-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
TechN7ne #100699 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy ez erősen szubjektív vélemény, ugyanis dobozból kivéve, kalibrálatlanúl nagyon messze van az A80L képe a természetestől, a G2 vagy C3 dobozból kivéve sokkal közelebb van hozzá.
Az persze nem vitatható, hogy Neked illetve másnak jobban tetszik, de azt ne jelentsük ki mindenféle szakmai alátámasztás nélkül, hogy az A80L természetesebb, mert ez nem így van, sőt pont az ellenkezője van alátámasztva.
Kalibrálva helyre kerül az A80L is, de még akkor is jobb a C3 vagy G2.
Ezt kérlek ne vedd a személyed elleni támadásnak, mert ez nem így van, akárki írta volna, ugyanezt írtam volna vissza rá.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Delphinus #100696 üzenetére
Sony képfeldolgozó képessége szebb és természetesebb képet kreál , 3gen qdoled panel alatt is ez a hardver szintén az első helyen végezne.
Nálam a A80L szebb és természetesebb képet kreál mint a G2 vagy C3 ,jelenleg mind a három készülék nálam van.
Fényerő ereje és oled panel típus ide vagy oda…. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Delphinus #100696 üzenetére
S95D-t nem láttam, így nem tudok róla nyilatkozni. Illetve nem mindig teljesen ugyanaz az adott model sem attól függően, hogy melyik paicra szánják
Már önmagában a dolby vision megléte a sony felé hajtja a vízet, nem tudom ezt viszgálták-e egyáltalán vagy pontosan mit néztek. Sony jobban kalibrálható egyébként, azért az is számít, már a tone mapping miatt is, stb.. Egyébként meg nem hallgattam bele vagy néztem bele, nem is nagyon érdekel, főleg, hogy nagyon kevés alkalommal függetlenek ezek.A qd oled győzelmét nem vitatom, az telejesen egyértelmű, a Sonyét sem nagyon, mert profi munkára jobban használható. Samsungnál többször kiderült az is, hogy "csalnak" a méréseknél, ugyanis 10% ablak minta mellett tökéletes, más méret mellett meg messze nem az
és ez is számít, főleg, hogy vizuálisan hasónlították egy mastering monitorhoz őket.
Én eddig lényegében inkább azt hangoztattam, hogy nem meglepő, hogy a G4 vs A95L párosból az A95L jött ki győztesen.
-
Partz
senior tag
Még egy tévhit így utólag visszaolvasva a fórumot. Itt bizton állították többen, hogy a woled panel tartósabb a qd-oled-nél beégés szempontjából.
Az első generációs qd-oled paneleknél Samsung S95B (korai S90C), Sony A95K ez valóban így lehetett.2023-tól azonban másod generációs qd-oled panelekre állt át a Samsung Display, ahol az LG evo paneljeihez hasonlóan deutériumot használnak oled komponensként.
Ilyen tv-k a Samsung S95C (korai S90D), Sony A95L. Azóta rtingsen-en megjelentek ezeknek a paneleknek a tartósságát vizsgáló első tesztek;05/02/2024:
"There's no significant change to the OLEDs; the Samsung S95C OLED remains surprisingly resilient, with no noticeable signs of burn-in, but every other OLED is showing some image retention."
07/17/2024:
"All OLED TVs are now showing signs of permanent burn-in. The Samsung S95C OLED remains the most resilient of the OLED models, showing only slight signs of burn-in."
Láttam képeket az S95C és a G3 viszonylatban erről és tényleg a Samsung volt a homogénebb, azóta ezeket a képeket leszedték. Nem a flame keltés a cél, csak az objektív tájékoztatás.
Véleményem szerint egyik oled tv-t se kell már félteni 2024-ben a beégéstől rendeltetés szerű használat mellett. Zárójelben megjegyezve az edge-led tv-k összességében rosszabbul szerepelnek ezeken a "beégés-kiégés" teszteken, mint a mai oled-ek. -
Delphinus
kezdő
válasz
Vhiktor #100695 üzenetére
és benned akkor nem merült fel hogyan is győzte le a "szakik" szerint a kalibrált 3gen qdoled panelt a 2gen qdoled panel?
hisz ti is irtátok itt.... szinlefedettség, szinfényerő sokat javult az új qdoled panellel, tehát kalibráltan papiron fizikailag egy a95l nem tud megverni egy s95d-t.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Delphinus #100694 üzenetére
Én A95L-t és S95C-t láttam egymás után (nem egymás mellett), mindkettőt én kalibráltam. Dolby Vision-ön kívűl kb tök egyformák voltak. Hajszál pontosan ugyanaz a panel volt bennük. S95D-hez még nem volt szerencsém. Én fentebb arra reagáltam, hogy a qd oled győzelme jogos a woled felett.
-
Delphinus
kezdő
válasz
torma1981 #100693 üzenetére
én előttem még mindig ködös az, hogy ha az összes teszt példány kalibrálva volt, hogyan is tudta megverni ugye ahogy irtátok (CSAK KÉPMINŐSÉGET néztek) az a95l a s95d-t???, mikor tegnap mutattátok itt pont magabiztosan mennyit fejlődött az új qdoled panel... (s95d vs s95c) ki kapott vajon ezért sok pénzt az asztal alatt?
sok az ellentmondás sajnos.
-
Partz
senior tag
válasz
eL Geri #100689 üzenetére
Én se olvastam cikket, az élő streambe néztem bele. Azóta fent van youtube-on pár videó az eseményről, itt egy link odatekertem.
-
hunspikey
őstag
válasz
Partz #100688 üzenetére
Bárcsak lenne LG-n 23 pontos IRE érték állítgatás - azaz megjönne végre az IRE 1 opció.
Illetve iszonyúan hiányzik egy szaturáció paraméter nekem az IRE értékek mellől, mert az RGB értékekkel csak arányt tudsz basztatni, de azt nem tudod megmondani, mennyire legyen telt az árnyalat - ehhez jelenleg 3D LUT mókolás kell ami szigorúan kalibrátori eszköztáras.
-
Partz
senior tag
válasz
Partz #100684 üzenetére
Az összes tv kalibrált volt.
Tényleg jókat mondanak, pl az is kiderül az se mindegy G4-ből 65" vagy 77" választ az ember. De annak ellenére, hogy nagy a szakmai egyetértés melyik tv nyert simán azt is mondják, hogy az LG-t vinné haza némelyikük a teljeskörűsége és a részletesebb sötétrész kalibrálhatóság miatt, de a Samsungot is ajánlják ár-érték szerint. Tényleg minimális különbségek vannak sok esetben felhasználás függő, itt szigorúan a kalibrált képminőséget vizsgálták egy referencia kijelző viszonyában.
-
Partz
senior tag
válasz
Delphinus #100679 üzenetére
Egy Sony BVM HX-3110 monitor volt a referencia. Ez a Sony-nak az új stúdió monitora, ami 4000 nitre képes, erre áll át Hollywood idén.
A Sony A95L állt hozzá legközelebb színkezelésben és videó feldolgozásban, nem meglepő módon. A Samsung S95D azért nem nyert, mert ezen a téren kicsit le vannak maradva hiába a csúcs panel (és nem csak a Sony-tól). Ezt is kifejtik, egész profi kis szakmai zsűri volt, ahogy belehallgattam az értékelésbe.
-
Delphinus
kezdő
válasz
Quadgame94 #100677 üzenetére
na az lehet felcserélődött emlékeimbe. De akkor az a95l hogy lehet s95d előtt a kisokosok szerint mikor abba előző genes panel van még. sas szemük nem látta?
-
Quadgame94
őstag
válasz
Delphinus #100676 üzenetére
Te szerintem összekeverhetted őket. Pont hogy az s95d hozott nagyobb javulást, a g4 meg szinte semmit.
S95C V S95D
White Luminance: 1,223 cd/m² v 1,637 cd/m²
Red Luminance: 272 cd/m² v 371 cd/m²
Green Luminance: 882 cd/m² v 1,167 cd/m²
Blue Luminance: 65 cd/m² v 88 cd/m²
Cyan Luminance: 950 cd/m² v 1,261 cd/m²
Magenta Luminance: 336 cd/m² v458 cd/m²
Yellow Luminance: 1,151 cd/m² v 1,538 cd/m²
Forrás: Rtings
G4 alig alig hozott javulást. -
Csabi1984
addikt
válasz
alaves #100668 üzenetére
Még annyit, hogy megkérdeztem akkor új vagy kiállitott-e és természetesen közölték, hogy kiállítva volt de odavitték a kijelzőt az árramforráshoz a kijelző megtekintése miatt.
De leszámitva a futási időt semmi baja, se karc.
Egy új készülék is bekaksizhat csak legalább tudjuk, hogy mi vettük el a szüzességétAmúgy meg azt gondolom, hogy ha se a számlán se egyéb helyen nem iratták alá velem, hogy kiallított darab akkor elvileg nem érhet hátrány hiszen tudomásom sincs arról, hogy nekem ezt honnét illene tudnom. Tagadhatja az eladó a boltban
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Delphinus #100673 üzenetére
Leirtam. Nem mindegy mi van megmérve.
Hdr esetében amúgy is célszerűbb lenne delta ITP-t használni, szerintem lassan áttérek én is rá. Eddig azért nem tettem mert úgy korábban hatalmasak voltak az eltérések, ezért kb értelmetlen volt. De most már eljött az ideje.
Egyébként csak egymás mellé kell tenni a 2 tvt normális hdr tartalommal és egyből látni a különbséget. Itt is sokan leirtak mekkora volt az ugrás a qd oled miatt, mikor váltottak rá.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Delphinus #100670 üzenetére
Sdr esetében talán, HDR esetében nagyon nem így van
nem mindegy, hogy milyen grafikonokat mutatnak. (sok teszt oldal csak SDR méréseket mutat, HDR és DV méréseket egyáltalán nem vagy pont a lényeget nem mutatja ). A tesztjeimbe már beleveszem a valós HDR tartalmakbol származó méréseket is, na ott elverzik (illetve még ez sem elég, csak a sok mérés untatja az embereket). Amikor a p3 színtér sziturációt mutatják az is "kamu" mert az 50% luminanciaszint mellett van.
Sőt ha nem deltaE 2000-ben van kifejezve a hiba hanem mondjuk ITP-ben akkor még sokkal nagyobb az eltérés.Maradjunk annyiban, hogy jelenleg a HDR és DV az összes tv-n olyan messze van a szabványtól mint a föld - hold távolság.
Ezért van az is, hogy egy miniled tv-n a világos HDR tartalom sokkal jobban tud kinézni mint OLED-en.
Ezt csak úgy itt hagyom, hogy mekkora a különbség G4 és S95D között
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Delphinus #100663 üzenetére
A tv legfontosabb jellemzője a képminőség. A szinfenyero rendkívül fontos, anélkül nem pontosak, sőt teljesen mások a színek. Egyértelmű volt hogy a qd oled fog nyerni. A fehér fényerő (fénysűrűség) önmagában kb semmi. És nem csak a színfényerőben jobb a qd oled, hanem a színtér lefedettsegben is jóval erősebb, valamint a szinterfogatban is.
Szóval ha nem a qd oledet hozzák ki nyertesnek, akkor az bizony hatalmas szakmaiatlansag lett volna. -
alaves
addikt
válasz
Csabi1984 #100665 üzenetére
Azoknál a boltoknál, ahol 3 éves gyári garancia van, az LG OLED garancia vonatkozásában nem számít hogy kiállított a TV, valamint az sem, hogy bontott vagy bontatlan a csomagolás. Ezért lehet akár beégett LG-t is venni, ha jó olcsó (utána kijelző csere természetesen). 2018-ban nekem ezt mondta a szerződéses szaki, de az a biztos ha az ügyfélszolgálat is rábólint. Ez kizárólag az LG OLED-ekre igaz.
-
válasz
Csabi1984 #100665 üzenetére
Nekem anno a Szervíz KFt azt mondta, hogy a boltnak ezt rá kellene írnia a hozzá adott garipapírra, hogy kiállított vagy felbontott/ visszaküldött típust adnak át a vevőnek.
Nekem van emagos cuccom, (igaz hogy kávéfőző, de elég drága típus) azon csak a fiókomon belül látom, hogy újracsomagoltat vettem, amúgy ahozzá adott papíron ez nem látszik. -
Delphinus
kezdő
válasz
Partz #100662 üzenetére
értem, de egy tv-t összességében szabad értékelni hogy miben mit tud,annak van értelme. most itt tulajdonképp kiragadtak egy specifikációt, qdoled magas szinfényerőjét, és ettől lett top2? hát grat nekik,komolyan vehetetlen, közben meg sok másba elmarad vagy nem is tudja
a95l alatt legalább android van és tud dolby.
-
Partz
senior tag
válasz
Delphinus #100661 üzenetére
Belehallgattam a szakértői értékelésekbe és itt egyértelműen qd-oled panel technikai előnye miatt nyertek a fenti tv-k. Ami érdekes volt bizonyos esetekben, még alacsony fényerő mellett is kijött a qd-oled előnye a színszaturáció miatt.
Szoftveresen egyéb módon sokan az LG-t tartják az egyik legjobbnak a piacon, csak itt a kalibrált képminőség volt a fókuszban.
-
Csabi1984
addikt
Én az Euronicsba kiállított darabhoz tudtam hozzájutni már csak "42C3) 299.000 Ft volt.
TV-n a fólia már nem volt rajta de a tartozékok (távirányító bontatlan volt, elem már nem volt benneelvileg 83 napot ment a pendriv-os modszer kiolvasással.
Az a baj, hogy a 42C4 meg legolcsóbb is 395.000 Ft lett volna (valószínű ezek szerint az is visszaküldött lett volna) mert ott is már 453.000 Ft
-
Partz
senior tag
Most hétvégén rendezi a Value Electronics az idei (amerikai) tv-k összevetését, oled kategória sorrend;
1. Sony A95L (8,9 pont, 2. gen qd-oled panel)
2. Samsung S95D (8,8 pont, 3. gen qd-oled panel)
3. LG G4 (8,4 pont, mla w-oled panel) -
szkutyi
addikt
válasz
ρσгτσ #100657 üzenetére
Na ezaz..amikor mentem oledet venni, egy darab volt, ott osztották hogy huu ez kalibralt +40 000 de ez olyan hogy csak na..na mondom figyu..mutasd a kamera felvételt hogy ezt a kalibralas miatt bontottatok ki...
Persze már nem volt meg a kamera felvétel, a végére már eláltak a +40 000től is, csak vigyem el a tv-t...
Vhiktor ajánlása alapján ott hagytam, ugyanis képesek úgy bele kontarkodni hogy azt csak ő tudja műszerekkel helyre tenni....úgyhogy mentem euronicsba, ott kaptam bontatlant... -
ρσгτσ
addikt
válasz
Laraxior #100655 üzenetére
Szintén, csak én OLED TV -vel jártam így náluk. Bontott volt, hibás, és még el is volt állítva a kép. Aztán mondták, hogy szerencsés vagyok, mert amúgy egy általuk "kalibrált" TV -t kaptam. Amiért nem kellett külön fizetni.
MM -ban néha kicsit túl lazán veszik a dolgokat. Ez néha jó, néha nem...
Természetesen cseréltettem a TV -t.
-
szkutyi
addikt
válasz
TechN7ne #100652 üzenetére
És???ezt nem is firtatta senki...ez még nem változtat a tényen semmit!....azt valaki már kibontotta, kipróbálta, és VALAMIÉRT vissza kukdte..ha még nem is szakszerűen csomagolta vissza, kitudja mit kapott visszafele....lehet akár merethiba, de lehet akár egy olyan hiba is amit nem jelzett, inkább elállt a vásárlástól...
a boltnak pedig szerintem még kotelessége is oda írni hogy bontott....700k-ért pedig egyáltalan nem jó vétel egy lutri 65G3-ért. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
szkutyi #100649 üzenetére
Nincs rajtuk se védjegy ,se blomba ,gyári állapotra visszacsomagolni nem egy nagy feladat (én is csináltam már nem 1x).
Sok esetben a fóliát sem veszik le a kijelzőről ha egy bontott készülék.
Ha egy bolt odaírja ,hogy bontott biztosan nem gyári állapotra sikerült visszacsomagolni + egy korrekt dolog is tőlük az info. -
FragMaster
addikt
válasz
Quadgame94 #100650 üzenetére
Észrevette, hogy nincs talp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Horgász topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510i - i3-330M I 4GB I 250GB I 15,6" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest