Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Mini PC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partizan182
senior tag
válasz Zsmester89 #16998 üzenetére
Itt a sztori:
https://youtu.be/nX0AXzWm2cI
-
allein
addikt
Sziasztok. Meg tudja valaki erősíteni, hogy a C6 65" méretű készülék felszerelhető a falra? Elvileg a VESA 400x200 jó hozzá.
(#17003) energomatt:
ITT van aki ajánlja és van aki nem, ez direkt LG cucc.
Mondjuk ha nem muszáj, nem igazán szerelném fel, csak egy ötlet volt
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
válasz energomatt #17003 üzenetére
Nem tudom mire vélni a hozzászólásodat
-
lala666
senior tag
válasz energomatt #17003 üzenetére
Most tulajdonképpen miről beszélsz?
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
Strezi
őstag
válasz allein #17002 üzenetére
Lassan két éve fent vn a falon. Van rajta négy csavarlyuk hátul, mi kellene ennél több?
Nekem most konkrétan két csavar fogja, hogy megfelelően alacsonyan legyen. Csatlakozók nem hátrafele állnak, hanem lefele meg oldalra, szóval minden adott a falra szereléshez.
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Zsmester89
őstag
Ikeás tv tartó nekem már a 2. vagy 3. Tv.t szolgálja ki. Masszív, vékony.
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
alaves
addikt
Nem valószínű hogy olcsóbb lesz 400eFt-nál az 55' B7 (én is ennyiért vettem a MM-ban a februári akcióban).
Véleményem szerint a B8 sem lesz jelentősen olcsóbb még jövőre sem, úgy kb 370eFt körül lesz az utolsó ár.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Pro Koryak
addikt
válasz alaves #17010 üzenetére
Nem hát, már most 480e az 55b8. 2 hónapja még 600 felett volt. Bőven 400e alatt lesz tavasszal. Novemberben is 400e körül lesz akciózva.
Most is 400e az 55b7 az euronicsban. Ebből már remélhetőleg nem lesz több, végre valahára.Az 55c8 550e már most, sőt a pana 55fz800 is ennyi. Ezek is jó áron lesznek november környékén.
-
torma1981
veterán
válasz Pro Koryak #17011 üzenetére
De van egy határ ami alá nem fognak menni hidd el. Nem fogják neked 300k-ért oda adni inkább kivezetik. Ezt nem csak a Tv-nél máshol is csinálják. Amúgy semmivel sem jobb a B8 a B7-töl.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
B7 + Xbox One X és vagy PS4 tulajokhoz írnék: Megosztanék egy beállítási lehetőséget. Már régebben is írtam, hogy én leginkább csak 60fps játékokkal játszok és ahhoz is kapcsolok interpolációt. Ekkor tökéletesen sima lesz a mozgás és megnövekedik a mozgó sorfelbontás. Hátránya, hogy emelkedik az input lag is...
A régebbi B6-al és a még régebbi sony lcd-nél ezt meg lehetett csinálni, mert még elviselhető volt az input lag.
Amúgy nem ördögtől való gondolat ez, hisz ennek lehetőségét például a Samsung az idei Tv-inél figyelembe vette. A Samsungnál game módban is kapcsolható idén először egy rendkívül alacsony késleltetésü interpoláció. (game motion plus [link])
Nos a baj, hogy a B7 kapásból már túl magas interpolációs laggal rendelkezik. Lassan már le is mondtam arról, hogy játszak vele. De találtam egy egész használható megoldást: Hdmi bemenet: game. Séma Normal, minden képjavító KI, mozgás javítás: De-Judder 0,/De-Blur 8.
Én eddig csak 60fps játékokkal használtam... Próbáljátok ki!
Kíváncsi vagyok kinek hogy tetszik? -
Pro Koryak
addikt
válasz torma1981 #17012 üzenetére
De jobb a b8, már eleve a panel egy fokkal jobb, mint a tavalyi + a tavalyi procit is kicsit átdolgozták.
Adják majd olcsóbban, lesz tavasszal 320e-ért b8-as akciózva, nyugi.
Év végén 420e körül lesz.
Eddig azért is nem csökkent a b8 ára, mert még nyomatták a b7-est, remélem már elfogy végre."Nem fogják neked 300k-ért oda adni inkább kivezetik." - Ami megmaradt azt meg majd bezúzzák.
Pontosan azt csinálják = egyre olcsóbban adják, tavaly a 65b7 ~1,4misinél kezdett, idén a 65b8 ~1,1misinél.
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz Pro Koryak #17014 üzenetére
Nekem B7 van. Ahogy olvastam minimális a különbség. Majd talán amikor jön a HDMI 2.0 akkor érdemes lesz váltani. De én is örülök,hogy egyre csökkenek végre az árak. Pár év és elérhető lesz nagyobb méretben is mindenkinek.
-
UberMutant
őstag
válasz Pro Koryak #17016 üzenetére
egy tv nem lehet elég nagy. egyértelműen a 65-öst kell megcélozni.
-
Pro Koryak
addikt
Aztán a 65" oled képe után megy a levesbe a proji+vászon, mi. Félek...
B7-est nem akarok, meg max.550e amit szánnék rá.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Pro Koryak #17020 üzenetére
Attól függ milyen projid van, ha ilyen akkor nem biztos.
Amikor 550 lesz, akkor meg azt mondod hogy max 450-et szánsz rá. Na neked nem lesz soha OLED tévéd, vagy amire lesz már senkinek nem kell mert lesz helyette Lézer tévé.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pro Koryak #17020 üzenetére
Szerintem akkor vegyél egy 55B8-at, aztán jóidő. (Ha kell interpoláció, akkor talán megérné a Panasonic, Sony, vagy a C8, de ezekből még az 55-ös is a keret fölött van.)
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
A keret megvan, de nekem nem ér 550-nél többet a 65". Ha éjjel-nappal tévéznék, filmeznék már lenne oled. De heti 1-2 alkalomra...őőőőhááátizééé
Már majdnem elcsábultam 470-ért a b8-ra, mondom lealkudom 450-re, de megvárom az őszi akciókat, akkor inkább már csak 400-ért. -
Joshi
titán
válasz Pro Koryak #17023 üzenetére
Én meg 55"-ért nem adnék 450-et de még 400-at se. Nem vagyunk egyformák.
-
törölt tag
válasz Pro Koryak #17027 üzenetére
"Annyirahülyeazértnemvagyok."
Oké, leírtad, hogy neked nem ér annyit. De ezt belátva nem tudom, mi szükség van egy ilyen kiszólásra. Meg amúgy se.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
Tehát akik megvették a 65"-ot azokat mind lehülyézted most?
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
krx21
nagyúr
Ha otthonra kölcsön kapnál egy 65”-os TV-t akkor lenne csak igazán fogalmad, hogy mennyivel nagyobb élmény...
-
Joshi
titán
Sokat filóztam hogy megvegyem vagy ne, de pont nem akartam abba a helyzetben maradni mint most te, azaz hogy mindig várni hogy olcsóbb legyen. Bele csaptam a lecsóba kerül amibe kerül. Mondjuk nekem az is sokat számított hogy 24 hónap 0% THM-re vettem, amúgy nem vettem volna meg.
A másik pedig hogy az 55" felülethez képest a 65" ~40%-al nagyobb, az nem gyenge méretkülönbség.
-
ImACeltic
őstag
Én is tervezem már egy ideje, hogy vegyek egy OLED TV-t. A szobám adottságaiból kifolyólag nálam csak az 55 colos méret játszik. Fekete pénteken szeretnék levadászni egy B8-at vagy C8-at, attól függ mennyivel lesz drágább a C8. Valamint nagyon örülnék, ha az LG az 5 év-es gari is betudna ugrani erre az időszakra.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
chris0000
őstag
Bosszúállók: Végtelen háború!nézitek…!
minőség brutál...hang 2.0hun or 7.1 Atmos
kipróbáltam a 7.1-es G933 fülesemen,nem is olyan rossz...üdv. -
chris0000
őstag
én kb. csak fejest használok,mert panel lakó vok...jó fülesen nincs atmos de a filmeket inkább szinkronnal nézem...sorozatokat kizárólag felirattal...én ajánlom a fülest...és neked is Joshi,főleg filmekre...meghálálja...főleg most ennél a filmnél.2.0-ba! akinek van rendszere persze az más...üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Pro Koryak #17038 üzenetére
"Amúgy 4k-n nem jön ki jobban a cgi gyengesége?"
Szerintem pont a CGI-al nincs különösebben gond ha normálisan meg van csinálva. Most nem a Sharknadó és hasonló "alkotásokra" gondolok. Az OLED tévék prémium kategória, jól működik a felskálázás is ha esetleg FHD a forrás. Az eddigi tapasztalatom a 4K filmeknél és úgy általában, hogy a hagyományos természetes közegben játszódó filmeknél lehet az embernek egy kis hiányérzete? Arra gondolok, hogy sokszor szemcsés a kép, vagy csak nincs meg az a tűéles kép amit várna az ember 4K esetén. Ennek több oka is lehet, vagy direkt ilyen effektű a film, vagy csak túl régi a kópia hogy abból jobbat ki tudnának hozni esetleg mindkettő. -
PuMbA
titán
Mivel a filmet 2K-ban készítették a CGI miatt (80-85%-a CGI a filmnek), ezért csak felskálázott 4K, ami azért nem hasonlít a rendes 4K-hoz
(#17040) Joshi: A CGI-t meg tudják csinálni perfekt tisztára, de a valóság ennél bonyolultabb. Ezért néz ki sterilül egy Avengers, míg egy természetes közegben készült film nem fog tökéletesen kinézni.
[ Szerkesztve ]
-
RockHaRD
addikt
Van itt olyan, akinek Telekom IPTV-je van, és sikerült a magic remote-ot hozzá konfigurálni? Mert nekem nem akarja
-
PuMbA
titán
Igaz, bár mindig ott van az "annyira perfekt, hogy már rossz" hatás Ha valami perfekt, akkor az egyből levesz a természetességből és ezért van az, hogy egy rendező vagy fényképező például visszarakja a filmszalag szemcse effektust a digitálisan forgatott "tiszta képű" filmjére. Például sokan egy zenénél a perfekt stúdió verzió helyett egy elő verziót favorizálnak, mert mi, mint emberek képtelenek vagyunk a tökéletességre és valahogy mindig jobban szeretjük a nem teljesen tökéletes dolgokat Valami ilyesmi, de nem tudom másképp megfogalmazni.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Nem véletlenül példázódtam egy 4K streames sportközvetítéssel, ott pont nincs semmilyen művi akármi. Nagyjából ilyennek kellene lenni manapság egy sportközvetítés minőségének.
Az meg hogy hangyás a kép egy 4K HDR filmen az több mint gáz, legyen az akár a rendező akarata.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
- LG (OLED77G29LA) 195CM 120HZ OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65B29LA) 165CM 4K OLED SMART MODELL ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest