Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- XMLTV EPG letöltő progi
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mickeyz
csendes tag
Fólia kérdéssel írtam az LG-nek egy 55C8 kapcsán:
- Érdeklődnék, hogy a TV hátulján lévő fóliát el kell-e távolítani? Ill. a kijelzőn is van ilyen fólia?- Tárgy: Fólia
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
A készülék külső burkolatán lévő fóliát el lehet távolítani, OLED készülékeink ilyen módon is kerülnek forgalomba. -
tlala
addikt
Nálam a B8 5.10.10-re frissült.
HBO GO, PLEX rendben megy. -
xthemax
csendes tag
Sziasztok!
Vissza olvasgattam de nem egyértelmű..
LG OLEDC855PLA képernyő fóliat most el kell távolítani vagy sem (illetve fólia vagy sem)Lehúzó matrica nem volt a tv oldalán csak az a fehér csomagolás amibe volt a tv..
Leirasokban és használatiban a tv mellé nem volt szó fóliaról...
-
csbebe
csendes tag
Sziasztok,
Jelenlegi LG LED TV-met szeretném lecserélni egy OLED készülékre. A kiszemelteim a B8, illetve a C8. Ez most kicsit fura kérdés lesz, meg lehet hogy már elhangzott a fórumban (nem olvastam vissza, bocsi ezért), de megéri az alfa9 proci azt a plusz pénzt, mint amennyivel a C8 drágább? (kb. 70 ezer forintról beszélünk)
-
polonic
félisten
Elkezdett szórakozni a tv. A vinyora letöltött filmeket nem nyitja meg. Azt írja a fájl nem ismerhető fel. Olyanokat sem, amiket már megnéztem.
Kikapcs után rendbe jön. Viszont második megnyitásra már m3gint nem megy neki.
Ez mi a fene lehet?
-
Cypresss
senior tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Szia,
Köszi a kimerítő választ, falra szerelem, ez biztos. A legolcsóbb árakat nézve jelenleg kb 30k különbség van a C8-E8 között, tehát érdemi különbség nincs, de azért megnézem még a Panákat is (tudom, hogy ezeknél is LG a panel) de képfeldolgozó procijuk állítólag jobb, mint az LG-é. Ha a Pana sokkal drágább, akkor valószínű C8 lesz.
-
so_ha
senior tag
-
daneel_hu
addikt
válasz
Cypresss
üzenetére
Igen, az adat valószínűleg helyes.
Az E8-nál alul egy sötétszürke csík a beépített soundbar. (ez a C8-nál nincsen)
+ a soundbartól lefelé még található egy üvegszerű rész - ahogy krx írja -, ennek gyakorlatilag az a funkciója, hogy ez az üvegszerű anyag megy bele a talpba.
A kép, tehát a panel nagysága (területe) pontosan ugyanakkora a két készüléknél.Ha VESA-féle cuccal felszerelnéd a falra, ráadásul van komolyabb hangrendszered amit rákötnél, akkor lehet, hogy inkább a C8-at venném. Az E8 szerintem úgy szép ahogy megálmodták, a talppal együtt.
Nálunk így áll az asztalon de tudtam előre, hogy csak akkor megy az oled készülék a falra ha W8-ast veszek, és mivel ez a veszély nem fenyegetett...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
E8-C8 között csak a soundbar és a design (anyagfelhasználás) ad különbséget. E8 oled-panel egy üveglapon csücsül.
Ha mégsem szerelnéd a falra és az E8 jobban tetszik, akkor mégis érdemes lehet meggondolni a C8 helyett.... vagy hát ugye 77 C8 LLA.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cypresss
senior tag
Sziasztok,
Kérdezném a szakértő kollégákat, hogy ha lehet választani, akkor C8 vagy E8 a jobb, esetleg Pana?
Találtam róla remek [összehasonlítást], itt úgy látom a képméretben, és a fényerőben van különbség, minden más ugyanaz, de jobb ha olyanokat kérdezek, akik már láttak közelről ilyen tévét.

Ami a lényeg, hogy több mint tíz éve plazmás vagyok, (jelenleg egy 66-os VT50-est használunk), tehát fontos az atom képminőség. Ilyen himi-humi kereskedelmi csatornákat egyáltalán nem nézünk a tévén, kizárólag mozizunk rajta, illetve én bámulom az NFL-t, ha szezon van...
Filmezéshez külső lejátszót és erősítőt használok, és minden NAS-ról jön.Válaszokat előre is köszönöm!

-
Womack
csendes tag
Sziasztok,
Nem rég vásároltam egy LG 55C8 televíziót és szeretnék kérni pár tanácsot a helyes beállításához.
A mozgás kicsit vibrál amire próbáltam a Trumotion-t de még mindig nem tökéletes illetve azt vettem észre a kép beállításaiban a Black mode inaktív. Ez esetleg forrástól függ vagy mindig tudnom kellene állítani?
Amit egyből állítottam:
Energy Saving mode OFF,
Dynamic Contrast OFF
Super Resolution OFFKöszi a segítséget.
-
Sz.Miki
őstag
Update:
Most hívott az LG, hogy megrendelték Lengyelországból az új panelt, jövőhéten cserélik.
-
alaves
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Nem. Este beállítottam, kikapcsoltam, reggeli bekapcsoláskor kiírta az elsőnél, hogy "Befejeződött a pixelfrissítés folyamata". Igen, lehet, hogy két futtatás kellett a javításhoz. Lehet ezért javasolják észak-amerikai szervízek az 5szöri futtatást egymás után, makacs hibák javítására.
Ha nem is marad világítva a W pixel, de gyakoribbá válik a jelenség, akkor bejelentem. -
janos666
nagyúr
-
renatto
őstag
AVSforum-on elkezdtek megjelenni a GZ2000-es vélemények. Nagyon homogén a kép és nincs banding a beszámolók alapján, igaz tintingre is van több panasz, valmint 959 nit fényességet mért valaki (bár előtte csak 836-ot). Itt egy unboxing video.
Mondjuk +100-150 nit VS HDMI 2.1 estén én még mindig az utóbbira szavazok.
Kiváncsian várom az első hivatalods teszteket!
-
redst4r
tag
Nekem ugyanez volt, de a frissítés után. Ráadásul bármilyen forrással (Netflix, TV adás, NAS).
30 másodperc után totál feketeség, de a felirat, illetve a menü látszik. Csatornaváltásnál vagy Netflix esetén beletekerésnél visszajött újabb 30 másodpercre.10 perc áramtalanítás megoldotta. -
alaves
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Reméljük, hogy a többi alkatrész tartósabb...
Tegnap másodjára jött elő a folyamatosan világító W pixel hibajeleség (1 pixel). Az első pixelfrissítő opció nem javította a hibát. A második pixelfrissítő opció (azonnali kikapcsolást felajánló) már javította. Mint azt korábban feltételeztem, lehet hogy a 2. opció "erősebb" pixelfrissítést végez (ideje azonos egyébként).
Lehet, hogy idővel már véglegesen úgy marad, világít mint az állat, minden tartalomnál zavaró, pedig csak egy pixel. -
janos666
nagyúr
Frissítetted a TV firmware-t és az alkalmazásboltból a Netflix application-t is?
Kábel, vagy WiFi? A 2GHz N sávszél nem mindig elég az UHD HDR-nek és nem elég agresszíven próbál 5GHz-t használni a TV (sokszor átvált 2G-re és ott ragad akkor is, ha lemérem, hogy >2x sávszélt ho stabilan az 5G, mikor ugyan az az SSDI -> én a TV-nek már csináltam saját külön SSID-t a legközelebbi AP-n). -
gerii
addikt
Üdv!
LG B7 55":
Netflix valakinél szarakodik a lejátszással HDR sorozatoknál, pl Another Life, Nightflyers?
Jelenség: kb 30s után fekete kép, felirat megy tovább, hang nincs, majd kiírja, hogy nem tudják lejátszani a tartalmat jelenleg, múlt héten is csinálta már.
Most frissítettem, maradt a hiba. -
alaves
addikt
válasz
Sz.Miki
üzenetére
Hát érdekes... kapsz egy új OLED kijelzőt és újra indul a gyári 2 éves gari.
Akkor faragunk majd rá, ha 2 éven túl keletkezik hiba (netto 600 EUR-ért kapja az LG-vel szerződött területi szervíz az OLED panelt.). Kiszámolható mennyi lesz a bruttó összeg (kiszállási díj, szerelés, stb).
-
janos666
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
Azért nem következik ez egyenesen, mert 120Hz-es a panel (a 2018-sok már elvileg 240), tehát pont a 2:3-at kell mahinálni, egyébként csak 5x kirakni sorban minden képkockát (és az LG TV így is csinálja PC módban, nem is tudod másképp beállítani, csak a HDMI módban tudsz 2:3 judder-t rágyártatni).
Mármint amikor 24Hz-et küld a forráseszköz (LG akkor lesz így judder, ha RealCinema = Off, de ez ki van szürkítve PC módban és HDMI címkével is default ON).
Ha 60Hz-et küld a lejátszó, akkor abból a RealCinema=On visszanyerheti a 24-et (HDMI címkével, ahol állítható), de a PC mód valóban nem fogja (ott egyszerűen nem létezik a RealCinema kapcsoló).
-
Sz.Miki
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Oled fényt kizárnám 55-ön van használva, kivéve HDR tartalmaknál.
Statikus elem kizárva, mivel nagyon keveset van kábelt nézésre használva, a logó pedig alacsonyabban van.
Furcsa hogy az első az kb fél évvel a vásárlás után jelentkezett, az a pixelhiba pedig már elburjánzott, körülötte az összes piros elhalt. Az is furcsa , hogy a képernyő többi részén nincs hibás pixel. -
chros
őstag
válasz
Partizan182
üzenetére
24Hz-el gondoltam a 24p-t.
-
Beni2360
félisten
Nekem ma jelezte, hogy frissítés elérhető 55 C8 van.
Mehet vagy várjak vele? -
Partizan182
senior tag
"itt hallottam eloszor hivatalosan is megerositeni, hogy PC modben 24p content judder-el! wtf?! de miert??!!!
"Szerintem tök logikus, PC módban csak kicsapja a 60hz jelet ahogy kapja, nem figyeli, hogy vajon 3:2 pulldown anyag érkezik-e amit vissza kell fejtenie 5:5-re.
-
polonic
félisten
Az én B8-amra még most sem érkezett meg az 5-ös fw.
-
chros
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Remek! Melyiken voltal elotte? 4.10.55? Tapasztalatok?
Mas: tegnap neztem Vincent Pana GZ950 review-at, es nagyon jo velemennyel van rola (a nyito arat is beleertve), de: itt hallottam eloszor hivatalosan is megerositeni, hogy PC modben 24p content judder-el! wtf?! de miert??!!!

-
renatto
őstag
válasz
Akhilles01
üzenetére
MM-ban már tuti nem lesz C8, ott kifutott, így arra már felesleges várni. Így a "nagy akcióra" is. A B8 még lehet olcsóbb, de mint előttem is írták, kérdés mennyivel és ez megéri-e....
-
daneel_hu
addikt
válasz
Akhilles01
üzenetére
Ezt neked kell eldöntened.
Adott egy tv 530e bruttóért, mire vársz? jövő héten esetleg olcsóbb lesz 10e (?) forinttal.
És akkor megérte várni?
Ezt neked kell tudnod.400 ezerért valószínűleg nem fogják árulni, addigra egyetlen 2018-as sem lesz kapható.
Ha megnézed az árukereső grafikonját alul akkor láthatod, hogy március óta szinte nem is változott az ár. -
Akhilles01
junior tag
Megéri a 65B8-at most megvenni MM-ben 530-ért? Vagy várjak még hogy készleten legyen a 65C8 és 550-körülire essen az ára
-
janos666
nagyúr
válasz
FollowTheORI
üzenetére
HDR10 módban is van Technicolor profil, DolbyVision-ben viszont tényleg nincs.
-
Corleone
újonc
Azért a Philips el ne akarjuk hasonlítani az android TV OC-t.PHilips számomra döcögősebb volt a SONYhoz képest... Nekem Sony Android TV-m van és maximálisan megvagyok elégedve. Media lejátszóban KODIT használok. Azon belül van pár alkalmazás is amit előszeretettel a család használ. Pl RTL MOST, Exudus ( online filmek). MYTV n nézem a TV csatornákat. zenét YT és Spotify on. Ha tehetném akkor SONY AF8 at vásárolnék jelenleg. 400 eFT
Jó webOS, de pont ezek a szolgáltatások hiányoznak nekem. (HBOGO Spotify benne van) -
Sz.Miki
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nézz vissza pár oldalt ott képet is raktam. [link]
A képernyő jobb felső sarkában elkezdtek burjánzani a pixelhibák, először csak 1db. volt, most már legalább 10 piros halott pixel.Köszönöm, akkor hívom őket. Bár arra gondoltam elküldöm a képet a hibás pixelekről e-mailen.
-
powerup2
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Köszi akkor igy van csak picit fura volt.
-
Sz.Miki
őstag
Aki intézett már garanciális tv javítást, hogy érdemes bejelenteni a hibát? Telefonon, vagy e-mailen?
Azt külön kell kérvényezni, hogy helyszíni javítást kérek, vagy ezt majd a szervizzel kell megbeszélnem mikor visszahívnak?Köszi..
-
-
janos666
nagyúr
válasz
powerup2
üzenetére
Valahogy így nézne ki a lista (ez az English menü, PC címke): [kép]
Ha tényleg nincs, akkor szerintem komplett Reset...#28727 - Bocs, nem férek most hozzá B8-hoz, de még a C8-am sem volt időm méregetni. Ezt a legutóbbi .02-t és .03-at csak feltettem (.02 után reset, mert az előző kalibrálva volt a feketébe buktató verzióval, ami így nem volt többé jó), de azóta elő se vettem a mérő cuccaim.
-
chros
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Janos, kivancsi lennek a szakertelmedre az uj 5.10.03-al kapcsolatban, osszevetve a regi 4.10.15-el C8-on: sdr, hdr10, dv modokban.
Ugyan csak most jott ki, de mar most megoszloak a velemenyek.
Kulonosen, hogy allitolag a B8 nem kapta meg a chrominance overshoot fixet az 5.10.10-ben
Koszi es no rush
-
-
janos666
nagyúr
válasz
renatto
üzenetére
A Meleg 1, az, amit a Technicolor talált ki, hogy szemre passzol a projektorukhoz (azt hiszem valami Xenon lámpás cucc), a Meleg 2 pedig, amit a máig legszélesebb körben használt CIE1936 dob ki D65 fehérnek.
(Azért más, mert nem modellezi tökéletesen az emberi érzékelést a CIE1936 és mióta ennyire széles skálán mozognak a kijelzőtechnikák, már szabad szemmel is látszik, hogy más-más kijelzőkön nem néz ki egyformának a fehér.)
Ezért a Meleg 1 újabban a Techni módok alapértelmezése, de az ISF/Prof módban is ugyan az a Meleg 1, mint a Techni-ben a Meleg 1, ezek a Színház-al rokon módok csak egymás klónjai, más alaphelyzetben hagyott csúszkákkal.Én személy szerint nem vagyok híve, hogy tologassuk a fehéret, illetve ezt is lehet sokféleképp kezelni. Szerintem ha már piszkálod, akkor inkább az egész 3D színteret lehet érdemesebb hozzátorzítani, nem csak a fehéret eltolni magában (egyébként ez is megoldható 3DLUT-al, akár az LG-k belső LUT-jaival is, van olyan szoftver, ami tud ilyen számításokat). De ha csak egy kijelzőt nézel egyszerre, akkor szerintem jobb megmaradni a CIE1936-nél, akkor minden kijelző csak a maga módján tér el kicsit perceptuálisan, ami még nem is nagyon észlelhető, de főleg nem zavaró addig, amíg nincs mellett másik. Akkor érdemes ezen gondolkozni, ha mindenképp egymás mellett vannak különböző kijelzők és zavaró, ha ránézésre picit más a fehér. Az "igazi megoldás" a CIE1936 leváltása lehetne, de egyelőre még minden ebben van definiálva, minden más csak egyéni döntés, hogy kinek mi tetszik szubjektíven jobban.
#28722 - Szerintem csak más nyelvi beállításokon vagytok. A lista vége a Techni és a két ISF, illetve 2018 előtti modelleken csak a frissebb firmware-ekkel van Techni (2017 vége felé jött be, megjelenéskor nem volt a 2017-es modelleken se).
-
powerup2
addikt
Lg oled b7-nél technicolor-nál a white balance-nál mi a pontos beállitás ? vagy ha van valakinek link ossza már meg. Illetve a IFS Expert (Dark Room)-ot hogyan érhetem el régebben tudtam csak egy ideje nem nyúltam hozzá. Ezen az oldalon nézelődtem.
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b7-b7a-oled/settings
-
gologolo
tag
Sziasztok!
PC képét tervezem kirakni oled tv-re rejtett tálcával és 3 percenként váltakozó háttérrel. Mennyire biztonságos a dolog?
Mozifilmeknél ha nem pontosan stimmel a képarány és marad két fekete sáv lent és fent attól tartanom kell vagy a fekete nem számít "beégés veszélyesnek"?
-
junior19
senior tag
válasz
allein
üzenetére
Ha működik megfelelően a készülék, amire használva van, akkor felesleges frissíteni.
János is leírta korában, hogy megszokta kérdezni, s nem ajánlja a frissítést, mert nem feltétlenül kell a gyári visszaállítást alkalmazni, hogy bukd a kalibrált értékeket. Mert azt még vissza is lehetne másolni, ha le van mentve, de az új sw-nek nem biztos, hogy meg fog egyezni a videókezelése a régivel. Így hiába másolnád az új sw-re a kalibrált értékeket. Lásd a gamma kezelés tárgyalását az előző napokban.
Szerintem ha le fog futni a nagy panelkarbantartás, akkor lehet ismét kell kalibráltatni, s a kalibrálás előtt egy sw frissítés. Jánosnak úgy is van tapasztalata, hogy a mostani sw-hez képest mit javítottak az új sw-ben. -
daneel_hu
addikt
Számomra a design és anyagfelhasználás is számít.
Képminőségre szinte semmi különbséget nem láttam 2018 őszén, de már mozgásmegjelenítésben sem.Szerintem mindenki vegye azt ami tetszik neki, rosszul nem fog járni.
A következő "lépcső" amit megugrok az a 77-es méret lesz, azt fogom venni ami a legjobb ebben a méretben és még megfizethető. -
allein
addikt
Sziasztok. B7 készülékemen van frissítés. Még nem frissítettem, ajánlott megtenni? Ha valami gebasz van a frissítés után, akkor mehet a gyári visszaállítás és elvesznek a beállítások (János bekalibrálta a képernyőt
) -
válasz
janos666
üzenetére
Nálam mikor melyik, kaotikus az egész, de a frissítés óta jobb lett valamennyivel.
Bő 2 éve vettem a tv-t, akkor is ilyen volt, leírtam ide a fórumba, hogy néha pumpálni kell, akkor még többen használtak ilyen tv-t, és írták , hogy mind (eg910) ilyen. Nem tudom mi az oka, táv-tv hardver, táv-tv szoftver...?
Sikerült nekik elcseszni, ez már ilyen, de ha Te mégis megpróbálod szervizeltetni, és van mód a javításra, azt írd meg légy szíves. -
BenFe
tag
válasz
renatto
üzenetére
Mert rájöttek, hogy olyan gyenge soc-okat tesznek bele, majdnem használhatatlan, meg nem kicsit bug-os
De ha ők is tudnak valami értelmes szoftver-t készíteni, ami az elmúlt 15 évben nem igazán sikerült nekik, akkor talán valóban jó lesz. ( Philips-nél dolgoztam, nem hasra ütésre írom)
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux Mint
- BestBuy topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Linux felhasználók OFF topikja
- Renault, Dacia topik
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nekem is volt hogy a 90cm magas hifi állványon volt a TV, aminek így a teteje 190cm-en volt!
Kinecthez tökéletes volt. 

Nem tudom az enyém miért lett "https". 

Nem tudok róla, hogy lehetne törölni...

Az a kérdés mire fogod használni, mi lesz a képen (és mennyit)? A fekete csík nem gond.
Vhiktor