Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Teclast Tablet Topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz djnice #31699 üzenetére
Ez lehetne nagyon kezdetleges beégés is, de el nem tudom képzelni mi okozhatna beégést azokon a részeken. Ezt amúgy szerintem az automata pixelfrissítő korrigálni fogja idővel vagy a sima használat. Szerintem használd a tévét és mondjuk 1 hét után nézz rá és ha nem változott küldj rá egy órás frissítőt.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
djnice
veterán
válasz dgyuri0123 #31698 üzenetére
Igen, LCD-hez vagyok szokva, lehet ezért tetszik a nagyobb fényerő
A beégésről itt egy fénykép: [link]
A bal oldalon a felső részen lévő világosabb folt nem látszik szemmel csak a fényképen, az alatta lévő sötétebb folt viszont látszik, de csak pár színnél és fényerőnél.[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Beüzemeltem a 65B8-at.
A 46-os LCD után hatalmas, 3,8 m-ről nézzük amúgy
Gyárilag 3.01.45-ös fw volt rajta, ami lefrissült 4.10.06-ra, ezután már csak 5-ös verziót talál, de tanácsotokra nem frissítem le.
A képe nagyon tetszik, bár a nagy kontrasztú VA panel után világosban nincs nagy különbség, de sötétben azért előjönnek az OLED előnyei, nem beszélve a HDR megjelenítéséről, az brutális
A hangja is egész meglepő, dinamikus, szerintem elegendő mélytartománnyal rendelkezik.
A gyári képbeállítások nagyon jók, a TV adásokhoz nekem megfelel az "Eredeti" beállítás, filmekhez pedig az "Otthoni mozi". Az ISF módok nekem nagyon meleg színűek.
Mivel elég világos a nappali és a képernyő is eléggé tükröződik, 60-as OLED fényt állítottam be.
Lefuttattam a szokásos teszteket, nem látok semmiféle banding-ot vagy tinting-et, így nem is keresem továbbBeégés tekintetében látok egy kisebb foltot, de csak a tesztvideón vehető ki némelyik színnél, a pixelfrissítés egyszer már lement, utána néztem. Ez eltűnhet ha frissítgetem vagy ne foglalkozzak vele? Az LG a gyári garancia lejártáig cserél panelt vagy érvényes rá az 5 év kiterjesztett gar is?
-
renatto
őstag
Annyira azért nem kell, sajnos szerintem országos szinten is összesen csak 10-20-30 darabról beszélhetünk, nem "érdemi" készletről. Ezért van ebben jelentős szerencsefaktor lásd jókor volt jó helyen djnice. És ahogy megy a hír ezek egy nap alatt elmennek. Arról nem beszélve, az ott dolgozók is tuti szórják egyből az infót az ismerősöknek....
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
gurus
aktív tag
65b8 ár kamu, jó reklám nekik! tegnap du hívtam őket és soroksári üzletükbe személyesen is bementem itt Pesten sehol nem volt mondtam az eladónak szívesen bevernék a fejébe annak aki szórakozik,becsapja a vevőket.aki megtudta venni ennyiben 2 év garival azt sem igaz.hiszem ha látom a számlát
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Az nem lesz olcsó... Megmarad nekik a belép kategória, aztán jön 3-400 körül a QLED, és majd valahol fél misi felett lesznek az OLED-ek. Bár az első 1" évben simán lehet a prémium kategóriát célozzák csak. Addigra az LG-nek már beindul a tömeggyártás rendesen, szóval szerintem ott várható majd kzépkategóriás 300 ezres OLED TV (alapáron) - mire a Samsung berobban a felső kategóriába
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz Gtaati #31683 üzenetére
lol tényleg! Bocsi akkor! Vendéglátásban olyan nincs, valószínűleg ezért nem tűnt fel. Akkor viszont mindenképp várd meg a holnapot!
-
renatto
őstag
válasz Gtaati #31678 üzenetére
Arra céloztam, hogy a "holnap" késő lesz. Ha el tudják rakni ma is megteszik, viszont holnap hiába rakná el, ha már nem lesz. Tehát ha komolyan érdekel, minél előbb hívd őket, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz janos666 #31624 üzenetére
"3DLUT-ot TV-re feltölteni"
Hogyan mukodnek ezek a slot-ok a TV-ben?
Ha pl. feltoltesz egy SDR 3dlut-ot pl. ISF Dark room-hoz PC modban, akkor ez lesz hasznalva a beepitett lejatszokban (Netflix, Amazon) is ISF Dark room-nal *vagy* oda feltolthetsz masikat?Magyaran, ez megoldhato?:
- lehet csinalnek SDR 3dlutot *csak* Netflix, Amazon-ra ISF preset-ekhez
- de nem akarok PC-modra az ISF preset-ekhezKoszi!
-
kopidoo
senior tag
Nektek volt olyan, hogy a játék képmódban nem lehet a színhőmérsékletet állítani (55B8)
Nekem az ki van szürkülve.
Néha aktív lesz, de amint állítok rajta akár csak egy lépésnyit, visszalép egyet a menüben és inaktív lesz. -
chros
őstag
válasz FollowTheORI #31674 üzenetére
-
Gtaati
őstag
-
nagyúr
válasz renatto #31676 üzenetére
No igen... a Sony, Pana mindig feláras lesz, és jóval kevésbé akciózott, mert aki tényleg azt akar az megfizeti a "brand"-et, meg a picivel jobb dolgokat (már amiben jobbak).
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
renatto
őstag
válasz FollowTheORI #31674 üzenetére
Ennyi erővel a Pana kifutóban adja annyiért az FZ800-at, mint amennyi az LG B széria alapára....
-
nagyúr
Majd akkor szólj, ha nem csak kiállított darabokat meg elfekvő eladatlan darabokat adják ennyiért... hanem "tömegesen".
Amúgy Euronicsnál mindig telefonálni kell, mert van amikor a honlapon szereplő áron nincs is készülék csak 1 boltban valahol egy darab, és azt ki kell deríteni hol van... ha egyáltalán meg tudják mondani.
Én pl iPhone-t láttam bomba áron, bementem egy üzletbe hogy akkor kérem ennyiért és mondta az eladó, náluk nem ennyi hanem jóval drágább... és azt se tudta megmondani melyik Euronics üzletben van a jóval kisebb árért.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
renatto
őstag
válasz Gtaati #31667 üzenetére
Ezeknél az akcióknál a "Holnap felhívom" 100% hogy nem játszik. Itt órák játszanak. Ezen az áron lehet már most sincs sehol...
-
-
renatto
őstag
válasz Gtaati #31663 üzenetére
Én anno felhívtam őket és mondta a srác 2 db van, az egyik bontatlan. Megkérdeztem, holnapig el tudná rakni? Mondta hogy igen, így másnap felmentem érte Budapestre (250km). Egy telefont megér, ha tényleg fontos...
-
renatto
őstag
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Nagyon elgondolkodtam a 65B8-on az 55B7 mellé, de természetesen a közelben nincs. Minimum 160 km-ert kellene utaznom, amivel nem lenne gond, csak ki tudja lenne-e mire odaérnék. Ilyenkor lenne jó barát, ismerős, családtag abban a városban ahol van, megnézné, kifizetné én meg elmennék érte.... :(
-
-
renatto
őstag
Bár most az Euronics akció mindent visz, de az MM outletben 510k-ért van Philips 65OLED803.
Amúgy durván változnak az árak. Most ugye ez a 65B8 - 350k, tavasszal ez volt 464k (szintén euronics), tavaly a legolcsóbb a 65B7 volt 500k-val - szintén euronics bemutató vagy utolsó darab, két éve pedig az 55B7 volt 500k...KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
alaves
addikt
-
cujo69
tag
Több Euronics üzletben is van még 65B8, 350e ft.
-
janos666
nagyúr
válasz renatto #31651 üzenetére
Ha nincs a kettő szinkronban, akkor véletlenszerű sorokban vízszintes töréseket látsz (már aközben lecseréli a memóriájában a GPU a képkockát, hogy a kijelző végig kirajzolta volna, így amit látsz, az részben N, részben N+1) és némileg akadozik is a kép, ha nem egész számú többszöröse az fps a frekvenciának (nem elég sima a mozgás, a képtörést leszámítva is látszik, "érződik", hogy nincs teljesen szinkronban a kettő).
Legalább is viszonylag alacsony fps és freki esetén, mert ha mindkettő magas, akkor ezek minimálishoz kezdenek közelíteni (de ott vastagon 120 feletti Hz-ről beszélünk, nem 60-ról).A régi hagyományos Vsync jelentősen növeli a késést (ma már ismerünk rá trükköket, amik jelentősen csökkentik ezt az extra időt, és mai fejjel triviálisnak tűnnek, de szabványosan senki nem használja ezeket a megoldásokat, csak külső programokkal vagy a beépített funkciók kreatív használatával valósítható meg), csak hogy megszüntesse a csíkosodást/képtörést és kisimítsa a mozgást, amennyire adott körülmények közt lehet.
Ugyanakkor, amíg az fps alacsonyabb, mint a frissítési freki, addig igazából még durvábban szaggat, mint Vsync nélkül (a legidegesítőbb, mikor ugrál az állapotai közt, hogy épp milyen legkisebb közös nevezőre szinkronizál), szóval ez csak akkor jó, ha állandóan többre képes a GPU, mint a kijelző (vagyis csak nagyon ritkán esne alá).A VRR egyszerre simít, amennyit lehet, és minimális késéssel oldja meg a vízszintes képtörési gondot is. Minden képkocka a lehető leghamarabb kerül időben is olyan távolságokra egymástól, ahol elkészült a GPU-ban, így egész jól adja vissza a lemintavételezett emberi mozgást is (egér/joystick mozgatás, gombnyomás, stb).
Ahogy már tömören leírtam: a GPU sebessége nagyon véletlenszerű, előre nem látható, így kényszerből a kijelzőnek kell dinamikusan hozzá igazodnia, amíg csak tud, egyébként csökken az élmény valamilyen formában (képtörés, akadozás, késés --- legalább egy, de akár kettő-kettő együtt). Ha a GPU próbál igazodni, az lassít. Ha a kijelző, az nem.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
daneel_hu
addikt
válasz Flpeter123 #31646 üzenetére
Szabad tudni melyik modell ez?
Milyen beállításokkal használod? -
-
alaves
addikt
Na ezért mondtam, hogy az rendben van hogy nem minden nap nézünk tesztképet, de a gari lejárta előtt mindenképpen kell egy alapos vizsgálat (pixelhiba, kifakulás).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
Sajnálom, hogy így jártál. Gondolom a gyári képmódbeállítások OLED fényével használtad és nem sűrűn indítottál manuális pixelfrissítőt.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
janos666
nagyúr
válasz renatto #31645 üzenetére
Ilyenkor a kijelző igazodik ahhoz, hogy épp mikorran készül el (valamelyest véletlenszerűen) egy-egy képkocka a GPU-n, nem pedig a GPU gyűjtögeti össze őket későbbre, vagy ismételgeti meg a korábbi képkockát, hogy mindig kapjon valamit a kijelző, ami fixen ketyeg. A GPU-n nem fix sebességgel potyognak ki a képkockák, mert mind egyedi.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Strezi
őstag
Nahát, mai világban valami elektronikai cucc négy év után nem tökéletes Nabumm!
Vegyél QLED-et!Nekem még "csak" egy három és egy két éves OLED-em van, egyikkel sincs ilyen gond.
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Flpeter123
friss újonc
Nagyon vágytam egy Oled tvre. Közel 4 éve vettem egy LG csúcskategóriás készüléket. Sajnos nagyon megbántam a vételt. Beégtek a korhatáros karikák, a tv adók logói, de a leghosszabb, hogy kezd kék lenni az egész kép. Lassan ki lehet dobni.
-
renatto
őstag
válasz renatto #31644 üzenetére
Bocs a láma kérdésért: Miért jó hogy 30-120FPS között váltakozik? Miért nem jobb ha mondjuk folyamatosan 120? Rég nem játszok FPS-t ahol gondolom inkább számít, de nekem Forza/Gow sem tűnik fel hogy 30 vagy 60...
-
renatto
őstag
-
Migee
tag
Nálam 4.70.05 van, és nincs három fokozat, csak Oled Motion Pro On/Off.
Ami engem zavar, az a tv adásoknál jelentkező micro stutter.Főleg focinál látható, hogy kicsit néha darabos lesz a játékos mozgása, főleg messzebbről.
Eleinte azt hittem, hogy a BFI vagy a TruMotion okozza.De mindent kikapcsolva is jelen van.
Gondoltam, hogy hátha az Invitel okozza, de műholdas cuccal is ugyanez a probléma!
A B7-nél egész jól kikorrigálták már ezt a hibát, remélhetőleg itt is majd egy jó Firmware segít! -
renatto
őstag
válasz IreN!CuS #31633 üzenetére
És máshol is lehet új. Volt hogy felhívtam őket és mondták van még új bontatlan is! A Sony tévémet így vettem náluk, mondjuk 250km-re volt, de megérte! Ekkora kedvezményért pláne....
-
renatto
őstag
válasz djnice #31628 üzenetére
Na grat akkor! Azzal szerintem nem lesz gond, megbízhatóak. Lesz öröm-boldogság!
ui: és az brutál jó ár!
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Az új '9-es fokozatok 240Hz módban működtek volna (szemben a '7-esek 120Hz-ével), de valahol a magasabb frekvenciával hozták összefüggésbe a "flashing macro block" problémát, ezért mikor sajtóvisszhangot kapott a dolog a '8-asok kapcsán, inkább elszanálták ezt a '9-esekről, nehogy menjen tovább a sajtóban, hogy a '9-eseken is villognak a szürkék (még akkor is, ha esetleg csak BFI-vel, vagy a hibrid BFI+interpoláció módban).
De ez nagyon ködös, mert a '8-asokon 120Hz-el is kisebb a villódzás BFI-vel, mint BFI nélkül (tehát mikor bekapcsolod, akkor javul a képminőség, nem romlik), illetve igazából már a '7-es széria is tudott natív 120Hz módot (a '6 passz, de a C7-n ), én is használtam játékra a C7-et 1080p120-ban is (és nem is vettem észre semmi szürke villódzást), szóval sok itt a maszatolás (hogy valójában mitől van és hogy függ össze az fps-el és/vagy BFI-vel).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
chros
őstag
válasz djnice #31632 üzenetére
Ne nagyon allitgasd a TV-t eloszor :
ha a firmware nagyobb, mint 4.10.36 es kisebb mint 5.10.*, akkor terj vissza 4.10.25-re, ezt a UK oldalrol tudod leszedni.[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
"A szabványok a kezelt dinamika tartományokat említik. A képernyő általános fényereje környezet és egyén függő."
Janos kivaloan leirta a technikai hatteret a dolognak, en csak kisse jobban erthetove szeretnem tenni.
Amit irsz, az az elmult 70-90 ev (! ) CRT idoszakara igaz: ez volt a gamma feladata, hogy a kornyezetet is szamitasba vegye (a kijelzo black level-jevel egyetemben). Ezert nevezheto relativnak. Mindezt jol is hozza, de vannak problemai is, foleg, ha nagy fenyerore kepes a kijelzo.
Ezen szerettek volna valtoztatni a PQ-val, s (sajnos vagy nem) abszolut-ra alkottak meg (HLG kicsit mas, az szamitasba veszi a kijelzo gamma-jat is).
Ez azt is jelenti, hogy nem veszi figyelembe a kornyezetet: sotet kornyezetbe terveztek. ( (#31588) junior19 linkjebol jol latszik ez.) Azaz verofenyes napsutesben a kertben "nem lesz ugyanaz az elmeny", mint egy vilagitas nelkuli feketere festett falakkal rendelkezo szobaban. Mert nincs semmilyen beallitasi lehetoseg, amivel "korrigalni" lehetne.LG-n a DV-nek van ugyan Cinema Home preset-je (amit nappali fenynel is jol lehet hasznalni), de itt is csak 2 allitasi lehetosegrol beszelunk.
De ne ertsuk felre egymast: mikor azt modjuk, hogy HDR10 eseten az oled feny 100-as beallitassal megfelelo, attol meg valaki hasznalhatja 50-en (ha 100-as fizikai fajdalmat okoz ), de nem lesz "korrekt" a megjelenitett kep. S ezzel nincs is baj, mindaddig, amig masokat nem akarunk meggyozni errol (foleg ujakat).
Ez olyan, mint a Truemotion: 23/24p-s tartalomnal annak kikapcsolva van a helye, de ettol meg be lehet azt kapcsolni (ha valaki ahhoz szokott hozza), csak nem lesz tole jobb a kep.(#31591) krx21 : "Ha megnézünk egy HDR teszt képet, akkor azt akarod mondani, hogy nem 100-as oledfény esetén részletvesztés van???"
Nem feltetlenul reszletvesztes, hanem mashogy fog kinezni, mint ahogy megalmodtak.
Probald ki: allits meg egy tartalmat, s vedd le az oled fenyt pl 50-re, s latni fogod, hogy mas lesz az "elmeny", kevesebb "punch", mivel a dinamika tartomany le van szabalyozva:
es epp ez a dinamika tartomany teszi lehetove, hogy a PQ az emberi szem mukodeset probalja meg utanozni, azzal, hogy a minel nagyobb kontrasztnak koszonhetoen, joval elesebbnek tunjon a kep, mint ami valojaban!Akit erdekel a dolog, van 5 remek bejegyzes mysterybox-on : HDR video part 1-5 (a lap aljan), ahol ertheto formaban probaljak elmagyarazni a jelenlegi HDR mikentjet
Es itt egy pdf dia-bemutato HDR-rol (torteneti attekintessel es sok mas erdekesseggel).(#31590) janos666 : "tuti hogy van sok hulladék HDR anyag (főleg hogy még viszonylag új dolog), ahol akár jobb az SDR kiadás."
En sokat neztem az elmult fel evben (es elotte is madvr-rel SDR-ban), de igazabol csak 1-re (!) emlekszem (Swamp Thing), ami nem volt szep, minden mas gyonyoru volt (meg az agyontomoritett web-dl-ek is).
Ja, Janos, es amit a multkor emlitettem madvr hibakent (19. WB pont), az valszeg LG hiba lesz! megint ...
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz szuszinho #31625 üzenetére
A felsoroltak közül a HCFR tud legkevesebbet (rég nem is frissült már és hardware DDC funkciója sohasem volt).
(#31626) PodMAN - Szerintem pillanatnyilag rosszabb. De attól függ mire gondolsz.
3DLUT-ot feltölteni jó a CalMAN is, de egyedi 1DLUT-ot csak a LightSpace-ből tudsz.
3DLUT-ot generálni szerintem még a DisplayCAL is jobb, mint a CalMAN (utóbbi nem a legjobb, mert csak a mátrix módja megbízható, a teljes, sok pontos 3DLUT "zajos", bugos), bár előbbit még nem próbáltam (de más eszközök esetén jó 1D/3D LUT-okat gyárt, így tippre itt is jó lehet). A LightSpace mostanság az etalon LUT generálásra (és LG-re feltöltésre is).
1DLUT-ot egész jót csinál a LighSpace és a CalMAN is. Előbbi statikus mérésből tippel, de úgy néz ki jól, utóbbi iteratívan dolgozik (mér, állít, újramér), de az is statikus pontokon (erre a DisplayCAL lehetne a legjobb, ha hagynánk a VGALUT-on dolgozni és azt át tudnánk másolni az LG hardware-re, mert az teljesen dinamikus algóval működne).A CCSS file minden i1d3-hoz jó, viszont amit linkeltem, azt C8-al csináltam, C9-et még nem mértem.
-
IreN!CuS
őstag
válasz renatto #31611 üzenetére
kék áruház ergo nem lehet a garanciával nagy gond.upsz már tárgytalan mert djnice is megválaszolta csak átfutottam rajtaVIszont a honlap szerint két olyan bolt is van ahol készletet jelől nem pedig bemutató darabot - lehet érdemes lenne telefonálni párat.
djnice: grat hozzá, én is izzadok és győzködöm magam, hogy kell egy új TV
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
djnice
veterán
válasz blakey #31629 üzenetére
Hát igen, köszi, egyik nap elgondolkoztam és rájöttem hogy nem fogok kifizetni majdnem 500.000 Ft-ot egy 55"-os LCD-ért, beégés ide vagy oda, erre ma véletlenül megláttam ezt a modellt
(#31630) dgyuri0123: Nagyon köszi
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz djnice #31628 üzenetére
Nagy fordulat ahhoz képest, hogy Q85 volt a kiszemelt.
Használjátok egészséggel.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
djnice
veterán
válasz dgyuri0123 #31618 üzenetére
Elhoztam, előző héten szerdán tették ki, megnézte az eladó. Így elsőre nem láttam rajta semmi hibát. Köszi a segítséget mindenkinek, majd beszámolok a tapasztalatokról ha sikerült feltenni a falra
-
ron8
senior tag
Itt lehet jartasabbak a tagok oled fronton. Philips 55oled803ról mik a vélemények? Tesztek jokat mondanak képminőség szempontjából. Az androidot kicsit szidják. Engem ez annyira nem zavarna csaka képminőség legyen nagyon jo. Oled tv közül ez tényleg kiemelkedő darab?
-
janos666
nagyúr
válasz kopidoo #31621 üzenetére
A DisplayCAL LG-re jelenleg csak SDR 3DLUT-ot tud készíteni, HDR-es 3DLUT-ot (kis mátrixot) vagy 1DLUT-ot egyik módhoz sem. Szóval elég korlátozott.
Ezt a 3DLUT-ot TV-re feltölteni csak LightSpace-el vagy CalMAN-el tudod (mindkettő fizetős, bár talán a LightSpace-hez lehet olyan kulcsot szerezni ingyen, amivel LUT-ot nem tudsz generálni, de feltölteni igen).
Jah, és itt van az i1d3-hoz a 2018-as OLED CCSS (ha nem találta meg automatikusan): [link](#31623) dgyuri0123 - A Black Friday is egész jó volt tavaly.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #31616 üzenetére
Még nem, elsősorban C9 a kiszemelt, de lehet valamelyik Sony/Panasonic is , olcsóbban, gondolom tavasszal már jó áron lesznek. Nem sietős.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kopidoo
senior tag
Sziasztok,
szert tettem egy i1 Display Pro-ra és szeretném bekalibrálni a B8-at. Ehhez DisplayCal-t használnék.
Megoldható az, hogy a LUT-ot valahogy fel lehessen tölteni a TV-re?
Vagy esetleg más szoftvert használva van lehetőség manuálisan megcsinálni a 20 pontos kalibot?
Köszi -
Victoryus94
őstag
Ha a hiba megvolt vásárláskor, akkor nem fogják cserélni/javítani bolti garinál akkor sem ha romlik a helyzet (márpedig azt fogja mondani az eladó hogy megvolt, nem tudod bizonyítani hogy nem, az outletek nem új {gyakran hibás, vagy kiállított, esetleg használt} termékeket árulnak)
Szerintem nem érdemes ilyen TV-t venni, főleg ebben az arkategóriaban. Inkább vedd meg a legolcsóbb működő oled-et amit találsz black friday-kor vagy joy napokon.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz djnice #31617 üzenetére
Ugorj bele szerintem....lesz beszabehu.
Hacsak nincs valami nagy disznóság vele.. de miért lenne? Ha "ezer éve" ki van állítva, annak egyéb nyomai is vannak.. Pl. poros szellőzők és csatlakozók, még enyhén karcos is lehet itt ott. Nem takarítanak rendesen sehol sem, ez biztos és akár 1 hónap alatt is rengeteg por tud megülni az eldugottabb helyeken. A 6 hónapja kirakott tévék mind durván néznek ki "hátulról", ha alaposabban szemügyre veszed.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
djnice
veterán
válasz dgyuri0123 #31616 üzenetére
Köszi!
-
ron8
senior tag
Köszönöm a tanácsokat, megfogadom. Inkább várok vele, nem akarok ilyen sok pénzt bukni...
-
janos666
nagyúr
Az tudtommal még most sincs (és akkor vélhetően már nem is lesz) engedélyezve a bolti készülékeken, csak a megjelenés előtti tesztpéldányokon volt elérhető (aztán kivették, valószínűleg a "macroblock flashing" okán).
-
blakey
titán
-
renatto
őstag
válasz djnice #31609 üzenetére
Meg szabad-e? Azt meg kell!
Komolyabbra véve, mondjuk az hogy honnan vennéd, továbbra is számít és a garancia is! És az a 2 hét is nagyon érdekes nekem B8 esetében, ahogy az ára is....KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
djnice
veterán
350-ért megszabad venni egy kiállított LG 65B8-at? Elvileg 2 hete rakták ki és az LG demo ment rajta csak.
-
Segal
veterán
válasz daneel_hu #31605 üzenetére
Ki lehet fogni jókat mert én az utolsó 3 tévémet csomagolás sérültként vettem csak most már sokkal jobban tudom mennyire fontos az elővigyázatosság.
Az elsőnél még haverral kocsiba szálltunk lementünk Celldömölkre az üzletbe és gyakorlatilag csak szemmel megvizsgáltam a tévét. Doboza olyan saláta állatotban volt hogy el sem hoztuk itt mondanám azt hogy irdatlan nagy mázlim volt.
Okulva az esetből a másodiknál ami már az elsőhöz képest drágább volt (de ezáltal több az árkülönbség is) már tesztanyagokkal mentem az üzletbe és gondosan, hosszasan próbálgattam több dolgot is. Végül megvettem és ezzel sem volt baj.
Aztán jött a harmadik (ez azóta is szolgálatban van nálam) ami már egy kifejezetten drága modell volt de itt már úgy egyeztem meg az eladóval hogy kihozza hozzám és saját környezetben tesztelem és ha nemet mondok akkor összecsomagolja és egy forintot sem fizetek. (nagyon dicsérte hogy csak a doboza sérült, a tv az ugyanaz ekkor mondtam hogy akkor nincs semmi félnivalója hozza ki ingyen próbára)
Belement és valóban minden tökéletesnek tünt a próbánál. Lassan 5 éves lesz a tv és azóta is hibátlanul megy.
Összefoglalva a dolgokat akár százezreket lehet nyerni egy ilyen üzleten de én csak hibátlan képű tévét vennék és csak akkor ha addig próbálgathatom amíg jólesik. Nem sürgetnek, nézhetem bárhonnan, doboza megvan, tartozákai hiánytalanok stb.
Ha már valami képi hibát említenek akkor messze el kell kerülni a vásárlást mert ott tutira baj lesz."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
daneel_hu
addikt
Tudom milyen ez az érzés, vágysz rá de ez drága cucc.
Szerintem várj még vele, addig tudj meg róla minél többet, olvasgass.
Nincs értelme egy rossz példányt venni, mert ha valami baja van akkor sokkal rosszabbul fogod érezni magad mintha elengedted volna a vételt.Minket nem zavar ha valami baja van, vagy lesz(!) mert a többségnek itt még megvan a gyári garanciája, és adott esetben a gyártóra rúgjuk az ajtót. Nagyon nem mindegy, hogy van egy ilyen "mankó" melletted probléma esetén vagy semmid sincs. (legfeljebb az eladó ígérete, amivel kitörölheted gyakorlatilag...)
Abba is érdemes belegondolni, hogy miért ilyen drága ez a technika.
Nem nagyon van esélyed arra, hogy egy ilyen vétellel megszerezz egy olyan példányt mint amit esetleg megvehetsz fullos áron egy műszaki üzletben. (gyártói garanciával)
Nem azt mondom, hogy nem lehet kifogni egy-egy jó példányt hw_aprón vagy e_bay-en, de tedd a szívedre a kezed és gondolj bele ennek mennyi az esélye.A topikban még arról sincs konszenzus, hogy a B-széria megegyezik-e olyan szériákkal amelyek kvázi 2x annyiba (vagy többszörösébe) kerülnek ugyanannál a gyártónál...
Az, hogy itt egy ilyen topikban kérdezgeted a tagokat = az azt jelenti, hogy a felelősséget kicsit át akarod adni. (magyarán mi mondjuk meg mi baja lehet a tévének, és milyen esélyeid vannak a vásárlással kapcsolatban) Ez nem baj, mindenki így tenne, de a felelősség a tiéd.
Szerintem ha nincs meg a pénzmag a technikára, akkor várj még.
Sokkal jobban fogod értékelni majd amikor megvetted. Esetleg egy jó akció keretében, de gyári garanciával![ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
9-es sorozatból, nincsen itt valakinek? A true motion pro-t már 3 fokozatban lehet állítani. Hátha van már egy használható mód...
-
Segal
veterán
Nem gondolod hogy ha ez ilyen egyszerű lenne akkor már rég megcsinálta volna rajta az eladó és hibátlanként árulná?
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
renatto
őstag
Azt nem erre találták ki. Az inkább arra van hogy "kiegyenlítse" a tévé képét, hogy minél homogénebb legyen mindenütt.
Nem tudom miért akarsz megvenni egy bizonyosan hibás tévét, de lehet ez olyan olcsó hogy elérhető közelségbe került számodra az OLED, mert amúgy 300-400 ezret nem adnál ki érte, de én nem venném meg. Csodák nincsenek, ha ez jóval olcsóbb, mint a többi hasonló használt, akkor azért, mert ez hibás....
Milyen tévé ez és mennyi lenne? Én inkább keresnék MM, edigital-ban egy outletest vagy várnék BF-re. Esetleg kiállítási/utolsó darabra mondjuk Euronics-ban.KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest