Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
totar
csendes tag
5 év garancia várható az új modellek megjelenésekor, vagy a közeljövőben?
B8-at nézegetem, csak az 5 év garancia hiányzik! -
totar
csendes tag
Ennyire problémás a B8? Az írásokból azt tudom megállapítani, hogy a panel lutri körülbelül...
Igaz ez? Érdemesebb a C8-at választani abban az esetben, ha a panel cserélgetéseket meg akarjuk úszni?[ Szerkesztve ]
-
totar
csendes tag
válasz Partizan182 #24068 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert B8 tulajok nyilatkoztak selejtségre utaló dolgokról. B7, C8 tulajok nem, vagy csak a figyelmem elsiklott felette!
Bár ez egy hülye kérdés, de mégis felteszem. Honnan célszerű OLED tv-t vásárolni? Valamilyen hiba esetén hol a legközvetlenebb a megnyilvánulásuk a boltoknak? Vagy mindegy, mert az LG úgyis szakembert küld felderítésre? Plusz garancia megrendelése miatt is érdekes számomra a kérdés!
-
totar
csendes tag
Sziasztok!
Az létezik, hogy egy bemutató darab Oled TV-t azért nem lehet megvásárolni, mert nyilván be van égve és a szervizre várnak, hogy cseréljék a panelt? Ki se engedik az eladók fizetni, hogy az enyém legyen, hanem majd állítólag ha ki lett cserélve meg lehet vásárolni, az meg kérdéses, hogy meglesz-e vagy sem, vagy éppen nem dolgozó zsebben landol... Várólistára kerültem azt mondják az eladók, de azt nem egészen hiszem el, hogy majd telefonálgatnak, hogy akkor kell-e a TV, vagy sem! Valamint akkor miért van kihelyezve a polcra, ha nem lehet megvenni, előre kifizetni? Vagy hol van az igazság? Tudnátok benne segíteni?
Köszönöm! -
totar
csendes tag
Philips OLED TV-vel van valakinek tapasztalata?
Nem láttam még kiállítva, viszont nagyon vonzónak tűnik az idei 55OLED804 DV és HDR10+ támogatással, valamint az ambilight is nagyon szimpatikus! -
totar
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy LG B8-at, VA paneles LCD után még mindig az államát keresem...
Bejáratáshoz levettem a beállított értékeket, valamint ECO módba helyeztem a TV-t.
Tudnátok ajánlani valami teszt anyagot, akár YouTube-ról, ami esetleg elég hosszú és mehetne a TV-n bejáratás céljával?
Valamint bajaratás alatt, majd később rendes használatkor milyen értékeken használjam a TV-t?
Tudnátok pár hasznos tippet adni?
Köszönöm! -
totar
csendes tag
válasz Partizan182 #31360 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséged, választ adtál a kérdéseimre!
-
totar
csendes tag
Sziasztok!
Várható LG 2018-as szériára eARC frissítés?
Erősítőm tudja, viszont örülnék, ha a B8 is tudná egy frissítés keretén belül és nem csak a 2019-es lineup kiváltsága lenne![ Szerkesztve ]
-
totar
csendes tag
Egy frissítést sem csináltam még rajta, a gyárival megy.
Viszont ha lenne eARC, akkor ezen változtatnék. Külföldi fórumokon is reménykednek, hogy hátha meghallgatja az LG a felhasználói vágyakat.
Ezek szerint ennyire jól sikerült ez a 8-as széria, hogy a 9-es nem nyújt képi megjelenítésben elrugaszkodóan jobb élményt, így szándékosan butítják a 8-ast, hogy értelmet nyerjen a széria frissítés?
Egyébként mik lennének ezek a tudatosnak vélt butítások? Ha frissít a tulaj, miben nyilvánul meg, hogy rosszabb lesz a készülék? Sebesség, feature-ök, vagy szimplán a képi világ pontatlansága? Vagy valami egészen másban?[ Szerkesztve ]
-
totar
csendes tag
válasz blakey #32409 üzenetére
Én tegnap letöltöttem az Embyt B8-ra, a szervert meg az asztali gépemre!
Eddig PLEX-et használtam, minden gond nélkül ment minden film, viszont a felület számomra kusza, nem összeszedett volt. Így próbát tettem, mivel mindenhol ajánlottad az Emby-t!
Azt kell mondanom, megtaláltam a tökéletes opciót! A felülete egyszerű, dekoratív, átgondolt, egyből kézre áll az egész!
Köszönöm! -
totar
csendes tag
-
totar
csendes tag
válasz renatto #32846 üzenetére
“LG C9 does not support HD audio from Internal Apps or USB. WebOS media player does not pass-through HD audio via eARC (this is also a known problem with the eARC Sony TVs - such as the 2018 Sony A9F/AF9 OLED eARC TVs).
You must use an HDMI source to be able to pass-through HD audio to an eARC AVR or soundbar. HTPC, Roku, nVidia Shield, Fire Stick, etc.” -
totar
csendes tag
Nem a kerülőútról írtam, hanem, hogy hiába eARC képes az AVR-ed, meg a C9 is, szükség lesz egy média forrásra.
Mert az internal WebOS player nem tudja a TV eARC portáján átküldeni a HD hangot az AVR-be.“...main benefits of eARC as opposed to ARC:
1. Pass through HD codecs from external sources (Blu-rays etc)
2. Pass through uncompressed LPCM from external sources (Apple TV, game consoles)
3. Play HD codecs from internal sources (Plex/Emby/etc where AVR can decode)
4. Play uncompressed LPCM audio from internal sources (Plex/Emby etc where the player needs to decode, e.g. multichannel AAC).
At the moment LG only implements 1 and not 2–4, so as far as I'm concerned it's only implemented 25% of eARC.” -
totar
csendes tag
válasz renatto #32858 üzenetére
Pár héttel ezelőtt gondolkodtam, hogy várják BF-ig, és vásároljak B/C9-et, vagy míg van bontatlan B8 vegyek egyet olcsón.
Utóbbi mellett döntöttem, mert a fentebb vázolt feltételek mellett az LG HDMI 2.1-e szinte elvesztette létjogosultságát. (Ami a hangokat illeti)[ Szerkesztve ]
-
totar
csendes tag
válasz renatto #35409 üzenetére
Korábban én írtam:
“LG C9 does not support HD audio from Internal Apps or USB. WebOS media player does not pass-through HD audio via eARC (this is also a known problem with the eARC Sony TVs - such as the 2018 Sony A9F/AF9 OLED eARC TVs).
You must use an HDMI source to be able to pass-through HD audio to an eARC AVR or soundbar. HTPC, Roku, nVidia Shield, Fire Stick, etc.” -
totar
csendes tag
válasz Darth_Revan #35609 üzenetére
Igaz nem OLED, hanem LCD VA kapcsán már találkoztam debreceni Pana szervizzel!
Telefonon problémát jelentettem a központi bejelentőn, az elmondottak alapján megrendelték az alkatrészt, majd pár napra rá hívtak, hogy jönnének!
Maximálisan rugalmas és gördülékeny volt velük az eset! -
totar
csendes tag
válasz renatto #36395 üzenetére
Érdekes stratégia, hogy a HDMI 2.1 által lehetséges funkciók 3/4-ét kellene pótolni firmware update formájában.
Kiváncsi leszek, hogy a termék megjelenéshez képest mekkora idő távlatában fog bekövetkezni mindez!
Majd kiderül, bízzunk benne!
“...main benefits of eARC as opposed to ARC:
1. Pass through HD codecs from external sources (Blu-rays etc)
2. Pass through uncompressed LPCM from external sources (Apple TV, game consoles)
3. Play HD codecs from internal sources (Plex/Emby/etc where AVR can decode)
4. Play uncompressed LPCM audio from internal sources (Plex/Emby etc where the player needs to decode, e.g. multichannel AAC).
At the moment LG only implements 1 and not 2–4, so as far as I'm concerned it's only implemented 25% of eARC.” -
totar
csendes tag
válasz rothfb #36439 üzenetére
Jelen pillanatban az LG a HDMI 2.1-ben rejlő lehetőségek többségét nem teszi elérhetővé, kihasználhatóvá a felhasználók számára.
- PC esetén a 4K 120Hz megfelelő videokártya csatlakozás hiányában sajnos még nem tud működni
- Konzol esetén a 4K 120Hz alapjában véve értelmetlen...
- Ameddig belső forrásból - legyen az belső médialejátszó, Plex vagy Emby netán - nem lehet a veszteségmentes hangsávokat visszavezetni, megint nincs létjogosultsága
A 9. széria már elég régóta piacon van, ha az LG a CES-en nem fog valamit lépni egy esetleges firmware update keretén belül a HDMI 2.1 korlátozásainak feloldása végett, akkor már a marketingfogás is végképp ki lesz merítve... Tudva, hogy az ember arcába tolják, hogy micsoda feature ez az új szabvány és elmondható, hogy a 9-es széria eladásaihoz nagyban hozzátett az az impulzus, hogy a készülék mikre képes/mikre lesz képes, ami valójában hónapok óta csak egy ígéret, semmi több. A széria típusainak adatlapján megtalálható, hogy egyik-másik funkció év végén kerül feloldásra firmware frissítés formájában, ezért gondolom azt, ha a CES-en sem fog történni előrelépés ezzel kapcsolatban, akkor máskor sem fog.
Meg tudlak érteni @rothfb, szerintem is eddig ez egy elcsépelt marketingfogás. -
totar
csendes tag
válasz renatto #36476 üzenetére
Látsz valahol kettőspontot a “számára” szó után?
Nem az első bekezdéshez kapcsolódó felsorolások azok, szimplán gondolatjelekkel vezettem fel egy-két fontosabb dolgot.
Nyilván nem a HDMI 2.1-es videókártyákkal kapcsolatos megjelenéseket meg hasonlókat korlátozta, nem tette még lehetővé, hanem egyéb dolgokat, amiket angol nyelven idézet szerűen már párszor megosztottam itt.
Nem kell szívedre venned a markát, csak a jelen helyzetet átfogó tényeket írtam le, egy-egy saját gondolatommal karöltve!
Egyébként nyugodtan írj te annak, akinek akarsz, szíved joga :smilesmilesmile
8K konzol? XD - max YouTube video lejátszás[ Szerkesztve ]
-
totar
csendes tag
Tisztában vagy vele milyen hardver kell 4K 60p-hez?
Tudja majd igen, a 4K 120Hz-et, de ez kinek probléma? Nekem nem... PC master race ki tudja majd használni megfelelő videókártyák megjelenését követően, de azért egy konzol 4K 120 fps-t nem fog magából kipréselni.
Ugye azt állítottam, hogy 4K 120Hz KONZOLon értelmetlen, nem lesz ott budget áron annyi kraft...
Meg ez a 8K konzol elnevezés elég faramuci, amin jót nevettem korábban. Elsőnek legyen már minden játék konzolon 4K-ban, stabil feltételek között. De ha azt szeretnéd, hogy a 8K-ra felskálázós konzolt 8K konzolnak nevezzem, ne haragudj, de nem.
A felbontás növelésével mellesleg nem tud olyan lépést tartani a hardverek számítási kapacitásának növekedése, többek között ezért érdekes a 8K konzol elnevezést hallani.
Ezt a 8K dolgot engedjük el, 4K 120 fps-ről volt szó, ami nem lesz.[ Szerkesztve ]
-
totar
csendes tag
válasz renatto #36490 üzenetére
A következő széria out of the box tudja majd a teljes HDMI 2.1-et, legyen az LG, vagy más gyártó terméke.
Ami jelenleg LG fronton van csupán szép gesztus HDMI 2.1 néven.Engem nem zavar, hogy B8-ban nincs 2.1, nem kell egyből ezt a fajta védekező mechanizmust elővenned, csupán furcsának tartottam, hogy akik megvásárolják a 9-es szériájú modelleket akkor döbbennek rá, hogy csak kell az a fránya médialejátszó.
Ha valaki vásárolni szeretne itt rá tud keresni, hogy valójában a válasz árnyaltabb, mint ahogy az a termék
dobozan esetenként olvasható![ Szerkesztve ]
-
totar
csendes tag
válasz plus44 #37914 üzenetére
A panel azon része “jobban” öregszik, ami “használva” van, mint alul ahol nem aktívak a pixelek (fekete).
Én vegyes tartalommal használom, - filmek, sorozatok - így nincs semmi ok aggodalomra.
Ahogy felettem is írták, ez nem azt jelenti, ha csak 21:9-es tartalmakat nézel, adott időn belül szemmel láthatóan elkülönülnek majd a használati sávok.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- A Tesla nemmel szavazott, de LiDAR-forradalom indul az EV-piacon
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- E-book olvasók
- World of Tanks - MMO
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mozilla Firefox
- Autós topik
- The Rise of the Golden Idol teszt
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest