- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Nem tudtok valami jó magyar leírást RetroPie készítéshez?
Vagy ha esetleg van valaki aki csinált már és segítene, azt megköszönném.
Előre is BUÉK. -
erik365
senior tag
Sziasztok!
A tegnapi napon újratelepítettem a legfrissebb Libreelecet, eddig semmi bajom nem volt a Samba megosztásokkal. De mióta újratelepítettem nem látja egyik gépet sem a kodi, mi lehet ennek az oka?
Eddig simán betallóztam a megosztást működött rendesen, most pedig nem látja egyszerűen.
Természetesen a gépek látják egymást, nem tudom mi lehet a hiba.
Minden más ugyan úgy van mint eddig, router stb, restart is megvolt. -
erik365
senior tag
Semmi egyéb nem történt, putty-ot valamikor használtam már, ip-vel betudok lépni ha jók rémlik van egy írásod is ezzel kapcsolatban, azzal szerintem letudom formázni, ha jól rémlik.
Nem történt, semmi csak kihúztam a pendrive-ot mert szükségem volt rá, vissza dugtam és nem úgy megy mint kellene.
Újraindítással kezdtem, nem változott semmi, vezetékes neten van a Pi mint eddig.
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Pi3 Libreelec-el, van rajta egy 64-es pendrive, amire néha egy-egy másolok filmet ha este már nem szeretném, hogy menjen a gép. Ma ezt a pendrive-ot kivettem a pi-ból és leformáztam, mert nem volt kéznél másik.
A problémám a következő: eddig simán tudtam rá másolni 10-11mb körüli sebességgél, most ha egy 2GB körüli fájlt szeretnék rá másolni kb 30s míg neki kezd, és ezután max 5-6mb körül másol rá.
Mit rontottam el? Próbáltam már fat-ra, ext-re, ntfs-re is formázni a pendrive-ot, sehogy sem jó. -
erik365
senior tag
Sziasztok!
A következő a problémám, mikor kikapcsolom a tv-t, a Pi elteszi magát valami alvó állapotba, nem minden tv kikapcsolásnál.
Mikor új visszakapcsolom a tv-t egyszerűen nem működik a CEC míg nem nyomok meg egy bármilyen gombot a Yatse alkalmazásban.
Mi lehet ennek az oka, hogy tv bekapcsolására nem tér magához? LibreElec oprendszer.Köszönöm.
-
erik365
senior tag
Még egy kérdés, IP címmel már elérem.
Hogy tudom total commanderben beállítani, hogy megmaradjon?
FTP kapcsolatnál hibát dob -
erik365
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, adott egy Pi3 LibreElec-el, rajta egy 500-as külső vinyó.
Eddig tökéletesen ment az Samba, oda vissza másolgathattam, semmihez nem nyúltam, és egyszer csak eltünt a hálózatról.
Egyszerűen nem látom se laptoppal, se asztali pc-vel. Az elérési utat hiába adom meg azt írja nem találta, már megőrülök. Érdekes, hogy amit megosztok a gépről azt ő tökéletesen látja, csak én nem látom őt
Mi lehet a gond?Köszönöm.
-
erik365
senior tag
Arra nincs valami mód, hogy a youtube 1080p-ben fusson Pi3-ason?
-
erik365
senior tag
Napi rendszerességgel újraindul a Pi3 youtube alkalmazás használta közben, mi lehet a gondja?
Rendszert újrahúzva is ez a jelenség, SD kártya szórakozna? -
erik365
senior tag
Openelec alatt a youtube néha random újra indítást csinál, mi lehet a gondja?
Minden beállítás változatlan, eddig nem volt ilyen gondom. : -
erik365
senior tag
Milyen dvb-c/t vevőt ajánlatok egy pi3-ashoz?
Nem gond a külföldi beszerzés.. Köszönöm. -
erik365
senior tag
Openelec alatt a YouTube kiegészítő tud full hd-ban videót lejátszani? Vagy csak 720-at tud?
-
erik365
senior tag
Pi3 tulajok, nektek hány fokon van egy nagyobb film közben a proci?
Nekem 65-70C° között. Nem sok ez picit? Nincs borda mert nem fér el a házban. :-( -
erik365
senior tag
válasz
dugesz77 #19863 üzenetére
Meg, de tegnap este nem hozott eredményt, ma reggelre viszont magától megjavult.
komolyan nem értem.
Ma más problémával állok szemben: beledugok egy pendrive-ot és nem látja, többel is probáltam, viszont ha kihúzom belőle kiírja hogy xy nevű pendrive eltávolítva.
Komolyan mondom már mindent megpróbáltam de semmi. -
erik365
senior tag
Délután óta nem látom a Pi-t samban, semmit nem csináltam pedig. Egyszerűen egyik gép se látja, mi lehet az oka?
-
erik365
senior tag
Van egy megosztási mappám a laptopon, belemásolok egy új filmet, a Pi látja a film mappáját de nem lát benne fájlt, üresnek látja. Újra meg kell osztanom a mappát, hogy lássa a frissen belemásolt tartalmat.
Mi lehet ennek az oka? -
erik365
senior tag
Most, hogy így szóba kerültek az adapterek,erről mi a véleményetek?
-
erik365
senior tag
válasz
lacko6 #19135 üzenetére
Én innen vettem, úgyis várok csomagot Anyámtól Németből, aztán ezt hozzádobja még
-
erik365
senior tag
Aki rendelt Pi3-at ha megérkezik számoljon be
.
Az enyém is úton van jövőhétre remélem ideér. -
erik365
senior tag
Ez az addon működni fog az RPI3-al is ugyan úgy mint a 2-vel?
-
erik365
senior tag
válasz
instantwater #17822 üzenetére
Parasztvakítás
/ optikai tuning
-
erik365
senior tag
25 évesen azt hiszem ezentúl magázódom.
-
erik365
senior tag
Köszönöm a segítséget!
-
erik365
senior tag
Valaki megtenné, hogy leírja részletesen, hogy varázsolok gépről memória kártyára oprendszert.
Ha van valami leírás azt is szívesen fogadom.
A google nem a barátom -
erik365
senior tag
Sziasztok!
DLNA-ról játszanék le a tv-n, Full HD filmeket, jó volna Wifi kapcsolat a routerrel.
Néha menne rajta torrent, Raspberry-t néztem, hogy megfelelne.
Milyen oprendszer kellene nekem rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest