Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabben85
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap megérkezett az új 65FZ800-as készülékem, amit este már rögtön ki is pórbáltam.
Örültem neki, hogy hátul a tápegység felől nem hallható cicergő hang a tv kikapcsolt állapotában, mint a már korábban megvásrolt 55-ös típusnál, de ott elálltam a vásárlástól (kétszer) éppen az előbb említett számomra zavaró dolog miatt. A múlt heti kedvező ár miatt megkockáztattam ismét a vásárlást, ahogy írtam ezzel most szerencsém van, nincs semmi zavaró alapzaj. A Y*utube-ot elindítva a bal alsó sarokban viszont eléggé szembetűnő színárnyalatváltozást vettem észre, így elindítottam egy banding tesztet, 5% szürkével.
Hát nem túl szép...
Mi a véleméynetek? Egyébként filmnézés alatt nem hiszem, hogy feltűnt volna. -
Celtis
veterán
válasz
Snoop27
üzenetére
Nagyon OFF.
Nincs igazán hiányérzetem. Az összes hibájával együtt (amiről azért tudnék mesélni) is jó TV, szeretem. Hiányérzetem akkor lenne, ha nap mint nap hasonlítanám OLED-hez. A helyzet az, hogy nagyon keveset használjuk ezt a TV-t. Általában meccseket nézek csak rajta. Mondjuk amíg OLED volt minden nap találtunk alkalmat, hogy leüljünk elé.
Szeretném majd cserélni OLED-re de csak akkor ha masszívan tintingmentes a technológia és árban is 500 alatt lesz vagy a 75 méret lesz nem sokkal drágábban. Nem sürgős, nagyon jól elvagyok a mostanival.
Ha van még kérdésed írj inkább PM-et. -
daneel_hu
addikt
Euronics:
LG OLED77W8PLA: 2 125 000 Ft
5 millás árral indult anno.
Alakul ez. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Voltam múlt héten a MM-ben, általában van LG, Pana, SONY és ritkábban Philips oled kiállítva.
Eddig egyik sem győzőtt meg a másik kárára vagy javára... az tény, hogy mindegyik sokkal jobb mint a nem-oled készülékek. -
daneel_hu
addikt
"Az létezik, hogy egy bemutató darab Oled TV-t azért nem lehet megvásárolni, mert nyilván be van égve és a szervizre várnak, hogy cseréljék a panelt?"
Miért ne tehetnék meg, hogy nem adják el neked?
Bármi az ok... tudom, hogy bosszant, de semmi törvénybe ütközőt nem csinálnak. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Hát igen... de mielőtt annyira beleéled magad, egy 55 colos B7 után egy 65 colos 2018-as (bármilyen márkájú) oled modell maga lesz a menyország.
-
arn77
aktív tag
LG55B7V
-
totar
csendes tag
Sziasztok!
Az létezik, hogy egy bemutató darab Oled TV-t azért nem lehet megvásárolni, mert nyilván be van égve és a szervizre várnak, hogy cseréljék a panelt? Ki se engedik az eladók fizetni, hogy az enyém legyen, hanem majd állítólag ha ki lett cserélve meg lehet vásárolni, az meg kérdéses, hogy meglesz-e vagy sem, vagy éppen nem dolgozó zsebben landol... Várólistára kerültem azt mondják az eladók, de azt nem egészen hiszem el, hogy majd telefonálgatnak, hogy akkor kell-e a TV, vagy sem! Valamint akkor miért van kihelyezve a polcra, ha nem lehet megvenni, előre kifizetni? Vagy hol van az igazság? Tudnátok benne segíteni?
Köszönöm!
-
arn77
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Professional 1 és Professional 2 amit használok most. Meglepődtem, hogy piszkálás nélkül mennyire színhelyes képet adott. Az összes kedvenc filmem újra kell nézni. Mondom ezt úgy, hogy Oledről váltottam Oledre. Alig várom, hogy mehessek szabadságra.
-
arn77
aktív tag
válasz
Mizurichi
üzenetére
Én sem látok az FZ800-on semmilyen rendellenességet. Boldog vagyok, hogy ismét Panasonic logo díszeleg a megjelenítőmön.
Nem bántam meg, hogy lecsaptam rá a jó ára miatt. Kíváncsi leszek, hogy az LG 65C9-nek mi lesz a kifutó ára, mert az lett volna a kiszemelt áldozat igazából. -
Pro Koryak
addikt
Nem hát, mert ezt nem kell agyonba..kodni.
Színprofilból ami tetszik: Normál, THX, True Cinema...stb (THX Bright Room kerüld egy darabig)
A fényerőt kezdetben vedd vissza, amíg nem bukik be minden sötét részlet egy nagy pacába. Ennyi.
A színek meg már gyárilag eléggé pontosak.
-
Mizurichi
tag
válasz
Celtis
üzenetére
Szia!
A tintin akarattal van így írva
Amúgy tudom hogy az Lg panel sajátossága, ezért is tartottam tőle hogy ezen is lesz, hisz elég rendesen utána olvastam. Néztem sárgán szürkén piroson, kéken de nem látom. A plazmámon viszont fehéres szürkén tisztán kivehető volt a két szélén egy rózsaszín folt, ami ugyan semmibe nem zavart be, de ott volt. Ezért néztem fehéren, aztán utána egyfolytában a többi színen de csak adásban. Ott nem láttam, így nekem tökéletesen megfelel. Árban is pont jó volt, most 170-el többért árulják a legolcsóbb helyen. -
daneel_hu
addikt
válasz
Mizurichi
üzenetére
Szerintem a tök fehér képen látszik a legkevésbé.

De ne keresd... addig amíg nem látod normál tartalomnál, ne foglalkozz vele.Nálam is csak totál homogén világosszürke (E8), világosmagenta vagy hasonló felületen látszik, de nem érdekel mert 65-ösben nincs tökéletes panel. Cserébe nagyobb mint az 55.
-
Celtis
veterán
válasz
Mizurichi
üzenetére
Abban tökéletesen igaza van dh66e-nek, hogy a tinting az LG panel sajátossága, az elektronikának nincs köze hozzá. Ez amolyan panellottó. Ha sikerült kifogni egy homogén panelt, örülj neki. És fogadd őszinte irigylésemet, bitang jó TV-d van.
És ne törődj vele, hogy visszacsomagolt-e vagy sem, ha amúgy hibátlan. -
alaves
addikt
-
Mankó
veterán
Egy Pana Oled FZ800 beállítási segédlet ide is jól jönne.
-
Mizurichi
tag
Megmondom őszintén nem csak a képe miatt választottam a Panasonicot. Az összes plazmám a mai napig hibátlanul megy még a tizenvalahány éves is

Lg -ben már nem vagyok ennyire biztos. Ráadásul a pana képe áll legközelebb egy bekalibrált tv-hez. Nincs tintin meg a többi gyerekbetegség. Illetve nem látom, bárhogy figyelem. De nem is fogom keresni.
LGE8 lett volna egyébként eredetileg. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Snoop27
üzenetére
Nem tudom más gyártó oled tévéje milyen, Panán ha sd csatornát zoomolsz ki, az összeset kizoomolja, de a hd csatornákat nem. Nálam így is van hagyva.
2-3 óra pl. Eurosport Live piros után szoktam a már kizoomolt sd-re váltani, kikapcsolás előtt 4-5percre max. Ennyi.
Igaz, az első hónapban kicsit jobban figyeltem rá.
Ha nincs vészesen agresszív logó, akkor hagyom csak a panel refresht + vannak a reklámok, igaz addig átkapcsolok más csatornára.
(#31253) Mizurichi:
Edigi oda szokta írni, hogy újracsomagolt, bontott, újszerű...stb. -
Celtis
veterán
-
Mizurichi
tag
Üdv!
Jelentem tegnap megérkezett a Panasonic 65FZ950 oled tv
Majd 1 hónapot vártam rá, de eljött a pillanat
Mit mondjak, nem bántam meg hogy nem LG lett.Káprázatos a képe. Professzional 1-re tettem, ami kb megfelel a 65Vt60 bekalibrált képének, csak valahogy fényesebb a kép, és a színek is nagyon rendben vannak. Ahol kell vissza fogott .ahol kell tündökölnek.
A hang sem rossz, elég jól hozza a surrondot, a beszéd közepről szól a zene meg mintha a hátam mögül szólna. Ilyet még tv-ből nem hallottam.
Nem látok" tintint"
sem meg pixel hibát sem. Pedig ettől tartottam. Ráadásul abban sem vagyok biztos,hogy nem újra csomagolt-e a termék, most várom a választ az edigitaltól. Bár egyelőre semmiképp nem adnám vissza mert nem látok hibákat.
Legalább ezt kifogtam.
-
Snoop27
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nagyon kell rá vigyázz? Gondolok itt arra, hogy sűrűn kell csatornát válts? Nagyon vonz engem is az FZ, amiatt is, mert eddig csak Panáim voltak, csak nem láttam még ezt egy QLED mellett.
-
chros
őstag
5.10.*-tol elcsesztek a gammat, de mivel nem lehet visszaterni 4.*-re, igy neked mar mindegy

(#31242) gologolo: "Pl a tévé beépített vivid/sport opcióját már túlzásnak tartom, de azért szeretem a szép szaturált színeket. Azt eddig csak akkor használtam ha valami nagyon szürke 90-es évek beli filmet néztem"
Napokban neztem ujra a 2 Sin City-t, 33-as Oled fennyel (ISF Sotet szoba), este, gyonyoru volt a fekete
-
-
hvs
csendes újonc
Megnéztem: sajnos vmi 5.1.10 jelenleg vagy vmi ilyesmi.
Amikor megvettem, lehet, hogy még nem ez volt, de elképzelhető, hogy amikor az elején a beállításokkal szórakoztam, akkor rákatintottam az automatikus frissitésre. Legalábbis most az automatikus frissités engedélyezve volt, tegnap este átváltottam, hogy ne legyen engedélyezve, bár gondolom már mindegy.
Mi a gond ezzel? Romlott a minőség?
Esetleg egy későbbi frissités nem javít majd a helyzeten? -
hvs
csendes újonc
válasz
Partizan182
üzenetére
Köszi! Valóban ott látom már a filmek mellett, hogy Hd, 4K, Vision... Egy sci-fi-t probáltam ki a vision felbontással: a felejthető sztorit a látvány jól ellensúlyozta!
Az etetésről: a nappaliban van a router, a haloszobában van a tévé, a távolság a routertől kb 5 méter. Ez így rendben van? (nem szeretnék kábeleket keresztülvezetni a lakáson...) A kapcsolat sebessége ingadozik, napszaktól függően mértem már 30-90 Mbit/s között mindent.
Most hiába tekergettem a távirányítót, nem láttam, hogy bárhol is kiírta volna a forrás típusát...
bocs a nagyon laikus kérdésekért...
-
Snoop27
őstag
Sziasztok! SD és HD adásokhoz mi a javasolt, 65FZ800e vagy 65XF/XG9505? Tegyük félre a beégés veszélyét, csak magára a felskálázásra, illetve a minőségre lennék kiváncsi. Tudom, oled topic, de kiváncsi lennék a véleményetekre. Köszönöm.
-
gologolo
tag
Értelek, ez amolyan ízlések és pofonok

Pl a tévé beépített vivid/sport opcióját már túlzásnak tartom, de azért szeretem a szép szaturált színeket. Azt eddig csak akkor használtam ha valami nagyon szürke 90-es évek beli filmet néztem, ne legyen annyira nyomasztó a képi világ
De ma már kb minden film szines, csili vili. -
-
atom18
senior tag
Lehet alapból hülyeséget kérdeztek sry, de olyan kérdésem lenne, hogy új tv tulajok akár aznap vagy a 14napos visszaküldés lejárta után leszedték vagy rajt hagyták a kijelzőn a fóliát?
-
Mankó
veterán
Mindenképpen hívok 2. embert, a Samsungot is úgy tettük fel. Azt épp most vitték el, holnapra ígérték a Panát, várjuk nagyon, remélem jó vásárt csinálok a cserével és megéri a 100-as ráfizetés. Szerencsére a Samsungon csak 35-öt buktam, az még a belefér kategória. Tanulópénz 3 hónapos használatért.
-
arn77
aktív tag
-
janos666
nagyúr
válasz
junior19
üzenetére
Az OLED Light legjobb tudomásunk szerint egy analóg gain control. Azt szabályozza, hogy a(z) (al)pixelek a maximális digitális bemenet mellé (ami a képfeldolgozó processzorból jön ki a színkeverés után) mekkora intenzitással világítsanak. Ez mind a négy alpixelre hat, egyformán csökken a W, R, G, B fényessége, így ezek aránya nem változik. (Jó, ha nagyon-nagyon szőrszálhasogató akarsz lenni, valószínűleg van ebben egy minimális hiba, hogy mégsem, de nem olyasmi, amit ránézésre szabad szemmel észreveszel, főleg nem referencia nélkül, ehhez hasosnló mértékű hibákból sok van mindig a rendszerben.)
Sőt, a WRGB miatt épp akkor fakulnak ki a kevert színek, mikor HDR módban rátolja a W (fehér) alpixelt az R+G+B tetejére a világosabb csúcsfényekért. Akár ettől is lehetne félni, hogy talán SDR módban is elkezdi ezt picit, ha a maximumhoz közel jár már az OLED Fény.
(#31215) Robi BALBOA Van szórás a panelek közt, durván ~10%, úgy 650-750 nit simán lehet random, hogy mi a csúcsa (HDR módban OLED Light 100), így +/- 2 lépés jön ki ez OLED Light-ra 100 nit körül. De nekem a ~90 nit is bőven fényes.
-
Beni2360
félisten
Csak olvasgatom itt az OLED fény beállításokat de mi van a HDR-s filmek esetében? Ott
hogyan ésmire kell állítani az OLED fényerejét?
A hogyan már megvan. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Itt most nem is a tükröződésen van a hangsúly, a csillogó járófelületet már csak plusznak írtam, mert ügye az is ront a helyzeten.
Én arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet homályos egy Oled.
Az, hogy nagy a beszűrődő fény és alig látod/tükröződik, attól még nem kellene homályosnak lennie.
-
Mankó
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ez egy jó ötlet.
Különben már a Q80-nak is vállalható volt a talpa, csak akkor hova teszem a házi mozi centerét?
-
gologolo
tag
Szaisztok!
Végre van egy videókártyám amivel az LG C8-at ráköthettem a PC-re. Meglepve tapasztaltam hogy Win 10 alatt van egy olyan beállítás hogy Windows HD Color ahol HDR-t lehet nyomni a megjelenített képre. Összevetettem a Serviio-val castolt képpel, és hát így a HDMI-s jel simán veri a médiaszervereset. Nem értem hogy csinálja, az anyag amivel etetem 8 bites, de mégis elhiteti velem hogy HDR anyagot nézek. Egy szó mint száz nagyon meggyőző feaute, hogyhogy így annyian kitartanak Serviio és társaik mellett?
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
A héten befut a 65-ös Pana FZ800-as tv-m. Kicsit parázok, hogy hogy tesszük fel majd falra a vékony panel miatt. Valakinek bevált módszer? A jelenlegi qled és az előző Sony mindkettő elég masszív így nem volt gond belekapaszkodva felhelyezni, de az oled paneljába nem lehet, mert még elroppan a kezünk között.
Esetleg lehet érdemes lenne egy kihajtható falikonzolba fektetni, mert a mostani csak egy sín, amire rá kell akasztani a tv-re rakott síneket? -
daneel_hu
addikt
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
"Én már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a kolléga mikor írja már le a beállításait(részletezve) amiket használ.
60-80-as Oled fényt úgy tudok elképzelni, hogy egy olyan helyiségben van a tv ahol márvány a járófelület totál bevilágít a nap és mindenfelé vergődik a fény, este pedig fullra ki van vilâgitva minden."Ez azért nem állja meg a helyét, mert ahol szépen ki van világítva a nappali (beszéljünk mondjuk csak nappali esetében), ott nehéz lesz úgy ülnöd a készülék előtt, hogy ne tükröződjön valami a képernyőn.
Ezt tud(nád) ellensúlyozni a fényerő növelésével...De ennek ellenére azt gondolom, hogy amennyiben nappal nagy a környezeti fény, vagy sötétben itt-ott fel van kapcsolva pár lámpa, akkor sem tudod ellensúlyozni magas oled-fénnyel a tükröződést. Tehát mindenképpen oda jutsz, hogy sötétíteni kell és alacsony oled-fényt használni.
(szerintem)Demokrácia van, mindenki azt csinál amit akar.

Van aki a kandalló fölé másfél méter magasra felfúrja a tévét a falra. (mert azt látta az amcsi lakásokban), amikor pedig nézi a műsort, folyamatosan felfelé néz a feje.
És általában min 65 colos készülékekkel operálnak, de mivel felfelé kell nézni, biztos hogy legalább 4-5 méterről fogja nézni a tévét.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy megannyi hülyeséget lehet látni, a sötét szoba/80-as oled fény is ilyen. De erről vitázni majdnem felesleges. Ő így szereti.

-
Robi BALBOA
őstag
Én már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a kolléga mikor írja már le a beállításait(részletezve) amiket használ.
60-80-as Oled fényt úgy tudok elképzelni, hogy egy olyan helyiségben van a tv ahol márvány a járófelület totál bevilágít a nap és mindenfelé vergődik a fény, este pedig fullra ki van vilâgitva minden.A 20-as Oled fény nekem már kicsit kevés, lehet B8-nak alapból kissebb a fényereje, mint az Alpha9 procis modelleknek, 30-al használom(nappal és este, de mindig be van sötétítve ha tv-zek), mert elvileg ez közel olyan 100-110nit, de még így is 1Milliószor fényesebbnek tűnik mint az 120nit-re kalibrált monitorom.
-
junior19
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Azért szerintem ilyen mértékű Oledfény változtatás(25-30 helyett 60-80) már a sötét árnyalatok fényerőszintjét is jelentősen megnöveli, sötét körülmények között is már látható változást okoz, így az élmény is más. Esetleg amit nem szerettek volna láthatóvá tenni, vagy csak sejtetni, az is hangsúlyosan látható lesz.
Abban sem vagyok azért 100%-ig biztos, hogy a 100%-os telítettségi pontokon, s annak közelében nem a szín fényessége fog jobban növekedni a telítettség kárára. Hiába az Y érték megfelelő lesz, de inkább fényes lesz a szín, mint telített. -
Zoza24
senior tag
Üdv az itteni guruknak

Van egy LG oled55c8 típusú tv-m,s fali konzol téma kérdésem lenne...
Ugye a tv "agya" függőleges irányban 34 cm,tehát a fali tartó azon része amire felcsavarozom tv-t,ilyen magas lehetne maximum...viszont sok fali konzolon a sinek távolsága 40 cm magasságú is lehet...ezekre is fel tudnám rakni úgy,hogy alul ne lógjon ki a fali konzol?talán érthető volt mire akartam kilyukadni
soha nem használtam még fali konzolt,így lehet mókás a kérdésem...
-
-
chros
őstag
"Az tényleg meglepő, amikor egy filmben néhány másodpercig, pl vmilyen dramaturgiai okból teljesen fekete képet mutatanak, na az a fekete tényleg fekete....wow...az orromig sem látok a teljesen sötét szobában.."
Fel ev utan meg mindig meglep engem is ez a dolog
Mas: nezd meg milyen firmware van a B8-on, ha meg 4.10.* (es nem 5.*), akkor ne frissitsd!!! -
Partizan182
senior tag
Grat, Netflixhez: Minden film/sorozat mellett látod a kis logót, hogy HD, 4K vagy Dolby Vision. Az utóbbira lőjj (4k szinte mindegy, de a HDR arcot szaggató), csak a képmódot rakd Cinemá-ba vagy Home Cinemába. Altered Carbon kezdetnek nem rossz, cyberpunknak nagyon jól áll a HDR, de most pont a Godless-t nézzük (western), ott is nagyot üt.
Ha HDMI-ről eteted akkor megnyomod az okét (scroll wheel benyom) és bal fent kiírja a forrás típusát (lehet rá kell bökni a hdmi feliratra).
-
hvs
csendes újonc
Sziasztok!
Néhány napja egy LG 55 B8 boldog tulajdonosa vagyok! (Utolsó darab volt a helyi Auchanban, ahol lakunk, ezer eurót kóstált.)
Hosszú volt az út egy Samsung plazmától (egy kényszerű led tévés kitérőn át) az oledig, na de végre megvan.
Kicsit még szoknom kell a led tévék után a kisebb fényerőt, de azért az első benyomások kedvezőek. Az tényleg meglepő, amikor egy filmben néhány másodpercig, pl vmilyen dramaturgiai okból teljesen fekete képet mutatanak, na az a fekete tényleg fekete....wow...az orromig sem látok a teljesen sötét szobában..
Néhány napja az oled tévé adta előnyöket kihasználandó feljebb léptem a netflix előfizetésemben a 4K tartalmakhoz való hozzájutás miatt. Nem tudom, mikortól lesz aktív, de remélem, látni fogom a különbséget... (vagy mégsem: ugyanis kb. 2,5 méterről nézem)
A kérdésem az lenne, hogyan tudom a tévén ellenőrizni, hogy milyen felbontású a bejövő tartalom?
Előre is köszi!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem bántam meg, hogy lecsaptam rá a jó ára miatt. Kíváncsi leszek, hogy az LG 65C9-nek mi lesz a kifutó ára, mert az lett volna a kiszemelt áldozat igazából. 

De ma már kb minden film szines, csili vili.
Egy narancssárga logó ezerszer hamarabb hagy nyomot

Vhiktor