-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubyy
aktív tag
B7-en szerviz menu nelkul nem lathato az, hogy mennyit ment a TV eddig osszesen? Nem igazan talalom az About this TV reszben.
-
válasz
Zsmester89
üzenetére
Nekem a számla tegnap de. 10ota a dokumentumok között van de semmit sehol nem ír h úton lenne már..
-
Joshi
titán
válasz
Zsmester89
üzenetére
-
T1OK3
kezdő
Kis érdekesség, hogy a tévém novemberi gyártású és november 12-én meghozta a futár. Nem sokat porosodott valami raktárban.
-
T1OK3
kezdő
válasz
Zsmester89
üzenetére
Fix tápkábel van, ami még ráadásul rövid is, legalábbis nekem.
Wi-fi-n keresztül nem jó? YouTube tele van 4K tesztt videókkal.
-
Zsmester89
őstag
Péntek hajnalban leadtam a rendelést a T-nél egy 55b7v-re
azt írja a honlap, hogy szállítás alatt...remélem rendben s időben ideér.
Két kérdésem lenne előre:
- A tápkábel külön csatlakoztatható (nem mint a régi eszközöknél, hogy fixen van), mivel a falban kialakított dobozban vezetném el
- Ha áll eldobós HDR meg 4K tesztelős anyagot szeretnék rajta elindítani, akkor mit tudtok ajánlani? Planet Earth vagy mit olvastam itt, az jó rá? (a végleges kialakítás előtt csak külső adathordozóról vagy pc-ről tudom ráküldeni, ehhez privátban tud valaki forrást? )
Köszönöm! -
Ren Hoek
veterán
Meg azért ne álszenteskedjünk.

Szerintetek a 4K tulajok hány %-a nem próbált már ki más 4K HDR forrást a TV-jén, attól függetlenül, hogy néha 1-2 filmet megvesz az ember BD-n?Ilyen értelemben semmi nem korlátozza a technológia és a 4K terjedését...
Másrészt meg FHD TV-ből nem hogy választék nincs, hanem 2017-es TV-k sem. Már lassan LCD-ből sem... Fél év és 4K lesz a standard. Akár elég az FHD, akár nem. Akár akarják a felhasználók, akár nem...
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Azért ne túlozz, BD-t simán kapsz minden normálisabb Média áruházban. A webes áruházakban meg hegyekben van a BD. Ne a postahivatalokban kirakott 300Ft-os DVD-ket vedd alapul.
-
rendon
tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Medacard van. Lezárni tudok csatornákat, meg feloldani. Sorrendet nem tudok állítani. Nincs is ilyen opció.
Elárulod hogyan tudom meg csinálni? -
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ehhez tedd hozzá azt is hogy ez Magyaro.-on van így, nem a világon mindenhol... Nyilván ennek is el kell terjednie mint a full HD-nak mint bármi másnak. Viszont nyilván nehezebb sorsa van, mivel ahogy írták már a full hd is teljesen korrekt felbontásilag, minőségileg.
A következő lépcsőfok 4k HDR meg drága..nem sok embernek fér bele, de nyilván esni fog az ár, a kereslet meg nagyobb lesz..A nyakamat rá hogy a foci vb ideje alatt rengeteg 4k tévét adnak majd el..nyilván nem is nagyon lesz Full HD-s kínálat direkt
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Teljesen jó a FHD, de folytatni kell a fejlődést. Nem véletlenül váltották a DVD-t pedig már az is digitális volt. Az hogy a BD és 4k BD között már kevésbé szembetűnő a különbség az egy más kérdés, de ugye ott van a HDR is és még ki tudja mit találnak ki. Senki nem mondta hogy váltanod kellene 4k-ra, habár egyre kevesebb FHD tévé van a piacon.
-
rendon
tag
Sziasztok! Miért nem lehet a csatornákat olyan sorrendbe helyezni ahogy én akarom. Nem akarok semmiféle kedvenceket, csak a sorrendet szeretném megváltoztatni. Vagy csak én nézek el valamit? LG B7
-
Joshi
titán
válasz
Zolom89
üzenetére
Csak a Nagymenőket vettem az Xpress-ről, meg még az Interstellart fogom, az Alient és a Planet Earth II-t az Amazonról vettem. Elvileg a lejátszóm tud külső feliratot rendelni eredeti lemezekhez is, egyedül az időzítéssel lesz egy kis játék. Egyébként a sima BD50-es anyag is piszok jól néz ki az OLED-en, szóval nem gond az FHD sem.
-
sakal83
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
2%4k 98% no 4k termeszetesen. A tv vásárlók 98%a azt sem tudja mi az.
Nincs is anyag ha van nem kicsi...
Ezt mar anno beszoptam a dts truehd es társaival hang teren

Magyar hang esetén a truehd kb 3x rosszabb volt mint az eredeti angol dd-je. Ezert Megéri egy passzentos hangrendszer azt az 500k pluszt

-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Nem fontos ennyire, azért ne tereljünk.

Arról volt szó, elég-e az FHD manapság = a válasz nyilván igen.
Bátorkodtam megint kijavítani, hogy a 4K mint olyan nem csak arról szól, hogy dupla akkora felbontásod van, hiszen ez senkit nem érdekelne. (engem sem)Kapsz mellé zömében HDR-t is, ami már viszont számít.
De mivel nem tudod tesztelni a különbséget, valószínűleg egy legyintéssel elintézed.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy film sem attól lesz jó, hogy FHD, vagy 4K, vagy 4K+HDR.
Ha a film szar, akkor csinálhatsz bármit, szar marad.
Viszont ha valamit nézhetek 4K+HDR-ben akkor abban fogom nézni, nem FHD-ban. -
-
index31
tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Akinek fontos a modern technika nyújtotta előny és a képminőség annak fontos. Nekem is az. A Full HD a múlt és úgy is kéne kezelni.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
A 4K elég gyakran van párosítva a HDR-el, és ez az erőssége nem maga a 4K felbontás.
(már ahol HDR-ben adják ki a 4K-s filmet, de ahogy nézem egyre több ilyen van) -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sakal83
üzenetére
Na jó, de melyik arányszám mit jelent nálad...

2% 4k és 98% egyéb, vagy fordítva...
Na most akkor legyen becsületes az ember, vagy "tereljen", ez itt a kérdés ???
Őszinte válaszokat szívesen olvasnék erről a kérdésről... is.(#8169) Joshi: De legalább őszinte voltál, ami dicséretes...

-
sakal83
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Szerintem is
2% vs 98% az.
De sajnos van sznobhatas is. Nekem 4ks tvm van

-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
adamssss
üzenetére
Ezt én is így gondolom...
35 évig költöttem lemezekre, de ez már a múlté. Szóval, még a FHD "lehetőségét" sem használom ki 100%-ig, mert bizony 720p-t is megnézek, nem is ritkán, BD50 pedig annál ritkábban "kerül terítékre" nálam. Ehhez mi a tosznak' vennék 4k-s tévét? 
És szerintem a 4k-s oled tulajok 80%-a úgy használja a tévéjét mint én a FHD oledet, de lehet hogy picit tévedek az arányokat illetően.

-
daneel_hu
addikt
Nem csak TV-k esetében árulnak így termékeket. Van telefon, számítógép is... ugyanígy régebbi hw-rel.
Nincs ebben semmi új.Nem tudom az LG miért döntött úgy, hogy 2016 után mégis kihoz egy FHD-s oledet.
Elképzelhető, hogy keresett volt a termék, igény volt rá.
2016-ban minden 4K-s volt, nem volt FHD modell.
A 910v ugyanúgy gyártásban van állítólag, talán emellé akartak még egy flat verziót, pasz.Ha tavaly lett volna A7V, szerintem nagyon agyaltam volna rajta.
Mármint az A7V legyen, vagy az E6V.
Persze jobb az E6V... de 2x annyiba is kerül.
-
V.T.
aktív tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ez jogos.
Így is drága volt, asszony majdnem kinyírt érte
Amire kell szerintem bőven megfelel így isAmi nagyon durva, hogy nem hiszem el mennyire vékony és hogy mindegy honnan nézem ugyan olyan jó a képe, tetszik nagyon.
-
-
V.T.
aktív tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Köszi a választ, igazából nem zavar nem annyira lassú, kb az Android tv szintjén van a rendszer.
Az viszont kicsit csalódás hogy 2017-es tv-nek írják de azt nem hogy 2015-ös hardver van benne.
Egyelőre tetszik amúgy, még a bemenet váltást kéne valahogy megszüntetni.
Ma már majdnem 4 órája megy a tv de még nem váltotta át az erősítőn. -
janos666
nagyúr
Na, játszogattam vele kicsit ffdshow + ez az avisynth script:
F = last
B = F.Blankclip()
Interleave(F,B,F,B,F)
Kipróbáltam többféle sorrendet is, mind zavaróan vibrál (ezt értsd úgy, hogy tudod mennyire szerettem a "vibráló" plazmákat, de még a Sony LCD-k agresszív BFI-jét is, szóval tényleg zavaró), 120Hz ehhez így egyszerűen nem elég.
De érdekességképp leírom:
F,F,F,F,B -> már ez is vibrál ("látszik" a fekete), de még jó maszatos (#1)
F,F,F,B,B -> nyilván még jobban vibrál, kevéssé maszatol, de látni
F,F,B,B,B -> "-", itt már minimális a blur, keresni kell, szóval jó lenne
F,B,B,B,B -> "-", de abszolút semmi blur nem marad
F,F,B,F,F -> zavaróan vibrál (mint a #1), maszat + "dupla élek"
F,B,B,B,F -> jobban vibrál, ugyan úgy "dupla élek"
B,F,B,F,B -> vibrál, de jó kompromisszum blur/dupla-él közt (#2)
F,B,F,B,F -> vibrál és a blur felé billen a blur/dupla (#2-höz képest)Ez szerintem minden kombinációt lefed, mert egymás után sorba fűzöd lényegében mindegy, hogy FFFBB vagy BBFFF, mert:
FFFBBFFFBBFFFBB
BBFFFBBFFFBBFFF , és így tovább (FFBFBFFBFB = FBFBFFBFBF). -
daneel_hu
addikt
-
-
V.T.
aktív tag
Sziasztok. Pénteken végre megjött az Emagbol az 55EG9A7v
Két furcsa dolog van számomra.
Pioneer 5.1 házimozi erősítőre van kötve HDMI Arc-n kommunikál.
Időközönként átkapcsolja az erősítőn a bemenetet dvdre vagy tvre magától mert amugy az adást set top boxon nézem.
Ez mitől lehet? Előző Sonym nem csinálta.Illetve próbáltam azt hogy a tv távirányítója kikapcsolja az erősítő van is a listában pioneer de nem működik csak hangerőt tudok állítani mást nem.
Ebben tudtok segíteni?Egyébként az este PS4 Pro-val leteszteltem egy kis Horizon Zero Down játékkal nagyon sima volt és sokkal szebb képe mint a Sonyval.
Nem bántam meg a cserét egyelőre tetszik.Ja igen és WebOs rendszerből nincsen frissebb mert kerestettem vele de nem talált frissebbet a 2.2.0 verziónál
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
"Jó lenne, ha sikerülne. Nagyon kíváncsi vagyok...
"Nem biztos, hogy akarod ezt...

-
janos666
nagyúr
válasz
renatto
üzenetére
Az LG beidőzítette automatikusan minden legalább 4 órányi üzemidőt követő standby állapot alkalmára (de szerintem a Sony és Pana is hasonlóan tesz), tehát ez a "javaslatuk". Kiegészítésképp pedig otthagytak a menüben is két kapcsolót, hogy "szükség esetén" kézileg is előbbre hozhasd a legközelebbi alkalmat. De a '17-es szérián szerintem már abszolút értelmetlen kézileg kérni, mire kialakul addigra úgyis eltelik 4 óra, tehát a szimpla standby-ba kapcsolás lényegében ugyan az, mint külön megkérni, hogy kapcsoljon ki és kezdje el ezt soron kívül.
-
rossitibi
tag
Sziasztok!
Ha van köztetek olyan aki megbánta hogy ívelt tv-t vett,engem lehet hogy érdekelne.55 C6V. Egy helyen találtam de az kiállított darab. Szerintetek érdemes megvenni? Azt mondja a srác kb 1 hónapja van kirakva.Plusz még egyet találtam,de az meg csak 1 év bolti garis.Mit csináljak?
-
dom1n0
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Jövő héten fog megjönni az 55b7, ha lesz rá időm, amíg a régit eladom, tesztelem majd őket

-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Szerintem bármilyen app amelynek MÉDIA SZERVER szolgáltatása vagyon...
Fogsz találni ilyet.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Madwe
nagyúr
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Plex xplay appal a tévére? Vagy miracast/widi?
-
dgyuri0123
nagyúr
Srácok. Mi kell ahhoz, hogy a tévé lássa a laptopon lévő fájlokat? Kell valami program? DLNA-t nem nagyon szeretnék, ha egy mód van rá. SMB megosztást vajon ismeri az LG oled? Kösz ha segít valaki.
T.i. baszaxik (?) a külső lejátszóm és szeretném tudni, ki tudnám-e váltani, esetleg.
Közben ezeket találtam. Ezek szerint csak ilyen módon tudom láthatóvá tenni a számítógépemet a tévé számára?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
1 - 1.5m-en felesleges kísérletezni (hacsak nem a leggagyibb kínai HDMI kábelt rakod be egy normális mellé).... az igazi különbségek olyan cca. 5m-től jelentkez(het)nek .... a normálisabb gyártók ezt fel is tüntetik a csomagoláson (pl. Inakustik Premium HDMI 2m 2160p, 5m (vagy hosszabb) már csak 1080p ....

.... a megjelenő minőség meg ugye nem csak kábel, hanem megjelenítő függő is, mivel a HDMI esetén nincs a szabványban hibajabítás, igy a gyártókra van bízva, hogy használnak e ilyet és ha igen, akkor milyen "hatékonyságut/minőségüt" ....
-
janos666
nagyúr
válasz
adamssss
üzenetére
Láttam már pár rossz kábelt. Általában vagy van kép, vagy nincs, esetleg ez felváltva (ha el van törve egy szál benne, és ahogy mozog, úgy változik hogy jó vagy sem, de ha épp jól áll, akár hibátlan a kép), néha pedig nagyon feltűnő, a háttértől erősen elütő, pixel-finomságú zaj van a képen (nem nagyobb blokkokban, hanem egy-egy kis pixel szintjén táncol akkor is, ha te le van ilyen hibákkal az egész képernyő), nem olyasmi, amit keresgélni kell, szándékosan olyan, hogy ha van, akkor könnyű legyen észrevenni. Elvileg utóbbit sem kéne nekünk szabad szemmel látnunk soha, mert a készüléknek is fel kéne ismernie a hibát, és átváltani teljesen fekete képre, de néha még sincs így (de ugyan így, lehet hogy ugyan az a kébel egyik megjelenővel zajos, másikkal se kép, se hang soha...).
-
Ren Hoek
veterán
válasz
dgyuri0123
üzenetére
A kedvedért csinálni fogok egy HDMI kábel tesztet.
10 méteres 2000 Ft-os
1.5 méteres noname
1.5 méteres High Speed Ethernet noname
1.5 méteres Inakustik PremiumFHD LCD FHD anyagokkal.. és 4K B7-el is. 24p-s anyagokkal és 60p demókkal.
Bár ez majd ha nagyon sok időm lesz
(Eddig a jól látható fehér digitális homokszemeken kívül nem láttam semmi különbséget)... de majd ránézek. -
Tudtok ajánlani 4k blu-ray lemez lejátszót? Sajna a ps4-em nem viszi őket elvileg, aztán van egy két cím ami érdekel
lg b7v-hez lenne..
Árban nem venném meg a legdrágábbat, de amint látom nagy szórás van ebben is..MÁS:
Mostani tv-m egy LG 42LE8500 ... annó 7éve csúcs kategória volt. Ha addig nem viszik el csinálok egy összehasonlítást, ha érdekel valakit majd megosztom. full led tv a mostani kis LG, mai napig használható, de ideje váltani

-
dom1n0
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Koszi, vegul megvettem.
Most upgradelek 55b7-re, 55eg910-rol, es csak sima 1.4 kabelem volt, igy az uj kabel szukseges volt, aztan rajottem egy ilyen aru berendezesnel mar nem 5000-en mulik a haza dicsosege
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Pityu89
üzenetére
Nem tudom a Sony-n ez mit takar, de az LG-n van a kompenzációs ciklus 4 óránként. Fut ha kikapcsolod a TV-t. 1 óra kb... nem fehérmosás, hanem egy speciális elektronika a terhelés függvényében homogenizálja a panelt. Lényegében analóg "öszzeszámolja" melyik pixel mennyit ment, és kompenzál, hosszú távon tehát az OLED pixelek fényerőcsökkenését állítja vissza. Úgy tűnik remekül, mert hosszabb távon is képes kompenzálni.
Valamilyen szintű image retention magától is eltűnik ha járatod mással.
-
madgie
titán
58UH635V-m van, kifejezetten VA, meg is bántam már ezerszer
Hiába jobb a kontraszt, ha kicsit is oldalról beinteget a black crushing 
daneel_hu: van egy pár kalibrált eszköz itthon, meg mondjuk a saját anyagaimnál csak sejtem, hogy utómunkáztam őket

PuMbA: a Dunkirk tényleg fantasztikus, a jellegzetes Kodak színek meg az utómunka olyan, hogy leesett az állam itthon (a moziban is, de a vidéki mozink elég ratyi). Tuti megnézem 4K-ban

-
nubyy
aktív tag
válasz
Bestspiler7
üzenetére
Es renatto: Koszi mindkettotoknek, az lesz amint lejon - LG oldala nem tunik tul acelosnak letoltes szempontjabol, bar meg mindig jobb mint az Asus

-
Joshi
titán
Megválaszolták neked, én azt se tudom miről van szó.
Vagyis most már tudom. 
Viszont ha már ghosting. Anno a plazmánál teljesen jól működött a ghosting ellen ha zoomolt csatorna logo nélkül ment egy fél napig. itt is működik ez?
-
daneel_hu
addikt
Viszont a BLADE RUNNER 4K/HDR-rel kapcsolatos állításaimat ezennel visszaszívom.
Megnéztem végig a filmet, és azért jóval több ez így mint egy sima 1080p anyag.
Színekben feltétlenül.
Jót tett neki, na.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Nem is értem.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Épp a forgalmazók nem akarnak haladni a korral... Ergo még a BD is ritkaság számba megy, valamennyire, nem hogy a 4k hdr.

Épp ez a baj, az nincs tisztázva rendesen, mikor csináljuk pontosan illetve mikor ne. Mindenki csak találgat (egy min. "összázezres" tévénél). LG meg nem ad infót a javasolt használatáról. 

"

Vhiktor