- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- UHD filmek lejátszása
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kiskornel
addikt
Szeretnék egy nagyon jó 800-as optikát, de nem milliókért, csak pár 100e-ért. A lényeg, hogy tartós + nagyon fasza minőség legyen (és itt az optikai minőség nagyon számít). Olyan, amiből 1:1 croppot lehet kiszedni.
Ilyen persze csak manuál fókuszos van, és más foglalattal (nem EF) ebben az árkategóriában, ami nem is baj. A mai világban mindenről mindenre lehet átalakítani.
Ki mit ajánlana? -
kiskornel
addikt
-
kiskornel
addikt
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogyha vennék egy FD 800 5,6-os obit, akkor azt tudnám-e használni 450D-n.
Tudom, nem kell autofocus, csak valami átalakító kellene, de abból sem kell olyan, amivel már a végtelent is be lehet állítani... Max 40 m-ig akarok ellőni vele.
A másik ami miatt aggódom az a közelpont. A gyári leírás szerint 8m-nél kezdődik. Én azért 3-4 m szeretnék. Ha nincs rajt végtelen, a közelpont nem jön közelebb?
-
mutyi
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen obinak számít a Nikon 55-200-as? Nem VR-es.
Sajnos egyenlőre ezt kaptam használtan a megrendelt obik helyet, de ha nem érkezik meg a sajátom akkor ezt el akarom adni és nem tudom hogy mennyit érthet. Újonnan 60 körül adják. -
rumos14
nagyúr
-
Olivair
csendes tag
válasz
Szten Márs #4733 üzenetére
köszi szépen a gyors választ!
-
Olivair
csendes tag
hali!
szeretnék a sony a200-amra egy tamron 28-75/2.8 objektívet
azt szeretném kérdezni, mert ugye ez az obi elvileg fullframe-re is jó, hogy ez mennyiben befolyásolja a használatot egy croppos vázon?köszi a válaszokat előre is!
-
Padam
aktív tag
Erről mi a véleményetek? Lehet ilyesmit itthon kapni?
-
Doom
aktív tag
stop, Stitch: köszi a tippet. Jó, hogy nem hagytátok magatokat megtéveszteni, valóban a 70-esre gondoltam, nem tudom, miért írtam 75-öst
Igazából kezdő vagyok még, a kitobit se nagyon próbáltam ki, épp csak lakásban, majd hétvégén jön a teszt. Nap mint nap biztos nem használnám, néha elmenni kirándulgatni meg fotózgatni, kb. ennyi. Minőségre szerintem nekem jó lesz. Az 55-250-esben az USM motor hiánya ezek szerint nem nagyon érezhető? Nem lesz lassú tőle az AF? Igaz, a photozone-on is írják, hogy nem lassú, de azért a tapasztalatoknak jobban hiszek
stop: köszi a felajánlást, de nem nagyon lenne összehasonlítási alapom, mert az 55-250-t se próbáltam még. Így most nem élnék evvel.
-
Pilács
senior tag
Nikon 18-105VR ára nem kicsit szalad felfelé (59.000 helyett), gondolom ez minden obival így van
-
Doom
aktív tag
Hi!
Milyen teleobjektívet tudnátok ajánlani 450D-hez a kitobi mellé? Eddig néztem a Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS -t és a Canon EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM -t. Megéri az utóbbi a 2x annyi pénzt? Vagy tudtok helyette jobbat? Jó lenne, ha 100e alatt megúsznám (tudom, a 2. jóval több).
Köszi. -
ottkar
addikt
válasz
macskajancsi #4717 üzenetére
A 85-ös a legjobb manuális portréoptika a Takumaron kívül. A Jupiterek mind jók mellesleg.
A 2-es fényerő inkább az elmosás miatt jobb.
-
macskajancsi
aktív tag
hi!
jupiter 2/85mm-es M42esről mi a véleményetek? reális, hogy a veterán most jár egy 16k-nál, miközben pl egy 135mm - f3,5 jupiter 7-8k? (135/f4 - 6k)
ennyire jobb a +2fé portréra? vagy a 135mm sok?
(gondolom a gyutáv azért eléggé szubjektív dolog mindenkinek portréra)valamint a fenti obikról eddig többnyire jókat hallottam, esetleg van valakinek más tapasztalata?
bocs, ha sok hülyeséget kérdezek, de így tanul ez ember...
-
törölt tag
Ha jól tévedek ez egy precíz tájképlencse fullframe-re. Potom $1500 körül beszerezhető. Nikon véggel egy ideje már létezik, itt egy "vatizda diffaransz" teszt a nikkor 14-24-el. Majd ha lesz kidobandó pénzem egy D700x-re lehet hogy egy 18-as Zeiss-re is lesz.
Valakivel lehet hogy összekavarsz, én nem manuáloztam (eddig). Van m42-eos adapterem, de ennyi, egy fényerős 50-es manuál Zeiss elő van irányozva hozzá. Egyszer majd oda is elérek.
-
Stitch
őstag
válasz
#27070592 #4713 üzenetére
Ezzel meg mit akarnak?! F3,5 egy fix objektívnek?
Nemhogy követnék a Nikon példáját és aps-c képkörös, kicsi, fényerős fixeket fejlesztenének. Nagyon remélem, hogy az új Nikon 35/1,8 DX sikerén felbuzdulva ez meg is valósul majd. Ha valamelyik gyártó kijön egy 24/1,8-cal és addigra nincs full frame vázam, akkor tuti átállok arra a rendszerre.
-
törölt tag
A Zeiss megépítette a 18-55 kitobi nagylátó végét.
-
Pilács
senior tag
-
sanyixXx
senior tag
vettem egy 50/1.4 -et a canonomra (40D). álomszép képe van és még fotózni sem voltam vele igazán
-
Pilács
senior tag
Igen arról
szigorúan nagylátóban gondolkozom... egy vagyon
többe kerül mint a gép váz
-
jorden06
senior tag
Egyébként:
- Nikon 18-105mm f/3.5-5.6G AF-S ED VR DX (OEM)
- Nikon 18-105mm f/3.5-5.6G AF-S ED VR DXoem?
-
Hth
tag
Pilács :
Mondom hogy vegyél egy fasza Tokinát ! Hiddel hogy nem akarok neked rosszat , nekem is olyan volt DX-en . A legjobb ár-érték arányú obik ! ( mellesleg leg élesebb is ) Ha egyszer lessz komolyabb vázad akkor pedig az Af is működni fog . -
Stitch
őstag
Voltak régen is 10mm köröli (nem halszem) objektívek; konkrétan itt egy 13mm/5,6. Ezek viszont ritkaságszámba mennek, úgyhogy még drágábbak, mint a ma kapható ultranagylátó zoom-ok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Reklámblokkolók topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Háztartási gépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest