- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Vaku topic
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giovanny
őstag
Üdv, lenne pár kérdésem LG G3 77" tulajokhoz.
1. A táblázaton lévő vesa adatok mennyire megfelelnek a valóságnak?
2 .tápkábel fix vagy cserélhető?
3. tápkábel a tv alsó vagy felsö részén van ? ( konnektor elhelyezkedésemiatt kell tudnom) Köszönöm.
-
sakal83
addikt
Sziasztok.
C8 utan B3 mennyire vállalható? (355e ft a 65b3, ennek fenyeben)
Köszönöm
-
esicyhun
tag
Sziasztok!
Még egy kérdés. 65 collban gondolkozva C3 vagy G2? Az utóbbi Emagnál olcsóbb, 5 év gari van rá. Talpra nincs szükségem, de ha jól sejtem ugyanarra a fali tartóra fel tudom rakni, amin a 55C8 is van, mivel a G2-nek is vannak VESA szabvány szerinti furatai. Rtings-en néztem, kb. fényerőben ugyanazt tudja a két tévé (G2 minimálisan jobb), csak a G2 nem tudja a DTS-t. Firestickem van Kodival, ez engem nem érintene úgy sem. Illetve a G2 nyilván egy évvel régebbi webOS-t futtat, de még ez sem biztos hogy baj, ha arra gondolok, hogy 5 év gari van rá (a panelre nyilván).
-
Partz
senior tag
válasz
Vhiktor #96094 üzenetére
Akkor kezdem a sort egy C6 méréseivel;
Színhelyes gyári módban hdr 650 nit. Kalibrálás után 615 nit, 94% dci színtér mellett.
Te kalibráltad.Tesóméknál E9 van, szerintem 700 körül az is megáll. Ami meglepett akkor, már ennél a 3 generációnál is az E9 gyári alapbeállítása szemre színhelyesebb volt.
hunspikey
Rtings pont egy olyan oldal volt még pár éve, ahol nem kalibrálták a készülékeket és elég megkérdőjelezhető beállításokat használtak. Én személy szerint ezért se adok rájuk, ellenben itt sokan ajánlják az ottani a beállításokat.
-
-
NYPD
aktív tag
válasz
Quadgame94 #96074 üzenetére
Stabil 10-13 ms körül mozog, a proci 25-30%-al kihajtja a videokártyát 90% fölötti értékekre. Szóval nincs ötletem... Az is lehet, hogy ez ennyit tud, engine limites, vagy a fene tudja.
-
alaves
addikt
válasz
hunspikey #96088 üzenetére
2 év alatt a Samsung még nem tudta felfuttatni a kijelző gyártást annyira, amennyire a profit éhség akarja (az LG sem tudta, 2015-2016-ban is még kevés volt és extra drága). Két cég, amelyeket a koreai állam agyontámogatott, viszont busásan megtérül. Csak látszat verseny lehet, össze kell dolgozniuk (állami érdek is).
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #96089 üzenetére
Hát hogyne! Hiszen pont ha jól tudom a W pixel egyre erősebb hajtása okozza azt, hogy az adott szín kifakul, elfehéredik és már rég nem az az árnyalat mint amit fele fényerőnél ki lehet keverni. Magyarul ha a HSL vagy Lab színtérben beszélgetünk, és kiválasztunk egy árnyalatot, akkor WOLED-en a L értéket csak egy kevés ideig lehet emelni, aztán torzulni fog, míg QD-OLED esetén elég tág a pálya.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey #96088 üzenetére
A színtér lefedettség mérése elég nagy paraszt vakítás, ugyanis nem veszi figyelembe a színek fényerejét. Így egy 100 nitre képes tvnek is lehet ugyanakkora színtér lefedettsége mint egy 1.000 nitesnek, közben meg teljesen máshogy néznek ki rajtuk a színek......
Ezért mostantól az összes tesztemben már lesz színtérfogat mérés is (color volume), ami már fiygelembe veszi a színek fényerejét és így már méréssel is látszik a bazi nagy különbség, úgy mint ahogy a valóságban is
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #96087 üzenetére
Ami döbbenetes, hogy a G3 is ilyen ratyi színtér lefedettség terén - szóval MLA ide- MLA oda, az csak fényt ad, de valahogy nem tudja színtér bővítésre bevetni az LG.
Fura, hogy az LG adja a panelt a samsungnak és nem a samsung az LG-nek. A logika azt mondatná, hogy a menőbb technológia fog terjedni, erre a samu vett pár millió WOLED panelt az LG Display leányvállalattól.
Ezt már láttátok??:
(kvázi mérés, mert vidóból visszakövetkeztetett értékek csak)
-
alaves
addikt
válasz
Luigi962 #96078 üzenetére
DJ:1-2 v. ki/DB:10. Elméletileg a DJ csak 24-30 fps-nél, a DB pedig csak 50-60 fps-nél működik minden TV-n. A 24 (23.976) fps interpolációjából fakadó hibákat a DB nem csökkenti. Az interpolációs hibákat megpróbálhatod 'Zajcsökkentés: Auto' opcióval kevésbé láthatóvá tenni (meglepő módon elég korrekt az algoritmus: általános és mpeg zajcsökkentést + sima gradáció egyben).
-
Quadgame94
őstag
válasz
hunspikey #96081 üzenetére
Játékok alatt nagy a differencia. Illetve a skálázás és a hardver is fejlődött. Színtérlefedettség is nagyobb lehet.
Az én véleményem az hogy aki C8-C9-CX-ről akar váltani az C3-ra akkor váltson ha nagyobb méretet is vesz és vagy sokat használná játékra. Így kijöhet a "elégedett vagyok" faktor. De egy 55C9-ről 55C3-ra váltani filmezés miatt szerintem felesleges. Akkor gyűjtsön még az egyén és vegyen G3-at.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #96050 üzenetére
Respect mester - szokásos alaposság, érthetőség -
Viszont miközben néztem azért elkapott a kisördög, hogy amennyiben a mostani C3-nak csak 850 nit a csúcsfénye akkor hogy viselkedne egy közvetlen C9 összehasonlításban? Ugyanis annak is ennyi (ha nem több) volt a csúcsfényereje és igazából ez annyira kíváncsivá tett, hogy ténylegesen mi változott 4 év alatt? Mármint ami látható és ténylegesen azt tudjuk rá mondani, hogy na igen, ez fejlesztés volt az LG részéről.
-
Luigi962
őstag
-
NYPD
aktív tag
válasz
Quadgame94 #96074 üzenetére
Köszi, meglesem délután.
-
NYPD
aktív tag
válasz
Quadgame94 #96072 üzenetére
ASUS Z690 lap, 32GB DDR5 6000, i5-12600KF, RTX2060S... hát nemtudom...
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok. Lehet, hogy nem pont a legmegfelelőbb topik, de inkább itt kérdezem mint a videokártyásban, hátha.
Tehát adott egy LG OLED 55BX TV, amit monitorként is használok, játékra (GTA öt) is. A felbontás hatív 4K-ra van állítva, a játék felbontása azonban 1440p-ben megy, így kapok kielégítő FPS-t (modokkal játszom, a 4K nem játszik sajnos RTX2060S-el), azaz 70-120 között fluktuál. Azt vettem észre, hogy sok esetben bár megvan a 80-100 FPS, a játék mégsem tűnik simának, holott néha 70-75 FPS-en meg olyan mint a vaj, a távoli tárgyakon egér mozgatésokar egyáltalán nem látok "akadozást", vagy hogy mondjam.. Nem értem, mi lehet ennek az oka. Milyen beállításokat kellene ehhez átnézzek? TV-n? VGA Driverben?A képfrissítés 120Hz minden esetben, a G-Sync kompatibilitás be van kapcsolva, V-sync ki, képszakadozás nincs, csak ez a fura nem sima játékmenet érzés..
Köszi, ha van vmi ötletetek.
-
OgreImre
senior tag
Sajnos én látom a szövegek hibáit 42C3 esetében, 4K 100%, Windows10, 150% böngésző nagyítás.
A betűk függőleges szára mellé "behúz" egy 1 pixel vastagságú fehér függőleges vonalat. Nekem zavaró ~90cm-ről.
Az alábbi szövegnél például legfeltűnőbben a "LED" szó "L" betűjének a függőleges szárán látni.
Ami sajnos még zavaróbb nekem, az, hogy a CAD alkalmazásokban is csinálja, az függőleges és vízszintes egyenes fekete vonalakba "belehúz" egy fehér vonalat.
Amúgy szeretem, színek, kontraszt, fényerő nagyon jó. De CAD-re abszolút nem ajánlom 4 hónap tapasztalat után. -
ricsip
addikt
válasz
leslien #96060 üzenetére
G szériának az a szuperképessége h. talpat gyárilag nem csomagolnak mellé, falra való tartót kapsz hozzá Ugyan elvileg lehet hozzá LG-gyártott talpat venni, de az olyan pofátlanul drága és sehol nem kapni úgy kell rendelgetni, hogy mindenki inkább néz hozzá bármilyen más 3rd party minőségi talpat féláron.
-
leslien
nagyúr
LG G2 55 sikerült bezsákolni...
viszont ahogy nézem dobozában csak a fali konzol található?
talpat lehet hozzá kapni? -
válasz
Vhiktor #96050 üzenetére
Nagyon jó lett, köszi!
A talpat leszámítva van egyébként még különbség a méretben eltérő változatok között?
Anno ugye simán volt, hogy azonos típusjelölésű, de eltérő méretű TV-k esetén drasztikus eltérések lehettek a képernyőben (hovatovább más típusú (pl. VA vs. IPS) panelt használtak).
Bevallom e téren le vagyok maradva, mint a borravaló... -
ρσгτσ
addikt
válasz
Quadgame94 #96055 üzenetére
Ezért írtam, hogy WOLED -nél lehet nem mindenki számára zavaró vagy feltűnő. QD OLED -nél durvább. Alapvetően innen indult a dolog.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Quadgame94 #96055 üzenetére
Azzal sewmmi gond, a QD oled nem válik be mindenkinek munkára.
-
ρσгτσ
addikt
Pedig ez nagyjából az egyetlen dolog, ami nem vita tárgya a Windows -nál. De természetesen elfogadom, hiszen nem láthatok más szemével.
Ez a nem a TV/panel gyártók, hanem a Microsoft hibája. Egyébként LG -nél annyira (szerintem!) még nem is látványos, QD OLED -nél sokkal jobban látszik. Tehát elképzelhető, hogy WOLED esetében valakit nem zavar.
-
Pont erre reflektáltam, itt is olvastam, hogy jajj, nem ajánlott monitornak az OLED, meg a WOLED, meg a QD-OLED, meg kell Better ClearType Tuner, meg kutya füle....
Megvettem a 42C3-at, napi 8-10 órát dolgozom (excel, word, one note, böngészőből megnyitott alkalmazások, specifikációk olvasása, ma éppen teszt forgatókönyvet készítettem, stb. tehát rengeteg szöveg) és semmiféle problémát nem tapasztalok a betűtípus-megjelenítéssel, pedig nem nyúltam semmihez, nem telepítettem pluszba semmit.
Mondom, Win10 és Win11, 4K felbontás, 150%-os méretezés mellett, ~1.2 méteres nézési távolságból, LG OLED 42C3 esetén.Lehet, hogy van, akit zavar, nem vitatom, de én vagyok az ellenpélda, lám, van ilyen is, nem vagyunk egyformák, érdemes mérlegelni vásárlás előtt.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Villanyszerelés
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Politika
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 3GB I 160GB I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest