- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothl
addikt
Megnéztem az enyémet, ezen bizony semmilyen fóliát nem látok.
Lehet, hogy ami kijelző alkatrészként érkezik, azon van egy fólia, de a letéphető fóliát azért meg lehet szerintem ismerni...
Van olyan monitor, amin jól láthatóan ott egy fólia a kijelző fölött, mert nem milliméter pontosan van fölrakva, de ez nem levehető fólia.Egyébként rájöttem, hogy 30-40-es OLED fény is bőven elég a nem HDR anyagokhoz sötét szobában.
Meg arra is mindig rájövök, hogy per pillanat ehhez képest az összes többi TV kijelző konkrétan szar.
Hajlamos vagyok belefeledkezni a részletekbe, amikor mondjuk mutatnak egy kabátot, vagy sima szövet sapkát, és azt látom, hogy basszus ez pont olyan, mint az életben. Nem túlszaturált, nem túlélesített, nem művi, hanem egyszerűen csak olyan, mint az igazi. Ezt semelyik LCD nem tudja és ettől az egész látvány megtelik élettel, 3D élménnyel. Szóval jók ezek, ha 5 évet kibír képromlás nélkül már azt mondom bőven megéri az árát.
Különösen annak tükrében, hogy mobiltelefonra több megy el...
Azt meg pláne meg sem említem, hogy 4-5 éve a 6os samsung széria is került ennyibe.
Én 490ért vettem. -
Tulku
veterán
válasz
torma1981 #10806 üzenetére
pontosan...
És persze egy férfi ember már csak tudjon megkülönböztetni egy mezei fédő fóliát egy rálaminált vmitől...mikor elkezdtem a szélein lévő matricákat leszedni egyből elindult a fólia is vele...nyilván nem az örökkévalóságnak készült....egyébként telefonokon, dap-okon is van ilyen matricázott valami...vétel után egy rántás és kész.... -
T1OK3
kezdő
Ma takarítani akartam a tv-t és azt vettem észre, hogy szinte semmi port nem vonz magához a képernyő.
Több mint 2 hónapja van meg és csak másodszor töröltem le, gondolom valami antisztatikus tulajdonsága van a panelnak.
Eddigi tv-im tisztítás után szinte azonnal vissza vonzotta port. -
torma1981
veterán
válasz
speederiii #10805 üzenetére
Igazából nem értem mi ez a nagy fólia dolog. Telefonnál fontos a védő fólia de tv-nel minek? Ha szállítani kell bőven elég amit adtak csomagolási anyag.
-
speederiii
tag
Szerintem egyszerű ez a fólia téma: ha a korábbi képen is látható módon a 2 alsó sarokban van 2 piros fülecskés "matrica", akkor annak a segítségével lehet lehúzni a fóliát, valszleg anélkül leszedendő fólia sincs. Egyébként a fólia leszedése után nem láttam változást tükröződés és egyéb tekintetben, így akár fent is hagyható (mivel teljesen buborékmentesen volt fent), ha vkit nem zavar a 2 kis piros matrica, vagy le tudja szedni anélkül, hogy nyoma maradna, ill. ne jöjjön fel közben a fólia.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Lacielvtárs #10803 üzenetére
De azért ezt ne vedd 100%-nak, azért mert nem látok ott semmit, attól még lehet van ott valami.
A 3d-hez is kell valami réteg a panel elé, legalábbis ezt mondtátok pár hónapja. -
daneel_hu
addikt
válasz
Lacielvtárs #10801 üzenetére
Megnéztem az E6V-n szerintem nincs ilyen réteg.
Ha van akkor nagyon profi a kivitel mert a széleken sem látszik semmi.UV-védő réteget fel lehet vinni lakozással is.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Lacielvtárs #10799 üzenetére
Ha megnézel a jutubon pár "unboxing" videót, ott sincs egyik esetben sem levehető fólia a képernyőkön. (B7, E7)
Direkt a frisseket néztem meg. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
daneel_hu #10798 üzenetére
Én magam sem tudom hogy így van e, anno mondta nekem aki ajanlotta azt a tvt amit vettem.
Az enyém 'foliaja' vagy mi a szösz alatt is van egy két 'pukli' kikapcsolt állapotban látható bizonyos szögben.
Ha be van kapcsolva a tv, nem látható.
Nekem egy hónap használat után tűnt fel... -
daneel_hu
addikt
válasz
Lacielvtárs #10796 üzenetére
Ha UV-védő réteg (fólia) van rálaminálva, akkor nem szabad a tv-re csomagolás végett +1 fóliát tenni.
Hiszen kicsomagolásnál fizikailag így nem piszkálod a laminált réteget.De a laminált réteg is kicsit hihetetlen nekem, mert még a tökéletes laminálásnál is némi levegő szorulhat a fólia alá. Egyébként biztos tesznek rá valamit ha érzékeny az UV sugarakra.
Most már felcsigáztatok, megnézem mi a helyzet az E6V-n.
-
Tulku
veterán
válasz
Strezi #10794 üzenetére
Egy pár új televíziót vásároltam már életemben...amikor bejött a 32"-os sík képernyős őrület, odáig vittem, hogy a B&O vagy a Pixel plus modellek közül választottam...de ez volt a végállomás, addig végig próbáltam a palettát...soha egyiken sem volt fólia...
Illetve megismerek egy már bontott, hozzányúlt televíziót...azt hiszem ez nem kérdés...itt minden teljesen új volt, ez biztos, az MM-ben együtt bontottuk ki az eladóval megtekintés céljából és néztem a nikecell darabokat (azok nagyon árulkodóak, már kivételkor megtörött néhány apró sarok....) na ez olxan volt mit amit először bontanak ki...ha panelcserés volt (ezt nem vitatom, bár az eladó nekem is azt mondta, hogy aznap kapták az LG-től) akkor ott mindent kicseréltek a gyárban, biztosan nem a Video partos srácok csomagoltak így...
De szerintem ez a fólia ügy túl van ragozva rendesen...én azonnal leszedtem, mindek egy üveglapra fólia....nem fogom vidia lappal karcolgatni, szállításra pedig elraktam a takaró fóliáját...
Szerintem ez a fólia a legújabb gyártású modellek feature-re..
-
Zolom89
senior tag
Ha már fólia.. Decemberben jött meg a tv-m nekem se volt fólia rajta. Januárban gariztatni kellett, kijelzőt cseréltek és a szervizesek úgy hozták az új kijelzőt hogy dobozba, és azon rajta volt a fólai, kérdeztem is hogy milyen fólia, mire mondták hogy az azé van rajta, hogy ne hogy betörjön a kijelző és ha helyén lesz leveszik róla.
-
Strezi
őstag
válasz
chris0000 #10785 üzenetére
Igen, erre a fóliára hátul
UberMutant: Lehet hogy a képernyőn lévő fólia valami 2017-es(7-es sorozat) specifikus
Nekem csak 2016-os (meg 2015) OLED-jeim vannak/voltak
Eddig egy valakinek volt csak ilyen fóliás az eleje? Lehet hogy valami év végi újság? Tudtok mellé gyártási hónapot tenni?
-
-
Strezi
őstag
válasz
UberMutant #10765 üzenetére
Nem az
Három új OLED-et bontottam eddig ki. Habszivacs fólia zsák van rajtuk körbe, illetve a hátsó lapon van egy átlátszó fólia, amit el kkel távolítani (mlegedés miatt). -
Dadan01
senior tag
válasz
UberMutant #10765 üzenetére
-
T1OK3
kezdő
Itt egy 5000 órás teszt az oled-ről, igaz horvátul.
[link] -
Gtaati
őstag
Hello Sracok!
En is meglepodtem ezen a folias dolgon. En is vadonat ujonnan vettem bontatpan dobozbol, de nekem semmi nem volt kicsomagolas utan a tv kijelzojen. Csak a hatuljan van folia, de kijelzon en nem talaltam semmit..... Lehet idokozben valtoztattak a csomagolasi proceduran? Valaki akinek van-volt folia a kijelzon az csinalna kepet rola? Koszonom!
-
T1OK3
kezdő
Az első fóliát megpróbáltam leszedni, de most vagy nincs rajta, vagy annyira ragaszkodik a képernyőhöz, nem merem feszegetni. A sarkán kb. 2 mm-en megindult , tovább nem bántom, félek, hogy ez a panel része és nem is fólia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Filmvilág
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Gyúrósok ide!
- Metal topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest