Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vehement69

senior tag

válasz cucka #126 üzenetére

Hasonlóan teljeskörű fejlesztői környezetről beszélek, létezik sokminden a világon erről én is tudok ;) A 100 dollárt meg csak akkor kell kifizetni, ha ki is akarod adni a programodat, illetve tesztelni akarod egy valós készüléken/debuggolni is csak ekkor tudod, viszont amíg tanulsz/ismerkedsz vele, addig van az átmeneti, ingyenes regisztrálás utáni lehetőség.

Mi gátolja meg őket abban? Az, hogy nem hülyék, belőlünk élnek és nekik ez így is nagy üzlet, a fejlesztőknek is. Valamint bármennyire is sokan ezt hiszitek, az Apple nem ilyen, bárkiről előbb el tudnám ezt képzelni. És persze az Applenek sem lenne annyi kapacitása és kreativitása, hogy hasonlóan jó és színvonalas és sokoldalú és megszámlálhatatlan programot írjanak. És hogy én mit tudok tenni? Leveszem az alkalmazásomat a boltból és átmegyek WP-re, Androidra fejleszteni. A kontrollal meg már visszaéltek több alkalommal is, itt is volt pár példa (Opera mini, Skype bár ez utübbi szolgáltatói döntés volt, emlékeim szerin), de én egészen addig leszarom amíg nem engem csesztetnek. Vihar a biliben. A magasabbszintű faszság meg tényleg lényegi kérdés, de teljesen hülyeségről vitázunk és úgymond a részedről is teljesen hülyeség, mert ezek a dolgok szerencsére, egyelőre csak elméleti kérdések és szinte biztos vagyok benne, hogy azok is maradnak, mert ha nem így lenne, akkor azzal az Apple piacot veszít majd és tömegesen fognak elfordulni tőle lojális emberek, ami semmiképpen sem érdekük kicsinyes, rövidtávú, jelentéktelen haszon fejében. Ugyanez érvényes a Google-re is, csak ők meg merték már egyszer lépni ezt a dolgot, míg sem a Microsoft, sem az Apple. Az is igaz, hogy köteleznek arra, hogy rajtuk keresztül add ki. Ez már csak azért sem hátrány, mégegyszer, mert így ad1 nem kell kiadót keresned (ahol biztos hogy jobban lehúznának) ad2 nem kell neked kidolgozni egy terjesztési rendszert.

Az utolsó két idézeted meg tényleg csak a szavaim kiforgatása. Mert a tolmácsos példa szerintem 100%-osan megállja a helyét (vagy szerinted miért nem?), illetve azok a korlátozások mindenhol megvannak valamilyen szinten. Pl szeretnék Nokiára TurboPascalban fejleszteni és a programjaimat szeretném kiadni a PH!-s blogomon keresztüli linken. Ugyanúgy nem tehetem meg, ugyanaz a korlátozás. De minden rendszernek van korlátozása valamilyen szinten, egyfajta szintű zártság kell mindenképpen, ha egységes, átlátható, minőségileg biztosított és megfelelő felhasználói élményt nyújtó platformot szeretnénk építeni. Én így látom. Mert ennyi erővel neked az lenne az ideális, ha kapnál egy zacskóban alkatrészeket, mindegyikből mondjuk 3-mat (bár az is megkötés, miért csak 3 és miért csak ezekből az alkatrészekből tudom összeépíteni a telefont?), stb, stb.. Én értem, Te mit szeretnél mondani, nem is szeretnélek semmiről sem meggyőzni mert nem neked találták ki sem az iPhone-t, sem az AppStore-t, sem az Apple Developer Membership-et, de ezzel semmi baj sincs, viszont egy nagyobb csoport meg tökéletesen megvan vele, boldogan használja egy olyan rózsaszínnek tűnő világban, ami minden résztvevőnek üzlet. Így már okés? Érted miről van szó? Meg hogy mit offoltunk szét csakazért, mert elméleti és valószínűleg elméletből gyakorlatba soha-át-nem-menő dolgokon lovagoltunk?

szerk: @floatr: ha nem lenne ilyen a Dreamweaverben, az lenne a szégyen.. Viszont ez egy új technológia és amellett, hogy Steve szemét szúrja az optimalizálatlan Flash Mac-re, valamint hogy telefonokon(sőt, netbook-okon) tényleg nem 100%-os az egész, illetve egy-két oldalt leszámítva Flash nélkül totálisan használható a net, csak arra tudok gondolni, hogy ők is előállnak valamiféle HTML5-ös fejlesztői eszközzel, ebben az iAd is megerősít. Ha meg nem, hát akkor szimplán csak megharagudtak az Adobe-ra, vagy Steve úgy kelt fel valamelyik reggel, hogy akkor most megint kicsit alakítunk a jövőn, aztán vagy bejön, vagy nem. :)

Új hozzászólás Aktív témák