Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz vehement69 #123 üzenetére

Hát az a 100 dollár egész jó üzlet ahhoz képest, hogy mennyibe kerül pl Windowsra egy hasonlóan teljeskörű, fejlesztői környezet..
    Windows-ra létezik ingyenes fejlesztőkörnyezet is. Senki nem szabja meg neked, hogy miben fejlessz. Nem a 100 dollár a pofátlanság, hanem hogy kötelezően ki kell fizesd. Nincs alternatíva.

Az AppStore-ról elvitázgathatnánk, viszont még mindig inkább ez, minthogy netről kelljen összevadászgatni a programokat és nekem kelljen biztosítani az egész fizetős rendszer kidolgozását, sokkal kevesebb emberhez juthatna el úgy potenciálisan a szoftverem.
    Igen, ez rövid távú előny. Viszont ha minden az Apple kezében fut, mindenről ők döntenek, akkor mi gátolja meg őket abban, hogy számodra előnytelen döntést hozzanak? Mit tudnál tenni, ha az Apple azt mondaná, hogy a 70-30-as részesedési arányt megfordítja? Mit tehetnél? Semmit. Önként és dalolva adod át az irányítást nekik, miközben meg vagy arról győződve, hogy jól jársz. Ennit arról, hogy milyen nagyszerű a totális kontroll.

A kontroll meg egészen addig jó, amíg nem élnek vissza vele, ilyen szempontból a Google-től jobban félek és ezért is nem alternatíva az én szememben az Android.
    A kontrollal mindig visszaélnek. Előbb vagy utóbb. Ha kicsit távolabbra tekintesz, akkor nem fogsz tudni mondani olyan helyzetet a történelemből, amikor a totális kontrollal az emberek és nem pedig a kontroll jogát birtoklók jártak jól. És igen, a Google is veszélyes ilyen szempontból.

Ráadásul az ilyen-olyan magasabbszintű faszságokon kívül megintcsak nem tudsz mondani semmit, ez olyan minthogy most már van multitask, most a today képernyőt hiányolja mindenki..
    A magasabb szintű faszság a lényegi kérdés. A cikkben és az általam említett problémák a rendszer egészére vonatkoznak, felülnézetből. Komolyan, engem marhára nem érdekel a sok fanboy locsogás a felhasználóbarátságról meg arról, hogy milyen király az appstore.
    Az Apple iPhone-os platformhoz való hozzáállása az Orwell-i diktatúrához hasonló, ezért elvből, definíció szerint káros a piac számára, káros a felhasználók számára, és egyáltalán, az Apple-n kívül hosszú távon senki nem jár jól vele. Ennyi.

A 70-30% meg hihetetlen szuper üzlet, bár ha nem nagyon volt dolgod még 'igazi' kiadóval, tényleg szemétségnek tűnhet a 30% 'lehúzása'.
    Tudom, hogy jó üzlet. És? Nem a számokkal van a baj, hanem azzal, hogy köteleznek arra, hogy rajtuk keresztül terjeszd a programot. Elvi probléma van, vágod?

A hírben lévő info meg lehet korlátozásról szól, gyakorlatilag meg nem, mert tanulj meg objcéül és mindjárt nem vagy korlátozva..
    Tehát akkor korlátozva vagy.
    Tanulj meg objcéül. Fizess 100 dollárt. Csak nálunk árulhatod a szoftvert. Csak azt a szoftvert, ami nekünk is tetszik. Mondj le a jogaidról és akkor szabad leszel. Nonszensz.

Ez egy olyan dolog, hogy beszélhetsz te egy tolmácson keresztül egy kínaihoz, mégiscsak gyorsabb (uhh.. na EZ a szar példa ) és jobb ha megtanulsz te is kínaiul, vagy mi
    Nem, ez nem olyan dolog.

Új hozzászólás Aktív témák