Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz chros #44681 üzenetére

    Szerintem alapjában semmi baj nem lenne azzal a chip nélküli DV móddal. Sőt, én talán egyenesen azt preferálnám, ha lenne választásom és jól működne. Csak annyi, hogy ugyan úgy jól kéne megcsinálni ezt is, mint minden mást.

    Tudom, hogy ez alapvetően csak a neve, de fogalmam sincs, hogy megnézte-e már valaki, hogy okoz-e számottevő késést a chip. Én még csak azt próbáltam ki, hogy működik a G-Sync Compatible VRR az RGB-be pakolt DV-vel (120Hz-en is), és annyit próbáltam szubjektíven megállapítani róla, hogy ha nőtt is a lag (SDR-hoz, vagy HDR10-hez képest) még kellemesen játszható vele egy FPS.
    Ezt azért emelném ki, hogy ne felejtsd el: a Sony-é a PlayStation is, így gondolnak a játékra is.

    A Sony szerintem egyértelműen le van már maradva a Pana és LG mögött kb. 2017 óta. Valamikor az FHD korszak vége felé voltak a csúcson (leginkább a Samsung VA paneles LCD-ikkel), de megragadtak a processzorukkal és szoftverükkel (nem az Android-al és a grafikus felülettel, hanem ami a képfeldolgozást illeti) az UHD és HDR kapujában (nem szálltak be a LUT-ozásba, stb).

    A profilmegosztás még jól is működne, ha mindenki kizárólag gamma 2.2-vel szeretné nézni az SDR-t és ugyan olyan max panelfényerővel. Csak hát van, aki gamma 2.4-re esküszik SDR-hoz, és nyilván nem csutka fényerő passzol mellé (legalább is sötét szobás filmezéshez). Az már csak az extra, hogy LG WOLED-nek, ha nagyon sokat változtatunk a panel fényerőn, akkor kicsit elcsúszik a szürke-skála is. Erre az a megoldás, hogy az egyik profilt SDR-hoz kalibrálod, a másikat HDR-hez és kézzel váltogatsz (de ezt talán még megjegyzi, hogy melyik profilban voltál legutóbb melyik formátumhoz, de nem vagyok benne biztos).

    Náluk 48 fehér 72 fekete volt régebben a BFI, mikor az LG és Pana 60+60 módot tolt. Akadozásmentes, de vibrálósabb volt. Most ugyan ezt szorozták fel kettővel, mikor a kijelző 120-ról 240-re lépett. Szerintem még jó is lehet, de nyilván még jobb, ha több opcióból választhat a felhasználó.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák