Új hozzászólás Aktív témák

• vehement69

senior tag

nem volt kedvem elolvasni az első 30 hsz után az egész topikot, bocsi ha már volt.

persze ez megint egy olyan dolog, hogy csípőből lehet jönni a hűű most már tényleg utálom az Applet és satöbbi. viszont aki már látott Obj C-t, illetve tudja, hogy milyen erőforráskímélő programokat kéne írni iPhone-ra, annak kicsit máshogy festhet ez a döntés. persze akik megszokták a gányolást, azokat felháboríthatja ez a döntés, de egy flash-objc fordító egyrészt nem fogja tudni azonnal a legfrisebb api-kat, amikkel erőforrást takaríthatnának meg, másrészt a szar flashről még szarabb iphone alkalmazásokat lehetne áthozni, felhígulna pillanatok alatt a már így is túltelített AppStore, ráadásul nem minőségi, hanem hulladék programokkal. ilyen szempontból érthető a döntés, szerintem. meg tényleg, aki iPhonera akar szoftvert gyártani, az ne lustálkodjon, rágja magát végig pár könyvön és a referencia doksikon, egyáltalán nem nehéz és az SDK valami iszonyatosan felhasználóbarát, persze kell egyfajta perverz hajlam ehhez de nekem kb magasan a legkedvesebb program, amit valaha használtam (jó, Final Fantasy 8-at csak nem üti :D ), itt hadd jegyezzem meg, hogy ez viszont úgy általában az Apple termékek átgondoltságának az eredménye (jöhet az iSheepezés).

Az viszont tényleg szemét parasztság, hogy ezt a döntést nem akkor hozták meg, amikor elkezdte fejleszteni az Adobe ezt a feature-t, hanem amikor kész lett (=>gondolom nem 5 Ft-ból készült), viszont így sincs veszve minden, gondolom sok Cydia-s program fog így születni. Viszont az Adobe-t sem tudom igazán sajnálni, elfordultak a szülőplatformjuktól és most kisebb adagokban kapják vissza azt, ahogy ők szarják le a Mac platformot és csinálnak akkora szemetet, mint a Flash. Egyébként a Flash ellehetetlenítése mögött az is állhat szerintem, hogy az Apple-nél nagyban folyik egy Flash-hez hasonlóan jól használható, HTML5(+CSS3) editor fejlesztése.. :U Vagy esetleg az, hogy volt régebben SJ-nek egy olyan kijelentése, hogy a számlán ücsörgő pártízmilliárd (vagy millió, bocsi ha rosszul emlékszem :) ) dolcsit valami nagyon kockázatos ... valamire :D akarja felhasználni, ki tudja, lehet ezekkel a lépésekkel csak le akarják nyomni az Adobe árát, majd megvenni (igaz, még így is menne mindez zsebből)..

szóval igazából nem kell itt megint eljátszani a fikázósdit, mert 1 unalmas, 2 nem jogos. felhasználói oldalról ez annyit jelent, hogy nem árasztja el sok flashes faszkalap az 5perces, rosszul optimalizált gagyijaival (azért a flashes játékok nagy része nem a minőségéről és a kidolgozottságáról híres ) a Store-t, így marad a garantált minőségű (egyébként egyre növekvő minőségű!) programok sokasága, fejlesztői oldalról viszont aki eddig is Obj C-ben fejlesztett, annak nem kell tartania a konkurencia ilyen szintű megnövekedéséről (még ha ezek mind-mind csak a fost ontanák magukból).

Új hozzászólás Aktív témák