Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias88888
őstag
Sziasztok! Gondolkodok LG OLED55 vásárlásán, csak a verzió lenne a kérdés.
- Rtings.com szerint a B1 és C1 között lényegi különbség nincs, de ahogy nézem árban is hasonlóak itthon (~370k).
- Az A1 ami jóval olcsóbb, de 60hz-es a panel és a fényerőt is gyengébbre írja. (jól sejtem hogy a Hisense 55A8G ennek a paneljét használja?)
- G1 lenne még, de a tesztek alapján nem éri meg a 1.5szeres felárat(?) (lehet a teszt rossz)
Szerintetek B1/C1 alá nem érdemes menni? Viszonylag sötét a szoba ahova lenne és főleg 4K60fps tartalmakra használnám, ezért elgondolkodtam az A1-en is (avagy Hisense ha nem sokkal rosszabb). -
tobias88888
őstag
válasz tobias88888 #73486 üzenetére
Esetleg Philips 55OLED706/12 vagy Philips 55OLED805/12? Most visszaolvasva a 706ost is dícsérték itt néhányan.
-
tobias88888
őstag
Nem akarok én itt háborút kirobbantani. Ahogy látom 340ért van 706os, 365ért 806os, 375ért C1. Nehéz döntés, de az ambilight miatt a Philipsre hajlok. Tudtommal fényerőben is a 806 nyer ezek közül, nem tudom hogy mi szólhat a C1 mellett azon kívül hogy LG (20 éve alatt 4 LG monitorom volt gond nélkül).
-
tobias88888
őstag
-
tobias88888
őstag
Az 55"os 806os most lett tesztelve és van írva ideális képbeállítás. A kb 30 órás tévémnél érdemes ugyanezt beállítanom, vagy panel és panel között is hatalmas különbség lehet?
-
tobias88888
őstag
válasz titanium_100 #73814 üzenetére
Philips 65OLED806 is ott lehet a top 4-ben, főleg hogy ahogy olvasom alzán valaki 480ert hozzajutott nemrég. (ha inkább a 450 és nem a 700 a cél)
-
tobias88888
őstag
válasz BossBoss #74006 üzenetére
Ha csak ránézésre csinálod az állítgatást, akkor youtube-on van pár jóféle videó (nyilván veszteséges). Ezen kívül érdemes ezt megnézni, hogy mennyi csillagot látsz (meg még hozzáértőbbek majd segítenek). Pixel hibát meg 1-1 r-g-b 4k-s képpel meg tudod nézni.
[ Szerkesztve ]
-
tobias88888
őstag
-
-
tobias88888
őstag
válasz belashx #74718 üzenetére
"Szóval ki, mit javasol?" - Tényleg egyéni preferencia. Ambilight és az ár (15k-val olcsóbb volt) miatt 55"-os 806 lett nekem, de ha a C1 olcsóbb ennyivel azt veszem. Nem hiszem hogy jobb lenne a 806 panelje a C1-nél, inkább kb ugyan az hiszen mindkettő LG ugyan abból az évből és árkategóriából (nit is hasonló, bár az LG pixelgaranciája jobb ahogy hallottam). Android TV nekem is jobban bejön mint az LG rendszere, de LG-nél is meg van minden app ami kell. Két jó közül kell válassz
[ Szerkesztve ]
-
tobias88888
őstag
"Volt aki próbálta már a három és négy oldalast is? van hozzáadott értéke az alsó LED sorbak?" - 806 van, próbáltam kikapcsolva is. Falon szerintem kell. Állítva minimális, de valamennyivel jobb. Ha ki van kapcsolva az alsó akkor is bevilágítja alul a többi, de gyakorlatilag egy színkombináció lesz csak és nem igazodik nyilván a kép aljához a szín. Ha esetleg valamikor megy falra akkor 806
Soundbart terveztem venni én is a tv-hez, de eddig még nem éreztem szükségét. Nyilván nem tökéletes, de a legtöbb mai tv-t veri, sokat számít az a mélynyomó.[ Szerkesztve ]
-
tobias88888
őstag
válasz koadam777 #74893 üzenetére
Digi csoportban ez megy folyamatosan, ott lehet tippeket kapni. Az m4 sport nálam most telekomnál 6.5mbites, a diginél tudtommal 4re vitték le kb 12ről. Egyik sem acélos, de nem is kifejezetten szörnyű egy "stream"-nél (a 12 volt sok)
NoMagix: Persze hogy ez okozza, neked is a digis topikot ajánlom mert ez itt nagyon off. -
tobias88888
őstag
Sziasztok! Most vettem elvileg egy HDMI 2.1-es kábelt. A tv-t (Philips 806) pc-re rákötve HDMI 2.0b-s kimenettel (RTX2070) 50-60hz mellett átvált YCbCr420 SDR-re. Ez normális vagy a kábel a rossz?
Edit: úgy látom a tv-n két 2.0 és két 2.1 van, lehet rosszba dugtam.
Edit2: Az 1es portban van, az elvileg 2.1 szóval nem az a gondEzen kívül hiába veszem vissza a felbontást, 60hz fölé nem tudom tenni a frissítést. Active Signal resolution-t tudom valahogy csökkenteni? Gondolom az miatt van.
[ Szerkesztve ]
-
tobias88888
őstag
Akinek esetleg nincs meg ez az oldal, 4K HDR 120fps teszt videókat lehet leszedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest