Hirdetés
- Megbombázta a Dolphin Emulator steames elérhetőségét a Nintendo
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
- Mini-ITX
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
De van. Ha nagytelét gyártanak, nagy frontlencsét tesznek bele. Ha fényerős obit terveznek, szintén.
Nagyobb átmérőjű lencse, több torzítási "lehetőség". Aztán a mögötte levő lencsékkel megérik kikompenzálni a hibákat. Vagy pedig már a frontlencse is annyiba kerül, hogy azon vehetsz egy új autót, mert mindenféle anyagok kerülnek bele.
Tehát a konstrukció függ a látószögtől, ezért a hibák / torzítások is. 16mm alatt minden objektívnél megfigyelhető, hogy van színhiba.
Namármost... széles látószögnél a legfőbb torzítás hordó / párna. Ezért azt korrigálják moderálják agyonra. Kompromisszumot kell kötniük a színhibákkal.
Tudom mire céloztál. Hogy a lencse határozza meg a torzítást. De meg van kötve a tervezők keze, hogy milyen lencséket alkalmazhatnak. Már a lencsék alakja se olyan egy 50mm-es obinál, mint egy 14mm-esnél. Ezt egyébként a tesztképek is alátámasztják.
Srácok! szóljatok, ha zavarón OFFolunk!http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kiskornel #5001 üzenetére
A CA-t tudtommal kifejezetten az okozza, hogy a különböző hullámhosszú fényeket különböző helyre képezi le a lencse, azaz nem minden összetevő van fókuszban gyakorlatilag. Ez lencsehiba, korrigálható másik lencsével, ami persze más tulajdonságokat ronthat az objektívnél.
Általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
ottkar
addikt
válasz
philoxenia #5002 üzenetére
Tulajdonképpen nem a lencse képezi le más helyre a színspektrum összetevőit hanem a különböző hullámhosszú fényeknek más a gyújtótávolsága. Egy adott fix egyszerű lencse meg csak egy hullámhosszat tud tökéletesen leképezni.
-
Kazimír
őstag
Érdeklődöm, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata az alábbi két objektív valamelyikével:
- Sigma 70-200mm F2.8 EX DG Macro HSM II
- Tamron SP AF 70-200mm F2.8 Di LD (IF) Macro.. és ha igen, akkor milyen? Érdemes-e vételi szándékkal nézelődni egy használt példány felé? (a Nikon, ebben a gyújtótáv/fényerőtartományban, nekem sajnos megfizethetetlen..)
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
kiskornel
addikt
Huh! Megérkezett a Canon 17-55/2,8... Huh! Ez egy egészen más életérzés. És a képe, na az valami álom...
Köszönöm az infókat még1x mindenkinek
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Lazac1
csendes tag
Továbbra is amiatt érdeklődnék, hogy az M42-es obik mennyire használhatóak digit gépeken, konkrétan a 4/3 érdekelne. Köszönöm.
-
sanyixXx
senior tag
hali!
elég jó ajánlatot kaptam egy sigma 70-200-ra, viszont az első generációs. annyi különbséget fedeztem csak fel, hogy a közelpont 180cm-ről 100cm-re változott és kapott egy macro plecsnit.
a közelpont az a fotózási szokásimtól függ, azt tudom, de egyéb vajon változott a obiban, ami nagy különbséget mutat a régi és az új kiadások közt?Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
Hth
tag
Canon 10-22-t csak akkor vennék ha nagyon nagyon olcsón adnák ! Mondjuk 100 alatt . Sokkal 100 alatt . Nekem anno volt a 350D-hez . Eleinte azt hittem , rosszul állít élességet a gép , aztán rákellet jönnöm , hogy egyszerűen életlen képet ad az objektív . Ez még abban az időben volt mikor azt hittem hogy Canonra a Canon obi a leg frankóbb .
Aztán a Nikonra már nem vettem meg a barom drága saját márkájút , ( pedig a Nikon-é tényleg jó ) hanem vettem Tokina 12-24-est , és sokkal élesebb képeket készítettem vele mint az eredeti Canonnal előtte !! Az új Tokina 11-16 pedig még ennél is jobb . A Canon 10-22-vel össze sem mérhető . -
sanyixXx
senior tag
szép éles a képe, szerintem már 2.8-tól. a hsm tök csendes, ehhez képest a 24-70-em tényleg kávédaráló tud lenni.
a zoomgyűrű szépen siklik a helyén
egyetlen baja a 180cm közelpont, mert atájt vagy picikével alatta már makacs. valószínűleg nem véletlenül ennyi az annyiRumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
sanyixXx
senior tag
remélem a háttérmosásra értetted a szépet és nem a képre, mert az esztétikai értékéről el lehetne vitázni
zajos meg talán életlen is, de még kell a gyakorlás, hogy stabilan tartsak egy ilyen monstrumot
nem utómunkáztam, így nagy is, de ez nem az a topik[ Szerkesztve ]
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
sanyixXx
senior tag
volt, a térdem
2.8-on akartam fotózni, hogy a legjobb DOF-ot produkálja, de vagy programautomatikán felejtettem vagy eltekertem a tárcsát véletlenül. elvégre szép mosott hátteret kértél.
így fényes nappal magamtól tuti nem használnék 2.8-at, az koncertre, bulira a jó, este/éjjel sok fénytechnikávalRumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
Lazac1
csendes tag
válasz
Szten Márs #5013 üzenetére
Kösz.
-
johnjohn
addikt
-
johnjohn
addikt
válasz
philoxenia #5032 üzenetére
A Takumart ? Igen, csütörtökön kapom meg véglegesen, ha minden jól megy.Nagyon durva !
A Canon meg hozza amit kell, kompromisszum nélkül.Üt ![ Szerkesztve ]
-
Bikerman
aktív tag
objektívek végét mivel tisztítjátok? csak pár kicsi vízcsepp rászáradt...
ragazzi della curva...
-
Bikerman
aktív tag
sigma nikon 70-300? bombázzatok. d60-hoz.
ragazzi della curva...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #5042 üzenetére
Ezt nézd meg, egyébként a Sigma ha jó, akkor nagyon jó is lehet azt mondják, de ebben a változatban állítólag sok a hibás példány...
Általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #5043 üzenetére
Igen, már láttam ezt a tesztet
-
Bikerman
aktív tag
-
Bikerman
aktív tag
ha pedig nem ez, akkor egyáltalán ajánljátok az 55-200VR-t? madár, természetfotózásra lenne.
ragazzi della curva...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Bikerman #5046 üzenetére
Madarazni az aktív "madarászok" szerint a 300 is elég kevés, fixeken nem gondolkodtál?
Zoomban elég drága a 400-as vég...
Néha használtan van olcsón fixben...[ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
válasz
philoxenia #5047 üzenetére
300 + kétszerező... és lehet örülni.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
-
hcs57
őstag
válasz
philoxenia #5049 üzenetére
Ha van elég fény, akkor megy, de ezt lehet olcsón tenni.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megbombázta a Dolphin Emulator steames elérhetőségét a Nintendo
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- System Shock Remake - Befutottak az első értékelések
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Itt az áttörés: a Model Y a legkelendőbb személyautó
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Trollok komolyan
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.