Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
junior19
üzenetére
Nem azt a lényeget ragadtad ki, amit szerettem volna h átmenjen: azaz lesz aki látja/látni fogja a különbséget bármilyen kalibráció után és lesz aki esetleg nem, kérdés hogy ki az aki utóbbi esetben be is vallja azt magának. A feleségem pl. semmit sem vesz észre előle. Én sem tudom megítélni, hogy az én szemem lát-e minden változást, de ezt be is vallom magamnak. Előtte Filmmaker módban használtam (Vincent, az AVforums, néhány youtube video és a flatpanelshd javaslatai alapján). Átlag userként ennél többet nem tudtam kihozni belőle. Kalibrálás után minden paramétert lementettem és ott látom, hogy milyen sok értéken állított a szoftver. Hogy az értékek jók-e vagy sem, azt szerintem maximum két kalibrátor tudná megvitatni. (egyébként sdr-ben látom leginkább a változást).
Az általad írtakra pedig... mint minden az életben, ez is szubjektív, valszeg egyikünk sem ismeri a teljes sztorit. Az Ő története ennél bővebb, csak nem éreztem magam felhatalmazva arra, hogy többet is elmondjak. Ha Vhiktor gondolja, szerintem leírja
. -
válasz
Vhiktor
üzenetére
Vhiktor múlt hétvégén kalibrálta a JZ1500-amat. Volt időnk beszélgetni, elmesélte, hogyan kezdte ezt az egész kalibrálásos mókát, Német.oban tanulta majd itthon csiszolta tovább, én azt gondolom hogy ennyi idő alatt igen sok tapasztalatot lehet szerezni és az alaptudáson kívül ez a legfontosabb. El kellene azt fogadni, hogy nem egyforma "szemmel" látjuk a világot (pl. 40-45 felett már erősen változhat a szemünk, fénytörés/befogadás stb.) és nem biztos hogy ugyanúgy látjuk az adott képet mint egy másik ember. Az Ő tapasztalatával az az objektivitás is kialakul, hogy "mit és hogyan kell nézni és látni", pontosan tudja hogy vmi ok vagy sem, én pedig lehet hogy észre sem veszem, mert nem tudom mit nézzek/kellene lássak. Esetemben a korrekciós értékek pontosan megmutatták hogy volt mit állítani a készüléken, jóllehet addig is élveztem a látványt. Hogy tényleg szükséges-e kalibrálni egy tv-t/monitort, azt mindenki döntse el maga. Monitor esetén ha munkavégzéshez elengedhetetlen a színhelyesség, akkor nem is kérdés. TV esetén ha minőségi forrást nézünk, akkor érdemes lehet belevágni, ha másért nem, legalább a tudatért, hogy a készülék biztosan azt és úgy jeleníti meg, amit és ahogyan kell. Egy oled tv árához képest maximálisan korrekt Vhiktor munkadíja, nem beszélve a kapott szolgáltatás minőségéről. Ajánlom tisztelettel!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.