Hirdetés
- Computex 2023: a szerverekre fókuszál az NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- Olympus E-System + Zuiko Digital objektívek
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hollozoli
tag
Sziasztok Fotó-Guruk!
Egy Canon EOS 1100D-t néztem ki használtan, 14 000 expo-t lőttek el vele. 18-55 IS II-es objektívet adnak hozzá
Nem tudom eldönteni, hogy ez (az expo szám) kevés, vagy már túl sok?
Nem adnátok tanácsot?
üdvözlettel:
hollozoli
-
törölt tag
válasz
hollozoli #18009 üzenetére
Olyan 50-60-ezerig stabilak, persze ízlés dolga, hogy statisztika alapján a megdöglések százalékosan mikor jelentenek már veszélyt valakinek a fejében, a jövőre nézve. Bár 1000D de kb. egy kutya ez a kategória. Van akié rengeteget megy, van aki pedig meghal elég hamar, de minél több a mintavétel, annál pontosabb a kép arról, kb. mégis mennyi idő múlva milyen ütemben romlanak el a zárak. Kivétel mindig lesz, a nagy átlag meg valahol itt lehet sztem.
-
törölt tag
válasz
hollozoli #18011 üzenetére
Aha. Simán. Persze az ár kérdéses (na, ebben nem vagyok otthon) és a külső kopások, gumik, LCD karcosság, stb. de csak a zár tekintetében miért ne. Aztán nehogy én beszéljelek rá és engem szidj, ha holnap összetojja magát a 15000-ik expónál
mert benne van - ugyanúgy, hogy elmegy 110-ezret. Csak kisebb eséllyel (mindkettő).
Ha engem kérdezel, én megfelelő ár/érték arány esetén venném. Én.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
hollozoli #18013 üzenetére
Van ennek a kérdésnek saját topikja: Milyen cserélhető objekíves gépet
Az új ára ennek szetnek 90e körül van, ha van még rá - nem webshopos - garancia akkor kb. reális, ha nincs én alkudnék...
[ Szerkesztve ]
-
Canonfan
senior tag
Köszönöm mindnyájatoknak az infókat napellenző ügyben,
ma kipróbáltam és ok, nem volt gond, de a tubusmegfogásos ötlet szerintem is jó, valószínűleg így fogom csinálni én is
-
pcsabat
őstag
Sziasztok! Van egy sigma 17 -70mm f2.8 - 4 objektívem (a képstabilizátoros változat). A gondom vele, hogy már megvásárlás óta (újonnan vettem egy nagy hazai üzletből), nyiszogó hangot hallat ha tekergetem. Kb. fél éve használom, a használatban ez nem befolyásolja viszont zavaró és mostanában mintha 17 mm körül valamint 50-70 mm tekergetés közben mintha kissé súrlódna, nem veszélyesen de azért érezhetően. Több mint két és fél év garancia van még rá, de mivel a működést ezek a problémák nem befolyásolják ezért nem buheráltatnám a szervizzel ha csak nem muszáj. A kérdés, hogy mitől lehetnek ezek a jelenségek? A jövőben erősödhetnek, esetleg az objektív végét okozhatják? Mert ezekben az esetekben mindenképp visszaküldöm garanciába.
Remélem jó helyre írtam, a válaszokat előre is köszönöm!
-
Pikaa
aktív tag
Valaki vásárolt a következő eladótól?
[ Szerkesztve ]
-
grigo
őstag
Lassan elérkezettnek látom az időt, hogy 600D-mre nézzek egy alapzoomot. Sajnos nem azt jelenti, hogy van rá 600ezrem. Inkább arra gondolok, amire azt mondjátok "na ez már használható".
A 18-55nek mennie kell.
Persze jó lenne ha minél nagyobb gytávot lefedne de lehet ez láma elvárás. Az viszont jó lenne, ha az alja nagylátóba menne.
Ha jól emlékszem nagyon dicsértetek valami fényerősebb Tamront, ami talán 17-től indult. Jól emlékszem?
Ti a helyemben miben gondolkodnátok?
Vagy még a 18-135 Canonra is gondoltam.
Vagyis mit vegyen a spórolós gyökér ha válna kitobitól (amit nem is használ) és szeretne szép éles képeket?https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Schuby
aktív tag
Telét szeretnék 300 -as véggel,Amik eddig felmerültek
Nikon 55-300 vr
Tamron SP-AF 70-300 F/4-5.6 Di VC USD
ezek kb egy árban vannak nem tudom melyik lenne jobb vétel. A nikonról olvastam hogy 200 felett lágyul a képe, a Tamiról semmit nem tudok.Netán ha rámszakadna a nemzeti bank, nézegettem a 70-300 vr Nikont is de az jó 20- 30 ezerrel több. netán érdemes inkább kivárni és azt venni?
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Throme
veterán
válasz
Schuby #18033 üzenetére
Mindenki ezzel a lágyulással jön.
Küldök pü-ben linket pár képpel 70-300 vr-el. Repcsinap. Ott aztán van mozgó célpont, ill szinte csak az van.
Pár hsz-el korábban Forcberg felrakott egy 55-300-as képet.szerk nem mind 300-on készült, de van pár 200mm feletti.
[ Szerkesztve ]
-
Perzeusz
tag
válasz
zserbox #18032 üzenetére
A 17-50 -es Sigmával vajon mi a helyzet? (képstabi + viszonylag gyors AF). Csak, mert évek óta mindenki a Tamront ajánlja.
Emlékszem, mielőtt megvettem a Sigmát, átbújtam tucatnyi külföldi tesztet, meg oldalt, és azok szerint nagyon szimpatikusnak tűnt. Viszont nem találtam egyetlen összehasonlító oldalt sem, ahol a nem VC Tamront vetik össze a Sigma OS HSM-mel.
Egyébként azt is elfogadom, hogy jobb a Tami, csak mégis
(lehet, egyszer kölcsönkérek egyet egy hétvégére)
2 db WD Red 2TB eladó
-
role_of_72
tag
válasz
Perzeusz #18037 üzenetére
Nem akartam megemlíteni a Sigmát, de én is szemezgetek vele egy ideje. Volt hasonló OS HSM Sigmám (a 17-70-es változat), az is hasonló teszteket kapott és teljesen rendben is volt, csak "nem volt szerelem", így egy ismerős örömmel átvette.
17-50 2.8-at kerestem használtan (Canonra), viszont inkább nincs mint hogy lenne.
Valakinek esetleg tapasztalat?A másik része, hogy titkon várnék egy "Art" frissítést belőle.
http://thebudapestproject.wordpress.com
-
zserbox
őstag
válasz
role_of_72 #18039 üzenetére
nekem van egy, mi a kérdés?
-
role_of_72
tag
válasz
zserbox #18040 üzenetére
Ohh, ez gyors volt!
Akkor engedelmeddel ki is használnám a lehetőséget. Elsősorban olyan dolgok érdekelnének, amik a 17-70-ben annyira nem tetszettek, pl.:
Mennyire szereti magába gyűjteni a port zoomoláskor?
Valóban használható minőségű képeket készít 2.8-as rekeszen? (ez lenne a lényege ugye)
Fókusz pontos?
OS lencseugráltatása nem zavar be hosszú expós képekbe?
A színeivel meg vagy elégedve? (főleg tájképeknél voltak bajaim 17-70-el és ez kb. egyidős típus vele)
És persze a legtöbbet elmondó kérdés, hogy ha most döntenél ugyanezt vennéd?Bocsánat a sok kérdésért, hála és köszönet bármi infóért!
http://thebudapestproject.wordpress.com
-
imyourfriend
őstag
válasz
role_of_72 #18041 üzenetére
Üdv!
Nekem a régebbi fajta 17-70 2.8-4 OS HSM volt, közel 1 évig használtam és szerettem használni. F/2.8-at egyedül 17mm-en adja, utána már hamarosan f/3.2 aztán szűkül a rekesz folyamatosan.. 2,5 éves korában meghalt benne az OS tag, ez 35ezer forint lett volna de mivel garis volt ingyen kicserélték. (szerintem számolni kell egy pár éves használt darabnál ilyen dologgal) Más gondom nem volt vele, könnyű és használható lencse mely ha pixelvadász vagy megkíván 1 fényértéknyi rekeszelést.17-50/2.8 OS HSM is lágy tág rekeszen, ezért ajánlják a Tamront mert az 2.8-on is jó minőséget produkál már.
-
zserbox
őstag
válasz
role_of_72 #18041 üzenetére
használtan vettem
nem porosodok a zoomolástól
2.8-on is bika az 50 1.8-amhoz hasonlítva is korrekt
fókusz állványról halálpontos 2.8-n is, de kézből a kis mélységélesség miatt, meg mert biztosra megyek 3.5-től használom, meg azért is mert kicsit rekeszelve állat
színek lefojnak kb. a képernyőről.
OS az nincs nekem a képstabi nélküli van( tesztek alapján az IS-es szarabb, mert teljesen más felépítés)
ugyan ezt venném, bár a canon 17-55 IS USM tuti jobb csak annak a használt árának 1/3-áért vettem -
zserbox
őstag
válasz
role_of_72 #18045 üzenetére
Jó tisztázni, mert én a tamron 17-50 f2.8 nonIS-ről -
Perzeusz
tag
válasz
role_of_72 #18045 üzenetére
Én megmondtam, ezt csak úgy lehetne kideríteni, ha valakinél egyszerre ott lenne mindkettő
Bár, ha Sigma nincsen sehol használtban, akkor meg is van a válasz. Azt kell venni, ami van.
Egyébként -szerintem- egy átlagember szintjén (amilyen én is vagyok), olyan minimális lehet a különbség, ha egyáltalán van, hogy az elhanyagolható.2 db WD Red 2TB eladó
-
DemonDani
addikt
Mi a véleményetek a Sigma 150-500/5.0-6.3 DG OS APO HSM teléről? Van esetleg valakinek tapasztalata vele?
Ahogy neten utána jártam viszonylag jókat olvastam róla. Nyilván 500 mm-en azért már nem túl perfekt képpel szolgál, de az ára is eléggé kellemes a hatalmas átfogó ellenére, és azért rossznak sem nevezhető a kép amit nyújt. (nem egy Tamron 70-300 DG Macro)
[ Szerkesztve ]
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Computex 2023: a szerverekre fókuszál az NVIDIA
- E-roller topik
- Synology NAS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Trollok komolyan
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...