak amiket nem szívesen használnék, ezekre értettem) kimaradnak a fikaáradatból.. igazából leszarom csak az a típus vagyok aki eléggé utálom ha inkorrekt és rosszindulatú módon elküldenek a picsába indirekt módon és ami ing van csak magamra veszem, még ha pl nem is élek túl jómódú életet (sőt) egyelőre, mint azt egy iPhone és MacBook tulajdonosként elvileg élnem kéne egyesek meglátásai alapján.. és akkor ezek után még sznob is vagyok, persze mivel Apple cuccokot használok buzi is, ostoba hát hogyne (bár ezutóbbi még csak-csak jogos
), most így hirtelen nem is tudom még mi.. Ja és persze minden reggel Cupertino felé térdelve mantrázom hogy Think Different..
-
vehement69
senior tag
A másik oldalról viszont meg is magyarázható, és több érv szól az Apple döntése mellett, mint ellene (szvsz.), mégha ellenszenvesnek is tűnhet elsőre, illetve a szabadság illúzióját is még jobban ledönti. De igazából tök felesleges, mindenki megmarad a maga kaptafájánál, én amiatt is szeretek az Apple mellett érvelni, mert nekem sok előnyöm származik ebből az egész fejlesztői rendszerből, gondolom kiderült.
toma: az ellenőrzés elsősorban arról szól, hogy ne 'károsítsa' a rendszert a program használata (se a reszponzibilitást, ne legyen memory overflow stb.), másodsorban meg vannak azok a kivételek, amelyekről cikket is írnak, a szoftverélményt nem nagyon nézik, hogy is nézhetnék?
Persze ott van a HIG, ami előír pár alapvető felhasználói felületbeli követelményt, de ez megint nem azt vizsgálja, mennyire éri meg a pénzét a program, én erre gondoltam.
-
vehement69
senior tag
Hasonlóan teljeskörű fejlesztői környezetről beszélek, létezik sokminden a világon erről én is tudok
A 100 dollárt meg csak akkor kell kifizetni, ha ki is akarod adni a programodat, illetve tesztelni akarod egy valós készüléken/debuggolni is csak ekkor tudod, viszont amíg tanulsz/ismerkedsz vele, addig van az átmeneti, ingyenes regisztrálás utáni lehetőség.
Mi gátolja meg őket abban? Az, hogy nem hülyék, belőlünk élnek és nekik ez így is nagy üzlet, a fejlesztőknek is. Valamint bármennyire is sokan ezt hiszitek, az Apple nem ilyen, bárkiről előbb el tudnám ezt képzelni. És persze az Applenek sem lenne annyi kapacitása és kreativitása, hogy hasonlóan jó és színvonalas és sokoldalú és megszámlálhatatlan programot írjanak. És hogy én mit tudok tenni? Leveszem az alkalmazásomat a boltból és átmegyek WP-re, Androidra fejleszteni. A kontrollal meg már visszaéltek több alkalommal is, itt is volt pár példa (Opera mini, Skype bár ez utübbi szolgáltatói döntés volt, emlékeim szerin), de én egészen addig leszarom amíg nem engem csesztetnek. Vihar a biliben. A magasabbszintű faszság meg tényleg lényegi kérdés, de teljesen hülyeségről vitázunk és úgymond a részedről is teljesen hülyeség, mert ezek a dolgok szerencsére, egyelőre csak elméleti kérdések és szinte biztos vagyok benne, hogy azok is maradnak, mert ha nem így lenne, akkor azzal az Apple piacot veszít majd és tömegesen fognak elfordulni tőle lojális emberek, ami semmiképpen sem érdekük kicsinyes, rövidtávú, jelentéktelen haszon fejében. Ugyanez érvényes a Google-re is, csak ők meg merték már egyszer lépni ezt a dolgot, míg sem a Microsoft, sem az Apple. Az is igaz, hogy köteleznek arra, hogy rajtuk keresztül add ki. Ez már csak azért sem hátrány, mégegyszer, mert így ad1 nem kell kiadót keresned (ahol biztos hogy jobban lehúznának) ad2 nem kell neked kidolgozni egy terjesztési rendszert.
Az utolsó két idézeted meg tényleg csak a szavaim kiforgatása. Mert a tolmácsos példa szerintem 100%-osan megállja a helyét (vagy szerinted miért nem?), illetve azok a korlátozások mindenhol megvannak valamilyen szinten. Pl szeretnék Nokiára TurboPascalban fejleszteni és a programjaimat szeretném kiadni a PH!-s blogomon keresztüli linken. Ugyanúgy nem tehetem meg, ugyanaz a korlátozás. De minden rendszernek van korlátozása valamilyen szinten, egyfajta szintű zártság kell mindenképpen, ha egységes, átlátható, minőségileg biztosított és megfelelő felhasználói élményt nyújtó platformot szeretnénk építeni. Én így látom. Mert ennyi erővel neked az lenne az ideális, ha kapnál egy zacskóban alkatrészeket, mindegyikből mondjuk 3-mat (bár az is megkötés, miért csak 3 és miért csak ezekből az alkatrészekből tudom összeépíteni a telefont?), stb, stb.. Én értem, Te mit szeretnél mondani, nem is szeretnélek semmiről sem meggyőzni mert nem neked találták ki sem az iPhone-t, sem az AppStore-t, sem az Apple Developer Membership-et, de ezzel semmi baj sincs, viszont egy nagyobb csoport meg tökéletesen megvan vele, boldogan használja egy olyan rózsaszínnek tűnő világban, ami minden résztvevőnek üzlet. Így már okés? Érted miről van szó? Meg hogy mit offoltunk szét csakazért, mert elméleti és valószínűleg elméletből gyakorlatba soha-át-nem-menő dolgokon lovagoltunk?
szerk: @floatr: ha nem lenne ilyen a Dreamweaverben, az lenne a szégyen.. Viszont ez egy új technológia és amellett, hogy Steve szemét szúrja az optimalizálatlan Flash Mac-re, valamint hogy telefonokon(sőt, netbook-okon) tényleg nem 100%-os az egész, illetve egy-két oldalt leszámítva Flash nélkül totálisan használható a net, csak arra tudok gondolni, hogy ők is előállnak valamiféle HTML5-ös fejlesztői eszközzel, ebben az iAd is megerősít. Ha meg nem, hát akkor szimplán csak megharagudtak az Adobe-ra, vagy Steve úgy kelt fel valamelyik reggel, hogy akkor most megint kicsit alakítunk a jövőn, aztán vagy bejön, vagy nem.
-
vehement69
senior tag
válasz
vehement69 #124 üzenetére
ismét bocsi a sok hsz-ért..
"Ebben egyetértünk, de nem is én fújtam fel..., Nem is apple tehet arról ami itt van a termékeivel kapcsolatben, aktívan, passzívan persze igen, de az egy más kérdés."
Csak akkor ha meg egyetértünk, akkor nem tudom miért kell úgy megfogalmazni a mondandódat, hogy teljesen más jön le az esetek nagy részében..
A cím meg igenis bulváros, el tudtam volna képzelni valami valami olyasmit, hogy 'az Adobe nem hivatalos válasza az Apple Flash CS5-ből átfordított programok kitiltására', vagy érted, valami kevésbé Molnár Anikós címet..
-
vehement69
senior tag
válasz
alamuszi #120 üzenetére
persze-persze a Mac kihalóban van, igazából csak az vesz ilyet, aki sznob, gazdag és az apukájának van pénze. hála a jó égnek, hogy neked köszönhetően ma, Magyarországon végre a lapkiadók és TV-k is rájönnek Az Igazságra és dobálják kukába azokat a gépeket, amikkel sokkal jobban el lehet végezni ugyanazt a munkát. Köszönjük, Alamuszi.
szerk: MO-n a sopánkodáson és az ostobaságon/naivságon (lásd tegnap esti eredmények..) kivül semminek sincs nagy múltja, valamint pont vicces hogy a személyeskedést te kéred ki magadnak..
-
vehement69
senior tag
Hát az a 100 dollár egész jó üzlet ahhoz képest, hogy mennyibe kerül pl Windowsra egy hasonlóan teljeskörű, fejlesztői környezet.. jó lesz mögé még egy nulla is Mac-re meg tényleg ingyen írhatsz programot.. Na látod, mégiscsak jófejség az a száz dollár!
Az AppStore-ról elvitázgathatnánk, viszont még mindig inkább ez, minthogy netről kelljen összevadászgatni a programokat és nekem kelljen biztosítani az egész fizetős rendszer kidolgozását, sokkal kevesebb emberhez juthatna el úgy potenciálisan a szoftverem. A kontroll meg egészen addig jó, amíg nem élnek vissza vele, ilyen szempontból a Google-től jobban félek és ezért is nem alternatíva az én szememben az Android. Ráadásul az ilyen-olyan magasabbszintű faszságokon kívül megintcsak nem tudsz mondani semmit, ez olyan minthogy most már van multitask, most a today képernyőt hiányolja mindenki..
Az AppStore jó. Pont. A szabadságomat meg nem érzem korlátozva.. Az az igazság, hogy itt sokan azt nem fogják fel, hogy az iPad/Pod/Phone vonulat szakítani akar a kocka-informatikával és egy kicsit közelebb akarja hozni azt a kevésbé hozzáértő réteghez, egy másféle szabadság ez. A 70-30% meg hihetetlen szuper üzlet, bár ha nem nagyon volt dolgod még 'igazi' kiadóval, tényleg szemétségnek tűnhet a 30% 'lehúzása'. A hírben lévő info meg lehet korlátozásról szól, gyakorlatilag meg nem, mert tanulj meg objcéül és mindjárt nem vagy korlátozva.. Ez egy olyan dolog, hogy beszélhetsz te egy tolmácson keresztül egy kínaihoz, mégiscsak gyorsabb (uhh.. na EZ a szar példa
) és jobb ha megtanulsz te is kínaiul, vagy mi
-
vehement69
senior tag
ebben persze lehet igazság, de mindaddig, amíg jó, használható és (ez a legfurcsább!) szerethető termékeket dobnak ki, hát magasról fütyülök rá, Steve bácsi mit szedett be épp aznap reggel
melleslega kapzsiságot kihúzhatod a listáról, hatalomvágy minden cégvezető ereiben csörgedezik (bár nem tudom milyen hatalmat szerezhetne még), alacsonyrendűségi komplexus meg jogos lehet, mivel csak ők baszták el hogy ma ne legyenek a Microsoft helyében.
alamuszi: szerk: azt felejted csak el, hogy 2 teljesen más felfogású cégről és más célú rendszerről van szó, sokadjára. de nem baj, mocskolódj csak tovább.
"Az sem, hogy a 200 $-os Windows bármikor munkára fogható bármilyen környezetben legyen vállalati, vagy otthoni, vagy bármilyen a MAcOSX meg otthonra jó ozt ennyi"
ezt majd mondd el a TV-seknek is, de előtte szóljál, hátha a kukából ki tudok menekíteni pár Mac-et. Vagy lehet beállok majd a lapkiadók ablaka alá is.. Jipíí, géppark csere! -
vehement69
senior tag
igen, az tényleg nagy probléma, hogy a céges igényeket még csak most kezdik el lényegében figyelembe venni, de ez meg megint egy más kérdéskör.
bocsi a sok egymásutáni hsz-értszerk: #114: előző hsz-emben erre is kitértem egy fél mondat erejéig, ezek valóban kicsinyes lépések, azonban ezért lehúzni az egyébként nagyszerűen kitalált és működő rendszert eléggé szűklátókörűség, emellett nem hiszem hogy van olyan épeszű ember, aki operát használna safari helyett - akár iPhoneon, akár máshol...
persze ez megint személyes, szubjektív vélemény, de azért az iPhoneos példa tényleg megállja a helyét.
szerk2: a Skype az hogy is jön ide? vagy te is azok közé tartozol, akik a PH!-s tájékozatlan és felületes hsz-ekből ismerik az iPhone-t?
-
vehement69
senior tag
Egyrészt, el kéne osztani azt a félreértést hogy az ójesiksz olyan kurva olcsó, a Windows-zal ellentétben ugyanis egy évtizedes rendszerről van szó (jó, azért nem feltétlen de szigorúan verziószám szempontjából), és a Microsoft a Service Pack-eket nem pénzért adja mint tudjuk..
Az meg hogy fizet az Apple-nek egy olyan dolog, hogy ingyenesen letöltheted bármikor a fejlesztői környezetet, sőt Mac-re lényegében full ingyenesen fejleszthetsz, az évi 100 dollárért viszont kapsz egy magas színvonalú supportot és közzétételi jogot az AppStore-ban. Az meg, hogy csak az AppStore-ban teheted közzé a programodat, nem hogy nem hátrány, hanem előny, nem tudom ki olyan ostoba (ezek szerint rajtad kívül), hogy egy iPHoneos programját ne ott adja ki, korunk legfejlettebb ilyen rendszerében.. Az Apple önkényesen dönti el, hogy bekerülhet-e a boltba vagy sem a programod ez igaz, viszont az a pártíz példa, amit önkényességből dobnak vissza tényleg nem feltétlenül etikus dolog, a többi meg minőségbiztosítás, ami persze fura lehet nektek, lévén más platformokon sajnos ilyennel nem nagyon lehet találkozni - és CSAK a felhasználók érdekében van. A 70-30% meg egész jó üzlet ahhoz képest, amit cserébe kapsz - de ha mondasz egy hasonlóan jó szolgáltatást, ahol kevesebbet kérnek, akkor persze elfogadom. A f@szom kivan már az ilyen ostobaságokkal, amiket egyesek le tudnak írni, ráadásul úgy hogy igazából közük nincs a témához..
Az Apple ellen nem fognak perek indulni egészen addig, amíg nem 50%+1 piaci részesedése lesz. És nem, nem csak az Apple nyer, hanem a Felhasználó ÉS a Fejlesztő ÉS az Apple, igazából ennél szimpatikusabb, zseniálisabb és nagyobb lehetőségekkel kecsegtető, lényegében szimbiózisra épített rendszerről én nem tudok ezen kívül. Hány ember van, aki nulláról így lett nagyon gazdag, illetve aki boldog az iPhonejával és a hozzá kapott, magas színvonalú szoftverekkel? Sok. NAGYON sok.
És mégegyszer, ez nem volt akkora parás döntés. A cikk címe meg megintcsak no comment, hatásvadász és flémkeltő.
-
vehement69
senior tag
nem volt kedvem elolvasni az első 30 hsz után az egész topikot, bocsi ha már volt.
persze ez megint egy olyan dolog, hogy csípőből lehet jönni a hűű most már tényleg utálom az Applet és satöbbi. viszont aki már látott Obj C-t, illetve tudja, hogy milyen erőforráskímélő programokat kéne írni iPhone-ra, annak kicsit máshogy festhet ez a döntés. persze akik megszokták a gányolást, azokat felháboríthatja ez a döntés, de egy flash-objc fordító egyrészt nem fogja tudni azonnal a legfrisebb api-kat, amikkel erőforrást takaríthatnának meg, másrészt a szar flashről még szarabb iphone alkalmazásokat lehetne áthozni, felhígulna pillanatok alatt a már így is túltelített AppStore, ráadásul nem minőségi, hanem hulladék programokkal. ilyen szempontból érthető a döntés, szerintem. meg tényleg, aki iPhonera akar szoftvert gyártani, az ne lustálkodjon, rágja magát végig pár könyvön és a referencia doksikon, egyáltalán nem nehéz és az SDK valami iszonyatosan felhasználóbarát, persze kell egyfajta perverz hajlam ehhez de nekem kb magasan a legkedvesebb program, amit valaha használtam (jó, Final Fantasy 8-at csak nem üti
), itt hadd jegyezzem meg, hogy ez viszont úgy általában az Apple termékek átgondoltságának az eredménye (jöhet az iSheepezés).
Az viszont tényleg szemét parasztság, hogy ezt a döntést nem akkor hozták meg, amikor elkezdte fejleszteni az Adobe ezt a feature-t, hanem amikor kész lett (=>gondolom nem 5 Ft-ból készült), viszont így sincs veszve minden, gondolom sok Cydia-s program fog így születni. Viszont az Adobe-t sem tudom igazán sajnálni, elfordultak a szülőplatformjuktól és most kisebb adagokban kapják vissza azt, ahogy ők szarják le a Mac platformot és csinálnak akkora szemetet, mint a Flash. Egyébként a Flash ellehetetlenítése mögött az is állhat szerintem, hogy az Apple-nél nagyban folyik egy Flash-hez hasonlóan jól használható, HTML5(+CSS3) editor fejlesztése..
Vagy esetleg az, hogy volt régebben SJ-nek egy olyan kijelentése, hogy a számlán ücsörgő pártízmilliárd (vagy millió, bocsi ha rosszul emlékszem
) dolcsit valami nagyon kockázatos ... valamire
akarja felhasználni, ki tudja, lehet ezekkel a lépésekkel csak le akarják nyomni az Adobe árát, majd megvenni (igaz, még így is menne mindez zsebből)..
szóval igazából nem kell itt megint eljátszani a fikázósdit, mert 1 unalmas, 2 nem jogos. felhasználói oldalról ez annyit jelent, hogy nem árasztja el sok flashes faszkalap az 5perces, rosszul optimalizált gagyijaival (azért a flashes játékok nagy része nem a minőségéről és a kidolgozottságáról híres ) a Store-t, így marad a garantált minőségű (egyébként egyre növekvő minőségű!) programok sokasága, fejlesztői oldalról viszont aki eddig is Obj C-ben fejlesztett, annak nem kell tartania a konkurencia ilyen szintű megnövekedéséről (még ha ezek mind-mind csak a fost ontanák magukból).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged