-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Celtis #29176 üzenetére
Egyébként én általánosan úgy gondolom (én legalább hozzáteszem, hogy úgy gondolom, szerintem, véleményem szerint, nem úgy mint egyesek kijelentgetnek alapigazságokat, axiomákat), hogy minden új autónál érvényes a bejáratás, az előírás szép dolog, de a harmincezres olajcseréket is előírják, aztán meg csodálkozik mindenki, hogy százezernél motort kell felújítani.
Én a tvkkel is így vagyok. -
krx21
nagyúr
válasz
daneel_hu #29192 üzenetére
"1. Az LG válogatja-e a paneleket?"
Ez így nem biztos, hogy egyértelmű nekik...
Inkább én úgy kérdezném, hogy az LG az OLED paneleket kategorizálja valamilyen bevizsgálás után a drágább és az olcsóbb modellekhez?
Különben megkaphatjuk azt a választ, hogy persze, válogatjuk, teszteljük őket.... -
Celtis
veterán
-
renatto
őstag
LG OLED65E8 - 599.999 HUF - ez már elég baráti!
-
válasz
Celtis #29176 üzenetére
Van egy Samsung plazmánk, 50 colos, 2011-s. Semmilyen beégés nincs rajta és tökéletesen üzemel. Ehhez azt gondolom hozzájárult az is, hogy az első 3 hónapban 12-s fényerővel használtuk a 20 skálán. Miután a 3 hónap letelt, 17-s lett, kisvártatva pedig 18-s és azóta is azon megy. Tökéletes.
-
renatto
őstag
-
renatto
őstag
Szerintem nem kell különösebb bejáratás. Legyen használva vegyes tartalommal az első pár hétben. Tehát ne kizárólag 1 csatorna menjen napi 10-12 órában, illetve ne csak 16:9-es filmek. Az OLED fény legyen 30-50 között, de az szerintem később is bőven elég, pláne hogy a 30 és 50 közötti különbség sem olyan "látványos". HDR is mehet bőven.
-
esicyhun
tag
Dehogy hever, ez a tv sem biztos, hogy anyagilag megengedhető lenne magamnak, mert amúgy elég spórolós vagyok. De 40 leszek lassan, kell egy kis kényeztetés.
-
válasz
esicyhun #29168 üzenetére
Akkor jó. Amiket írtam, azért írtam, mert vigyázok mindenemre. Nem akarok (Clay szavaival élve) hüJeséget mondani, azt szeretném, hogy (mint nekem is) minél tovább tartson neked is. Gondolom neked sem hever a bankban még 10 tvre való felesleges pénzmag. Legalábbis, ha hever is, az nem tvre van félretéve, hanem a lányodra.🙂
-
-
esicyhun
tag
Június 29 óta megy a tv, már gyakorlatilag túl vagyok az első két héten.
-
esicyhun
tag
-
esicyhun
tag
Tényleg gyönyörű, viszont annyira keskeny, hogy szinte szerelhetetlen. A feleségem segítségével raktuk konzolra, de rendesen gyomoridegem volt, hogy el ne törjön: annyira vékony, hogy szinte még pofára lefelé sem lehet lerakni semmire. Végül a dobozára fektettük le, és raktam rá a konzol tartóit.
De megint idegeskedek, mert 2 hét múlva festünk, és újra le kell szedni a tévét.
Fogalmam sincs hová rakjam, mert van egy pici lányom, ő meg mindent szeret jó alaposan megnézni.
-
esicyhun
tag
Sziasztok!
Vettem én is egy LG 55C8-at, kíváncsi vagyok mennyire fog beválni. Gyönyörű képe van, most visszanézve az LCD mellette hányinger.
Viszont én bőven fogom használni tévénézésre is, a család magyar kábel tv-ket, én meg az ingyenesen fogható műholdas német adókat fogom nézni vele, ráadásul felirattal, mert kell a megértéshez (Német SuperRTL felirata kontrasztos sárga). Zoomolni nem vagyok hajlandó, kb. a képtartalom negyedét elvesztem vele, ez mondjuk egy dokumentumfilmnél nem igazán jó, na meg a felirat is kivűl esik a képen... A 3Sat-nak pl. piros a logója, a Voxban is van piros, na meg a japán NHK-nak is halvány piros... Kíváncsi leszek lesz-e gondom, kb. napi 5-6 órát fog menni. Hétvégén meg este fogok filmet, sorozatot nézni, ha a család már alszik.
Remélem az LG-sek tényleg lazán kezelik a beégést is, kissé félek tőle... De ez ugyebár egy tv, nehogy már pont tévénézésre ne lehessen használni.
Kiterjesztett garanciát (Media Markt, Aegon Silver csomag) nem vettem, beégésre egyértelműen le van írva, hogy nem vonatkozik.
OLED fényt éjszaka 25-ön, délután-este 45-ön, napközben csúcsidőben 65-ön használom, HDR-nél hagytam 100-on, bár nem tudom mennyire tesz jót a tévének. Tudom, hogy ez a gyári alapbeállítás, de ugyebár gyárilag az energiatakarékos mód is aktív, ami pont az OLED fényerőt szabályozza (nem is lehet mellette manuálisan állítani), így kb. sosem menne 100-on...
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Elképesztő mi folyik itt ebben a válogatott panel, nem válogatott panel témában
én ezt már elengedtem.
Beszámoló:
Mai nap reggel jött az LG szervizes srác, a kedden megbeszéltek szerint hozta a csere igazolást és elvitte a tv-t.
Elég sokat beszélgettem vele, kérdeztem, hogy vannak-e kiugró szériák típusok amikből többet javít vagy kevesebbet. Azt mondta, hogy nem, teljesen vegyes, E szériából is volt olyan gyártás amiben több hibás darab volt és B szériánál is vannak gyártási hetek amik nem sikerülnek annyira jól, de általánosítani nem lehet!Ezt követően elmentem az Edigitalba ahol csak annyit kérdezett a garanciális ügyintéző, hogy találtam-e helyette valamit vagy a pénzt szeretném, én az utóbbit választottam, mondtam is neki, hogy nagyon gyér az Oled TV kínálatuk. Mondta is hogy ősszel lesz teljes a paletta. Némi adminisztrációt követően szó nélkül visszafizették a tv eredeti vételárát.
Ezt követően elbattyogtam a MM-ba és elhoztam egy -Oled 55C8PLA-t.
Egész nap görcsben volt a gyomrom, hogy végre ennyi szívás után, minden stimmeljen.
Úgy is lett
Nincs egy darab pixelhiba sem, néztem pár sötétszürke árnyalatú képet Oledhez képest szép homogén nem sávos képet kapok.
Pozitívumok első benyomások a B7-hez képest:
- Fekete káva, nagyon tetszik, hogy nem töri meg a fekete egységet.
- Sötétszürke masszív láb, design nagyon tetszik, nem veri vissza a tv fényét úgy mint a B7 ívelt lába, nincsenek bikaszarvak
- A hangszórók valószínű ugyan azok mint a B7-ben, viszont a hangvető talp kialakítás miatt sokkal irányítottabb, élvezhetőbbek a hangok.
Nagy piros pont az LG-nek és az Edigitalnak is a korrekt és gyors ügyintézésért.
Ezért érdemes hivatalos viszonteladótól vásárolni, az ember legalább gördülékeny ügymenetre számíthat.
Köszönöm nektek a biztatást, és a hasznos tanácsokat.
-
chros
őstag
No, ugy nez ki bejutottam a "HDTVTest Shootout"-ra, eloszor, es valszeg utoljara
Jovo hetvegen vasarnap kerul megrendezesre, majd irok rola rovid szemelyes osszefoglalot, ha sikerul is elmennem
Ha barkinek lenne 1-1 rovid kerdese, amire valaszt szeretne kapni, akkor majd megprobalkozom feltenni.
-
renatto
őstag
válasz
cudarz #29119 üzenetére
Az OLED minden téren jobb! De szerintem várj még 1 kicsit és hamarosan lesz bontatlan OLED is ennyiért. 10-20-30 ezret nem ezen spórolnék, hogy outlet-et vegyek. Már tavaly is lehetett 300k alatt 55" OLED-et venni, így idén sem lesz ez másképp, csak idő (max 1 v 2 hónap) kérdése...
De benézhetsz a Médiába, Nyíregyen rendre 20-50k-val "árukeresős ár" alatt van 1-2 OLED.
-
válasz
daneel_hu #29099 üzenetére
Joshi trollkodott, azért lett bannolva. Ráadásul 6 hónapra. Akkor amikor a márkák miatti vita volt, hogy sok az LG, kevés az egyéb márka, ő pedig ezzel "ökörködött". Szerintem kicsit súlyos a büntetése, próbálkoztam is Intruder2k-nál, hogy enyhítsem, de azt írta, csak a moderátorra és a delikvensre tartozik a dolog. Pedig jó fej Joshi.
-
cudarz
tag
-
-
cudarz
tag
Sziasztok! Filózok a jelenlegi lejobb LCD TV (Sony XF9005) és a legolcsóbb OLED TV (Philips OLED803) között. 4k media lejátszóval kötném össze + házimozival és set-top boxal, Blu Rayeket és TV-t néznék rajta Netflix mellett, esetleg később Playstationt is kötnék rá. Szerintetek melyik lenne a jobb választás? A Philipsnek gondolom a képe kicsit szebb lehet, csak a kezelése/menüje botrány, ahogy hallom. És a Philips nem tud Dolby Visiont sem. Bármilyen pro és kontra érveket szívesen vennék. Köszi!
-
-
Tulku
veterán
Azt hiszem én voltam talán az első idióta, aki ugyan az elektronikai leválogatást kifogásolta (egy panel vagy működik, vagy nem, ez nem alkatrész függő) de esetlegesen a panelek szortírozását megpendítette...
De nyilván ez egy sokkal bonyolultabb ügy, ha van közöttünk esetleg olyan, aki kijelző gyártó cégnék dolgozik és jóban van a controlling osztállyal, akkor esetleg kaphatunk erről felvilágosítást...
Nálunk most indult be a tiszta téri (TTT) esd panel gyártás (autóipar) keresek valami gurut...
-
krx21
nagyúr
válasz
Pro Koryak #29102 üzenetére
Oké, de azért szeretnénk némi információt, nem csak hitet... Hisz műszaki szerető emberek vagyunk...
-
arn77
aktív tag
Jelenleg 3 db LG OLED65B8PLA 509.990 Ft
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest