Új hozzászólás Aktív témák

• vehement69

senior tag

válasz alamuszi #135 üzenetére

apám filmes, szóval én is sokban :) láttam PC-t persze, de inkább irodákban, vágásra inkább mac a jellemző, aztán lehet csak nekem volt ilyen szerencsém. persze kisebb helyi tévéknél megint más a helyzet, de ott még egy normális pc-re sincs nagyon keret és inkább azt használják, amit épp akciósan sikerült összekaparni. meg azt is szokták mondani, hogy valahogy jobbak a codec-ek mac-en vagy mi a manó.. meg hát azért a nagy számításigényű feladatoknál sokat számít a sokkal jobb erőforráskezelés. ja és apám is PC-t használ vágásra edius-szal, mivel azt (windows) szokta meg..

lapkiadónál, nyomdáknál viszont tényleg nem sokat, de nem tartom véletlennek azt, hogy alapvetően ha a mac szóba kerül, akkor a dtp és a filmezés egyszerre ugrik be mindenkinek, valamint a maces portálokon lévő arcok nagy része mind ilyesmikből él.. Az egy másik kérdés, hogy ezt ma már windowson is legalább ugyanúgy meg lehet csinálni, viszont egy designer csak igényes annyira hogy egy kellemesebb környezetben dolgozik.

"
    "persze-persze a Mac kihalóban van, igazából csak az vesz ilyet, aki sznob, gazdag és az apukájának van pénze."
    Persze a profik Mac-et használnak mi, a többi meg hlye , na ez már az igazi sznob apple viselkedés, erről ennyit.
    "

vs

"
    Persze jó szokás szerint mint a barátaid, szavakat adsz az emberek szájába, hagy ugorjanak rá mi...
    "

most akkor ki és mit csinál vagy wtf?

Új hozzászólás Aktív témák