Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gologolo
tag
Sziasztok, na csak megtaláltam a helyes topikot!
Adott egy LG C8 Oled és egy videókártya amiről kiküldöm rá HDMI-n a 4k-s jelet. Mi a véleményetek romlik a kép minősége ha nem a TV saját procija végzi a dekódolást / 1080p filmeknél a felskálázást (pendriveos megoldás ugye), vagy nyugodtan használhatom így a TV-t pc-ről küldve a jelet minden további minőség romlás nélkül? Azért gondoltam így mert a PC-s 5.1-em nagyon jó kis darab és nem mondanék le annak a hangminőségéről + netflix nincs, netes 1080p/4k releaseket szeretek nézni a mai napig, mert ezt tartom a legjobb minőségnek és ott minden fenn van.
-
gologolo
tag
válasz KatonaT #27761 üzenetére
Full HD/ 4k, mikor mi elérhető maximálisan. A tv még nincs meg, csak ilyennel tervezek, de tudni szeretném hogy kompromisszumos-e a dolog a képminőség terén mert elég nagy befeketetést igényelne hiszen a jelenlegi monitorom max 1980*1200 felvontásra képes így azt is cserélnem kéne. (Gondolom a GPU nem tud olyat hogy a minitorra 1080p jelet küld a Tv-re meg ugyanazt 4k-ba.)
-
gologolo
tag
Chaser: köszi, jó lesz ez
Utánnanéztem ennek a mdvr-nek és a honlapján azt írta hogy az mpc-hc amit én használok az alapból támogatja. Letöltöttem, futtattam az install.bat-ot, van ezen kívül szükség valamire? Egyáltalán le kell ezt külön szedni?
Megnéztem ezt a chroma 4:4:4 mintázási módot is. Nem egészen egyértelmű, ezt a TV I/O állításainál tudod 4:4:4-re beállítani vagy a GPU gyári szoftverénél? Nem volt még modern TV-m amit PC-hez kapcsoltam volna ezért nekem ezek mind új dolgok. Eddig 24"es monitoron néztem mindent. Csak hogy értsem, jó volt a felvetésem, amikor a PC szolgáltatja a tartalmat az egyes pixelek hogy jelenjenek meg natívban azt a PC GPUja végzi és kisebb felbontás esetén a felskálázást is. Stimmt, vaagy?
-
gologolo
tag
válasz Chaser #27786 üzenetére
PC azért kellene mert azon keresztül megy az 5.1 hangrendszer! Ez servios vonalon működne?
Felraktam a progit de nem használtam még ilyet, esetleg valami írás született a progi új verziójának használatára?
70/25Mbps a kapcsolatom, gép UTP-vel TV viszont wifivel csatlakozna a hálózathoz amihez a router elég messze van. Elég ez a sebesség a servionak a magas bitrátás 1080p-s anyag real time átkodolásához? T-s stock routerünk van (nem optikás) gondolom erősebb elosztó az alap. -
gologolo
tag
Sziasztok!
PC képét tervezem kirakni oled tv-re rejtett tálcával és 3 percenként váltakozó háttérrel. Mennyire biztonságos a dolog?
Mozifilmeknél ha nem pontosan stimmel a képarány és marad két fekete sáv lent és fent attól tartanom kell vagy a fekete nem számít "beégés veszélyesnek"?
-
gologolo
tag
Sziasztok!
Eddig LG 55C8-on gondolkodtam, de most pont a kivezetés előtt megemelte az árát az eMag egy 20-assal így az 55B8 ismét számításba került nálam. Valaki akinek ilyen tévéje van, vagy használta már többször is tudna nyilatkozni hogy tényleg zavaróan lassú a menü meg egyes beállításokkal be-be reccen a kép filmnézéskor? A legutolsó amit szeretnék hogy ennyit kiadok TV-ért és akkor valami csúnya kompromisszumba belefussak, de most mégiscsak 50k különbség van a két TV között és érvek kellenének hogy megéri-e a nagytestvér a többletet. Köszi, üdv!
-
gologolo
tag
válasz gologolo #29227 üzenetére
Köszi mindenkinek a kimerítő élménybeszámolókat, nem szeretnék kockáztatni valóban, a C8 mellett döntök ha van még, bár tényleg PC-ről szeretném meghajtani. Mall.hu-ről venném, máshol kb. ahoogy néztem mindenhol elfogyott. Hihetetlen milyen hamar kisöpörték mindenhonnan a készleteket.
-
gologolo
tag
válasz Scholes9 #29272 üzenetére
Köszi! Végülis a C8-at megrendeltem tegnap, és milyen jól tettem mert az utolsó darabot vittem el a mall.hu-ról. 390-nél volt olcsóbb is régen, de végülis ez is baráti a jelenlegi modell (C9) árához képest. A különbség jelenleg az 55-ös méret esetében 35e Ft annyit megér a jobb hang, nagyobb fényerő és a gyorsabb proci nekem.
-
gologolo
tag
Én is majd PC-ről adagolom a C8-nak a contentet, MPC-HCn keresztül. Leszedtem ezt a MadVR-t is, megnyitottam a madTPG.exet de nem teljesen értem mi a funkciója ill. hogy kell beállítani. Ki tudod esetleg kérlek fejteni vagy van egy kezdőknek szóló leírás? Összefoglalót átnyálaztam ott nem találtam ilyet, de képbeállításokra majd hasznos lesz
-
gologolo
tag
Most olvasom hogy HDR10-es tartalom továbbításához HDMI 2.0a interface szükséges, de az LG 55C8-nak gyárilag csak HDMI 2.0-ja van. Nem tudjátok az auto updatek megoldották már ennél a TV-nél ezt a problémát?
-
gologolo
tag
Még egy olyan kérdésem lenne hogy valahol meg tudom nézni hány órát futott eddig össz a TV a menüben? Monitoroznám hogy mikor telt le a 200 óra és csak utána etetném HDR anyaggal. Köszi!
-
gologolo
tag
válasz janos666 #29581 üzenetére
Szuper hír köszi! A mobilozós dolog nagyon ismerős
Akkor szedek mindent HDR-ben, brutál szép az így nyert kép. Nemhogy ez első OLED TV-m (55C8) de lényegében első sík képernyős TV-m is, gondolhatjátok.. Eddigi technológia egyik se volt elég meggyőző vagy az ára nagyon elszállt volt hogy 24"-os IPS monitorról váltsak.
Játék úgyis csak októbertől lesz amikor tervezek venni egy PS4 Pro-t. Addig azért csak megnézek jó pár filmet.
Még annyi érdekelne hogy játékoknál az állandó HUD akkor is gondot okoz ha 5-10-20 percenként meg van szakítva valami intróval / HUD nélküli átvezetővel ami elvileg lefrissíti a képet, vagy az édes kevés neki?
Köszönöm az infókat!
-
gologolo
tag
válasz daneel_hu #29587 üzenetére
Remek, köszi a válaszokat! Akkor az gond nélkül átviszi majd HDR tartalmat. Ha switchbe lesz kötve a TV is akkor már elég gyors lesz a net a serviio-s lejátszáshoz viszont a PC-s 5.1-em kiegészítő hangteljesítménye így kiesne, emiatt mégis maradnék a PC-s jel és így a HDMI kábel mellett. Aztán ha láthatóan rosszabb a képminőség a külső dekódolás miatt akkor max lemondok az 5.1 kiváltságáról, addig nem
2018-as modelleknél még valószínűleg nem volt elég idő brutál terhelés mellett se látni a statikus terhelés okozta rongálódást 10 évig jó ha TV lenne belőle szóval a HUD-os játékokat szerintem inkább csak alkalmanként játszom majd, alacsony fényerővel, minimalizált minimap és társaival, visszavett fényerőn. Esetleg ez a pixel eltolásos védelem itt is segíthet?
-
gologolo
tag
válasz janos666 #29593 üzenetére
Köszi az észrevételt! Red Dead Redemption meg Last of Us ill egy két jobban sikerült autós cím van betervezve de szerintem semmi komoly terhelés nem lesz mert 2-3 óránál úgyse lesz időm sose egyhuzamban többet játszani, másfelől meg engem mindig a single player érdekelt az meg nem az 500-1000 órák kérdése úgyse
-
gologolo
tag
Sziasztok!
Elég kellemetlen problémával állok szembe. LG 55C8-on csak 100mbites ethernet csatlakozó van amivel a serviion keresztül streamelt 50gb+os remux 4k filmek be-be akadnak. A max bitrate ugye blu ray-nél felmehet 125mbitig és emiatt ugye a probléma. Nem is a 4k a fontos nekem, HDR miatt örülnék ezeknek a tartalmaknak.
Külföldi fórumon olvastam hogy valaki írta, a webOS nem ismerte fel neki rendesen a PCMCIA sloton csatlakoztatott gigabit adaptert illetve az ezen keresztül csatlakoztatott ethernet kábelt. Ezt valaki meg tudja erősíteni? Ez lenne a legkönyebb megoldás. Usb dongle nem játszik mert csak 2.0 van annak meg nem elég a sávszélessége a gigabithez.
Ha nem ez, esetleg Wifi jelfelerősítő kiegészítő wifi routert tudok elképzelni. Ezzel tapasztalat?
Vagy esetleg HDMI kábelen keresztüli lejátszást. Ott viszont a HDR anyagoknál tudtommal mindig be kell állítani a színadatokat. Jól tudom? Ehhez új videókártya is kellene, örülnék ha valahogy máshogy lehetne orvosolni a problémát. Minden ötletet szívesen fogadok!
-
gologolo
tag
Eddig azt hittem a proci nem számít, elvégre nincs belőve a transcode. Szinte biztos vagyok benne hogy a TV ethernet imputja a szűk keresztmetszet. Még a HDD tud gond lenni, de ha leállítom a terhelő folyamatokat az a része megszűnik viszont - feltehetőleg a bitrate peakeken - továbbra is be-be szaggat.
2011-es i5 2400-as procim van. Szerintem továbbra is ez lehet a gond?
Nem mondom hogy minden remux-nál jelentkezik a probléma, de ahogy a kolléga is írta, blu ray-en belül is van szórás. A 92-es Aladdin avg 87.8-as bitrate-je egyszerűen sok neki.
A második opciód valid, de ott is vannak kompromisszumok amiket itt inkább nem részleteznék.
-
gologolo
tag
Javíts ki ha tévedem, de tudtommal egy media server esetén adat van átstreamelve A-ból B-be egy külső szerver közvetítésével. Ez kirívóan CPU ígényes folyamat lenne?
A hdd-t még el tudom képzelni. A példádon keresztül ha egyszerre másolsz ugyanarról a hdd-ről usb-re és szimultán dekódolsz HEVC-et, ugyanonnan, az 5400rpm-es fordulatszám kevés lehet a kielégítő lejátszáshoz.
A dekódolást is a GPU csinálja, feltéve ha az hardveresen támogatva van, nem így van?
-
gologolo
tag
válasz asanotadanob #30589 üzenetére
Köszi a megerősítést!
off topic:
Működik az úgy hogy az előszobában van egy telekomos szedett-vetett router ami fel van installálva a szolgáltató által hogy gigabites UTP-n továbbítsa a jelet a szobákba. A nappaliban lévő ethernet aljzatra csatlakozik egy gigabites switch ami szétosztja a netet az 5GHz routernek és egy PC-nek. Az 5GHz router-re pedig rá van csatlakozva a 4k TV.Azért kell a szobai gigabites switch is nekem (ahogy jelenleg el van osztva) mert PC-ben nincsen Wifi jelfogó.
-
gologolo
tag
Valaki próbált USB2-es portra USB3-as gigabites ethernet átalakítót dugni? Gigabit nem jön át de a 4k remuxokhoz több mint korrekt 300-400Mbit elvileg elérhető. Legalábbis az Amlogic topic összefoglalójának 10b. leírása mintha erről szólna. Valakinek tapasztalat?
@tothl:
Köszi a tippet, de nagyon megnyerte a tetszésem az LG beépített lejátszója, ha egy mód van rá olyan lehetőséget keresek ahol azt használhatom továbbra is -
gologolo
tag
válasz janos666 #30615 üzenetére
Uhh ez így erősen kompromisszumosnak hangzik, hogy innentől csak úgy van pl Youtube hogy átrakom a kábelt a 100mbites portra majd filmnél vissza. Szerencsére tegnap este még nem rendeltem meg a Linksys-t.
Akkor tényleg marad a router, itt viszont ez a lehúzott jelszórás nagyon tetszik, nem is tudtam hogy lehet ilyet. Eddig megmondom őszintén azért viszolyogtam ettől a megoldástól mert nem akartam hogy 5GHz-es jellel szétbombázza a nappalit. Adnék neki 0.5-1 méter hatótávot aztán kész. Azért vennék egy normál 4 antennásat hogy később ha esetleg kell más eszköznek is ne kelljen újra venni.
-
gologolo
tag
Lehet nagyon noob kérdés de van valami beállítása az LG C8-as tévéknek ami auto elkezdi bekapcsokor az serviion keresztül utoljára streamelt filmet, ott ahol múltkor abbahagytam?
-
gologolo
tag
Sziasztok!
Ajánljatok kérlek valami megoldást a PC-ről TV-n való képnézegetésre! Serviio-val megosztom és vagy egyáltalán nem hozza be a képeket, vagy sokkal kisebb felbontásban mint az eredeti. Mit lehet vele kezdeni?
-
gologolo
tag
LG C8 beépített lejátszója nem hajlandó lejátszani TrueHD 7.1 hangot. Van Ötletetek? HDMI kábel most nem játszik.
-
gologolo
tag
Szaisztok!
Végre van egy videókártyám amivel az LG C8-at ráköthettem a PC-re. Meglepve tapasztaltam hogy Win 10 alatt van egy olyan beállítás hogy Windows HD Color ahol HDR-t lehet nyomni a megjelenített képre. Összevetettem a Serviio-val castolt képpel, és hát így a HDMI-s jel simán veri a médiaszervereset. Nem értem hogy csinálja, az anyag amivel etetem 8 bites, de mégis elhiteti velem hogy HDR anyagot nézek. Egy szó mint száz nagyon meggyőző feaute, hogyhogy így annyian kitartanak Serviio és társaik mellett?
-
gologolo
tag
Értelek, ez amolyan ízlések és pofonok
Pl a tévé beépített vivid/sport opcióját már túlzásnak tartom, de azért szeretem a szép szaturált színeket. Azt eddig csak akkor használtam ha valami nagyon szürke 90-es évek beli filmet néztem, ne legyen annyira nyomasztó a képi világ De ma már kb minden film szines, csili vili.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- SSD kibeszélő
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- Villanyszerelés
- Tőzsde és gazdaság
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest