- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
JohnyBlue #25098 üzenetére
itt legalabb volt 2 db 1.8-as kep. remelhetoleg liveview-val
multkori irix 15 f2.4 teszten csak f8-as kepek voltak...talan aki ilyen obit vesz, nem arra kivancsi, hogy milyen f8-on.
kar, hogy dc, ez a latoszog egesz mokas lenne ff-en. amugy nem hiszem, hogy ennek az obinak nagy piaca lesz itthon. kevesen vesznek sokszazezres obikat cropra. ertheto modon...akkor mar inkabb ff-re valtanek en is. talan a madar fotozas vagy makro az egyeduli kivetel. -
aleister
veterán
válasz
JohnyBlue #25098 üzenetére
Ezt én sem értettem sosem. Egyrészt miért nincs portré jellegű téma, amikor ez a gyutáv DX-en kiállt a portrézásért. Másrészt legyen 3-4 kép tágon, 3-4 sweet spot-on, meg 3-4 rekeszelve.
Nem olyan kivitelezhetetlen kérés ez. Ráadásul fotós site-ről beszélünk ugye.Egyébként van 1.8-as kép is fent, de sajna nem ez a jellemző.
-
aleister
veterán
Új Sigma 50-100 f1.8 tesztfotók.
-
Danesz94
senior tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy canon ef 24mm 2.8f stm objektívet, de vágyom a nagyobb látószögre. Gondolkodom, hogy megvállok a 24estől és lecserélem egy ilyenre.. Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STMErről mi a véleményetek?
-
torzo
őstag
Kinek van tapasztalata Sigma 35/1.4 Art vs Canon 35/2 IS USM?
A tesztekben nagyon élesnek látom a Canont. Azonos rekeszen (5.6-ig) élesebbnek, mint a Sigmat.
Tájfotós optikának keresem. Persze nagyon jó ez a gyutáv másra is.
-
enyan
tag
válasz
#65675776 #25076 üzenetére
Abszolút logikus és teljesen elképzelhető amit írsz. Ma már nem, de holnap összehasonlítom a 100d-t egy normál méretű vázzal, akkor látni fogom mennyire zavarna engem a kis méret. A nagyobb probléma az, hogy ha kiesik a 100d, hasonló árban nincs nagyon alternatíva 300-as telével még satbilizátor nélkül sem. Ha jobban tetszene a 700d és "csak" azt a + 20 ezret kellene rádobni amennyivel drágább a váz, akkor azt venném. Viszont ilyen opciót egyelőre nem találtam, általában kisebb zoommal van, jóval drágábban.
-
enyan
tag
válasz
#86322688 #25075 üzenetére
Teljesen igazad van, de nagyon nehezen tudom rávenni magam a használt dolgokra. Persze vettem már sokmindent használtan, jártam már jól is, meg rosszul is...
Egyelőre úgy vagyok, hogy inkább vennék újonnan egy drágább obit amit esetleg később sem szeretnék eladni, így vásárlás után már nem nagyon érdekelne, hogy mennyit esik az ára, inkább csak az, hogy elégedett legyek vele. Az elképzelésem szerint egy db ojektívet használnék (a fent említett szettből mondjuk a telét, később valami jobb utazót) cserélgetés nélkül, így talán még az élettartamuk is kitolható lenne egy kicsit. Aztán az is lehet, hogy ez egy rossz elképzelés.
-
törölt tag
válasz
aleister #25077 üzenetére
Sigma apo dg 70-300 ,nem kitobi,20 ért vettem,szintén patent állapot,újonnan azt sem éri meg, 10 es blendével még ugy ahogy elmegy.A következő lépcsőfok már L es kategória, a kettő között sajna van egy üres rész,nincs alternatíva.
Az 55-200 az usm miatt ér annyit amennyit. -
törölt tag
A könnyű vázak egyik legnagyobb hátránya pont a telékkel jön ki. Olyan mértékben orrnehézzé válik, hogy hamar elfárad az ember keze. Még akkor is ha alapvetően az obit fogod. Zoomoláskor mindenképpen rá kell tartanod a vázra, főleg ha olyan obit használsz, amelyiknek aránylag nehezebben forog a zoomgyűrűje. Teléknél pedig szeretik keményebbre venni, mert így könnyebb elkerülni, hogy önmagától zoomoljon az obi ha függőlegesen tartod.
-
-
enyan
tag
válasz
energomatt #25071 üzenetére
Igazad van, de egyelőre próbálom kerülni az utólagos feldolgozást.
-
energomatt
őstag
Ha hajlandó vagy "levágni" az érzékelőből a 16:9 kedvéért (mellesleg egyáltalán nem zavaró a fekete szélső csík 16:9-es TV-n), akkor megemlíteném, hogyha "jobb" a szenzor minősége, mint az olcsó ultrazoomé 300-as állásban, szinte ugyanott vagy, mintha levágnál a szenzorból (vagyis kivágnál a képből) egy 200-as telefotónál a 300-as hatás kedvéért.
-
enyan
tag
Fogtam kézbe a 100d-t, nem tűnt rossznak, de nem hasonlítottam össze egy normál vázassal, tapasztalatom pedig ahogy fentebb is írtam, még nincs. Viszont jó ötletet adtál, mert így ezt mindenképp megteszem még vásárlás előtt, hátha tényleg annyi a különbség, hogy átpártolok a nagyobb irányába. Normál méretben a 700d jöhetne szóba, de sajnos nem nagyon láttam ilyen konstrukcióban. A fogástól eltekintve viszont nekem kifejezetten tetszik(tetszene), hogy kicsi és könnyű a váz. Megjelenés óta ilyen gépet szeretnék, de eddig valóban nem teszteltem hogy milyen a fogása, jóformán teljesen le is mondtam róla, hogy lesz tükrösöm egyáltalán.
-
enyan
tag
Én is a nikonokat néztem először, de ha jól tudom (pixinfo adatlapjai szerint) csak(?) 3:2-es képarányban lehet fotózni én pedig 16:9-ben szeretnék, vagy legalábbis 16:9-ben is, mert tv-n nézném vissza és mindenképp élvezhetőbb fekete sáv nélkül. Az obival meg úgy vagyok, hogy jobb szerintem, ha a 300-asnál derül ki, hogy a 200-as is elég lenne mint fordítva. Alapvetően inkább a telefotózás érdekel, nagylátószögre mondhatni telefonnal is "elvagyok". Ahogy fentebb írtam hosszútávon egy komolyabb utazó lenne a cél, ezért is lenne jó kipróbálni mire elég egy 300-as zoom és ennek fényében már én is el tudnám majd dönteni hogy megéri-e a plusz lét a 300, vagy elég a 200.
-
törölt tag
Ezt sosem értettem....50mm nem nagy különbség,100mm nem nagy különbség, nem a fenét nem, van 200mm esem meg 300mm esem is, pont 100mm a difi ;-)...nagyon sokat jelent..fixnél sem mindegy,hogy 50mm agy 40mm,beltérben kijön a különbség rendesen, 300mm el már lehet madarat lőni,200mm el felejtős.
-
.DLL
veterán
Nem, dehogy. Nem vagyok semminek a fanja, 550D-t használok, de 100D-t nem vennék, pedig nincs nagy kezem (mondhatni kicsi) de annak nagyon béna fogása van, persze ha próbáltad és bejön...
(#25062) Johnnyp7: Van ez így, nem mindenkinek való. De melyik modellről is volt szó, csak hogy szilárdabb alapot tegyünk a dolog alá.
-
Studi
veterán
válasz
energomatt #25060 üzenetére
Nincs értelme belemenni semmi szájkaratéba, mert milc és milc között igen nagy különbségek vannak. Ezért is sületlenség a fenti kijelentés.
-
Byk01
őstag
Ha nem vagy mindenáron Canonba (és azon belül a 100D-be) beleszerelmesedve, lehet, hogy egy Nikon D3300-zal jobban járnál (amennyiben nem tervezed a későbbiekben régi M42-es objektívek használatát).
A váz 100 ezer körül már megkapható, és 75 ezerért vehetsz rá egy Tamron 18-200 VC-t, amit a Nikon topikban dicsérnek. Igaz, nem 300 a vége, de igazából nagy különbség itt már nincs. Nekem is mondták, nem hittem el, de már tudom -
enyan
tag
Köszi a válaszokat!
Ez így baj, mert külön nem lesz pénzem a vázra és egy jó obira. Egyébként nincsenek nagy igényeim, ha lenne pénzem vennék egy 18-300-as sigmát, és ha lenne mégtöbb egy 16-300-as tamront, csakhát 150-190 ezer forintba kerülnek. Ezekhez képest a fent említett kit ajándék lenne, ha hsználható. Ahogy írtam nem volt még tükrös gépem, így azt sem tudom isoval és záridővel mennyire lehet csökkenteni a bemozdulást. A képek max tv-n lennének visszanézve, mindenféle utófeldolgozás nélkül.
_seth_ : igen, utazóra gondoltam, csakhát eddig nem tudtam, hogy ezeket így hívják...
-
_seth_
veterán
A 75-300 IS-sem megy el többért mint 60e, max van aki drágábban árulja, viszont a szetthez csak a stabi nélkülit adják, azt van aki újonnan adja 35-ért, vagyis adná, de stabi nélküli 300-as végü telét nem sokan keresnek.
Én hibátlan állapotú 18-55 IS II változatot vettem 14-ért, abban van stabi és a rajza is jobb, tehát a stabi nélkül viszonylag keveset ér abból is.Általános obi alatt utazóra gondolsz? Mint pl a 18-135 IS STM? Ami nagylátó és tele is?
Vagy van még amit alap obinak hívnak, az 50 mm fixek. -
enyan
tag
válasz
#86322688 #25050 üzenetére
Hát a 18-55-öset akár azonnal is vihetnék, csakhát mennyit ér az?
Viszont a 75-300-as 70 ezer körül kapható, ha jól láttam, így viszont 40 körül jutnék hozzá. Hosszútávon mindenképp eladnám, mert egy általános objektívet szeretnék használni, csakhát azok nagyon drágák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest