- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
LG C3
Vivid képmód érintetlenülVivid képmód meleg50 és minden vacak kikapcsolva, színek 70-ről visszahúzva 50-re
Amit itt még megjegyeznék, hogy emelkedett a fekete szint (nem teljesen fekete a fekete), szóval abban is csal (ezt az olcsó műszerek már nem tudják megmérni, ott nem derülne kia turpisság)
Dolby Vision Élénk érintetlenül
Dolby Vision Élénk, meleg50, hülyeségek kikapcsolva, színek visszahúzva
Jól látható,hogy dolby vision élénk esetében rögtön lecsökkent a max fényerő attól, hogy meleg50 lett kiválasztva
-
Lajmund
őstag
válasz
szkutyi #96338 üzenetére
Plex kètszer okozott streszt finoman fogalmazva mèg règebben nem birtam összehangolni a tèvèt meg a gépet. Jelenlegi tévével màr meg se probàltam mert úgy rèmlik hogy hulladék. Úgy hogy ez a munkàm is csak màs dolgokkal meg sok mindent hasznàlok gépről. Jelenleg simàn működik? Ingyenes?
-
válasz
hunspikey #96313 üzenetére
Részben egyetértek veled. Nekem a kalibrálás a Dolby vision módon segített sokat de besötétítéssel csak. ( 3 db 150x150 ablak a nappaliban + egy dupla szárnyú terasz ajtó full üveges) TV adásnál egyéni beéllításokat használok, mert konkrétan nézhetetlen a kép úgy. Én is rátoltam a fényerőt a kontrasztot az SD adásra. Egy szempont volt a túlszaturáltság elkerülése és a bőrszín megfelelő mivolta, ezekre én saját beálításokkal megoldotttam imádjuk így a képét és nem érdekel semmi más.
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #96327 üzenetére
Igen. S90C-en nézve (menüből elérhető összes beállítás azonosra állítva) látszik, hogy gyárilag még így is mennyire másképp van ""kalibrálva"" a 'kiemelt' és 'filmmaker' képmód (HDR). El van tekerve minden, de különösen a sötét tartományban sokkal világosabb. S90C-n 'kiemelt'-nél még az élesség sem 0, hiába van 0-án.
(Rengeteg felhasználó azért ódzkodik az OLED-től, mert fél, hogy a sötét jelenteket nem látja. Így legalább tudja mondani a support, hogy váltson képmódot vivid-re)
-
szkutyi
addikt
válasz
Lajmund #96331 üzenetére
Plex meg a gyàri hálozati megoldása az lg-nek szar.
mi a szar benne? Nekem pc-n plex szerver, LG c3-on kliens. Mocskos gyors testre szabható minden, még a média lejátszót is eladtam.xd.
Nem értem mi a szar a plexben...pedig ott a megoldás...
Plex majd azt állításuk a tv-n amit akarsz.
Akár stuttert... -
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #96330 üzenetére
Lehet úgy jobban átmegy az általam vázolt probléma, ha hagyjuk az arcos kép példáját és csak egy világos barnából barnáig, sötét barnáig, majd feketébe menő színgradienst, vagy rámpát képzelsz el.
Ebben az egészen sötét barnáknál bizony vörös csíkok vannak, tehát ott torzul a barnás szín, mert túl sok benne a piros.
Mivel a barna gyakran része egy olyan filmnek ahol a ma oly divatos afro amerikai színészek kerülnek ábrázolásra, de elég egy kicsit barnább bőrű fehérember is - szóval ezeknél a képeknél a közép-sötétben lévő bőr nem egy egységes szép gradienssel megy át teljesen sötétbe/feketébe hanem pirosas lesz bizonyos "gyűrűkben". Olyan mint a poszterizáció, csak éppen nem világos égbolton érhető tetten hanem mindig arcokon felemás megvilágítottságnál.
És nálam ezt a filmmaker csinálja és ezért nekem egyszerűen nézhetetlen. Nem azért nézek vividet mert túlszaturált fost akarok, hanem azért mert számomra kevesebb hibát mutat - óriási különbség. Engem ne keverjetek a "Mindent toljunk maxra, villogjon mint az ívheggesztőfény!" userek közé plíz.
Egyébként az menő lenne ha rámérnél az így visszatompított vivid módomra. Írok privátot és egyeztetünk egy időpontot Húsvét utánra!
-
-
Lajmund
őstag
Adott egy lg c2 monitornak használva. Azt szeretném megoldani hogy amikor gépről nézek filmet javitsa fel a képet mint pl bàrmi más csatornàt mert 165 centin eléggé fájdalmas néha a 24 fps akkor is ha 4k. Mpc-be lejàtszot használom és maradnék ennél vagy vàltanék olyanra ami a gép erőforràsait felhasználva javit a képen hogy folyékonyabb szebb legyen mint pl netflix vagy hbo nézéskor. Van e valami egyszerű megoldàs erre? Mivel ugye monitorként funkcionál ebben nem enged annyi képjavitàst. Plex meg a gyàri hálozati megoldása az lg-nek szar. Ezeken kívül van valami értelmes használható megoldás ami gördülékenyen használható?
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Vhiktor #96321 üzenetére
"Néhány kepmodban vannak kikapcsolhatatlan dolgok és a.teto alatt belenyulnak a képbe."
Így vettem észre Pana FZ800-on 4év után a "fehér tisztítás" opciót a menüben jól eldugva.
Amit anno kérdeztem itt is mi lehet ez#96328 hunspikey
Vivid képmódban kikapcsoltad az összes, gyárilag előre aktivált képmódosító beállítást? -
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #96325 üzenetére
Áhh ettől féltem, kicsit félre értetted amit írtam: nem a színhőmérséklet ingadozik vagy változik vagy akármi.
Adott egy arc, bal oldalt lámpa, jobb oldalt sötét van.
Ahogy az arca megy át sötétbe a bőr színe megváltozik és pirosas lesz sávosan. Ezt csak a filmmaker módban látom.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
alaves #96326 üzenetére
Persze. Mert a szinhomerseklet kihatással van a fenyerore, így leegyszerusitve elcseszett szinhomerseklettel nagyobb lesz a csucsfenyero.
Akkor a legnagyobb a fényerő, ha az R, a G és a B csatorna csúcsra ki van tekerve, ekkor mind az általa elérhető legnagyobb fényt bocsátja ki, csak ez gyárilag nem d65, ez a panel.natív, mondjuk 12000K.
Kalibrálás során pont az rgb csatorna van kiegyenlitve hogy d65 legyen, könnyen belathato, hogy ha minden maxon van akkor onnan csak elvenni lehet a korrigalashoz. Tehát ha sok a kék és kevés a piros meg a zöld, akkor már nem tudsz a zöldre és pirosra adni csak a kék fenyerejebol tudsz elvenni -> csökken a fényerő a panel nativhoz képest.Mindenkitől bocs az írási hibákért, mobilról potyogok.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #96323 üzenetére
Még egy utolsó gondolat:
Nem azért kalibralnak filmmaker kepmodba mert csak abba lehet. Ki van választva hogy gyárilag melyik áll legközelebb a szabbvanyhoz, így azon kell a legkevesebbet változtatni, ez azért fontos mert, ha minél többet kell korrigálni annál nagyobb esély van arra hogy lesz banding és egyéb nem kívánatos jelenseg.Természetesen ha LUT kalibraciorol van szó akkor ez nem számít, mert annak az elején a panel natív működése kell,(nem jo otlet lut kalibraciot készíteni meglevő lutra, nem lehetetlen de nem jo otlet.)
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
pkaresz #96322 üzenetére
Érdekes módon én otthon teljesen mindegy min nézem, a tömörítést, zajokat és a felbontast valamit a szabványt (sdr, hdr, dv) leszamitva ugyanaz szín, a kontraszt, stb.
Van egy két tv adás ahol láthatóan elcsesztek valamit és emelkedett a fekete ez tény.Aki kételkedik eljohet hozzám megnézni.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Lg oledeken pont hogy bele lehet nyúlni a LUT-ba. SDR esetben 3D lut.
Illetve azt is megbeszeltuk már, hogy mindegy a kpemod és annak a neve. Akármelyik ha bekalibralom.uyganaz lesz, margarin engedi az adott kepmodban valóban rendbe tenni a dolgokat, ha igen, akkor nem lesz különbség.
A kepmodok csak memória területek elmentett beallitasokkal, semmi más. Néhány kepmodban vannak kikapcsolhatatlan dolgok és a.teto alatt belenyulnak a képbe.Profi megjelenitokon pl nincsenek hagyomanyos ertelemben vett kepmodok.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
G3-ra meg abszolút nem igaz amit írsz, hogy össze vissza ingadozik a szinhomerseklet. Gyári filmmaker.
Sok g3 kalibralasan vagyok túl, gyárilag mind agyon hasonlóan teljesít, jelenleg a legjobb gyári kalibracioval rendelkező tv a piacon. Igen van black crush, de nem ingadozik a szinhomerseklet. Erre ha valaki szemmel raallit garantáltan csak sokkal rosszabbat hoz ki belőle.Csak a kedvedért c3on ma megmerem a vidit kepmodot.
Hdr és dv esetében melyik kepmodot merjem? -
szkutyi
addikt
válasz
hunspikey #96316 üzenetére
Áhhá.kezdem érteni mire gondolsz.
Te azt várod hogy az 1400nit legyen az átlag a csúcs pedig vaalhol 10 000 körül?!
A valóság: 1400 a csúcs, és az átlag valahol 2-300?!?!!?
1400 egy robbanás pillanata stb...
De nem lessz minden vakíto.
LG c3 hivatalosan 850 nit körül van!
Kalibralva 850 körül lett mérve!
[kép] itt ez a kép...hiába 850nit amit tud a tv..ez nem fog megjelenni 850el.....kb 120-150 re lőném így be. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey #96316 üzenetére
A mérés megdonthetelten bizonyíték míg a hit nem az.
Korábbi hozzaszolasodra meg egyszer már belinkeltem a Te képeid szerkesztve hogy mit kellene látni, valami sötét jelenetes film volt. Közel sem azt amit Te fotóztál, elhiszem hogy Neked az jobban tetszik, de semmi köze a kalibralt színhelyes képhez.
Sötét részek ugyanez, nem az a jó amikor mindent látsz a sötétben és fakó, tulvilagitott minden.
De kár ezen rugozni, mindenki használja úgy ami neki tetszik, csak valótlan dolgokat ne kezeljunk tényként, hogy a vivid szinhelyesebb a szemnek és a mérés nem számít. Nem részletezném.oldalakon ketezstul miért nem így van, mert nincs hozzá erőm, meg mint látszik felesleges is, mert.mindneki a saját hitében hisz.
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #96315 üzenetére
C1-en is HDR/DV-ben jelentős fényerő különbség látszott szemre a vivid vs. filmmaker között + sötét részek, átmenetek láthatósága, műszeresen nem tudom.
S90C/S95C/S95B HDMI általános és eARC problémák (netes fórumok):
Nálam: telekom smart box folyamatos üzeme ellenére a TV ki/be kapcsolása után 'no signal'. A no signal ablakban a beltéri egység bekapcsolásának okézása után rendben működik a következő TV kikapcsolásig (nem nagy gond, de azért na).
Minden lehetőség és variáció kipróbálva: kábelcsere, újraindítás (a táv.-on 3 másodperces on/off gomb nyomás), áramtalanítás, CEC ki/be mindkét oldalon, HDMI teszt mindkét oldalon, factory reset, stb.). A hiba maradt.Megoldási lehetőség: kézi pixelfrissítő indítása
Hihetetlennek tűnik, de nálam stabilizálta (olyan resetet, beállítást végezhet, amelyet még a factory reset sem) a HDMI működését a TV és a box között (esetlegesen valamilyen szabványtól eltérő működés, esetleg HDMI 2.1 - 2.0 eltérés, stb.).*Egyébként a pixelfrissítést mindig futtatom vásárlást követő 14 napon belül, mert annak működése is lehet hibás (nálam B7: piros alpixelek állítgatása össze-vissza). Hibátlan működés esetén pedig csak áramerősséget állít utána ahol szükséges.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #96315 üzenetére
Én ott vesztem el minden esetben a fonalat a fényerő kérdésben, hogy számos helyen le volt írva már, hogy a d65 kalibrált filmmaker DV mód eléri az 1400 nitet.
Én ezt azért nem hiszem, mert nyomát sem látom a nem kalibrált filmmaker estében, mivel olyan sötét mint az alagút
A vividről már sokkal inkább elhiszem, sőt az már nekem nagyon sok is 100-as fényerőn - én 60-ra tettem az OLED fényerőt, szerintem így nézd meg te is, és így nem nagyon van árnyalat hibája - cserébe a filmmaker fent leírt sávosodásával szemben.
Nem tudom...
lehet a meleg 50 állásban a vivid OLED fényerő 100 esetében meghaladja az 1400 nitet - Vhiktor te erre esetleg rendelkezel valami adattal?
A g3 panel natívja úgy tudom 2000 nit környékén van, de akkor hogy jönnek össze a számok?
Hogy tud meleg 50-ben láthatóan sokkal sokkal fényesebb lenni a vivid, mint a filmmaker? Ránézésre a fehéregyensúly nagyjából megegyezik mindkét esetben tehát nem az van, hogy eltér jelentősen a vivid a panel natív wb irányába és ezért fényesebb.
Az biztos, hogy számomra a C9 után a G3 filmmaker módja semmivel sem ad többet fényerőben, meg úgy nagyjából semmiben sem Dolby Vision esetén. Érdekes, hogy HDR filmmaker meg kibaszott szép, fényes, ütős, helyes, stb. Ez a kurva DV - mindig ezzel megy a balhé.
-
szkutyi
addikt
válasz
Várom a fotóid!
Ma én megcsinálom azt hogy beallitom a vivid kepmodot helyére, aztán össze hasonlitom a kalibrald filmmaker móddal!
Sőt ha lessz időm atviszem a kalibralt értékeket is vivid kepmodra, és megcsinálom az összehasonlítást!
Fenyeroben nem lessz különbség az 100%.... Ha te nagyobb fényerőt látsz egy beállított vivid képmódban, az egyenesen hozza magával a színek torzulasat isde kétlem hogy ugyanúgy beállított vivid képmódban nagyobb a fényerő...erre csak egy magyarázat van! A tv saját magát atbassza a fenyerő maximális ertékkel, igy mindennek emeli a fenyerejét=színtorzulas
Keresek erre képet: [kép] -
-
hunspikey
őstag
Ez a vivid vagy nem filmmaker egy iszonyú nehéz kérdés.
Minden kalibrátor azonnal rávágja, filmmaker és csakis az mert ott a legkisebb az elérhető delta E.
De mi van azokkal akik egyszerűen csak úgy vannak vele, hogy szeretnénék használni a megvásárolt TV-t úgy ahogy van.
Én ugye kicsit több mint fél éve hajtom a 77G3-am és hát megmondom őszintén szembenézek a szarlavinával és kimondom: szerintem gyárilag, tehát nem kalibráltan hibásabb a filmmaker képmód mint a vivid.
Légyszi ne azonnal nyomj választ és tárazz ki, olvasd végig, elmondom mit értek én a radikális kijelentésem alatt.
Elsőnek leírom mi a hibája a gyári filmmaker módnak.
Számomra, ami teljesen szubjektív, a konstans kicsit rossz, de mindenhol egyfomán rossz delta E ugyan úgy nem tűnik fel mint másnak se: a szemünk nem egy abszolút műszer, nem olyan mint az abszolút hallású zenészek füle, mert különféle napokon különféle színhőmérsékletűnek látjuk pl ugyan azt a D6500-ra kalibrált szürke skálát, ennek később lesz jelentősége.
Az viszont rettenetesen otromba hiba, ha nem homogén egész képet érintő színhőmérséklet hiba van, hanem árnyalat és világosság függő hiba van, és sajnos pont ezt látom a gyári, nem kalibrált filmmaker képmódon.
Mit jelent ez?
Adott egy gömbfelület, mely egy oldalról van csak megvilágítva, legyen ez egy olyan jelenet egy filmből ami egy arcot mutat közelről. Az arc ugye bőrszínű. Az jelenetben az arc ellentétes oldalán teljes árnyék van, tehát fényből az árnyékba fordul a felület.
Na most ahol fény éri ott világos bőr tónusok vannak, a felénél normál tónusok és utána fordul árnyékba - ezt minden egyes film emberi arcot mutató jeleneténél el tudjuk ugye képzelni.
A probléma ott van, hogy ahogy a bőr tónus a világosból megy át az árnyékosba rettentesen otromba színhibák lépnek fel, teljesen oda nem tartozó színek és árnyalatok jelennek meg, konkrétan az árnyékos részen lázrózsás minden afroamerikai bőrtónus és hullafoltos minden európai csávó. Ez egy sávos fals szín gradiensként jelenik meg a járomcsontok alatt, a fülek előtt, állak alatt, szemgödrök környékén.
Nálam ez kiveri a biztosítékot és azt gondolom, hogy csak kalibrálással lehetne eltüntetni, hiszen konkrét színek árnyalati hibájáról van szó, tehát bele kell nyúlni a LUT-ba.
Érdekes módon mit tesz isten a vivid mód nem mutatja ugyan azt a jelenetet ilyennek.
Persze, gyárilag szarrá színezett, de könyörgöm azt le lehet húzni, olyan 45-46 környékén teljesen jó és nem csiri-csáré.
A másik bajom filmmaker kontra vivid ügyben: fényerő.
Hát a filmmaker szerintem kb a felét éri el a vividnek.
Na most kérdem én, hogy tud hibátlan EOTF-et mérni a kalibrátor 1000 nit fölé messze, egészen 1400 nitig, ha szemre meg azt látom, hogy a felét se hozza és nem csak csúcsfényben nem, hanem átlagos képi luminenciában sem.
Végezetül ott vannak a gradiensek: sokan azzal érvelnek, hogy szétszakadnak a gradiensek a vivid nagy fényereje miatt. Ez részben igaz, de csak akkor ha agyament OLED fényerőt használ valaki illetve ha nem kapcsolja ki a dinamikus kontraszt meg társai "képjavító" hülyeségeket.
Ha minden ilyen szart kikapcsolsz, leveszed az OLED fényerőt 70 alá és a színtelítettséget 47 vagy alá, a mozgást teszed ahová akarod, fehéregyensúlyra beállítasz egy meleg 50-et, élességet 0-ra, összes élesítő, javító egyéb opciós szart "ki" állásra, akkor szerintem összességében egy szebb képet kapsz kevesebb tettenérhető ábrázolási hibával mint ha a filmmaker módot nézed.
Erről ha hazaértem a melóból szívesen teszek fel fotókat, mert vannak már sajnos jól ismert jelenetek ahol ez rettenetesen tetten érhető.
Félreértés ne essék: biztos vagyok benne, hogy a kalibrátorok helyesen mondják, hiszen szakemberek, hogy a filmmakert lehet a legjobbra kalibrálni, nem ezt vitatom én mindösszesen annyit illetve azt boncolgatom, hogy mi van az alaphelyzettel, azzal a TV-vel amit a user csak kibont, bekapcsol és néz?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junkpod #96309 üzenetére
Nem jól tudod/gondolod. Mindenen uygannyit hoz. Nyilván az élesség az olyan amilyen, de a többin ugyanannyit hoz függetlenül a forrástól.
Abban maradéktalanul egyet értek, hogy mindenkinek úgy kell néznie ahogy tetszik neki, illetve nem való mindenkinek a kalibrált kép sem.
Sőt aki felhiv telefonon, annak már a kérdései alapján el tudom dönteni, hogy szüksége van e kalibraciora vagy sem és egyből mondom is hogy szerintem ne kalibraltasson.
-
junkpod
veterán
Azért ne tulozzatok! Kár olyat írni, hogy kalibralas nélkül fakoak a színek még sapadtak az emberek. Biztos hoz részleteket, finomságot egy kalibralas, de ha nem tökéletes forrást (BD lejátszók) használsz akkor kb mindegy. Tv adás, SD, fhd, streaming tömörítés... Ez mind többet visz el mint amit (szerintem) hoz a kalibralas egy jó beallitashoz képest.
Nekem jónak tunik a saját tv beallitasom. Pl jó teszt a reklámokban a céges logó színek, nyomdaiparhoz van kozom6, látom mi jó. Nagy gond biztos nincs. -
Malfroy
aktív tag
válasz
Vhiktor #96306 üzenetére
Akkor nálam jó a helyzet ebből a szempontból is , 2 éve Beállítottam filmmakerre ,minden hülyeséget kikapcsoltam ,és azóta csak a fényerővel játszottam ja és a mozgást “film” re kell tenni, Mert csak ezzel vaj sima a mozgás mintha mindent 60 vagy 120 hz lenne és nem ,nincs szappanhatás sem . Nagyon természetes én erre nagyon érzékeny vagyok mert már egy 60 Hz-es monitortól is kiráz a hideg ha ilyen szaggatottan kellene végig néznem egy filmet is akkor nem lennék túl boldog ..elég érzékeny a szemem ezekre. Azért a telefonom tabletem is 120 Hz-es már elég régóta . minden fontos paramétert gyárin hagytam, (szín , fekete, élesség stb) és soha nem volt olyan érzésem hogy bármit meg kell változtatnom , Mert nem tetszik amit látok.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
PlayMax #96305 üzenetére
Ha jól tudom használta 3 hónapot. De majd ha szeretné megírja.
Viszont az ilyen szintű elszíneződést mindenki látja és érzi, hogy valami nincs rendben (tapasztalat az, hogy ezért össze vissza állítgatják a tvt minden film előtt vagy akár film közben többször is mert sehogy sem jó), max az nem veszi észre aki ehhez van hozzá szokva.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
baluka #96303 üzenetére
Valótlan amit írsz , mert aki már 500 000 Ft felett vesz már tévét, Meg jóval drágábbakat is ,azok mind ki tudnak csengetni pár tízezer forintot kalibrációra HA akarja. Szóval ez a barnán téma itt meg is bukott .Én is tudnék fogadni egy szakit bármelyik pillanatban Hogy jöjjön ki és csinálja meg ,nem okozna gondot ,mégse teszem. Hogy miért ?mert elégedett vagyok azzal amit látok és tetszik . Mert mindig amikor DV tartalmat nézek akkor ájulok a látványától és rajtam kívül még vannak így ezzel pár millióan .
Legyen bármennyire is pontos vagy pontatlan nem számít . Idővel a kalibrált tv is elszáll és egyre rosszabb lesz. csak egyszerűen nincs rá igény Mert dobozból kivéve mindenki be tudja úgy állítani hogy neki tetszen. Lehet reszelgetni kalibrálással még, de elég kevesen foglalkoznak vele, Főleg hogy pár milliárd ember Vivid képet használ mert az tetszik a személynek. Szép színes legyen túlszaturált stb. régen én is mindig úgy állítottam be a monitoromat vagy a videokártyát de idővel már én is a természetesebb tónus felé hajlok inkább. Szóval nem fekete fehér ez meg hogy egyik jobb mint a másik teljesen szubjektív kinek mi tetszik. -
baluka
tag
Röviden csak annyit: aki a kalibrálást elrugaszkodott dolognak tartja az egyéb tévedésekre is képes, a tegnapi kalibráció óta nem győzök ámulni és bámulni hogy mennyire élni kezdett a tv-m, pedig még csak az SDR tartalmakkal volt időm tesztelni az előtte-utána állapotot, mi lesz itt ha ráengedem a DV-t...
Minden egyes fillér amit a kalibrálásra kicsengettem a lehető legjobb döntés volt, egyet nem szabad elfelejteni, egy oled tv szinte megkóveteli a színhelyes beállítást/kalibrálást, ahogy a régi mondás tartja: aki majmot vesz legyen pénze banánra is... -
szkutyi
addikt
válasz
Vhiktor #96300 üzenetére
Nekem ez a folyamat olyan 2014 környékén indult.
.
Aztán komolyabban 2020....és 2024re jutottam el odáig hogy nem minden a fenyerő, és nekem kell a natív.....
De ehhez kellett egy jó barátom, aki anno elinditot az úton, aztán Vhiktor....Vhiktornak csak köszönhetek de rengeteget...anno Samsung elleni harcban ismeretlenül önzetlenül segített....na onnantól kezdve le nem tud vakarni
Köszi mester innen is!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LG LCD és LED TV-k
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Ez a kompakt csúcsmobil sem kapható itthon
- További aktív témák...
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged