Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
- Amikor a retro PC nem elég gyors…
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Radeon RX 7600: nyolc giga elég lesz?
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
(ja egyébként totál nem jelezte a fórum a mai hozzászólásokat, különben nem linkeltem volna be újra, ami már volt) o_O
(P.H.)
-
-
.DLL
veterán
válasz
aleister #14004 üzenetére
Ha jól árasítják akkor üthet. Mindent el lehet ba...ltázni, ha olyan ára van, hogy veszek inkább 4 fixet helyette. Nekem nem lenne gond, hogy ekv. 56mm-nél ér véget, nyilván jobb lenne fizikai 50mm, de ne legyünk telhetetlenek. Akinek átfogás kell az vesz kevésbé fényerős zoomot. A Tokina 11-16-ot sem az átfogása miatt szeretik. Én nagyon várom ezt az obit. <3
(ja tegyük hozzá, hogy az egyik lényegi felhasználási köre a videózás lenne, ezért olyan csábító 18mm-től f/1.8 van)[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
aleister
veterán
Persze, nincs azzal gond, hogy szinte nulla az átfogása, csak akkor ne alapzoomként reklámozzák.
Egy UWA meg teljesen más kategória, mint ahogy a tele is. A normál látószögben a legkönnyebb optikát készíteni. Nézz csak rá az objektív méretekre!JackFeryll:
+1Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
atok666
őstag
Ha mar, akkor inkabb vmi 24-70/f2 (vr)
Atok
-
.DLL
veterán
válasz
atok666 #14008 üzenetére
No mivel én belátható ideig még csak aps-c illetve s35-ös méretben fogok nyomulni, ezért személy szerint jobban örülök ennek a tartománynak. Már a meglévő 24-70-ek sem kicsik és könnyűek, gondold ez azt f/2-n... Egyébként az úgyis FF-re való és azon a képméreten a 2,8 olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint hasonló látószögnél Aps-C-n az f/2 (vagy 1.8, ami nagyon közel van hozzá, szinte hibahatáron belül. Sőt van, hogy egy lencse matematikailag f/2,8, de a valós fényáteresztése kicsit rosszabb pl. T3)
(P.H.)
-
Freddy76
addikt
Tényleg, ez a valós áteresztés érdekes. Nekem van ugyebár az 50/1.8G és a Tamron 17-50/2.8 (Nikonra). Az elkészült képeken a windows adatlapja (jobb klikk képen, tulajdonságok) mutatják a használt rekeszt - ez annyi, amennyit a vázon is állítottam. Viszont ott van az obi max. rekeszére vonatkozó adat, ez a nikkor esetében 1.6 (1.8 helyett), míg a tami esetében 3 (a 2.8 helyett). Marginális különbség, de lehetséges, hogy valóban van ilyen eltérés?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Zozzer888
addikt
válasz
imyourfriend #14010 üzenetére
Akkor nincs gond
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
fulton
addikt
Sziasztok
Vettem egy Canon 17-55mm obit, ha csinálok vele egy olyan tesztet, egyikszer fázis alapú másik alkalommal pedig kontrakszt alapú fókuszálással (magyarán live view, és keresőből), ha a két eredmény ugyan az akkor ennyit tud a lencse?
-
Oliverda
félisten
Nagylátószögű obi vásárlását tervezem 600D-re. Eddig ez a befutó, de ha esetleg van jobb tippetek nagyjából ebben az árkategóriában, akkor kíváncsi vagyok! Köszi!
REVOLUT reg. 10 000 Ft bónsszal! CURVE reg. 5 fonttal. WISE váltás 150 000 forintig ingyen: kód privátban! "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz
JackFeryll #14019 üzenetére
Azt hiszem inkább maradok a Canon-nál. Nagyon más alternatívát én sem találtam. Köszi!
Freddy76: [link]
REVOLUT reg. 10 000 Ft bónsszal! CURVE reg. 5 fonttal. WISE váltás 150 000 forintig ingyen: kód privátban! "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Freddy76
addikt
válasz
Oliverda #14021 üzenetére
Köszi, tényleg, rögtön leesett
Hogy on is legyek: nikonon szokták szeretni és ajánlani a sigma 10-20/4-5.6 obit; sokan (én is) ár/érték bajnoknak tartjuk. Nem tudom, canonon mi újság (árban, méretben koccra ugyanaz, mint a nikon bajonettes).
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz
JackFeryll #14019 üzenetére
Nem csak DX-en. Az FF-et is kirajzolja 14mm-től, és innét kezdve nemigen van versenytársa, ha valaki egy esetleges fejlesztést is szempontnak tart.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
skater86
tag
Sziasztok!
Valaki tud olyan oldalt, ahol össze lehet hasonlítani az objektívek zoom átfogását? Ez alatt azt értem, hogy meg lehet nézni vizuálisan pl. egy képen, hogy mennyire lehet rázoomolni és ki is írja az aktuális zoom mértékét?. Nekem most egy alap 18-55-ös obim van, és kíváncsi lennék a zoomra ezen felül mondjuk 300 mm-ig. -
Oliverda
félisten
válasz
aleister #14025 üzenetére
Ezt ki tudnád fejteni kicsit bővebben? Lehet velem van a gond, de így elsőre nem igazán értem.
-
aleister
veterán
válasz
Oliverda #14029 üzenetére
Melyik részét nem érted?
A Tokina 11-16 14mm-es gyutávon, f8 felett kirajzolja a teljes fullframe lapkát (15mm-től pedig bármilyen rekeszen).
Ezért, ha valaki nagylátót keres, és jelenleg ugyan DX-et használ, de nem zárkózik el egy esetleges FX-re váltáson a jövőben, akkor ez egy nagy érv ezen üveg mellett.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
imyourfriend
őstag
Sigma 18-50mm/F2,8 EX DC objektívet használt/használ valaki itt a fórumon? Kérném hogy ossza meg velem a tapasztalatait
Köszönöm
-
Freddy76
addikt
-
fifth81
tag
Sziasztok,
Tanacsot szeretnek kerni. Nemregen vettem egy Nikon AF-S DX Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G ED VR II obit es hat ha lefele szeretnek vele fenykepezni akkor a zoom kicsuszik...vagyis magatol elkezd teljesen bezoomolni az obi. Tudom hogy van egy lock kapcsolo az objectiven de az csak akkor tudom hasznalni ha teljesen alap alapotaban van, vagyis nincs rajta semmi zoom.
Ennek igy kellene mukodnie vagy akkor is be kellene tudjam kapcsolni azt a lockot ha megvan a szamomra megfelelo zoom?Koszi a valaszokat elore is!
Udv,
FIFTH -
Throme
veterán
válasz
fifth81 #14036 üzenetére
Helló
Én úgy tudom ezek a lock kapcsolók csak végállást rögzítenek. Ha nagyon le vagy fel tartod a lencsét akkor fognod kell, hogy ne mozduljon a tubus.
Ez volt az egyik ok, amiért letettem az ilyen nagy zoom-okról (Tami 18-270, nikkor 18-200, 18-300....stb).
Sok a lencse bennük (+ tubus) és azoknak van súlyuk. Pl az új 18-300 nikkor kb 800 gramm[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz
fifth81 #14038 üzenetére
Igaza van Throme-nak, a lock kapcsolók végállásban rögzítenek. Amúgy sajnos fognod kell. Bár olyannyira ezek nem akarnak kicsúszni, tehát ha finoman fogod a zoomgyűrűt expo közben, nem csúszik ki, és talán egy enyhe "szorítás" nem is rázza be.
-
fifth81
tag
válasz
Freddy76 #14039 üzenetére
koszonom a valaszokat mindkettotoknek!
Mar csak egy kerdesem lenne:
Ha a belso lencsenel latok kis porosodast -felteltezem mivel ezek nem fix obik ezert elkerulhetetlen hogy belul is porosodjon- akkor hova lehetm enni vele hogy takaritsak ki? Vagy egyaltalan nem szabadna hogy belejusson finom por vagy szosz?Koszi
-
Throme
veterán
válasz
fifth81 #14040 üzenetére
Hát ezek az obik pumpálják rendesen a levegőt.
Ahhoz hogy IF legyen egy ilyen obi, ahhoz fix ágyúcsövet kellene gyártani és úgy már nehézkesebb lenne a tárolása, hordása....
Szerintem márkaszervizben gari időn belül talán ingyen is tisztítják. Én még nem voltam ilyen problémával szervizben, szóval ez csak találgatás.
Másfelöl azok a pici porszemek főleg tele állásban talán nem is látszódnak a képen. Vagy képszerkeszővel eltűntethetők....Állványon nem jó fogni a lencsét mert bemozdulhat az egész kép.
Hát jó kérdés mit lehet tenni, ha nagyon felfelé vagy lefelé áll a gép a kép elkészítéséhez....[ Szerkesztve ]
-
fifth81
tag
Koszi mindenkinek a valaszokat!Jo hetveget!
FIFTH
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Most vásároltam egy Canon EOS1100D+EFS 18-55 IS II obi párost.
Az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen objektív, előrelépés lenne-e, a kit obihoz képest?
Az obi: SIGMA 70-300mm f/4-5.6 DG Macro (Canon)Ha nem, akkor 40e, körüli árban mit ajánlanátok.
Mindenes fényképezésre lenne.Köszönöm
-
JackFeryll
őstag
válasz
urbanjozsi #14045 üzenetére
Teljesen más fókusztávolságról van szó. Így nem lehet előrelépés. Az 18 55 IS egy nagyon jó ár-érték arányú obi. 100ezer alatt nem éri meg lecserélni semmire.
A sigma 70-300 az egy csapnivaló tele. Ha telét szeretnél és nagyon nincs pénz akkor használtan egy Canon 70-300 IS USM. Ha tényleg jó obit szeretnél akkor 120 körül használtan tudsz venni 70-200 f4 L -et. -
urbanjozsi
senior tag
válasz
JackFeryll #14046 üzenetére
Köszönöm!
Magyarul: mint kezdő amatőr, maradjak a fenekemen, és tanuljak meg ezzel fényképezni, és ha már megy akkor kell komolyabb obiba fektetnem?! -
zolka78
senior tag
válasz
JackFeryll #14046 üzenetére
"Az 18 55 IS egy nagyon jó ár-érték arányú obi. 100ezer alatt nem éri meg lecserélni semmire"
Ez így hülyeség. 100e alatt jó vétel, és képminőségben is jobb a Tamron 17-50/2,8(VC nélküli), és a Sigma 17-70 obija, akár a régi, akár az újabb. Ezeknél mindenképp előre lépés a csere.
(#14045) urbanjozsi: Ha esetleg tényleg telére gondoltál, akkor jó még a Canon ef-s 55-250 IS obija, akár a régi akár az új. Az új ára 60e körül van, használtan olcsóbb. Jó választás még a Tamron 70-300 Vc. De ha megengedheted magadnak, akkor 70-200/4.
(#14049) JackFeryll: Ez elég megbízható bolt (100e alatt)
[ Szerkesztve ]
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs