Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
- ASUS blog: Zephyrus G16 notebook, az Univerzális
- Acer notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A középkategóriás csatamágusával kezd az Intel
- SSD kibeszélő
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
cudarz
tag
Sziasztok! Filózok a jelenlegi lejobb LCD TV (Sony XF9005) és a legolcsóbb OLED TV (Philips OLED803) között. 4k media lejátszóval kötném össze + házimozival és set-top boxal, Blu Rayeket és TV-t néznék rajta Netflix mellett, esetleg később Playstationt is kötnék rá. Szerintetek melyik lenne a jobb választás? A Philipsnek gondolom a képe kicsit szebb lehet, csak a kezelése/menüje botrány, ahogy hallom. És a Philips nem tud Dolby Visiont sem. Bármilyen pro és kontra érveket szívesen vennék. Köszi!
-
cudarz
tag
-
cudarz
tag
válasz proly01 #29210 üzenetére
Ha tudsz várni egy hetet, elmondom milyen a 803, kedden jön meg. Rengeteget olvastam róla, a konklúzió az, hogy az OS egy kalap kaki a többihez képest (de azért nem egy rémálom, mint ahogy sokan lefestik) de a képe a drágább oledekkel egyenrangú (valamiben jobb, pl. általános képélesség, mozgás folyamatossága) valamiben gyengébb (HDR esetén sötétben pár részlet elveszik). Én a saját rendszerét nem tervezem használni, TV-t set top box-al, Blu Rayeket egy erős media lejátszóval küldöm rá, tehát gyakorlatilag csak megjelenítőként fog szerepelni. Így az elvárásom az, hogy ami rossz benne, azt nem is fogom használni, ami jó, azt viszont igen, összességében olcsóbban mint a konkurencia. Ha nem jön be egy hét után, visszaküldöm.
Egyébként a képi hátrányokat elvileg az idei modell, a 804 javítja, az előzetes tesztek alapján, amiből még kevés van, esélyes arra, hogy bajnok legyen idén. Az OS nem tudom, mennyit fejlődött, valszeg nem sokat. MM-ben már elő lehet rendelni egy valag pénzért.
A vicces az, hogy a 2011-es csúcs Philips LED tévémmel ugyanez a baj. Béna, lassú OS, a mai napi dícséretesen helytálló full HD kép mellett. Úgy néz ki, hogy a Philipsnek a szoftver mérnökei nem túl ügyesek.
-
cudarz
tag
Full fekete képnél (középen Netflix piros logó) látom, hogy a panel bal oldalán, a káva mellett végig világosabb a kép, néhol kicsit jobban be is csúszik a panel közepe felé. A jobb oldaon nincs ilyen. És mintha ez nem rég jött volna elő, az első pár nap nem tapasztaltam, ez lehet? Ez panel hiba, vagy fogadjam el?
-
cudarz
tag
Sziasztok, LG C8-am van egy napja, Philips OLED803-ról váltottam, tudnátok e segíteni a következőkben:
1. Netflix közben elég sokszor kihagy a hang kb 1 másodpercre. A Philips OLED nem csinált ilyet. Mi lehet a gond?
2. Házimoziról, erősítőn keresztül hallgatom a TV-t, amikor kikapcsolom és bekapcsolom a TV-t, egy fura, kattanó hangot adnak ki a hangfalak. Philipsnél nem volt ilyen.
3. A mozgásmegjelenítéssel nem vagyok elégedett. Én szeretem, ha egy alap mozgásjavító be van kapcsolva, nem tapasztalok soha semmilyen szappanopera effektet, nem is nagyon értem, hogy sokak mit látnak ilyenkor. A C8-on, ha a a TruMotionben beállítom akár a Smoothot, akár a Cleart, néha beszaggat utána a kép. Ezt még tesztelem, de mintha Netflixen ez nem lenne, csak ha a media lejátszóról használom. A Philipsen nem volt ilyen gond. Milyen beállítást javasoltok itt?RTINGs alapján állítottam be. Az első benyomásom a Philipshez képest egyébként az, hogy az LG-nek kicsit természetesebb a képe, és jobb a sötét jelenetekben a részletek megjelenítése. Viszont rosszabb a mozgásmegjelenítése és mintha kevésbé lenne éles a képe. Szubjektív, de a Philips egy klasszisokkal szebb TV. Pár nap múlva írok majd egy részletesebb összehasonlítást is, remélve, hogy a fenti problémákat addig meg tudom oldani.
-
cudarz
tag
válasz rothfb #29763 üzenetére
A Philips sötét jelenetekben néha elveszítette a részleteket, meg néha volt villódzás is. Nem volt egy deal breaker, de mivel az összes review isteníti a C8-at, gondoltam rosszabbul nem járhatok. Nagyon remélem, hogy a fentebb írt problémákra találok megoldást, mert ha nem, akkor rossz döntést hoztam. Ráadásul az LG-t boltban vettem, csak 3 napom van elállni ha nem jön be, és a Philipset már nem is lehet kapni, max majd azt amit visszaküldtem, outletből. Most 1-2 nap intenzív tesztelés következik, megírom majd a tapasztalatokat.
-
cudarz
tag
Netflixen a National Parks Adventure gyönyörű!!! Eddig nem láttam, hogy valahol is ajánlották volna, de nézzétek meg!
-
cudarz
tag
Szia! Az én szemem is érzékenyebb az átlagnál a 24p mozgásra. Volt egy Philips 55OLED803-am, most pedig egy LG 55C8-am van. Mozgásmegjelenítésben a Philips jobb volt, de mostanra az LG-t is elég jól be tudtam állítani, de-juddert egy itteni kollega javaslatára 3-asra, így nincs, vagy csak ritkán van döccenés, és nincsenek képhibák sem.
A döcögés legtöbbször TV nézés közben jön elő a gagyi forrás miatt, Netflix és BD minimális hibákkal megy. Én a helyedben neten vennék egy LG-t, ha nem jön be, két héten belül elállhatsz a vásárlástól.
-
cudarz
tag
Akkor nézelődj a Philipsek vagy a Sonyk felé.
LGn TV adás esetén is csak a gagyi források esetén szaggat. Értelmes, HD adások hellyel-közzel rendben vannak. TV2n Ázsia Expressz (kövezzetek meg) tök jól megy, filmek/sorozatok nagy része is rendben van. Netflix és BD viszont teljesen oké, nagyon néha van csak gond. Most jött le az új Star Trek film, gondolom abban sok lassú húzásos jelenet lesz, este megnézem, megírom majd, hogy milyen. REMUX, szóval gyakorlatilag 1/1 BD.
-
cudarz
tag
válasz Kenyezso #30020 üzenetére
Ismerem ezt az érzést, amikor egyszer észreveszel valamit, utána akaratlanul is azt keresed. Én is ilyen vagyok, szörnyű! Sztem ugyanez a baj azzal is, ha az ember tömérdek reviewt olvas el a vásárlás előtt. A nyílvánvaló előnyök mellett utána direkt a tesztekben szereplő hibákat fogod keresni, és ha megvan, utána már csak azt látod. Emberi hülyeség
-
cudarz
tag
Könyörgöm, hagyjuk már azt a vitát hogy milyen beállításokkal mi nézhető és mi nézhetetlen. Ez teljesen szubjektív. Vannak emberek, akiknek a szeme érzékenyebb a mozgás darabosságára. Ez nem sírás, hanem így van, genetika beli különbség, sok embernek a hallása is más, sok ember nem hall különbséget HD DTS és sima DTS között. Vagy például én utálom a motorokat, hangos sportkocsikat is, összerezzenek, akkor is, ha nem közvetlenül mellettem gyorsulnak, eszembe nem jutna soha kimenni a Forma 1 re, míg mások ezt imádják. Az én látásom is ilyen mint itt pár emberé, emellett én kb. semmilyen szappanopera effektet sem látok soha, pedig direkt megnéztem több videót is, hogy egyáltalán mi az, de még így se.
A témához visszatérve, megnzétem tegnap a Star Treket (egyébként kegyetlen rossz film, nem ajánlom senkinek) és de-judder 3-al nem volt semmi akadás. Inkább a sötét jeleneteknél a villódzás jött elő, de az hamar elmúlt. Viszont mivel gondolkodom egy PS4-en, elkezdtem Youtubeon 4k HDR gameplayeket nézni, és a legtöbbnék többször beremegett a képe. Nem szakadozott, hanem beremegett, több videóban is. Ez feltételezem, hogy a YouTube hibája..
-
cudarz
tag
válasz Pro Koryak #30055 üzenetére
Nem jó vagy rossz, hanem más.
-
cudarz
tag
Sziasztok, adott egy LG C8, 3 éves, eddig egy álom volt. Kb. két hete azt vettem észre, hogy PS5-ön a játék néha szaggat egyet, korábban sose volt ilyen. Ezzel egy időben pedig a TV adás is elkezdett ugyanígy, néha szaggatni. Ez a néha kb. percenként 1 szaggatást jelent. A többi forrás, Netflix, Youtube, media lejátszó, rendben van, nem szaggat. Ötlet? Beállításokat már átnéztem, TV-t reseteltem.
-
cudarz
tag
válasz FollowTheORI #70715 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
-
cudarz
tag
válasz FollowTheORI #70715 üzenetére
Szia, korábban már áramtalnítottam 5 perce, most kb 20-ra, és mellette kikapcsoltam a Quick Startot is, és úgy néz ki, hogy rendbe jött. Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest