Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- Autós kamerák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Miki
őstag
Engem már csak egy dolog zavar. A távszabályzó elem fedele picit mozog miközben használom. Rohadt idegesítő, mint ha szét akarna esni.. Fényt kapok...

-
Sz.Miki
őstag
Köszönöm, hogy megnézted.
Hazaérek még nyomkodom kicsit.
Fólia nem volt rajta, de ezen nem is csodálkozom, mivel ez a 4. Oled tv-m. És egyiken sem volt elöl fólia. Egyedül azon volt amit a szervizes srác hozott.
A készülék teljesen bontatlan volt, pántoló szalagokkal, összes tartozék érintetlen, szerelési anyagokkal együtt. Észre lehet venni ha valamit már egyszer kibontottak vagy mókoltak vele.
Amúgy meg annyira nem rossz egyáltalán a helyzet, hogy cserén törjem a fejem. Az is igaz, hogy nincs két egyforma panel.
Már annak is örülök, hogy nincs pixelhiba, homogén a panel. -
Sz.Miki
őstag
válasz
junior19
üzenetére
Ha kicsit tovább nézed a videót , ott is lekapcsolja a környezeti fényt és teljes sötétben is az 58 marad. 1 Óra 6 perc
De valóban egy műszeres mérés lenne a legjobb. Mindenesetre most sötét szobában is minden ok. Abbam is volt igazság, hogy a marvell filmek túl sötétek. -
Sz.Miki
őstag
válasz
junior19
üzenetére
Kipróbáltam:
Ha magas képvezérlésre állítom a TV-n a fekete szintet, akkor a BD lejátszó korom fekete háttere is ronda szürke lesz, még 50-es fényerő mellett is.
daneel_hu:
Igen a fél délutánom erre ment rá, hogy hülye ábrákat meg videókat nézegettem

Egyelőre ez a beállítás tűnik a legjobbnak, és tetszik is amit látok:
Oled: 25
Brightness: 58
Contrast: 85
Gamma 2.2 -
Sz.Miki
őstag
És micsoda gyöngyszemre akadtam a youtube-on, ez pont azt igazolja amit én is látok.
Szintén Oled C8 és az 58-as Brightnes lett a megfelelő, pont mint nálam.
-
Sz.Miki
őstag
5.10.03, ez miért fontos?
Asztali Blu-ray lejátszó. Néztem a Picture adjusmentet minden alapértelmezetten van.
Youtube-on futtattam AVS 709-et. Elég volt a fényerőt 50-ről 58-ra állítani, 25-ös Oled fény mellett nagyon jó lett.
Nálam 50-es fényerőnél a 17, 18, 19 sáv teljesen fekete volt, 2.2 gamma mellett.1.9 gammánál elegendő volt 52-53 fényerő is.
-
Sz.Miki
őstag
-
Sz.Miki
őstag
Ok, köszi, akkor még játszom vele.
Az 1.9 gamma az már erősen fakítja a feketét. Egyelőre filmeknél az 55-ös oled fény jött be. B7-nél is így volt beállitva és nem sikerült beégetnem logókat a panelba.
-
Sz.Miki
őstag
Sokan írjátok, hogy az oled fényt 30 fölé nem ajánlott emelni.
Aki 20-30 között használja, árulja el nekem, hogy éjszakai jeleneteknél nem zavarja, hogy rengeteg részlet elvész? Tegnap este néztük a bosszúállokat, az éjszakai jeleneteknél koncentrálni kellett a képre, mert sok részlet elnyelődik. Olyan 55-60 körül már rendben van.Beállítások:
Isf Szakértő sötét helység
Oled fény 30
Fényerő : 50
Kontraszt : 85
Gamma: 2.2
Fehéregyensúly meleg 2.Dinamikus kontraszt kikapcsolva.
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Elképesztő mi folyik itt ebben a válogatott panel, nem válogatott panel témában
én ezt már elengedtem.Beszámoló:
Mai nap reggel jött az LG szervizes srác, a kedden megbeszéltek szerint hozta a csere igazolást és elvitte a tv-t.
Elég sokat beszélgettem vele, kérdeztem, hogy vannak-e kiugró szériák típusok amikből többet javít vagy kevesebbet. Azt mondta, hogy nem, teljesen vegyes, E szériából is volt olyan gyártás amiben több hibás darab volt és B szériánál is vannak gyártási hetek amik nem sikerülnek annyira jól, de általánosítani nem lehet!Ezt követően elmentem az Edigitalba ahol csak annyit kérdezett a garanciális ügyintéző, hogy találtam-e helyette valamit vagy a pénzt szeretném, én az utóbbit választottam, mondtam is neki, hogy nagyon gyér az Oled TV kínálatuk. Mondta is hogy ősszel lesz teljes a paletta. Némi adminisztrációt követően szó nélkül visszafizették a tv eredeti vételárát.
Ezt követően elbattyogtam a MM-ba és elhoztam egy -Oled 55C8PLA-t.
Egész nap görcsben volt a gyomrom, hogy végre ennyi szívás után, minden stimmeljen.
Úgy is lett

Nincs egy darab pixelhiba sem, néztem pár sötétszürke árnyalatú képet Oledhez képest szép homogén nem sávos képet kapok.
Pozitívumok első benyomások a B7-hez képest:
- Fekete káva, nagyon tetszik, hogy nem töri meg a fekete egységet.
- Sötétszürke masszív láb, design nagyon tetszik, nem veri vissza a tv fényét úgy mint a B7 ívelt lába, nincsenek bikaszarvak

- A hangszórók valószínű ugyan azok mint a B7-ben, viszont a hangvető talp kialakítás miatt sokkal irányítottabb, élvezhetőbbek a hangok.
Nagy piros pont az LG-nek és az Edigitalnak is a korrekt és gyors ügyintézésért.
Ezért érdemes hivatalos viszonteladótól vásárolni, az ember legalább gördülékeny ügymenetre számíthat.
Köszönöm nektek a biztatást, és a hasznos tanácsokat.

-
Sz.Miki
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsot és a hasznos információkat.
Valószínű maradok LG-nél. Meg kell várnom még a csereigazolást és hogy elvigyék a tv-t. Addig semmit nem tudok tenni.
Valószínű 55C8-lesz belőle.Edigitalban nem fogom tudni levásárolni, mert kb 5db LG oled tv van a kínálatukban, ebből 3 az újracsomagolt B8
Kövezzetek meg, de megnéztem pár felső kategóriás Qledet is, és bizony már ott is van fejlődés bőven fekete téren.
-
Sz.Miki
őstag
Érdemes Sony és Pana Oledeket nézni? Nekem kicsit mindig túlárazottnak tűntek ezek a gyártók.Az LG WebOS rendszere nekem nagyon kényelmes és tetszetős
Mennyire jó a supportjuk ezeknek a gyártóknak?
. -
-
Sz.Miki
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Rendben, köszönöm az infót. Edigitallal nem lenne bajom, azt kivéve, hogy alig van oled tv-jük jelenleg...
Egyedül azt sajnálom, hogy a tv-m az 5 év garancia promóció keretébenett lett véve, így biztos bukom a + 3 év garit.
Szerelő azt mondta ma este jelenti a központban az esetet, és valószínűleg csütörtökön el is viszi a tv-t és hozza az igazolást.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
renatto
üzenetére
Még nem tudom, hogy fog zajlani ez az egész, gondolom az LG ad egy szakvéleményt és egy csere igazolást. Edigitálban vettem, ahogy nézem náluk az Oled kínálat jelenleg nagyon gyenge, főleg újracsomagolt termékeik vannak... Ilyen esetben visszaadják a vételárat?
Hát igen, végig mondhatni farkasfogas a jobb oldali kával mentén. Vannak teljesen halott és van egy csomó gyengébben világító, mondhatni félhalott pixelek.. A szervizes srác is pislogott. Amúgy teljesen bontatlan vadi új panel volt.
-
Sz.Miki
őstag
Kérdés az, hogy lehet-e olyan típust vásárolni, amivel nem jár így az ember. Vagy ez már benne van a pakliban akármekkora összegről beszélünk. Nálam ez nem egy első eset volt..
(#28954) daneel_hu : Az ár szerintem nem fontos.. Te is tudod mennyiért mentek ezek 2017-ben...
Azt lenne jó tudni, hogyan tovább.
-
Sz.Miki
őstag
Ma volt az Lg szerelő, hozta az új panelt a tv-hez, kicserélte, de sajnos ezen még több pixelhiba volt mint az eredetin. A panel jobb szélén a káva mellett végig tele pixelhibákkal, gyengébb pixelek is vannak. Úgy hogy jön a csereigazolás.

Szomorú vagyok, mert ez az egész hercehurca nem hiányzott, nem szerettem volna új tv után kajtatni. Nem tudom mi legyen helyette. Ez a 3. B7V-m és ha úgy vesszük 4. Panel, mind hibás volt. Egyelőre tanácstalan vagyok, hogy mi lesz.Még aludnom kell rá párat. Ráadásul ahogy nézem most vannak a modell válások, igy a tavalyi b8 már nem az új b9 pedig vagy horror áron, vagy egyáltalán nem kapható.

-
Sz.Miki
őstag
Update:
Most hívott az LG, hogy megrendelték Lengyelországból az új panelt, jövőhéten cserélik.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Oled fényt kizárnám 55-ön van használva, kivéve HDR tartalmaknál.
Statikus elem kizárva, mivel nagyon keveset van kábelt nézésre használva, a logó pedig alacsonyabban van.
Furcsa hogy az első az kb fél évvel a vásárlás után jelentkezett, az a pixelhiba pedig már elburjánzott, körülötte az összes piros elhalt. Az is furcsa , hogy a képernyő többi részén nincs hibás pixel. -
Sz.Miki
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nézz vissza pár oldalt ott képet is raktam. [link]
A képernyő jobb felső sarkában elkezdtek burjánzani a pixelhibák, először csak 1db. volt, most már legalább 10 piros halott pixel.Köszönöm, akkor hívom őket. Bár arra gondoltam elküldöm a képet a hibás pixelekről e-mailen.
-
Sz.Miki
őstag
Aki intézett már garanciális tv javítást, hogy érdemes bejelenteni a hibát? Telefonon, vagy e-mailen?
Azt külön kell kérvényezni, hogy helyszíni javítást kérek, vagy ezt majd a szervizzel kell megbeszélnem mikor visszahívnak?Köszi..
-
-
Sz.Miki
őstag
válasz
renatto
üzenetére
Vásárlás után egy évvel jelent meg 1db halott pixel, nem foglalkoztam vele, nem is zavart, tegnap kicsit közelebbről nézve szemetszúrt a sok kis fekete pont.. Érdekes mert a kijelző többi részén egy darab sincs. Ami még érdekes hogy ahol azaz egy darab hiba volt, körülötte elhalt a többi pixel is... Távolról nem látszik de közelről durva. A tv most 1,5 éves.
-
Sz.Miki
őstag
Akinek már volt garanciális panel csere, mennyi idő volt az átfutás, helyszínen cserélték a panelt?
-
Sz.Miki
őstag
Én imádom az oled b7v képét, egyelőre több sd és fullhd tartalmat nézek rajta, 4k-t, de így is ezerszer jobban tetszik mint az előző Samsung 48H6400 volt..
Akit érint : OLED55B7V új firmware SW File(Version 04.70.30)
lg oldaláról letolthető, egész sok dolog lett megint javítva.A7 a legtöbb MM-ban ki van állítva, de az Árkádban tuti, ott még 910 is van.
-
Sz.Miki
őstag
Aki regisztrálta az LG oldalán az 5 év gondoskodást, kapott bármilyen visszaigazoló e-mailt?
Nekem csak annyit írt, hogy sikeres regisztrációs és ennyi. -
Sz.Miki
őstag
Sokszor már utálom magam, hogy mindenben egyből a hibát keresem, mint ha csak azt várnám mikor találok, utána meg teljesen megsemmisülök
(Tech hipohonder vagyok)
Ez a banding amúgy még mindig sokkal jobb mint az lcd bevilagitas, vagy lilás szürke fekete
-
Sz.Miki
őstag
Vertical bandingről kinek milyen tapasztalati vannak? Idővel változik, javul a homogenitás? Nekem Egész jó a panel, de azért a panel bal oldalán van egy szép függőleges sáv, ami 20% szürke vagy hasonló teljes képes árnyalatnál észrevehető, pl: az U-541-et néztük a vízalatti jeleneteknél ha figyeltem akkor észre lehetett venni.
-
Sz.Miki
őstag
-
Sz.Miki
őstag
MM-online-ban 529e. az 55 B7V

-
Sz.Miki
őstag
Az Olednek jelenleg van bármilyen reális vetélytársa a piacon? Képminőséget értve.
-
-
Sz.Miki
őstag
Erdemes figyelni a nagy nevű multik, hogy készülnek a "black Friday" nevű árverésre. Figyelem az 55b7v árazását, eddig 540 körül mozgott,. most mar 590 és 600+ körül mozog. Majd BF. alkalmából hatalmas akció keretében meg lehet venni 540-ért.. gusztustalan.. És ez csak egy tv... a többi termékről most nem. esett szó.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Elég egy kis hálózati zavar az elektromos hálózatban és létrejön a "watchdog" esemény, amitől dob egy restartot. Mindenesetre figyeld.
Nekem a monitor csinálja azt, hogy ha valami komolyabb háztartási gépet bekapcsolunk itthon akkor egy pillanatra elmegy a kép, majd visszajön, és ezt csinálja már 3 éve.
Szerintem ne izguld túl a dolgot. Akkorát mint én senki nem tud szívni

-
Sz.Miki
őstag
Nos elindult a visszaszámlálás, elállás elindítva, ők jönnek és elviszik a tv-t.
-
-
Sz.Miki
őstag
Voltam telekomban, elállhatok.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
petya2012
üzenetére
neeem, csak akkor látszódik ha mondjuk rátolok egy 30%-os teli szürke képet, a bandinget szerettem volna tesztelni és igy vettem észre, előtte bosszúállókat néztük, nem látszódik. Normál R G B teli képnél sem látható.
H1N1- arról nincs infód, hogy helyszínen is cserélnek panelt, vagy csak szervizben?
-
Sz.Miki
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Esélytelen, hogy úgy visszacsomagoljam ahogy volt
A másik meg a visszajuttatás az én dolgom lesz, na az még egy érdekes dolog. Egyébként én is így tudom a szabályt...
Hát érdekes lesz az egyszer biztos, nagyon nagyon nagyon csalódott vagyok.. -
Sz.Miki
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Nálam pont fordítva van.
Személyesen rendeltem, de a boltban semmit nem kaptam. A számla utánvétes, és terméket is futár hozta. Érdekes helyzet. Este úgy is megyek be hozzájuk rákérdezek.Ha nemleges a válasz akkor szerintem nem fogok többet foglalkozni a témával, elegem van, már eleve a vásárlás egy tortúra volt, nem fogom végignézni, ahogy a lúdtalpas szerelő elviszi a szervizben összegányolják, panelt cserélnek oszt valahogy visszakapom...
Ez volt az utolsó, hogy ilyen értékű cuccot vásároltam. Ez egy vicc.
Nem fogok többet stresszelni.
-
Sz.Miki
őstag
A számlát online letölthető formában kaptam, a garanciajegyet pedig a tv mellé csomagolva, hivatalos magyar LG garancia. Ezért érdekes az elállás kérdése.
-
Sz.Miki
őstag
Ma este megyek be T-pont-ba mivel le kell adnom a régi modemet. Rá fogok kérdezni az elállásra, mivel ez nem tiszta nekem! Nem boltban vettem, nem boltban fizettem, hanem futárnak utánvéttel, ergo távol állók között jött létre a szerződés, így ha jól tudom rám is vonatkoznia kellene az elállásnak. A t-pontban semmit nem írtam alá, semmi nem történt csak leadták a rendelést.
Esetleg valakinek van jártassága a témában? -
Sz.Miki
őstag
Mondom, ez hétvégén még nem volt, amikor néztem a bandinget, meg teszteltem a panelt. Tegnap ránéztem megint, miután allitgattam a képet, és akkor vettem észre. Most voltam az lg Dózsa György úti nagy szervizében, direkt kihívtam egy szervizest, egy vén csóka jött elő, megmutattam neki a hibát, erre a válasz, hogy ez felhősödés, LCD tv-nél gyakori, erre mondom hogy ahogy az elején is mondtam a típust, ez egy OLED tv
erre már az volt a válasz, be kell jelenteni kimennek és megnezik... ennyi... Ez szánalmas, és ez szervizes? 
LG leveles válasza : "Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Sajnos, ha a jelenség jelforrástól függetlenül látszik, akár a menűben akár a smart felületen akkor kijelző hiba. Amennyiben boltban vette 3 napos cseregarancia van és mivel sajnos ez már eltelt hivja a 061/5454054-es számot és felveszünk egy munkalapot, ha online megrendelés akkor 14 napos elállási joga van amekly során meg se kell indokolnia, hogy miért szeretné visszaadni. "
-
Sz.Miki
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Azért is furcsállom, mert hétvégén alaposan átnéztem közelről és nem láttam, amugy csak szürkén látszódik..
A 3 napból már kiestem, arra nem tudom vonatkozik-e az elállás, hogy t-boltban rendeltem, de futár hozta ki rendelés után két héttel. De én nem elállni szeretnék, amugy meg elállásnál a visszajuttatást nekem kell intézni és fizetni.
Beszélek az lg-vel, elküldöm a fényképet nekik. -
Sz.Miki
őstag
válasz
Partizan182
üzenetére
A szín kezelő rendszert sem szabad másolni ugye?
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Partizan182
üzenetére
Akkor elengedem a témát
Csak mindig van min agyalni.A kép beállításokra visszatérve, csak nekem tűnik úgy, hogy néhány funkciót hiába kapcsolatok, nem látok különbséget a kapott képen? Kicsit placebo hatás

-
Sz.Miki
őstag
A másik kérdésem, hogy pontosan hogy is működik ez a pixel frissítő? Mert két opció van, vagy időzítem minden alkalommal, hogy kikapcsolás után fusson le, ilyenkor a következő bekapcsoláskor ki is írja, hogy lefutott, a másik opció az azonnali. Arra nincs opció, hogy 4 ora aktív használat után automatikusan fusson le, ez hogyan ellenőrizhető? Nem hiszem, hogy minden alkalommal manuálisan bele kéne nyúlni.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Partizan182
üzenetére
Köszönöm, hát akkor igyekszem megszokni, ahogy a kéket megszoktam, ugy ezt is meg fogom
most már nagyon érdekel. Te is külföldi oldalon található konfigok alapján állítottad? -
Sz.Miki
őstag
válasz
Partizan182
üzenetére
Még keresem a megfelelő beállítást, kalibrátorral lenne az igazi. Nem tudom mi az ami a leginkább megfelel a valósághűnek.

-
Sz.Miki
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Csak én érzem úgy, hogy halado 1 halado 2 vagy technikolornál olyan mint ha szépiában néznék mindent? Miért jó az, hogy a fehér az sárgásbarna?
-
Sz.Miki
őstag
válasz
petya2012
üzenetére
Emagnál nincs hivatalos gyári gar, ők intézik, küldenek futárt, kiviszik magukhoz oszt valami lesz vele... Aqua az lutri, mert vam amit rendes beszerzésből, van amit mondjuk úgy, nem hivatalos helyről szereznek be, így a garancia hozzájuk szól. Amúgy ha kitartóbb vagy telekomnál te is megkaptad volna, én utánad egy nappal. rendeltem, és látod megjött, az ára pedig nagyon kellemes. Nem mondom, hogy sétagalopp. volt, de sikerült

-
Sz.Miki
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Én is ilyesmire gondolok, az avr nem mai darab.. valószínű kompatibilitás gond lesz..
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
igen tudnia kell a régi tv-n nem volt gond.
-
Sz.Miki
őstag
Egy kicsit elakadtam, segítség kellene. Adott egy cambridge Audio 751r v2 erősítő és a tv, 55B7V szeretném arc-n átküldeni a hangot hdmi-n amikor a tv lejátszójával nézek filmet, de nem megy át hang. hiába kapcsolom be audio kimenetnek a optika/hdmi Arc funkciót semmi, a simplink be allasban van, probaltam automatikus és pcm módot is a kimenetnek, de nem megy át a hang. Hdmi 2-re dugtam az erősítőt a leírásnak megfelelően. valami tipp?
-
Sz.Miki
őstag
Az tuti, hogy egy műszeres kalibrálás lenne az igazi, egy próbát megér
A szakértő 1 és 2 alapból nekem nagyon sárgás képet ad azon kell csiszolgatni. -
Sz.Miki
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Na azoktól az agyon szaturált csilli villi gyártói demóktól én is hányok.ezért azt rögtön ki is kapcsoltam mikor mentem demózni.
Egy kérdés, pixel hibától mennyire kell tartani Olednél? külföldi oldalakon olvastam, hogy gyakoribb mint az lcd tv-k esetén.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Elnézést kérek, ha megbántottam valakit.. nem szándékos volt, csak leírtam a tapasztalataim. Nem vagyok szakértő, hoztam egy döntést ez lett belőle
De írtam is, ha 910V megérkezett volna akkor annak ugyan úgy tudtam volna örülni.
Lényeg a lényeg, az oled technológia nagyon ott van 
-
Sz.Miki
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Köszönöm az építő jellegű 2 hozzászólásod. Látom sikerült kiragadni a lényeget....
Nézz meg egy foci pályát ívelt tv-n nem pont szemből.., vagy akár egy tenisz meccset és meglátod mennyire lesz görbe az az egyenes! Ehhez nem kell túl nagy hozzáértés van akit zavar van akit nem, van aki egyáltalán nem is néz rajta sportot.Azért írtam ezt a 3 típust mivel ugyan az a panel van bennük... De ezek szerint hülyeségeket írtam és kérdeztem.
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Akik követik a topikot tudhatják, mióta vártam már a tv-t, és hogy mi minden változott.
Tegnap végre megérkezett az Oled 55B7V eredetileg EG55910V-t terveztem venni, már ott is voltam a küszöbén, hogy megveszem, meg is rendeltem, de drága Digitalkonak 1 hét kevés volt arra, hogy a rendelésem teljesítse, ellenben ígérgettek fűt fát bokrot... (végül a telekomnak sikerült ezt überelni 2 héttel és ígérgetéssel, úgy hogy már semmin nem lepődök meg
)
Végül a Telekomnál rendeltem nagyon jó konstrukcióban a tv-t. Mire eljutottam a rendelésig rengeteg tesztet olvastam és kb az összes budapesti MM-ban megfordultam a kis merevlemezemmel, rengeteg anyagot kipróbáltam a 910V-n és a B7V-n. Ami a 910 mellett szólt az a 3D ez nagyon fájó pont, mert azt nagyon szerettem, viszont amiket láttam, élőben sajnos a fekete részletek sok esetben nem skálázódnka megfelelően, sok részlet elvész
ami még nem tetszett, hogy a vízszintes vonalak torzulnak ha nem pont szemben ül vele az ember, a beállítások menü kicsit nehézkesen működik (lassú) bár ez nem volt szempont de kicsit zavart a Samsung után. Összességében a B7-nek a képe jobban tetszett, érződik, hogy fejlettebb a panel meg a mögötte felsorakozó technológia. Nem akarok senkit megbántani, ez az én meglátásom! Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget a beszámolókat és a tanácsokat mind nagyon hasznos volt és segítette a döntésemet. Egyébként ha rendesen időre megérkezik a 910V akkor annak is örültem volna, mert nem rossz tv egyáltalán.Most a B7 C7 W7 tulajokat kérdezem, van egy jól bevált képi beállítás séma amit érdemes alkalmazni? Szívesen kipróbálnám.
A másik kérdés, ez a pixel tisztító algoritmus, hogy ezt megcsinálja minden kikapcsolás után, vagy csak akkor ha beállítom neki az időzítést, hogy kikapcsolás után fusson le? Ez nem tiszta.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Valahogy sejtettem, régen a Samsungnál telefon esetén ha beéget az amoled akkor garanciában cserélték, S4-nél nekem cserélték ingyen, azóta nem tudom mi a policy, el tudom képzelni, hogy már nem képezi a garancia részét.
De valóban nagyon kevés eset van, ha tömeges probléma lenne , az már sajtóvisszhangot keltene.
-
Sz.Miki
őstag
Köszönöm mindenkinek , ez gyors volt

-
Sz.Miki
őstag
Valaki leírná, hogy a Qled miért kamu és miért nem jó az oledhez képest pusztán kíváncsiságból érdekelne Samsung nagyon nyomja.
-
Sz.Miki
őstag
Akit érdekel egy kis olvasmány, a FullHD natív és 4K felskálázásról:
-
Sz.Miki
őstag
Látom ezzel a távolsággal jó kis téma kerekedett

Ez szerintem csak egy iránymutató, de nem kell készpénznek venni, nem vagyunk egyformák, a látásunk sem egyforma. Gyártói ajánlás, meg lehet fogadni és el is lehet dobni. Engem speciel nem érdekel, jót mosolyogtam rajta.Ami a full hd anyag 4k-ra történő felskálázását illeti, kipróbáltam több helyen is különböző minőségű mkv-val, és 1 méterről már senki nem mondja meg nekem , hogy ez natív full hd vagy felskálázott 4k-ra..
Ha nagyon közelről néztem akkor én is észrevettem némi lágyulást a kontúrokon vonalakon, de 50cm-ről senki nem néz tv-t. De azt mondom mindenki menjen el és döntse el maga mi a jó neki.
Lassan 2 hét tv nélkül, már egy Orion crt-nek is örülnék

-
Sz.Miki
őstag
Köszi, hát nem is gondoltam volna, hogy ez az ajánlott, mert ez így vicc.
Én 2,5m-ről fogom nézni az 55 4k-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

gyönyörű.
az tuti. De majd leírom ha látok valami szembetűnőt.

Be kell vinni? Egy ekkora tv estén nem kiszállós a szerviz?
Vhiktor