Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Datsyuk
aktív tag
Sziasztok! Egy LG OLED 55' TV vásárlása előtt állok, de nem tudom mitévő legyek.
Eredetileg az C8PLA-at akartam megrendelni de sajnos itthon már sehol se találom a boltokban.
Az E8PLA elég drága 480 e körül mozog és nem tudom, hogy lejjebb megy-e...
Azon gondolkoztam, hogy lehet Ausztriából rendelek a C8-asból és akkor csak kb 420e kell fizetnem szállítással együtt.
Ti mit tennétek? Esetleg maradjak a B8PLA mellet ami most 380e?
Főleg filme, sport és PS4-re használnám Kb egyenlően elosztva.
Előre is köszönöm a segítséget! -
daneel_hu
addikt
válasz
gertitorpe #30490 üzenetére
"A 2019-es széria már jobb mint a 2018-as nem? A panelnél talán nagyobbak a piros pixelek ami jót tehet beégés ellen, HDMI 2.1, etc. Ennyiért szerintem már érdemes megfontolni. Az új mindig jobb
"
A 2019-es pixelek éppenhogy kisebbek sajnos mint a 2018-as paneleken.
Nem annyival kisebb mint a 2016/2017 és a 2018-asok közötti differencia, de picit kisebbek lettek. Ettől persze nem hiszem, hogy rosszabb, sőt.
A legnagyobb növekedés 2017 után volt. (2018-asok esetében) -
chros
őstag
válasz
Celtis #30491 üzenetére
Nem kell szemelyesen megnezni, csak rakeresni google-n
vagy beleolvasni kulfoldi forumokba, pl. "I also had magenta, cyan, and yellow tinting on the C9 that I returned." ,
Itt is van problema nem is keves, a szivarvany minden szineben kepes pompazni -
Celtis
veterán
válasz
gertitorpe #30490 üzenetére
A 765e kiindulásnak jó ár, ha azt vesszük, hogy tavaly ilyenkor a 65C8 egy százassal feljebb volt. Jövő tavaszra remélhetőleg 500 alatt lesz.
A piros pixelek, mar a 2018-asban is nagyobbak voltak. Nekem azt mondta az LG üfsz, hogy a 9-esben javították a tintinget, de az első jelek nem erre utalnak. Most már egyszer elmegyek megnézem. -
gertitorpe
tag
válasz
Celtis #30489 üzenetére
A 65C9 csak 765e a Mediában. Szerintem jó ár.
A 2019-es széria már jobb mint a 2018-as nem? A panelnél talán nagyobbak a piros pixelek ami jót tehet beégés ellen, HDMI 2.1, etc. Ennyiért szerintem már érdemes megfontolni. Az új mindig jobb
(A 77 colos sajnos még mindig 2m felett)
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Nincs valakinek esetleg egy vertical banding teszt videója?
Vagy honnan tudok ilyet letölteni? -
Celtis
veterán
válasz
alaves #30479 üzenetére
Inkább mechanikai, optikai gondnak tippelem, semmint inhomogén pixel vezérléssel kapcsolatosnak. Valaki írta is, hogy ha csak a W pixelek menek, akkor is látni.
Inkább azt nem értem, hogy miért nem kompenzálják elektronikusan. A tinting mértékével azzal ellentétesen kellene kicsit torzítani a színeket.
-
alaves
addikt
válasz
lala666 #30478 üzenetére
Változott a pixelstruktúra és a szines alpixelek mérete, egymáshoz viszonyított arányuk, ezért lehet hogy a vezérlés nem tudja pontosan azonos szinten működtetni őket.
Amúgy nálam 55B7-en is van tinting, de csak fekete-fehér filmen látom, pl. szürke tesztképeken sem, illetve fehéren sem. -
daneel_hu
addikt
válasz
Tyler Durden #30469 üzenetére
Szerintem nem.
Ez jó lesz. -
Kriszbmx
tag
válasz
Strezi #30470 üzenetére
Igazabol szerimtem ,csak amig nem kap jelet addig dereng. Mivel ha mar megy es ujra kilepek a menube minden tok sotet. Es hasznalat kozben is. Ez csak a tok sotet szobaban bekapcsolat koveto par mp amig a demo festmenyek be nem jonnek. Utana mar mimden ok :) Szerintem ez normalis akkor
-
daneel_hu
addikt
válasz
Tyler Durden #30466 üzenetére
Gratula!
-
Nahh én is csatlakoztam az OLED-es táborba, meggyőztetek és beruháztam egy 65-ös E8-ra. Nagyon kíváncsi leszek rá, kb 70%-ban film és sorozatnézés, 25% ps4 a maradék 5%-ban pedig tvadásra lesz használva.
-
galez
csendes tag
Sziasztok!
LG OLED55B8PLA TV felhasználóktól szeretnék kérdezni.
A Prohardver-es tesztben ez áll: "A térhatású hangszabványok közül a Dolby Atmos és a Dolby True HD állományok állították áthághatatlan akadályok elé a tévét, a többivel nem volt gond."
Azt szeretném kérdezni, hogy ez valóban igaz-e ebben a formában, vagy esetleg azóta kapott valamilyen frissítést, ami megoldotta ezt a dolgot?
Nagyon gondolkodom a tv megvételében, de úgy kell számoljak, hogy külső lejátszó is kell, ha a belső nem viszi az ilyen típusú hangsávokat.A válaszokat előre is köszönöm!
-
Celtis
veterán
válasz
Kriszbmx #30459 üzenetére
Megértelek. Azt még elviseltem, hogy pl. a reklámok alatt a fehér felületek kétoldalt pirosodtak. Még azt is elfogadtam, hogy ha nagy ritkán havas képet nézek az sem jó, de az, hogy a focimeccs alatt sárgult a fű a kép szélén már sok volt. Nem tudtam róla levenni a szemem.
Beszélned kell az ügyfélszolgálattal. Nem lesz egyszerű, mert félek, hogy csere után sem lesz jobb. Az utolsó mondataidat szóról-szóra nekik is elküdlheted.
Picit oszinten szolva csalodott vagyok, mert egyik reszrol brutalis szep a kepe, de nem gondoltam hogy lesz ilyen "mellekhatasa" az olednek.
Szep 4k filmek es YT 4k videok alatt nem is annyira foglalkozok vele mert ritka a nagy feher reszlet. De most leszedtem egy filmet 4k ban kb 80gb egy repulo katasztrofa hegyvideken havas teruleten. 5percet neztem es agyverzest kaptam xD 2ora havas videk sargas hoval ... :DKíváncsi leszek, hogy tudnak-e tintingmentes panelt adni, vagy inkább visszaveszik a TV-t. Mondjuk Ribarszki kolléga megalkudott a 3. panellel amit kapott, pedig az sem volt hibátlan.
-
daneel_hu
addikt
válasz
bandi0000 #30408 üzenetére
"Az a gond gyerekek, hogy lehet bosszankodni, meg tele sírni a fórumokat de Tv fronton pont az a tendencia hogy hiába veszel több 100k ért tv-t mindegyikbe lesz hiba, csak esetleg kicsit szarabb, tökéletes nincs, persze ennyi pénzért legyen az, de az lehetetlen ezt tudja a technológia, mind az oled,qled sima led..."
Ez így van.
Ennek a legjobb a képe, de vigyázni kell rá... persze van akit nem izgat és beég, legfeljebb cserélgeti pár évente - ha bírja a pénztárcája.
Majd meglátjuk mit művelnek a 2018, 2019-es modellek ezekben még nincs annyi óraszám, hogy következtetéseket lehessen levonni.
2018-as oled égett már be a topikban amúgy? (nem emlékszem ilyenre ---)
Minden, mindenhol kompromisszumos.
A teniszezők olyan húrt akarnak amely a legjobb és legtartósabb. De amelyik tartós abban nincs érzés - vagy nem lehet effektíven játszani vele. A jobb húrok csak 4-6 óráig jók egy amatőr kezében is. A legeslegjobb pedig a bélhúr, nem vicc = fél óra alatt szétütöd, egyszerűen kinyúlik. Egy szett 12 000 HUF, ez kb 12 méter. Viszont amíg játszol vele... addig...Egy tartósabb poliészter húr pedig 1500 Ft / szett.
-
Gigi01
őstag
válasz
Celtis #30458 üzenetére
Érdekes,mert ugye minden panelen van.Én nem látom,amikor szó szerint úgy nézek egy tv-re,hogy a hibákat keresem,mert a plazmáim pirosodtak itt-ott,sávosodtak,stb.
Én azt mondom ha látni,be kell jelenteni,valami lesz.Lekopogom,ennél jobb kijelzővel nem találkoztam.
Csak sajnos nehezen jutottam hozzá,meglett,most meg itt kell hagynom hónapokra,meló végett. -
Akhilles01
junior tag
sose értettem mikor irkáltálok ezeket a frissítéseket. jabít a képminőségen a frissítés vagy mi haszna van?
-
Kriszbmx
tag
válasz
Celtis #30458 üzenetére
Az a baj foto valoban nem adja vissza. Most probaltam mimdenfele kepmodban allitani, szinhomersekletek stb... de barmerrol nezem raallt a szemem es latni. Eloben eroteljesen latni. Foton az elso panel hibaja se jott ki eloben meg mindenki azt kerdezte mi az a sok csik a kepen...
Picit oszinten szolva csalodott vagyok, mert egyik reszrol brutalis szep a kepe, de nem gondoltam hogy lesz ilyen "mellekhatasa" az olednek.
Szep 4k filmek es YT 4k videok alatt nem is annyira foglalkozok vele mert ritka a nagy feher reszlet. De most leszedtem egy filmet 4k ban kb 80gb egy repulo katasztrofa hegyvideken havas teruleten. 5percet neztem es agyverzest kaptam xD 2ora havas videk sargas hoval ... :D -
Celtis
veterán
válasz
Kriszbmx #30452 üzenetére
Nyilván egy fénykép nem adja teljesen vissza, de ez elég jónak tűnik. Hasonlítsd össze az én képemmel. Nem hiszem, hogy ennél lényegesen jobbat kapnál egy csere esetén. Ettől függetlenül, ha zavar, akkor jelezd az ügyfélszolgálat felé.
A derengő fénynek szerintem nincs jelentősége amikor nincs forrás jel.
-
Kriszbmx
tag
Egyebkent ki milyen modban nezi a tvt? En nem szoktam kapcsolgatni. Eredeti beallitason fut. Hdr magatol kapcsol ha olyan filmet szedek le. Csak ,azert kerdem nem e van olyan kepmod az eredetin kivul ami elnyomja a sargas csikot a feher kepen.
Rtings oldalt neztem de mem lett teljesen vilagos mi a leheto legjobb kepbeallitas. Bar gondolom ez is ember fuggo...
A kepe gyonyoru eszembe nem jutna megvalni tole -
Kriszbmx
tag
válasz
Celtis #30405 üzenetére
Ez fotorol annyira nem jon at, de bal szelen egy sav majd kozepen egy szeles sargasabb resze aljatol a tetejeig. Amikor ilyen szinatmenetes teszt van ott nehol meg jobban kiadja.
Kerdes: ha zero feny mellett tok sotetben kapcsolom be a tvt az normalis hogy lesz egy halvany fekete fenye? Persze utana ha mar bejott a menu, vagy film van tok fekete lesz. Csak mikor bal felul bejon a csatorna szam a teljes vak sotetben kapcsolom be akkor latni ezt. Nyilvan most tunt fel mert eddog vagy nappal vagy minimalis feny mellett kapcsoltam be es csak film kozben nyomtam le a villanyt :) -
Pro Koryak
addikt
+1 az E8-ra.
-
alaves
addikt
Miheztartás végett: 77C8 3699EUR MM Düsseldorf
Alakulgat...
www.mydealz.de/deals/lg-oled-77c8-fur-3699-bei-media-markt-dusseldorf-bilker-acarden-1435092
%MCEPASTEBIN% -
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb #30447 üzenetére
Igazából egyik sem a falra lett tervezve, engem zavarna, hogy "eláll" a faltól jópár centit.
+ Ugye van a (W)allpaper modell ami viszont direkt erre lett kitalálva.A B8-nál nincs a panel alá lógó üvegrész, amely bizony falra téve "üresen" áll.
A funkciója pedig az lenne, hogy a talpba legyen beleállva.
Szóval nem tudom, ha mindenképpen fal akkor inkább a B8 - már amennyiben számít a design.
Az más kérdés, hogy az E8 az üveg, tehát jóval komolyabban néz ki stb.... stb... -
válasz
Zolibacsi88 #30445 üzenetére
Igen az a fránya HBO Go engem is bosszant. Együtt élek vele. Marad a Netflix, ami egyébként tartalomban messze felülmúlja a Go-t. Igaz az HBO-s tartalom szinkronizált. Viszont a Netflix is honosít rendesen mostanában, ráadásul 4k HDR tartalom is van már bőven.
-
válasz
Tyler Durden #30432 üzenetére
Én az E8-at venném.
Talán olvashattad, hogy már a frissítés terén is vannak különbségek és a C, E széria megkap olyat, amit a B már nem. -
Zolibacsi88
aktív tag
Nem gondoltam, hogy “említesre méltó”. De mégiscsak LG b8 lett, mivel a Panán nincs HBO Go. Hébe-hóba 1-1 sorozatot nézek. Azt gondoltam, minden “nagyobb márkás” smart tv-n van manapság. Amanóba.
-
Nekem is jbl 5.1 soundbarom van, emiatt nem tudom, hogy rádobjak e az E8-ra, 65 colról lenne szó. Szerintem maradok a B8-nál és veszek mellé még kiterjesztett garanciát inkább.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Akhilles01 #30442 üzenetére
Persze,már a kivitel megér ekkora diffit, legalábbis nálam biztosan.
De inkább nézd meg élőben a két masinát.
(a tied lesz, mi nem tudunk helyetted dönteni)Nem tudom mennyit dob a mozgáson, szerintem ugyanaz a program fut a két gépen.
Az biztos, hogy a 2016-os modellekhez képest jelentősen javult az LG mozgása.Bár ha mindenképp a falra teszed, lehet elég a B8 is, főleg, hogy ilyenkor a talp ugrik.
Szerintem az E8 nem kifejezetten falra való, mi nem tettük oda. Csak W-t tennék falra, mást nem. -
renatto
őstag
válasz
Akhilles01 #30436 üzenetére
Erre sem kellett sokat várni, de ezen az áron már hamar el fog menni! Már itt az E8-ra szavaznék!
-
daneel_hu
addikt
válasz
Akhilles01 #30439 üzenetére
Egy biztos, 80e felérat megér a B8-hoz képest.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Akhilles01 #30436 üzenetére
65E8PLA 590k-ért bruttó = bomba ár szerintem.
Nekem még 950e volt. (még ha csere is)Nincs jobb beégés védelem E8 javára. Menüje kb ugyanaz mint a B8-asé.
Amiben jobb az a beépített soundbar, és az üveg kialakítás, szebb és exkluzívabb kivitel. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #30433 üzenetére
Majd lejjebb viszik az árát szerintem.
A hasonló kategóriájú E9 is kb 1,2 millión nyit minden évben, aztán beesik szép lassan 900e alá. -
Akhilles01
junior tag
válasz
én is ezen rugózok. azt hittem már h lecsúsztam a tavalyi modellekről, ezt az évet már el kell engedjem, erre az MM beújított, 56b8 510k, 65E8 is lement 590k-ra. Ma be is kell rendeljem vmelyiket mert kitudja mikor lesz ilyen lehetőség újra, vagy nem is lessz. Nem tudom az A9 proci mennyire javít a képminőségén, vagy esetleg vmi jobb beégés védelem az E8 javára?
-
daneel_hu
addikt
válasz
55 vagy 65 colos?
-
Pro Koryak
addikt
válasz
daneel_hu #30431 üzenetére
Beégésről egy szóval nem állítottam, hogy nincs jelen. Ez csupán felhasználás függő minden olednél.
Azt sem mondtam, hogy az összes Panára igaz lenne.
Annyit írtam anno, itt az oled topikban jelenlévő LG/Pana/Sony...
+ még az, hogy én bíztam a Pana márkanévben, eddig be is jött maximálisan.C9 vagy GZ2000-ről még nincs normális teszt, majd akkor. Bár szerintem is baromira túlárazott.
Max. 80-100e-rel adnék érte többet, mint pl. a GZ950. -
Még egy kérdésem lenne LG Oled vonalon, B8 E8 között 100k Huf differencia van, megéri a különbözetet az E8 vagy engedjem el és vegyem a B8-t?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #30430 üzenetére
A teszten az látszódott, hogy a majd kétszeres árcédulával bíró GZ2000 majdnem elvérzett egy c9(!!!)-el szemben. 2-3 kategóriában múlta felül kizárólag.
Az első két pontod (1., 2.) nem "probléma" hanem pusztán csak előny. Azért baromira nem ugyanaz.
Korábbi hozzászólásaidban azt sugalltad rendszeresen, hogy az LG problémái nem igazak a Panasonic készülékeire. (beéégés, banding stb...) Ez sajnos már akkor sem volt igaz, most kiderült a topikban, hogy bizony így van. Avforums-on eddig is nyilvánvaló volt...
-
Pro Koryak
addikt
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #30427 üzenetére
"Mozgásmegjelenítés/színhűség/vezérlés még mindig jobb a másik 2 gyártó. Ha tetszik, ha nem."
Rugózik a halál, kizárólag a korábbi hozzászólásaid tartalmával szembesítelek.
Nyilván sokkal egyszerűbb megint "előremenekülni" és újabb képtelenségeket állítani mint beismerni, hogy tévedtél.A GZ2000 sem tudott érdemleges előnyt felmutatni egy C9-hez képest, nagyságrendileg kétszeres árcédulával.
El tudom képzelni, hogy egy FZ800 mennyivel jobb egy LG B8-nál... -
alaves
addikt
Már hónapok óta kértem, hogy akinek Panasonic-ja és/vagy Sony-ja van, kérdezze már meg az ügyfélszolgálatot: kifakulás, egypixel hiba, téglalap anomália esetén van-e kijelzőcsere.
Én nem tudom helyettük megkérdezni, mert nem vagyok regisztrált vevő (sorozatszám, számla), így én nem kapok valós választ az biztos. -
válasz
Zolibacsi88 #30421 üzenetére
Én a Panára szavazok. Az biztos, hogy mozgásmegjelenítésben nagyon jó. Én mondjuk játékra egyik oledet sem használom.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Zolibacsi88 #30421 üzenetére
Akkor LG
-
Zolibacsi88
aktív tag
Uraim, a végső döntős, reggel rendelném meg. Lg b8, vagy Pana fz800? Egy árban van. Főleg géming.
-
Sly189
senior tag
Sziasztok, találtam egy kiállított darabot a Sony 65AF8 bol, 350.000 Ft ért. Viszont van benne a közepén egy foci labda méretű beeges. Film és egyéb normális tartalommal nézve mennyire zavaró? (Homogén kepnel lehet látni).
Van értelme megvenni?
kép linkÍgy néz ki a beégés.
becsillanás is van benne. Középen van a beégés.
-
chros
őstag
válasz
rothfb #30409 üzenetére
Igen, HDR10 van helyette, de Netflix eseteben a DV jol jon (most neztem eppen, hogy Amazon-on csak HDR10 van sorozatokhoz, pl Carnival Row). Kulonosen LG eseteben, ahol van nappali DV preset a DV Cinema Home szemelyeben.
Egyebkent van e es milyen a Panan a HDR10 dinamikus tonemapping a fent emlitett modelleken?
-
bandi0000
nagyúr
Az a gond gyerekek, hogy lehet bosszankodni, meg tele sírni a fórumokat de Tv fronton pont az a tendencia hogy hiába veszel több 100k ért tv-t mindegyikbe lesz hiba, csak esetleg kicsit szarabb, tökéletes nincs, persze ennyi pénzért legyen az, de az lehetetlen ezt tudja a technológia, mind az oled,qled sima led
-
chros
őstag
válasz
Tyler Durden #30403 üzenetére
fz800 nem tud Dolby Vision-t (az idei Panak mar igen).
-
dh66e
veterán
válasz
Tyler Durden #30403 üzenetére
B8-ra nincsenek értelmes frissítések ezt vedd számításba.Nem tragédia csak hogy tudj róla.
-
-
válasz
Pro Koryak #30402 üzenetére
Megnézem, összehasonlítva B8 vagy C8-al gondolom nem sok differencia van?
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Tyler Durden #30399 üzenetére
+1
Pana 65fz800 szintén 600e szinte mindenhol. -
Calogero
addikt
válasz
Tyler Durden #30399 üzenetére
PANASONIC TX-65FZ800E van akcióban MM-ben van 600 000-ért
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest