- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
válasz
bandika753 #14183 üzenetére
Sziasztok!
Építenék egy kis otthoni monitorozó rendszert, ehhez kérnék tanácsot. Kezdő vagyok a témában.
A terv az, hogy egy lakásban a helyiségek hőmérsékletét figyelem hőszenzorokkal. Ezen adatokat kellene real time megjeleníteni PC-n. Majd ezután továbbfejlesztve, adatbázisban eltárolni a begyűjtött adatokat (mindezt azért, hogy egy weboldalra feltöltve, neten is meg lehessen nézni bármikor bárhonnan, hol mennyi a hőmérséklet, ill. visszamenőleg grafikonon mondjuk egy hét távlatra, szobánként). Szobánként 1 vagy több hőmérő. Ezt mondjuk egy router és VPN segítségével megoldani.
Aztán még lehet hogy bővíteném, mondjuk páratartalom méréssel, ajtónyitás érzékelővel.
Fűtésszabályozás, bojlervezérlés, stb. nem lesz.Első körben kábelesen csatlakoznának az érzékelők. Ha ez működik, utána továbbfejleszteni vezeték nélküli megoldással, wi-fi vagy bluetooth.
Nem tudom, melyik vonalon induljak el, raspberry vagy arduino?
Melyiket könnyebb kezelni, megtanulni?
(MSP430G2-vel próbálkoztam de az nekem túl bonyolult.)
Úgy látom mindkettőhöz van elég sok magyar forrás (angolom még nem elég jó).Érdemes megvenni egy komolyabb boardot amin van eleve mondjuk wi-fi modul? Vagy elég egy közepes lap, és később shildek hozzá? Melyik a költséghatékonyabb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest