- OLED TV topic
- Mini-ITX
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Megfontolja a chipgyártás leválasztását a Samsung?
- ASUS blog: notebook profiknak, 16 colban
Hirdetés
-
Megfontolja a chipgyártás leválasztását a Samsung?
ph A Foundry divízió nem teljesít jól a modern node-okon, és ebben a formában ez pénznyelő a cégnek.
-
Nem maradt sok titka a kétféle Galaxy A16-nak
ma A decemberi premiertipp közelgő startot és Android 14-es indítást vetít előre
-
Digitális Állampolgárság Program
lo Talán láttátok utcán a hatalmas "legyél te is digitális állampolgár" reklámokat. Ugyanis született egy...
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Köszönet a tesztért, érdeklődéssel olvastam.
-
veterán
Köszi a tesztet. Nagyjából egyet is értek vele.
Újdonság varázsa hozott engem is day1 a készülékhez, hogy végre elérhető itthon is. Lassan kezdem megszokni és tetszik is szóval sanszos, hogy marad.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Morgenstern
tag
Kíváncsi vagyok pár év távlatában hogy muzsikál majd ez a Tensor a telefonban.
-
jUUh
addikt
Nem "rossz" készülékek, de őszintén, drágák, és az AI funkciók nagy részét nem gondolom valós feature-nek.
Némileg off, de tegnap megkérdeztem a Gemini-t, hogy X és Y városnak mekkora a lakossága, kiterjedése, illetve ebből következőleg mondja meg a népsűrűséget km^2 / fő-ben. Nagy magabiztosan leírta, de annyira hülyeségnek tűnt, hogy rákerestem, és a sahát Google keresése a szöges ellentétét írta, mint amit leírt...
Havernak akinek van Gemini ödvenszd elküldtem ugyanazt a prompot, neki "jó" adatokat adott...Samsung Galaxy S23+
-
janeszgol
félisten
Tesztek alapján nagyon bejön a teló. A 128 GB-os verzióért viszont egy nagy mínusz pont jár. 500 ezerért ez elfogadhatatlan. sőt! 250 ezer ft felett semmi keresnivalója nincs a 128 GB-os verziónak (nem érdekel ki mennyire tölti meg a telóját).
-
Lajmund
őstag
Ha màr ilyen részletes tesztet írt az újságíró én is leirnàm a hozzáértő véleményem. Drága és cserébe szar. Viccet félretéve. Hátulról tetszik a dizàjn. Szemből nekem mèg mindig nem jönnek be ezek a lekerekített kijelzők. Samsung ultrák sokkal dögösebbek szàmomra meg úgy àltalàban mindenben jobban bejönnek. Ez a felhőre tuszkolàs és internethez kötött függőség se tetszik. Élből tőrném el a lezèt azokank akik jóváhagyjàk egy ilyen telefonba a 128gb memoriàt de màr a 256 is ergya ennyiért. Vagy legyen oké de akkor se ilyen àr különbséggel. De viràgozzék minden virág legyen erős konkurencia a samsungnak hogy mègjobb telefonokat csináljon. Fold5 nem lesz erre lecserélve inkább a 25 ultràra esetleg de majd elválik mit villant a fold7. Köszi a tesztet azért érdekes volt olvasni.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
veterán
Nincs lekerekítve a kijelzője, teljesen lapos.
Nekem volt S24U is ahogy a Fold6 is és ezeket már mindet jó fogni és nem vágja a kezet, mint a régebbi iPhone például.
Tárhelyben egyet értek.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Lajmund
őstag
A sarkok lekerekítésére gondoltam. Azt làtom hogy amúgy sík. Na mi a helyzet már nincs fold6? Miért adtad el?
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
janeszgol
félisten
Már tavaly is szúrta a szemem a 128 GB, de úgy voltam vele, hogy utoljára elnézem (a mínusz pontok kiadásával). Idén elfogadhatatlan. Csak van egy bökkenő! Lehet nem lenne olcsóbb a 256-os (meg a többi sem), ha nem lenne a 128-as, hanem csak egyszerűen X pénzért nem lenne telefon. Ez a baj. Így gondolkodhatnak a gyártók.
-
kbadam83
senior tag
iPhone 15 Pro Maxról váltottam, és egyáltalán nem bántam meg! Hétvégén a Drift Masters versenyen egész nap végig fotóztam stb, és azt kell, hogy mondjam jobb képek készültek mint az iPhonennal, és azon 4G hálózat sajnos nem volt a gyenge térerő miatt, ezzel ellenben végig 4G hálózaton videótelefonáltam stb
Én nagyon imádom így 3 nap után -
<Adamsky>
nagyúr
" ... a Google kivárja az őszt, a Snapdragon 8 Gen 4-re is pályázhatott volna ... "
Kétszer is említésre kerül ez a tesztben ...
... de miért is olyan biztos (a szerző), hogy a Google-nél egyáltalán szóba került a Qualcomm SoC?
Valamint, honnan tudjuk, hogy a 8 gen 4 majd jó lesz? Minden évben várjuk a csodát, de mindig csak egy egyre inkább melegedő / throttling-oló SoC-ot kapunk.Ha már melegedés: engem – meg szerintem a többi olvasót is – nagyon érdekelt volna egy olyan teszt amelyben kültéren (meleg + napsütés) kerül összehasonlításra a modell a konkurenciával. Melyik bírja tovább a navigációt vagy épp videózást képernyő- és jelentősebb teljesítmény throttling nélkül?
Ez az, ami szerintem – a mindennapokban – elválasztja a jót a rossztól (és nem az AnTuTu pontszám).#12 kbadam83
" ... ezzel ellenben végig 4G hálózaton videótelefonáltam stb ... "
Máshol erről is hallottam (itt pedig erről sem esett szó). Mármint, hogy az új modem érezhetően jobb, mint a régi.
Neked XL-ed van, vagy "sima" Pro? A szifonhoz képest milyen a melegedés (navigálás, fényképezés, videózás közben)?[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
válasz <Adamsky> #13 üzenetére
Sd gen 2 jól sikerült. Tudom hogy "elavult" már de van remény hogy a következő is jó lesz.
Egy ilyen teszt engem is érdekelne. Mehetne youtube-ra is sokan megnéznék.
-
Kiss4ever
csendes tag
Nekem kifejezetten tetszik külsőleg és belsőleg is, végre a méretekkel sincs gond, kéne(mondjuk ezeket a variált gombokat nem értem )!
Egyébként ezt ki gyártja a Googlenek? Vagy ők ollózzák össze?[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
aktív tag
"egy-egy játék felugró reklámjának bezáró „x” ikonja konkrétan kilóg a képből"
-
<Adamsky>
nagyúr
"Egy ilyen teszt engem is érdekelne."
Szerintem lassan már csak ilyen tesztnek van értelme.
O.K. bekerült ide is egy 3DMark és egy CPU Throttling Test (ezt mondjuk, ha jól tudom ~1 éve nem fejlesztik, Play!-en már nem is elérhető ...), de már e kettő sem összevethető.
Azzal kapcsolatban pedig tényleg nehéz bármi infót összevadászni, hogy a konkurenciához képest (mert ez a lényeg), hogyan is muzsikál?
Samsug-ok, Xiaomi-k és iPhone-ok esetén is gyakran olvasom, hogy nagy melegben – sokszor igen drasztikusan – visszaveszik a fényerőt, rosszabb esetben nem hajlandóak elindítani a kamera app-ot, mert "melegük van".Egyébként ez a 12 watt vezetékmentes töltés elég ahhoz, hogy autóban használva (megy a navigáció + zene) a végén legalább annyi százalék töltéssel szálljak ki a kocsiból, mint amennyivel beültem?
-
addikt
Nem rossz ez, csak az ár túl sok érte.
Nem nagyon látom az okát annak, hogy miért drágult az előd szériához képest ennyit.
Kb pont ugyan azt a szintet hozza a konkurenciához képest, mint tavaly a 8 pro.Oneplus Nord 4 eladó.! Vivo X Fold3 Pro Unbeatable.
-
pirosmajom
csendes tag
Miért írja itt mindenki külön az ugyanez, ugyanaz szép magyar szavakat? Senki nem járt általános iskolába?
-
MuMuS18
csendes tag
"Felesleges kavarás, hogy ezúttal felül van a bekapcsoló és alul a hangszínszabályzó"
Mármint, hogy más márkájú telefonhoz képest? Volt olyan pixel, ahol máshogy volt? -
Chiller
őstag
Szégyenteljes ez az egész.
Se micro sd, se jack, és még akkor a ehhez jön a többi hülyeség.Ingyen se kellene a 128as... gyakorlatilag durva környezetszennyezés, vérlázító áron.
Miközben gondolom 1024GB tárhely nagy tételben kb 50 dollár lehet... a teló árához képest elhanyagolható.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
A 15 Plusból én is a 128-ast akartam volna megvenni tavaly, de nem volt, így lett 256GB, és utólag belátom, hogy az évtized baromsága lett volna. Nem is értem mi a f-sznak vettem volna meg azt.
A sima S23 (ezt idén vettem meg év elején) már tudatosan 256GB-al jött, pedig volt a Vodánál a legkisebb kiszerelés is. -
-
Predatorr
őstag
Fizessek több mint 700e-t egy telefonért(az 512GB háttértár már most is szűk), amelynél többet tud egy múlt évi Xiaomi 14, + még extra szolgáltatásokért, hogy elláthassam a google-t adatok tömegével, és lógjak kényszerűen a hálózaton nyomkövetésileg, aztán 3 év múlva az aktuális android,és a közben kijött fejlesztések miatt úgyis használhatatlanná/elavulttá váljon? Hát nooormális? Jó kis beetetés ez a 7év támogatás.
Valahogy megint az az érzésem támadt, mint oly sok hardveres reklám után mostanában, hogy bejött az előző, ezért tesztelik a fogyasztókat egy újabb hülyeségi szintre.
Ha Markus Wolf írta volna a bemutatót, érteném a „tetszett” plecsnit.
A készülék oldalába épített „hangszínszabályozót” nem értem.[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
veterán
De igen az tökéletesen működik vagy AOD és egyből oda, de a lezáró és hangerő gombok elhelyezése zavaró számomra, mert sehol máshol nem találkoztam még ilyennel.
#31 Akkor nem lenne egységes szóval gondolom ezért nem lett ott sem másképp.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
dzsóbácsi82
lelkes újonc
Geronimo-t látom a moszkván, de hol vannak a többiek? De hogy érdemben is hozzá szóljak, köszi a tesztet. Bár tetszik a Pixel 9pro XL de egyenlőre marad az s24U.
"Eram quod es; eris quod sum."
-
Chiller
őstag
-
Predatorr
őstag
Szükségük van az adataidra. Még mindig egy A52S-t nyúzok, mert nincs mire lecserélni a böszme nagy választékban. Olcsóbb telókba tehetsz SD kártyát, és még jack is van, olyat kell venni. Abból.értenének a gyártók ,de abból nem, ha majdnem mindenki megveszi a drága szarokat.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
cjvt3o
aktív tag
Az AI jelenleg inkább negatívum, produktív módon használhatatlan, nincs az a promptozás, ami képes lenne a hallucinációit ellensúlyozni, ráadásul nem csak óriási az erőforrás igénye (akár local, akár remote), de sokkal (nagyságrendekkel) időrablóbb, mint egy klasszikus (AI előtti) Google keresés (a válasz megbízhatósága pedig meg sem közelíti a klasszikus keresés találatainak megbízhatóságát, noha ott sem igazán magas a léc), e tekintetben egy átlagos, életszerű, valós feladat hagyományos elvégzése időben és költségben az ezrelékét sem éri el az AI használatnak, a minősége és megbízhatósága terén pedig még nagyobb a különbség az AI kárára.
(Tény, hogy a Google a kereső minőségrontásával - az AI behozatala - próbálja a beépített gen AI-k relatív használhatósági élményét növelni, de ez nem valós előrelépés.)
Nem véletlenül csak erős menedzsment (hozzá nem értési) presszió van az Applenél. is a dolog mögött, nem pedig valódi fejlesztői motiváltság. -
errorcode06
őstag
Köszönöm a tesztet. Szerettem volna lecserélni a OP8T-met erre, de ez egyáltalán nem győzött meg.
Apropó tárhely. A lassan 3 éves 128gigásommal lazán elvagyok (persze amit nem használok alkalmazást, törlöm, de ennyi). Szóval, vannak olyan különcök, akiknek ez, meg a felhő, bőven elég."Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
Wesiz
tag
"Felesleges kavarás, hogy ezúttal felül van a bekapcsoló és alul a hangszínszabályzó: tíz nap használat után is összekevertem őket. "
a drága cikkíró milyen kavarásról beszél? meg mi az hogy "ezúttal" a pixeleken mindig is így volt, semmiféle kavarás nem történt.
" roppant kellemetlen a Tensor G4 elmaradozó teljesítménye"
azt értem hogy benchmark bajnok nem lett ebből a telefonból, de valóban gond lenne hogy nem gurít x milliót antutun? mármint gyakorlati példát sehol sem olvastam hogy bármilyen feladatnál lassú lenne a telefon, csak hogy hát ezért a pénzért többet várna az ember. biztos velem van a baj de ha egy telefon stabilan és gyorsan teszi a dolgát akkor teljes mértékben nem érdekel hogy vannak telefonok amik szintetikus teszteken akár 2szer annyi pontot érnek el.
-
paatrick
őstag
válasz Predatorr #29 üzenetére
"amelynél többet tud egy múlt évi Xiaomi 14, + még extra szolgáltatásokért, hogy elláthassam a google-t adatok tömegével, és lógjak kényszerűen a hálózaton nyomkövetésileg"
A Xiaomi tulajok amúgy tudják hogy azt a telefont hol gyártják? Mindig olyan vicces ezeket olvasni.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Szép telefon, de az alacsonyabb teljesítmény melletti melegedés nem elfogadható szerintem.
Kár érte.
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
Noukoum
veterán
Pixel 9 pro XL 128gb: 509 990
Pixel 9 pro XL 256gb: 549 990
Samsung Ultr 256gb: 599 000
Iphone 15 PM 256gb: 599 000Először azt hittem hogy a hülye google csak 128gb-os hozza itthonra, erre kiderül hogy mindössze az a probléma hogy fele annyi tárhelyet 90 ezerrel, ugyanannyi tárhelyet 50 ezer forinttal olcsóbban adnak.
Gondolom a Samsung és Apple vásárlók mélységesen fel lennének háborodva ha fele annyi tárhelyért cserébe 90 ezerrel olcsóbban kapnák a terméket. Hát mit képzelnének ugye.
A streaming korszakában, amikor 128gb-os telefonnal bőségesen el lehet lenni. Akinek meg nem elég veszi a nagyobbat.
Nem értem hogy sikerült ezt összehozni.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
A saját fotóinkat elég nehéz streamelni. Persze tegyük felhőbe.
.
Én azért egy nagyobb belső tarhelynek jobban örülök, mint hogy " oldjam meg"A képek mérete sem csökkent, így a 128GB mellett nehéz érveket felsorakoztatni. Fogjuk rá, hogy 15GB-ot kapunk még.
Főkamera 12MP kép 5,5MB, a videók méretét nem is említettem.Mondjuk a Google lehetne annyira gáláns, hogy ami ilyen készüléket vesz legalább megdobjak regisztráció után 100GB-tal a felhő tárhelyet.
Marketingelhetnének kicsit ezzel .
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
Megjelenéskori hivatalos árat megjelenéskori hivatalos árral.
#43: Ott a nagyobb, nyugodtan veheted azt. Még az sincs hogy drágább mint a konkurencia, hanem konkrétan olcsóbb.
Most lőttem egy 12 megapixeles képet, az 3 megabyte alatt volt.
De számoljunk 5 megabyte-al: 10 000 darab fotó kb. 50 gigabyte, felhő nélkül. Ez valóban nagyon kevés, óriási negatívum!Marketingelhetnének, de a többi gyártó ad? Hát akkor...
[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Én most a tesztkepet mentette le, ha kisebb persze jobb.
A videók viszont nagyon eszik a tárhelyet sajna, persze vehetem a nagyobbat.
Jó hír, ha olcsóbb, mint a konkurens. Ők hardveresen kínálnak erősebb vasat, de kompletten kell persze nézni.
Jó de nekik azért helyzeti előny lenne adni. Csak az ökoszisztéma része.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
-
paatrick
őstag
"De számoljunk 5 megabyte-al: 10 000 darab fotó kb. 50 gigabyte, felhő nélkül."
Abból 8000 képet soha az életben nem fog megnézni többet csak ott van.
Mondjuk én azokat se értem akik telefon "játszanak".
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 16 Pro 256Gb, Desert Titan, Bontatlan, 3 Év garanciával
- Xiaomi 13T 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Újszerű.Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen