Hirdetés
- Eleinte nem kíméli majd a pénztárcákat a Panther Lake
- Rugdossa az AI-t az AMD, mintha nem lenne holnap
- Harcba és Rómába vezet az új AMD Software
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- BIOS topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Szicskeee
üzenetére
"Az UPS Pico automatikusan és szabályozottan le tudja állítani a Raspberry PI-t egy áramszünet esetén, valamint beállítható hogy automatikusan monitorozza és újraindítsa a PI-t amikor az áramszolgáltatás visszatér."
https://www.rpibolt.hu/termek/ups_pico_szunetmentes_tapegyseg_extra_funkciokkal.html
-
válasz
Szicskeee
üzenetére
szivargyujtoba egy inverter es meg is van a 220v, majd raspi tapja.
sztem annyit fogyaszt mint amit ra fogsz dugni. raspi maga minden nelkul par watt.
mas kerdes hogy ha gyujtast leveszed akkro nem lesz betap.
de egy ups modullal megoldhato hogy amikor elmegy fesz gyujtas levetelekor akkor a betap is levalik es okos ups le tudja kapcsolni szabalyosan raspit.
-
-
An Open-Source Sprinkler / Irrigation Extension Board for RPi
-
Sracok!
Nekem egy magnesszelep kellene vizhez, total elvesztem a kinalatban. Kulon kell neki tap? vagy eleg a raspitol az 5V neki? Vagy hogy van ez? Azt mar tudom, hogy 0 vagy 1 az allasa, es csak ennyit lehet. De most raspival gpio-val szabalyozom vagy egyszeruen csak a tapot veszem el tole relevel?
-
Gyerekek, beszaro komolyan! Tavaly megment siman, iden mar egy distupgrade utan az analog homerseklet erzekeloimet nem ismeri fel vagy ha felismeri a raspi akkor osszevissza. Probaltam mar mindent. Rpi-update, boot config basztatasa, stb, nem jutok vele dulore!

Vkinek otlete?
3 napja szivok ezzel...
-
ÁLLAT!
Csöves erősítő Pi-hez!

http://makezine.com/2016/05/06/warm-tube-tone-is-just-what-the-raspberry-pi-has-always-been-missing/
-
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
AP-kent akarod hasznalni?
-
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Igen, de pl a rossz driver is lehet a ludas. Nalam a tplink nano ize pl nem is mukodott cserebe iszonyatosan forrosodott.
-
válasz
perempe
üzenetére
Nekem van ketfele is, egyik ilyen, faszanyos mert gyorsan tudsz tesztelni mindent forrasztgatas nelkul. Aztan valaki igy hagyja teszteles utan is, mert bedobozolja es nem esik szet.
Erdemes nem 1dbot rendelni, mert hiaba nagy, de neha keves egy bonyolultabb tesztelesnel a hely rajta.
-
válasz
chipi89
üzenetére
fswebcam-20061210
- Added syslog support via log command.
- Added pidfile command for saving the process ID (PID) to file.
- The output command has been replaced by the log command.
- Added framedump command for dumping the raw captured data to file.
- Added exec command for running external programs after capture. -
Miert ne lehetne? Egy ftp szerver platformfuggetlen. De szerintem nem az ftp a legjobb megoldas erre. En pl rsync-et hasznalok, de meg ennel is vannak modernebb, korszeubb megoldasok, Pl: btsync
En pl a cubieboard-omrol csinalok mentest ugy, hogy az owncloud alatt levo fileokrol 100km-re tavolabbi pontra raspira nyomom at a masolatot. Valszeg rsync/btsync-et valasztom.
-
válasz
Mutterbever
üzenetére
Pl. Cubietrack (cubieboard 3)
Vagy barmi 4 magos, 1/2gb ramos cucc amin van SATA csatlakozo. Nem lesz olcso.
-
válasz
Mutterbever
üzenetére
Ertetlenkedsz.
Ha egy mezei facebook oldalt megnyitsz tele van flash szarral, ugyaneu mar mindenhol.
-
En teszt erejeig felraktam Zoneminder. Celeron-os pc-re ment fel de nem nagyon volt gyors. Szerintem raspira felrakni nem tul jo otlet, illetve meg kene nezni mennyire megy floppul, de nem raknam ra a fejemet.
Motion
Ez a kulcsszo.
En mindenhova raknek raspit, motion-nel, illetve VPN-t. Mivel a vegpontokon mobilnet van csak, ezert nekik kellene vpn-nel egy altalam fix IPvel rendelkezo gepre es onnan athuzni pl archivalas celjabol az anyagot.
-
válasz
wassermann
üzenetére
En nem ulok mellette de hoerzekelok es a webcam stream is tokeletes egymas mellett. Sot a cubieboardom nonstop megy a felhovel.
-
Hőmérsékletet mérek, de alapból a Munin pl nem jelzi ki a tizedeseket, és elég hülyén néz ez így ki:
Hogy tudom átállítani hogy a mérési tartományt szépen egytizedesre jelezze ki az Y ágon,
-
Biztos at lehet abban is irni masik porta...
" Once you enable “Allow control of XBMC via HTTP”, a new subset of options should be editable. Start by changing the setting “Port”. The default settings is “80″. I recommend changing the port to something like “8089″. Port 80 is used by many computers for web surfing(HTTP), so you’ll want to use something different."

Forrás: LINK
-
Pl tplink tl-wn725n jo lehet nekes, vagy Ublink csoda de a nano meretu antennatol ne varj sokat.
Nekem erkelyen kintvan a raspi es bent 5 meterre a router de mar az ssh kapcsolat is szakadozik, ezert be kellett raknom kliens modba melle egy mobilroutert, ezzel normalisan megy.
Arrol mar nem is beszelek hogy a nano wifi sticktol a raspi usb aljzata meg maga a stick is iszonyuan felforrosodik.
-
Nezem ezt:
433Mhz RF transmitter and receiver kit
Pl bele tudok hallgatni a 433Mhzen mukodo kulso homerseklet szenzor tovabbitott jelebe?
-
válasz
wassermann
üzenetére
IP67es hazba is bele tudom szerelni a falra ha ez kell.

No persze azt en sem gondoltam hogy egyenesen bele a tuzo napba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux Mint
- Call of Duty: Black Ops 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Energiaital topic
- Assetto Corsa Rally
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497, 100% Akksi
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3763, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest