Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma1981
veterán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
200k szerintem sok lesz érte. Én akkor mennyiért tudnám eladni a 55B7-et? 300k? -
Az az igazság, hogy meggyőztem magam egy 65C9-ről. (persze csak akkor amikor bőven 700 alatt lesz, de inkább 600 környékén.
Az okok: 55>65, HDR, HDMI2.1 (VRR/G-sync), újabb WebOS. (azért a mostani nagyon döcög már)
Szerintem a 910-et elpasszolom 200 környékén úgy meg kb 400-at kell ráfizetnem és lesz rgy tv-m 5 év garival. No persze várjuk ki a végét mert addig lehet, hogy meggyőzöm magam arról, hogy ellenálljak a fogyasztói társadalom nyomásának
-
chris0000
őstag
-
krx21
nagyúr
válasz
ice cube87
üzenetére
Na, a többieknek megint lehet az LG után menni...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tulku
veterán
válasz
ice cube87
üzenetére

És mércsakazok?

-
ice cube87
csendes tag
Játékosoknak akik Nvidia vga-val rendelkeznek, jó hír, hogy 55/65/77 C9 és az 55/65 E9 modellek szoftver frissítés során NVIDIA G-SYNC Compatible lesznek.
-
Gtaati
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Helló!
Én továbbra sem akarom az LG-t fényezni... Nálunk hűtő, mosógép, mikró, porszívó, telefonok, családban vagy 10 tv, volt blu ray lejátszóm, dvd lejátszóm, pc-ben blu ray író stb van-volt és hála az égnek semmi nem ment tönkre és nagyon remélem nem is fog.... Nem tudom, hogy szerencse kell hozzá vagy ki kell fogni, de elég nagyok a tapasztalatban és hibák számában a különbségek. Amíg tudják tartani ezt a minőséget és ár-érték arányt akkor én maradok náluk, de ha jönnek a hibák meg a garancia lejárta után tönkre mennek a készülékek az valóban gáz és akkor érdemes más gyártó felé fordulni

-
alaves
addikt
-
Rocsesz79
tag
Hát srácok nem voltam sokáig C8 tulaj!
(kb 3 hónapig)Tegnap a vihar elrendezett mindent a háztartásba. (villám csapott be)
2 tv,házimozi,xbox,gázkazán,hűtőláda stbHívtam az LG szervizt is.
Elvileg holnap,holnap után ki jönnek meg nézik hogy javítható e és megírják róla a szakvéleményt a biztosítónak.
Nem fűzök hozzá sok reményt hogy ebből lesz valami.
Világít a led az elején de nem kapcsol be. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Úgy legyen...

-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Miért, már most "csak" 550e a GZ950 akciózva, aztán még csak 3 hónapja kapni.
Köv. év elején ez is 350e lesz. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Hmm, biztos így van, de mivel elégedett vagyok a jelenlegi tévémmel, nem figyeltem az akciókat. Remélem, mikor váltok, akkor is lesz valami hasonlóan kedvező árú Panasonic oled.
Az újabb típusok mindenesetre eléggé húzósak..
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
"de nem ez a jellemző ár, ha Panasonic-ról esik szó."
De, már tavasz óta ennyiért akciózzák!!!

-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
polonic
üzenetére
Nagy háztartási gépek egész más kategória. Az egészen más divízió LG házatáján belül is. Nekem audiovizuális eszközeim voltak LG-től és ("mini hifi", DVD, DVD író. stb) mindegyik elromlott, sajnos eléggé korán... éppen a garanciaidő lejárta után pár héttel. A tévé most lesz 2 éves. Kíváncsi vagyok, meddig bírja. Remélem sokáig, mert most nem tudnék másikat venni.
(#30263) Pro Koryak: 380-ért nem sokat pö@ölnék, hogy melyiket válasszam, de nem ez a jellemző ár, ha Panasonic-ról esik szó.
Azta qrva, tényleg 380e az FZ800. Ha lenne most rávalóm, hejj...

-
janos666
nagyúr
A legtöbb megjelenítővel ellentétben az LG TV-k engedik állítani mindkét formátumnál (persze ettől még nincs értelme a High/Magas-nak YCC-hez, de nem szürkül ki a kapcsoló Low/Alacsony állásba).
(#30263) Pro Koryak - Ez mondjuk igaz, hogy az idei Panasonic-ok szerintem is az LG >=C sorozatával állnak árversenyben, nem a B-vel (ami processzor+szoftver szinten jobban hasonlít a 2017-es LG-kre). De ez nem fogja érdekelni azt, aki a legolcsóbb, de jól használható OLED TV-t keresi.
-
Tulku
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
LG hűtő 18 éves...megy rendesen...
-
polonic
félisten
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Milyen termékek döglöttek be nálad?
Nekem csak a tv lg, meg egy új hűtő
Remélem, bírják sokáig azért. -
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Mivel B8 már nincs, most a legolcsóbb a Pana FZ800, 380e!!!
Ettől az ártól is "csak" 30e-rel volt olcsóbb a B8, hébe-hóba!!!
Amúgy a C8 sem volt olcsóbb, mint a Pana. -
kopidoo
senior tag
Dunakeszi Auchanban 348k a 55B8.
Nem tudom mennyi van belőle és hogy bontatlan-e. -
válasz
johnny23
üzenetére
Most már jó lenne látni valami fotón ezt a hibát. Kíváncsi vagyok.
Egyébként elvileg nem zavarhat be más elektronikai eszköz, de én egyszerűen eltenném onnan a lehetséges zavaró dolgot és ha úgy nem csinálja a hibát, akkor megvan a megoldás. Szerintem nem fogja befolyásolni.és továbbra is fenn fog állni a hiba. De most már kíváncsi vagyok. Lefényképeznéd ezt a tintinget, ha megoldható? -
renatto
őstag
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
rothfb
üzenetére
Tudod miért vettem LG oledet? Mert csak ezt tudtam megfizetni. A büdös életben nem vettem volna LG-t, mert amim volt ebből a márkából, mind beszart rövid időn belül. Ha most kéne oledet vennem, most is az ár lenne a döntő. Ergo, ha LG árban lenne Panasonic, én tuti azt venném.
-
válasz
daneel_hu
üzenetére
Na így már értem a logikát.😉
A kulcsmondat az, hogy szerinted vannak vásárlók akik szívesen vesznek oledet, de nem szeretik az LG-t. Mondhatni utálják. Így végülis az LG is ki tudja használni valamennyire ezeket a tőle írtózó vevőket, plusz más gyártók is jól járnak.
Persze azért hozzátenném, hogy azért olyan is van, aki nem utálja az LG-t, de mégis más gyártó készülékét veszi meg. Ezzel viszont veszít az LG.
Nagyon "hejehuja" elméletek ezek, és bár akár igazak is lehetnek, vannak azért itt valószínüleg más okok, érvek is a fennálló helyzetre. Olyanok, amik ipari titkok. Amikbe mi nem láthatunk bele. -
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb
üzenetére

Akkor nekifutunk mégegyszer.
Szerintem van egy vásárlói közeg aki remegne attól ha LG-logó lenne a készülékén.
Nagy valószínűség szerint = akkor nem vennének oledet ha csak az LG létezne.Összességében mindenki jól jár.
Az LG is, és azok a gyártók is akik kapnak panelt.Nem tudom milyen megkötések vannak, valószínűleg a feltekerhető készülék megoldása le van védetve, + az is ki van kötve, hogy nem hozhatnak ki wallpaper tévét.
Nem tudom egyszerűen mással megmagyarázni, hogy miért nincs a többi gyártónál ez a két jópofa megoldás. -
renatto
őstag
-
válasz
daneel_hu
üzenetére
Azt mondod, hogy 70% vesz LG oled tv-t. A maradék 30 így se úgy se venne oledet, ezért más gyártóknak adják el a maradék panelt. De ezek szerint a 30% is vesz oledet, csak más gyártóét. Ha nem így lenne, nem érné meg oled tv-t gyártani más gyártóknak. Akkor csak LG oledet nem venne a maradék 30%? Vagy mit is akartál mondani???
-
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Az LG-t nem fogja izgatni amíg kb 70% - 30% az arány az LG-oledek eladásai javára.
Szerintem kiszámolták, hogy a "maradék 30%" valószínűleg se így se úgy nem venne oledet, akkor sem ha csak az LG-oled lenne a piacon.Így pedig kitömik azt a 30%-os oled-rést a saját panelekkel, de más gyártókkal.
-
renatto
őstag
válasz
adamssss
üzenetére
HDMI 2.1 már és támogatja a VRR-t (de az új HDMI forum VRR-t), viszont ez csak Xbox-on van jelenleg és ott nem tudják mérni, hogy jó-e vagy sem... Rtings legalábbis ezt írta:
"The C9 also supports a variable refresh rate, but it is only compatible with the HDMI 2.1 VRR technology, and not FreeSync or G-SYNC, so it isn't compatible with most existing sources, except for the Xbox One. " -
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nincs abban semmi érdekes, hogy bármelyik gyártó fejleszt. A referencia pedig az oled képminőség. Minden gyártói fejlesztésnek a célja, hogy oled képminőséget érjenek el annak a gyermekbetegségei (pl beégés, "kis" fényerő, banding, tinting) nélkül. Meg persze függetlenedés az LG-től. Bár ez érdekes, mármint ez a kapcsolat gyártók és az LG között. Ha ez annyira rossz lenne, akkor csak nem pisi*nének széllel szemben. Valahogy ez jó lehet az LG-nek és a többi gyártónak is. Persze értelemszerűen a saját panelnek is lennének előnyei.
-
A c9 tenyleg tamogatja a vrr-t? Mukodik is?
Valamint ez mar kapott hdmi 2.1-et?Koszi
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Szerintem nem rivalizálnak. (még akkor is ha a topikra érted)
Ha a Pana sokkal több oled készüléket adna el, és tényleg jobbak lennének, akkor az LG egész egyszerűen nem adna nekik panelt.Ez üzlet, semmi több.
Az LG-nek a valós riválisa a SAMU és a QLED-tekknika.
-
válasz
renatto
üzenetére
Ja és még annyit, hogy a Samu közvetlen riválisa az LG-nek. A Pana nem az szerintem, nem olyan szinten, mint a Samu. Amíg a Pana panelt vesz az LG-től, addig nem akkora riválisok. Végülis az LG nem ad el azért panelt, hogy szándékosan vevőket veszítsen azzal, hogy vannak akik Panát vesznek. Nem hülye az LG sem. Én erre gondoltam, amikor a Samu-LG ellentétet a Barca-Realhoz hasonlítottam.
-
válasz
renatto
üzenetére
A motor nem a képernyő, hanem az elektronika, a vezérlés. Szerintem. De figyelj.
Ha Pro rivalizálni akar, vagy Te, akkor tegyétek. Engem viszont hagyjatok már ki ebből. Próbálok úgy írni, hogy az ne zavarja az LG-seket, se más gyártó tv-jét használó embereket. Látom, Pro úgy van beállítva, hogy provokál. Te is. Nincs ezzel baj, csak én ebből a részből kiszállok. Én Panákat vettem, semmi bajom velük, egy percig sem bántam meg. Te LG-t. Elfogadom, rendben? Fejezzük be ezt a hülye, gyerekes vislekedést.
Peace.😉 -
válasz
proly01
üzenetére
A képernyő tetejét semmiképpen ne fogjátok meg. Legalábbis Panánál úgy a képernyő 2/3-ig vastagabb a hátsó rész, felette már csak a képernyő van, ami iszonyúan vékony. Na azt semmilyen erőhatás nem érheti semmilyen irányból.
Ha LG-nél is így van, a legvékonyabb képernyőrészt egyáltalán ne fogjátok meg. A Panánál külön leírják, hogy fogjam meg a tv-t. Nézd meg a leírást, hátha az LG is leírja. -
válasz
Norfolk
üzenetére
Telefonra találtam appot, amik szürke / kék / stb. háttereket húz a képernyőre és láthatóvá válik a beégés, ha van, de TV-re is van ilyesmi eszköz, vagy módszer?
Azért nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy egy laptopon Paint-ben kikeversz bármilyen színt azt fogod és kirakod teljes képernyőre.
Csak egy tipp...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
proly01
őstag
Szeretném megkérdezni,hogy akinek LG oledje van (65") és szállította már,hogy csomagoltatok össze? Most költözünk ma megprobaltuk betenni a dobozba(ugye előtte le kellett valahogy venni róla a talpat így képernyővel lefelé letettük az agyra egy puha pokrocra) aztan megprobaltuk felemelni de össze vissza feszült recsegett ropogott a képernyő. Remélem nem lett baja.😳😒
Természetesen ne fogtuk meg a képernyőt (mondjuk amúgy is elején hátulján rajta a fólia) hanem a tv alját es a képernyő tetejét de az emeléstől ugye ohatatlanul a súly miatt feszül a tv. -
válasz
renatto
üzenetére
A Samu konkurenciát akar az olednek. Belátja, hogy a Qled szép és jó, de nem versenyképes az oleddel. Ezért kifejleszti a saját oledjét. Nyílván a pénz vezérli, a profit a lényeg, de ha megoldhatná olcsóbban a saját oledet (vétellel), nem fektetne fejlesztésekbe. Szerintem a Samu közvetlen konkurenciája az LG-nek és ez befolyásolja a Samu egész magatartását a piacon. Úgy is mondhatnám, közvetlen riválisok. Mint a fociban a Barca és a Real (akik nem igazán adnak el egymásnak játékosokat ugye). Vagy a Forma 1-ben a Mercedes és a Ferrari. Láttál már Ferrarit Merci motorral?
-
Norfolk
csendes tag
Sziasztok! Potenciális beégést milyen eszközzel lehet legkönnyebben kiszúrni az OLED (vagy bármilyen) panelen? Telefonra találtam appot, amik szürke / kék / stb. háttereket húz a képernyőre és láthatóvá válik a beégés, ha van, de TV-re is van ilyesmi eszköz, vagy módszer?
Vettem egy LG OLED55B8PLA-t, mivel egész emberbaráti ára lett mostanra, de ennek megfelelően szét is kapkodták, MM-ben nincs raktáron, Euronicsban nincs raktáron, üzletben orrom előtt vitték el az utolsót, úgyhogy nekem maradt a bemutató darab. A promoter srác szerint 4 hetet volt kint a standon, távirányítóval kapcsolgatta ki, pixelfrissítés be volt kapcsolva, úgyhogy elvileg minden pöpec, de azért megnézném, hogy tényleg nincs-e rajta beégés, amikor meghozzák hétfőn. Köszi előre is! -
Pro Koryak
addikt
LG/Samu sokkal nagyobb cég, mint a Pana, sokkal nagyobb tőkével. Így azért könnyebb nekiállni egy "kérdéses" fejlesztésnek.

-
daneel_hu
addikt
Nyílván, de ezek a gigacégek hosszútávon gondolkodnak.
Ráadásul az LG (is) minden más szarral is fogalkozik.Teszemazt 10 éves távon gondolkodnak a megtérülés szintjén, első 5 év veszteséges, majd hatodik évtől átmegy nyereségbe és még keresnek 4 évig a technológián. Biztos, hogy amennyiben van tőke erre ami felhasználható akkor bele fognak vágni.
-
renatto
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Gondolom a Samsung is azért erőlteti, mert nem nagy biznisz a saját panel.

-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem tudnak saját panelt gyártani. (nagyméretű tv-készülékekre alkalmas oled-panelről van szó)
Ha tudnának, megtennék.Ha saját magad gyártod a cuccost, nagyságrendileg nagyobb a profit rajta.
-
tamas.hdngy
friss újonc
Szevasztok!
kicsit tanácstalan vagyok!
nemrégiben sikerült vásárolnom egy LG 55C8-at, amivel önmagában semmi gond nincs,
Hdmi-vel rmekül kezeli a set top boxot, viszont a laptopommal való összedugáskor a következő jelenség jön létre:HDMI a tv-be + a laptopba, majd a tv-n felvillan a laptopon aktuálisan megjelenő tartalom, majd a tvn lévő kép elszürkül, majd elfeketedik, a laptopon semmi nem látszik.
a kábel kihúzását követően a laptopn lévő kép a windows bejelntkező képernyője!
kábelek rendben vannak, próbáltam 2.0 hdmivel 2.0a/b vel valamint HDMI 2.1 el, összes portban, valamint az adott portok átnevezésével is próbálkoztam. ( ezt máshol olvastam)
a laptop egy ASUS ROG gl503ge, 16gb rammal, nvidia geforce gtx1050tivel.
eddig minden más tévénél tökéletesen működött a kép/hang átvitel.
jelen esetben egyedül vezeték nélküli átvitelt tudok összehozni, de az nem tolja a 4k-t...
a segítségeket előre is köszönöm.
-
Gigi01
őstag
Segítsetek egy picit.Néha bevillan valami a tv-n,nem tudom leírni.
Pc-ről csinálja ezt,1080p 120Hz-en.Kábel lehet ludas?Vagy valami beállítás?
Minden offolva van,pc-re átnevezve.Csak így egérmozgásnál láttam,másnál nem jön elő.
-
Tengri
senior tag
LG C9 & Panasonic GZ2000 OLED TVs Dominate at 2019 TV Shootout (esetleg már volt akkor elnézést)
nagyon jó lett a C9.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

200k szerintem sok lesz érte. Én akkor mennyiért tudnám eladni a 55B7-et? 300k?

1év után jelnetkezett kb. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vhiktor