-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nessh
tag
válasz
lacko6 #31025 üzenetére
Szia,
Nekem OSMC megy a Pi3B+-on. Általában 5-10 torrent megy tm-ben, ntfs fülső 3,5" vinyóra (külön tápos).
A 720p-k mennek hiba nélkül. 1080p-t egyszer próbáltam csak teszt gyanánt, az is ment.Még vmi: tavasszal vettem, akkor lan kábelt használtam és a 720p meg megröccent. Állítólag vmi driver bug. Azóta wifin tolom és minden sima.
Valaki tudja hogy esetleg javították-e a lan driver-t?
-
z123456789
addikt
válasz
lacko6 #31018 üzenetére
(#31015) Keef_Lee
(#31016) cinemazealot
Na most ha van rá TM, akkor lényegében mégiscsak egy OS, nem? Lehet más programokat is telepíteni a KODI mellé? Nem mintha tele akarnám nyomni, max egy Volumio kellene még mellé, és akkor erről etetném a zenét és a mozit is. A kettő működne telefonos appal egymás mellett?
Nézzétek el nekem, egyelőre még magam sem tudom mennyire akarok belemászni a témába. -
cinemazealot
addikt
válasz
lacko6 #28813 üzenetére
Létezik a Videó kiegészítők között egy "Surveillance Cameras" nevű, de ennél sokkal egyszerűbb és talán biztonságosabb is ha csinálsz egy saját .m3u fájlt benne az IP kamera video stream-jének URL-jével. Én most próbáltam egy TP-Link TL-SC2020 kamerával és tök jól működik.
-
Kékkutya
csendes tag
-
azbest
félisten
válasz
lacko6 #20959 üzenetére
Elvileg igen, hiszen az olyan, mint az első generációs pi.
Viszont volt olyan probléma emlékeim szerint, hogy a régi pi nem minden tunerhez volt elég gyors. Erre érdemes figyelni a kábeles és műholdas tunereknél.(#20958) LógaGéza
ha jól tudom ci+ fajta modullal megy a dekódoló kártya. A upc direct talán nem párosított, de nem biztos, hogy összehozható pécés dekódolással. -
-
azbest
félisten
válasz
lacko6 #20242 üzenetére
valószívűleg az a fémház, ami maga a borda [link], külön változat van a pi2-re 3-ra. A B+-on máshol van a chip.
Az órajel visszavétel is segíthet. Mi eszi a procit annyira? A tunder kezelés alig eszik valamit. Ha licensz nélküli mpeg2 vagy h265 film, akkor nem csoda. Ha nincs a proci terhelve, eleve 600-ra visszaveszi magát.
-
-
azbest
félisten
válasz
lacko6 #20155 üzenetére
na várjál, te a program lévő előre definiált muxokat tetted be? Nem árt leelenőrizni, hogy tényleg olyan frekvenciákon megy-e a szolgáltatás. Egyrészt a programban lehet régi állapota van, de régiónként is lehet eltérés szerintem. Digi topicban biztos tudnak ebben segíteni.
Lehet jobb lenne keresni frekvencia és paraméter listát hozzá. Network discovery-t nem tudom támogatja-e a digi, ha igen, akkor egy mux-ot manuálisan felvéve utána már az összes többi muxot is automatikusan hozzáadja az adásban sugárzott adatok alapján.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
lacko6 #19847 üzenetére
No, kipróbáltam. Elsőre nehézkesen állt fel a rendszer és kellett egy újraindítás is de aztán jó lett. Nem is mondtad, hogy ez az OE megjelenésre is teljesen más mint a jelenlegi Official verzió, de nekem ez jobban tetszik.
BD3D ISO-t gyönyörűen lejátssza, csak egy pró gond van, ami nem tudom, hogy általános-e vagy csak nálam jelentkezik: ha kilépek a 3D film után (közben vagy végén az mind1) akkor a menük, képek el vannak csúszva a főképernyőn és nehéz navigálni is. Nálam csak az újraindítás után áll vissza a normál állapot. Nálad is ilyen-e, illetve ha gen találtál-e vmi megoldást erre?
-
dugesz77
őstag
válasz
lacko6 #19896 üzenetére
Ez a fajta mintha csak 10 Mbit/sec lenne. Ez a usb-s viszont nálam szépen viszi a 1080p BD rippeket zeroval. Valaki itt mérte és 95 Mbit/sec körül tud.
-
-
dugesz77
őstag
-
-
erik365
senior tag
válasz
lacko6 #19135 üzenetére
Én innen vettem, úgyis várok csomagot Anyámtól Németből, aztán ezt hozzádobja még
-
azbest
félisten
válasz
lacko6 #18441 üzenetére
Raspberry Pi 2B a neve. Vagy egészen pontosan Raspberry Pi 2 Model B. Ezt csak azért hangsúlyozom, mert ha B+ vagy B lesz helyette, akkor lesznek meglepetések
"netre meg torrentre alkalmatlan"
így van. Hirtelen két ok jut eszembe: nincs rá böngésző, nincs rá torrent kliens. Nincsen ablakkezelő sem. Armos windowsra nem nagyon van program. De ha te megírod a programokat, akkor lesz
Persze hardveres gyorsítás és egyebek akkor sem lesznek rá Win alatt.
-
azbest
félisten
válasz
lacko6 #18437 üzenetére
A Win 10 Iot csak Raspberry pi 2B-n fut, mert annak modernebb a processzora. Az A/B/A+/B+/0 változatok még a régebbi procit használják, azon nem fut.
A Win 10 Iot az továbbra sem asztali Windows, hanem beágyazott rendszer. Legegyszerűbben úgy tudnám megfogalmazni, hogy ha nem tudod, hogy miben különbözik, akkor valószínűleg nem neked találták ki. Nem a pécé helyettesítésére való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged