- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
"...OLED-ek között nincs is különbség mert mindegyikben LG panel van"
MM-ben megnéztem mindet.
Volt SONY AF8, AF9, Pana, Philips és LG oledek.Szerintem képben szinte semmi különbség nem volt a készülékek között.
Mind jó volt, a SONY AF8 kinézetre volt atomgagyi de a képe kifogástalan volt annak is.
AF9 robosztusabb, tényleg jobb anyagokból van, de az sem egy LG. -
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #19883 üzenetére
Itt meg csak LG Fan van.
(#19884) belan az lehet, de amikor én már LG tulaj voltam te még csecsen lógtál. Na jó az eszköz még csak egy porszívó volt vagy mikró ráadásul Gold Starnak hívták.
-
daneel_hu
addikt
válasz
#55809408 #19876 üzenetére
Nem zavaró mert ez nem volt súlyos beégés... tesztábrákon, illetve konstans vörös képtartalmon látszódott azért.
Ha olyan filmet néztem amiben sok volt a vörös, ki lehetett szúrni. (2 helyen egyébként)A probléma nem is az, hogy jelenleg milyen állapotban volt a tévé, inkább a jövője volt a gond.
Meddig lehetett volna úgy használni még, hogy nem lesz belőle súlyosabb gond(?) -
Joshi
titán
LG OLED TV Topic
- mikor lesz 5 év gondoskodás?
- ha beég cseréli az LG, szerintem egyik gyártó se ilyen korrekt
- annyira korrekt a szerviz, ilyet én még soha nem tapasztaltam
- OLED-ek között nincs is különbség mert mindegyikben LG panel vanAki tud még valami LG szösszenetet az ne kíméljen.
-
Gtaati
őstag
válasz
Callisto #19851 üzenetére
Helló!
Én megint csak magamat tudom itt a fórumon ismételni! Lg 55B7-t október végén volt 1 éves, alza vásárlás 2 év garanciával, 3709 óra van benne, tehát kb. napi 10 órát ment eddig nálunk... Mese, mese tv-k, youtube a gyereknek mesékkel, film és nincs monitorom a pc-hez, így a tv 100%-ban a monitorom és több 100 óra csak a játék, volt olyan nap amikor kb. 15 órát nyomtuk rajta a The Division-al. Szóval én csak ajánlani tudom és azt mondani, hogy egyszerű használat mellett azért bírja a cucc
-
törölt tag
Árukeresőn vicces hogy a tag egy héttel ezelőtt még azt írta a c8 ról, hogy sem az MM se az Lg nem cserélte a beégett tévéjét garanciában és negyed áron szabadult meg tőle.
Akkor itt valaki hazudik vagy a gyereknek van egy samsung tv kereskedése. -
Joshi
titán
Az LG-sek olyanok mint a Suzukisok, nem komázom őket.
-
Joshi
titán
Nem lehetne befejezni ezt a beégéses sz@rságot? Már nagyon uncsi.
-
renatto
őstag
válasz
#55809408 #19865 üzenetére
Így van, de ezt már korábban is leírták itt többen, mint ahogy azt is, hogy a környező országokban nem cserélik, és azt is felvázolták, hogy csak LG-n múlik meddig lesz ilyen korrekt. No ezen rengeteget lendít a sok .... aki csúcsszuper sebességel beégeti a tévéket. Nyílván nem tehet róla... nyílván.
-
daneel_hu
addikt
válasz
renatto #19859 üzenetére
Nekem símán sikerült beégetnem.
Még csak küzdeni sem kellett érte nagyon...A szakmámból kifolyólag pedig eléggé vágnom kell a műszaki dolgokat is.
(számítógépek, nyomtatók, digitális képalkotás stb...)Viszont...
Nem fogom egész nap az apróbetűs szarokat olvasgatni ahhoz, hogy egy tévét használjak.
Van családom, két gyerekem, kb örülök, hogy lyuk van a seggemen nap végénAz MM-ben azt ígérték, hogy NEM FOG beégni. 2 éve is.
Tehát az MM-ben nemhogy nem figyelmeztettek a várható dolgokra, hanem annak ellenkezőjéről akartak meggyőzni.Ismételten írom, hogy az összes gyári beállítás a tévé öregedését segíti elő.
2018-asoknál talán nem, mert mintha alapból be lenne kapcsolva pl a Logo Luminance, de majd az idő eldönti, hogy ez mire volt jó.
Az is felróható, hogy a gyári leírás és (apróbetű) nem nagyon tisztázza, hogy pontosan mit nem kéne csinálni az usernek.
Most nézem, garanciafüzetkében egy v2.0-ás szöveg van már a beégés kiküszöbölésére.
De sebaj, ez is nagyjából 6 pontos betűméretben.Olyan kifejezésekkel dobálózva, amelyet egy "birka" user a büdös életben nem fog megérteni. Még utánaolvasva sem.
Amíg ez a figyelmeztetés ennyire el van dugva, szerintem gondok lesznek.
-
Joshi
titán
Erről mi a véleményetek? Már mint a videó elején Sony AF9 vs A1-ről. Nekem olyan mintha az AF9 túl világosra, az A1 meg túl sötétre lenne belőve. Valahol a kettő között lenne jó. Mi ez a videó? Ez vicc akar lenni?
-
-
-
renatto
őstag
válasz
Callisto #19851 üzenetére
Rtings-en kb 12-16 hét kellett az érdemi beégésre, erre készített tartalommal, napi 20!!! órában. Ez ha határeset napi 10 órát veszünk alapul, akkor is 6-8 hónap. Ne felejtsük el, a legdúrvább körülménnyel, folymatos statikus tartalommal. Ha valaki ezt otthoni körülmények között abszolválja 3-4 hónap alatt mondjuk a TV2 átlátszó logójával, az szerintem továbbra is birka és nem is értem hogy sikerült neki... de komolyan.
ui: azt nem gondolod komolyan hogy egy MM-ben pont a beégést nem mondják el? Mikor a csapból is az OLED beégés folyik... Sajnos ezek az emberek a saját hibájuk miatt kerülnek oda ahova. (3-4 hónap alatt)
ui: és nem mellékesen el kellene olvasni a garancia levelet, amiben a napnál is világosabban le van írva hogy beégésre hajlamos a készülék és a garancia nem terjed ki rá, mivel panel sajátosság (LG). Gondolom olvasnia sem kell tudnia hisz kifizette... Olyan mint a felhasználási feltételek, a vásárlással elfogadtad, de persze ismerned nem kell...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Lacielvtárs #19853 üzenetére
"...a qled közel olyan szép képet tudhat mint egy b7es"
Nem.
-
daneel_hu
addikt
válasz
"nem oled szint"
A kúled szerintem 1 dimenzióval biztosan alacsonyabban van mint az oled.
A kúled az lcd-k jelenlegi csúcsa. (szerintem)Az oled más dimenzió, de ettől még jó tévé a kúled.
A többi jelenleg kapható tévé = ipari hulladék. -
MrBazsi
senior tag
-
törölt tag
válasz
Qled nem olcsóbb csak picit.
-
Callisto
őstag
válasz
renatto #19821 üzenetére
Már bocs, de miért birka? Ezen állításoddal éppen magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt. Az emberek többsége nem ért a technológiákhoz, csak vesz egy tévét ami tetszik neki, valóban láthatóan jobb képe van. És lássuk be egy TV-nek árult dolog az legyen is TV, akár napi 8 órát nézve. Ezt várja el egy laikus, nem mást.
Nos az OLED ezt nem teljesíti. Ez tény. Nem tud 100% megfelelni ezeknek az elvárásoknak, mert sajnos maradandóan károsodhat csupán a használat által.
Manapság a beégés, mint olyan már kiküszöbölt probléma. Ehhez vannak hozzá szokva és nem gondolnák, hogy visszalépés történt. Ismétlem a felhasználók 80-90%-a nem tudja milyen technológiának milyen hátrányai vannak és erről azért általában az üzletekben sem hívják fel a figyelmet, mert eladni akarnak.
Én pl. nagyon szeretnék OLED minőséget: lehessen látni minden csillagot a sötét égen példának okáért.
Sajnos bármennyire is fáj a szívem az OLED részletességért nem tehetem meg, hogy azt válasszam. A használati szokásaim nem engedik meg (hétköznap 3-5 óra játék, hétvégén 10-14 óra). 100% beégne rövid időn belül. Én utánanézek, mert otthon vagyok a technológiákban és érdekel, de ez én vagyok. A 10%-20%...
Ezért a részletességben (ahol sötét területeken apró fényes részletek vannak stb.) is alulmaradó rohadt Q9FN-t fogom választani. Sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest