Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Norbi8

    csendes tag

    Sziasztok ! Két hete vettem LG OLED 55BX-et Black Friday akció keretében az EMAG-nál az eddigi legjobb, 340ezer ft-os áron. Kicsit tartottam tőle, mert irtatok pár negatívumot, de ennyi volt a keret, nem akartam 400ezer vagy felette költeni. Ráadásul első LG tévém, nincs tapasztalatom korábbról.
    Bár nem láttam egymás mellett a két tévét BX-CX, az MM-ben meg csak a CX volt kitéve, amin a fullos 4K promo tartalmat nyomatták, az nem volt annyira mérvadó.

    Pár napja hajtom a tévét és csak jókat tudok róla mondani.
    - A kisebb fényerő ellenére is nekem sokszor kifolyik a szemem, ha 4K-ban mondjuk egy sötét szoba nyitott ablaka van a videón, vagy pl természetfilmet nézek... eszméletlen a képminőség.
    - SD tévécsatorna nagyon gyatra, de a HD-kat szépen skálázza. Ha pedig letöltött HD filmet nézek, akkor érzésre az 1080p olyan, mintha egy Full HD tévén 720p-t néznék. Kicsit mosott, de elég jó ahhoz képest
    - A tévét wifi-ről hajtom. Irták páran korábban, hogy baj van nekik, ugrál a felbontás, netflix vagy youtube-on. Én semmi ilyet nem tapasztaltam, a tévé röccenésmentesen viszi a 4K tartalmakat wifiről (pl netflix), hogy közben még laptopon töltöttem is egy másik 4K filmet, 20 MB/sec-el (300 megabites UPC netem van). Youtube ugyanigy. Minden tartalom 4K-ban indul auto és a telefonról átlőve (Huawei P30) is egy mp alatt csatlakozik és megy a 4K videó.
    - A lassabb procival kapcsolatban én azt tapasztaltam, ami számomra negatív, hogy a Beállításokba és a Guide menübe a tévé kb 2 mp gondolkodás után lép be, onnan már gyors minden kattra, meg lehet szokni.

    Lenne pár kérdésem, biztosan tudtok segíteni:
    - A tévécsatornákat nem tudom szerkeszteni, csak zárolni, visszaállítani. A csatornakeresésnél kiválasztottam, hogy Vodafone a szolgáltató. Nem az a baj, hogy "más szolgáltató" opcióra kellett volna tennem ? Samsung tévén ez volt korábban a probléma.
    - Ahhoz hogy DolbyVision/Atmos hangot küldjön a tévé a Soundbarr-a, ahhoz elég az optikai összekötés vagy HDMI 2.1-en kellene összekötni a kettőt?
    - Az utolsó dolog, nem tudom nektek volt-e ilyen problémátok, de a tévé tartozékok közül hiányzott a dobozból a hátsó takarólemez, ami eltakarja a tévétalp csavarjait. Irtam az EMA-Gnak az űrlapjukon keresztül, de semmi válasz egy hete. El lehet őket máshogy is érni vagy csak az üzlet maradt az Erzsébet körúton ?

    PSN: Norbi819

Új hozzászólás Aktív témák