-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsef m.
tag
Én is hónapokig kerestem itt is meg az indexen is SONY A-ra, egyről lekéstem, és egy Sony 4.5 11-18-at vettem meg.
[ Szerkesztve ]
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok van valakinek tapasztalata Sigma 28-80 II AF Macro Aspherical objektívvel kapcsolatban?
Érdemes beszerezni most szembe jött velem és elég jó áron ezért gondolkoztam el rajta.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
gergo5991
őstag
válasz barrasz #26402 üzenetére
netes vélemények alapján / képek alapján én nem venném meg. Azt irták 2002es, függ is hogy milyen géped van hogy ki-e tudja szolgálni a szenzort pld ha egy 24mp-es nikonod van, ebayen 20-40 dollár ilyen szembejövéseken általában én nem szoktam elgondolkodni, mert a minőségnek ára van.
-
gergo5991
őstag
válasz barrasz #26404 üzenetére
elég jó obik ezek, amelyikre rákérdeztél szerintem épp hogy visszalépés lett volna. Sajnos ha az ember új stílust szeretne kipróbálni, ahhoz új obi is kell. Gondolom most a makróval akarsz játszadozni ha makró obik után nézegetsz. Talán makró közgyűrüvel a 50mm 1.8as is türhető lenne, vagy beszerzel egy reverse ringet és fordítva ráteszed az obit a gépre úgy elég jó a makróképessége.
Itt egy videó róla, yt-on az első találatot linkeltem be mert nem igen van kedvem keresgélni, igaz elég kicsi részletet fed le így élesben, de ha állványrol fotózol és nem mozgó tárgyat akkor focus stackeléssel elég szépen meg lehet oldani a dolgot, arról itt találsz egy elég egyszerü PS tutorialt. -
barrasz
aktív tag
válasz gergo5991 #26405 üzenetére
Mondjuk nem éppen a makróra gondoltam hanem mostanában elkezdett érdekelni a street fotó és a szoció fotózás is. Természetesen a makró is érdekel de oda majd makró obit szeretnék. Most akkor inkább veszek egy állványt meg egy olyan táskát keresek amin nem látszik messziről,hogy mi lehet benne.
De köszönöm a válaszod és megnézem a videót is az ötlet jó mert így olcsón tudom kipróbálni. -
Throme
veterán
válasz barrasz #26406 üzenetére
Általában nem tükröst szoktak ajánlani erre az irányzatra. Nagyok ahhoz, hogy kerüld a feltűnést.
Élőkép módban nem túl gyorsak, ahol lehetne döntött lcd-n komponálni, hogy ne kelljen szemhez emelni.
Ezt úgy írom, hogy nem próbáltam a szoció fotózást (semmilyen szépséget nem látok benne, inkább visszataszító), de tuti valami kis géppel indulnék neki, ha muszáj lenne. -
barrasz
aktív tag
válasz Throme #26407 üzenetére
Köszönöm a válaszod és részben igazad van néha nagyon tud vissza taszító lenni a dolog de azért van ami nem olyan szörnyű.
A gép méretivel teljesen egyetértek de jelenleg most nincs keret milc gépre,amit jelenleg tudnék venni azon nincs kereső ami nekem fontos.De természetesen tervbe van véve egy m43-as rendszer.
Régebben volt de dslr-re váltás miatt adtam el. -
gabor576
csendes tag
Bocsi, hogy itt kérdezem, de nem találtam egy alkalmasabb topikot sem. Aliexpressről rendelt fotós háttérrel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Érdemes kísérletezni vele? Töredéke az itthoni áraknak.
-
gergo5991
őstag
van/használ valaki itt tilt-shift obit? mióta láttam róla 1-2 videót azóta vágyam egy ilyen, egyszerüen fantasztikus mennyire ki lehet ezzel küszöbölni a perspektíva torzítást, épületfotózásra/beltérfotózásra,tájfotózásra maga a kánaán
-
Snoop-y
veterán
válasz gabor576 #26410 üzenetére
Alirol nem tudok nyilatkozni de Amazonrol nemreg rendeltunk Mohoo tipusu hattereket most eppen akciosak a selyembol keszultek. Az aliexpressen arult az milyen anyagbol van?
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
-
Throme
veterán
válasz tvamos #26413 üzenetére
Ez ilyen milces frusztráltság, hogy akinek tükröse van az csak menőzni akar?
Nekem nincs bajom a hangjával, de olyan helyre, ahol hátrány lehet a csattogás, oda minek ajánlana az ember egy tükröst?
Amúgy a kérdezőnek tükrös gépe van, szóval önbizalomhiányos szegény, ezek szerint
hcl : ezen próbáltak segíteni a csendes mód beépítésével, de hát ez nem az igazi. Ráadásul egyes funkciók - pl sorozat - nem is működnek ilyenkor. Én már próbáltam templomban és valamivel tényleg halkabb így.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Mivel csattogos lepkere anno nem tellett most kompenzalunk. Mi a problema ezzel?
Amugy egy komoly milc lassan ugyanakkora mint egy dslr szoval ezt az ez kicsi ervet ki is kukazhatjatok lassan. Szomoru vilag lesz ha elkapnak a vietkongok nem tudjatok elrejteni a gepet...
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
tvamos
nagyúr
válasz Snoop-y #26416 üzenetére
Amugy egy komoly milc lassan ugyanakkora mint egy dslr Ennek mondjuk nem orulok, en kifejezetten remenykedtem benne, hogy az A7-III kisebbb lesz, mint a II.
(#26415) Throme válasza tvamos (#26413) üzenetére
Nem gondolom, hogy ez igy van. Marmint en nem vagyok frusztralt, pedig van mind a ketto.En ugy gondolom, hogy ha valaki csattogast akar, vagy nagyot, az ugyan olyan erv, mint az, ha valaki kepminoseget akar, es nem erdekli, milyen gyors, vagy van-e egyaltalan AF.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
törölt tag
válasz Snoop-y #26416 üzenetére
Azért ha egymás mellé teszel egy kitobis Sony A6000-et és egy Nikon D5300-at, elég komoly a méretbeli különbség...
-
barrasz
aktív tag
Azért nem szerettem volna ismételt vitát indítani a dslr kontra milc témában csak egy egyszerű kérdés volt objektív ügyben.
Szerintem nincs önbizalomhiányom azért mert tükrös gépet használok ,régebben pont milc gépről váltottam na nem az önbizalom hiány miatt.Csak egyszerűen szeretek fotózni és ezzel nem azt mondom,hogy tudok is de igyekszem.
De szeretnék a dslr mellé majd egy milcet is de most nem erre kell a pénz. -
Throme
veterán
válasz #31733248 #26419 üzenetére
Tükörakna miatt vaskosabb a tükrös, ez igaz. De már egy pana gx8, vagy 80, vagy miamano, vagy az evf-es fuji-k is kb ott vannak a kisméretű dslr környékén. Soványabbak ugyan az említett tükörakna hiány miatt, súlyukat tekintve is közelítenek.
Most az aps-c vonalat nézzük. Egy kisebb szenzoros még mindig kisebb tud maradni.
Mondjuk tükrösön nem nagyon van palacsinta obi.szvsz
-
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok valakinek van tapasztalata nikon 80-400 mm obirol?
Ezt nèztem ki magamnak.Vizuális mesemondó.
-
total90
veterán
válasz bandhajon@ #26422 üzenetére
Hi,
Én használtam egy ideig D7000-en.
Egész okes a cucc.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
senior tag
Szia!
Részben egyetértek veled, a csattogás "királyság" is meg nem is. A telefonok, kompaktok, milc gépek nagy hányadában van lehetőség a zárhang imitálására. Sok embernek ez kell, mert jobbnak érzik magukat tőle.
Vannak olyan esetek amikor nem hasznos, mert észrevesznek és másként viselkednek stb.Méret: előnye, hogy egy jó fogású váz, növeli a stabilitást, utat engednek a tömegben stb. Hátránya nagyobb táska kell, nem biztos hogy mindenhova magaddal viszed.
Súly: mint a méretnél itt is érvényesek a fent leírtak. Azért egy rendezvényt kézből végigfotózni a 7D 70-200 párossal jó kis edzés szokott lenni .
Hang: a hozzászólás elején már nagyjából mindent leírtam. Szerencsére már a dslr gépeken is meg lehet oldani az előképes fotózást, így szükséghelyzetben nincs hang.Viszont ha a csattogás, nagy méret és súly növeli valaki önbizalmát az nem hiszem hogy nyerő. Pláne ha a képek elemzése közben jön elő sok hiba (ha vannak). Ha nem látja meg akkor ott már mindegy is.
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
pethob
aktív tag
válasz Throme #26421 üzenetére
Tömegben másfélszerese a 80D az X-T2-nek, szélesség×magasság kb 10%-al több, a váz mélysége 2× nagyobb a 80D esetében, mint az X-T2. Szóval nincsenek annyira közel...
Fuji X-t10 vs Canon 1200D nagyjából ugyanaz a különbség.
Az optikák is szignifikánsan kisebbek Fuji-ra, mint APS-C Canonra vagy Nikonra. Persze nem lehet bármeddig miniatürizálni, de itt 5-10-15%-ért is sokat izzadnak a tervezők, és kézbe véve 10%-k is nagyon érezhető...
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Gyarmati_ #26424 üzenetére
Én annyit akartam mondani, ne legyen leszólva, ha neki az a célja.
Mindegy szerintem, mi adja az önbizalmat, ha egészséges keretek között marad. Ha valakinek egy nagy, célja gépváz, és elkezdi egyre jobb, és jobb képeket készíteni, akkor legyen."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
-
senior tag
-
thomasrc
tag
Sziasztok,
Tamron 18-200 szerintetek visszalépés lenne a Nikon 18-105 után? Szükségem lenne a nagyobb átfogásra, de ha a Tamron rosszabb képminőségben, akkor nincs értelme a dolognak.
-
senior tag
válasz thomasrc #26438 üzenetére
Szia!
A minőség szerintem mindenképp romlik, és lehetnek fókusz problémák is.
Itt nézelődj lehet segít.
Viszont ha kell az átfogás akkor kell a másik lencse. Ha belefér vehetsz Nikor 18-200-at is több féle van.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Hogy topic ON is legyek már itt...
Van valamilyen hír egy esetleges sigma 17-50 f2.8 obi frissítésről?
Úgy értem lesz-e belőle "Contemporary" verzió?
Vázban van AF tuning, de egy dokkolóval - probléma esetén - jobban be lehetne állítani.
Valamint egy picit erősebb OS-t is kapna... -
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok mi a külömbség a sigma 150-500 apo dg os és a apo dg os hsm közt? Nagyon fontos lenne. Köszi.
Vizuális mesemondó.
-
senior tag
válasz bandhajon@ #26441 üzenetére
Szia!
A Sigmáknál HSM a fókusz meghajtást jelöli. HSM = ultrahang motoros élességállítás.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
senior tag
válasz bandhajon@ #26443 üzenetére
Ha van lehetőséged próbáld ki. Nagy élességet ne várj egy régi sigmától, főleg nyitva.
Az élességállítás is nagy valószínűséggel mellé fog menni. Cserébe nagy tele állás van.
Ha van rá idő és állványról fotózol élőképpel be lehet lőni egész jól.
Keress teszteket, próbáld ki mielőtt megveszed!EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
senior tag
válasz bandhajon@ #26443 üzenetére
-
azerazer
csendes tag
Sziasztok!
D7100-hoz melyiket ajánlanátok az alábbiak közül:
Sigma 28-70mm F2.8 EX D
Tamron SP AF 17-50mm
Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC
Sigma 18-50/2.8 EX
Tokina AT-X Pro 16-50mm f/2.8 DX -
jozsef m.
tag
Sziasztok!
Konverterrel kapcsolatosan kérdeznék.
Azt tudom, hogy pl. az 1,4x - a nagyítással arányosan- a fényerőt lecsökkenti.
A 24-70 F 2.8-ból lesz ,cirka 34 -100 F4 , ami még egész jól használható.
De itt jön a lényeg!?
A fényérték változással ,az adott gyútávra az élességi tartomány is arányosan megnől?(Videózás miatt kérdezem, mivel így nem kellene annyira hajszálpontosnak lennie a fókuszpontnak. )
[ Szerkesztve ]
-
duni84
aktív tag
válasz jozsef m. #26447 üzenetére
A fényérték változással ,az adott gyútávra az élességi tartomány is arányosan megnől? ---> a kérdést nem kifejezetten értem, de megpróbálok válaszolni: természetesen megnő. pont ugyanúgy, mint ahogy megnő, amikor szűkíted a rekeszt pl 2.8-ról 4-re.
a felhozott példádhoz viszont hozzátenném, hogy azért hívják a telekonvertereket telekonverternek, mert tele obikra (70mm feletti) obikra lehet rátenni őket különösebb roncsolás nélkül (természetesen ott sem mindegyikre. pl nincs olyan telekonverter, amit egy 85mm 1.2-re fel tudnál tenni). szóval fel tudod tenni a 24-70-re is, de csak 70mm-es végállásban, habár akkor már inkább a 70-200-ra fogod tenni, ugye?
#metszéspontok
-
_seth_
veterán
válasz duni84 #26449 üzenetére
Kenko/Tamron/Soligor 1,4x telekonverter szerintem felmegy a 85 1.2-re is, a canon változatok viszont valóban rakhatók rá.
Persze le kell mérni, a kenkon is ott van a lencse egész közel a bajonett érintkezőinek szintjéhez, de a canonnak még be is lóg a lencse az obi végébe.
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- Diablo IV
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Külpolitika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs