Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Androidos tablet topic
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio
- Házimozi, és Hifi kábelezés!
- Szerviz topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Meghozta eddig legnagyobb tabletjét az Amazon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
veterán
válasz
spanyoll #10000 üzenetére
ha beirod a Nikon DSLR topikba szerintem sikerrel jarsz majd.
szerk: lehet mar tul is vagy rajta.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz
Freddy76 #10006 üzenetére
Komolyabb oka nincs. Az a problémám csak, hogy ez az egyetlen obim egyelőrev és gyakran kényelmetlen, hogy nincs egy rendes telém, vagy legalábbis egy zoomos obim.
Ha már nagylátó, akkor egy 12-24 kéne. Ergo nincs semmi bajom jelenleg az üveggel, imádom szeretem, sajnálok is megválni tőle, de kéne nagyon egy zoomos obi némi telés tartománnyal, viszont jelenleg nincs rá pénzem, és sajna nincs is kilátásban, hogy manapság lesz...amúgy most nézem, enyém a 10000. post. rákenroll
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Wolfeee
tag
sziasztok. van egy 50mm 1.8D-s nikon obim. Azt honnan tudom, meg, hogy milyen a leképezési aránya? köszi
-
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Tudna véleményt mondani az aki már használt Sigma 28-70mm f/2.8 EX DG objektívet, hogy milyen tapasztalata van vele?
- mennire lágy nyitva?
- AF mennyire hangos?
- stb...
Valamint, használta már valaki DSLR videózásra? Miyen tapasztalatai vannak?
Köszi!
www.windydigital.hu
-
Peethy
őstag
válasz
szelesjanos #10010 üzenetére
Mint a Sigmák esetében: ha jó, akkor nagyon jó, ha gyenge, akkor nagyon gyenge. Forrest Gump-osan szólva a Sigma olyan, mint egy doboz bonbon, sosem tudhatod, hogy egy hibátlant, vagy egy fókuszhibás, decenteres darabot veszel ki belőle. Le kell tesztelni vásárlás előtt, alaposan.
http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing
-
Hooper
őstag
Ha valakit érdekel egy jó kis filmes nagylátó keressen meg
-
spanyoll
addikt
válasz
Hooper #10012 üzenetére
@Hooper : majd megkérdezem pajtimat, ha érdekli akkor szólok neki.
@Mindenki: Milyen obit javasolnátok max 60ért, ami lefedné a nagylátó tartományt mindenféleképp, vagy legalábbis a felső részét karcolná, és belelógna egy kicsit a telék alsó sávjába. Amolyan 18-105, de mégis más. Gondolkoztam hatalmas átfedésű sigmákon de valahogy nem köt le az a hatalmas tartomány ... valamiért kételkedek a minőségében a képeknek amiket az gyártana.
-
spanyoll
addikt
válasz
Peetry #10014 üzenetére
Hümm. Ezzel csak az a baj, hogy óckodok a sigmáktól ... Hallottam már róla jót és rosszat is, meg barátom gépén tapasztaltam már szintén rosszat.
55-200on gondolkoztam még, de hát annak az aljának ugyi nem sok köze van a nagylátós tartományhoz sajna."Super perfundo on the early eve of your day."
-
Hooper
őstag
válasz
spanyoll #10013 üzenetére
18105 nem rossz. És leginkább megfelel annak amit mondtál
Ezen kívül Nikon 1870 ami korrekt, vagy tényleg a sigma 1770 ami a sigma név ellenére rendben van csak alaposan próbáld ki.
Ha kell a fenyerő (de akkor kevésbé lesz "tele" tartomány) Akkor tamron 1750 2.8.
Szvsz jobb mint a sigma, régen nekem is volt és vissza gondolva is elégedett voltam vele (nyitva is éles, 50en picikét lágy 2.8on)
Ha kicsit tudsz meg spórolni akkor "tartósabb" megoldás lehet a 1685 VR. Mind két végen picit több, és nagyon jó rajza van + ott a VR.
Vagy ha a tele kérdést is meg akarod oldani akkor 18200 Nikon. Optikailag az is kitűnő.(18105 és 1870 mellé árban még bele fér egy 50 1.8 ami nem elhanyagolható
)
-
gab.m
senior tag
válasz
Zozzant #10022 üzenetére
42 az, igen, de szerintem meg lehet vele barátkozni. Én inkább teleobjektív szerelmes vagyok, azért is választottam ezt (28-75 2.8), mert 75mm az 112 ekvivalens, már inkább a tele kategóriába tartozik, és onnan még bőven lehet vágni is. A 17-50 és a 28-75 között egy lényeges különbség van, ami alapján dönteni kell: melyik lefedettsége szimpatikusabb neked.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
Peethy
őstag
28 alá nekem nagyon hiányozna egy ultranagylátó, volt Sigma 28-80-am, a képminősége hulladék volt, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a 28-at én személyszerint nagyon szűknek találtam. De ez szubjektív, ahogy írtad
(#10013) spanyoll: Nikon 18-55+35mm f/1.8G, vagy bevállalod a kockázatot, és veszel 3rd party-t. Ilyen áron csak kompromisszumos megoldásban gondolkozz.
[ Szerkesztve ]
-
gab.m
senior tag
válasz
Peethy #10025 üzenetére
Ultranagylátó nekem nem hiányozna, nem az én világom, de én is szinte mindig magammal viszem a 18-55öt, ha szűk lenne a 28. Mondjuk most elsősorban kültérről beszélek, beltéren szinte fel sem teszem a tamit, hanem 18-55 és vaku.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
jancsika86
csendes tag
Sziasztok!
Tavaly év végén sikerült vásárolnom egy Canon 550D típusú gépet és most szeretnék rá venni egy használható jó kis objektívet. A keretem rá olyan 150000 körül lenne. Nézegettem a SIGMA DC Macro OS HSM 17-70 mm f/2.8-4 obit, egész tetszetős számomra. Főleg portréhoz kellene, meg ha valahol kirándulók pár épületfotóhoz, esetleg egy kis makróhoz.
Vannak valami alternatíváitok amit ehhez a típusú vázhoz ajánlani tudtok?
Segítségeteket köszönöm!
Jancsika -
gab.m
senior tag
válasz
jancsika86 #10028 üzenetére
Portréhoz valami fényerősebb obi kéne, viszont ha egy obiban akarod letudni az összes felsorolt kritériumot, akkor szerintem jó üveget nézegettél.
-
zolka78
senior tag
válasz
Ha már ennyi pénzért gondolkozol objektívért, akkor ez az egyik legjobb választás. Kifejezetten csak alapos vizsgálat után, tehát az üzletbe lehetőleg laptoppal menj. Egyébként ennél már csak a Tami 17-50 régi vc mentes verziója jöhet szóba, vagy az ef-s 15-85 ami viszont majd 40 ezerrel drágább. Ezek hoznak jobb képminőséget az alap kitobinál. A Sigma amit kinéztél egy egész kellemesen használható gyújtótávval rendelkezik, és még stabilizált is. Ráadásul a képminősége is jó ha megfelelő darabot vásárolsz. Nem utolsó sorban még pénzed is marad.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
Peetry
senior tag
válasz
Canon 15-85 IS USM, használtan is ha találsz.
ár/érték arányban nem olyan jó mint a sigma, és nem is annyira fényerős, viszont épphogy nem L minőség. mindkét végen kicsit hosszabb.
A sigmának meg az f2.8-a csak prospektusba való szerintem, mert 20 mm fölött már nincs 2.8.
Ez a canon obi sajnos drága, de ha van rá keret, akkor a legjobb mindenes.
Makróhoz fix 50 f1.8 + közgyűrű.De az általad említett is jó obi, ha az ér/érték arány fontosabb, akkor az a nyerő.
-
spanyoll
addikt
Ú de sokan írtatok
Nos az a helyzet, hogy mivel zoomos obi kéne, ezért akarom lecserélni a 35ös fixem és kéne egy zoomos, de ezt már fentebb írtam.
A 18-105-el csak az a bajom, hogy a végén már igencsak hiányozna a fényerő, amit oké, hogy kompenzál a VR, de nem minden esetben örülnék a nagyobb záridőnek.
A probléma ott kezdődik, hogy egyszerre sok mindent szeretnék kevesebb pénzből, ami tudom, hogy nem megoldható. HA lehetne egy szupernagylátó ennyiért, annak örülnék, mert megoldanám a telét kölcsönobiból, amikor kéne.
Ergo vagy egy szupernagylátó kéne, valami 12-24 kategória (persze az sajna ennyiből nincs meg), vagy egy akármi. A 2.8as fényerő pedig kéne eléggé na.
A másik opció, ami miatt kérdeztem, az a tele ami fontos lenne. Szeretek hobbiszinten természetfotózni, meg néha nem ártana olyan kivágásokhoz, amikhez nem fogok odarohanni a 35ösömmel. 55-200tól ezért is ódzkodok, mert na.
A lényeg, hogy inkább veszek egy komolyabb obit és ráspórolok, mint vegyek egy középkategóriás sigmát amit később megbánok"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Peethy
őstag
válasz
spanyoll #10032 üzenetére
A pénztárca nagy úr, és abban az esetben, ha szűkös a kereted (mint nekem, vagy nagyon sokaknak a fórumozók közül), meg kell nézni a prioritásaidat. Egy ideig ebből a három kategóriából kettőt (de minimum egyet) nélkülöznöd kell. Én is hasonlóan vagyok, egyelőre nem tudok telét venni, és szerintem egy fél évig ez nem is fog változni. De most még annyira nem hiányzik, hogy máshol kurtítsam le az objektívparkomat (kemény kettő darab
)
-
spanyoll
addikt
Könnyen lehet, hogy akkor 18-105 lesz, az mégis csak nikkor
Nameg pengébb és ahogy hallom pontosabb.
[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
70200at vennék használtan,van egy pici karc a frontlencsén.. képminőségben látszódhat az? (becsillanás? -mondjuk napellenző van hozzá)
köszi! -
muci
tag
Hali. Közgyűrű használatához valami irodalom merre található ?
-
TechData
tag
Sziasztok.
Nekem lenne lehetöségem,hozzá jutni egy ilyen objektivhez (SIGMA 24-70/2.8 EX DG MACRO pro Canon) + polarizációs filter meg doboz stb (lásd a képen)....75.000Huf -ért cserébe.Megér ennyit,itt van kép róla:
Canon 500D -s vázra lenne.Van egy 18-55-os kit obim,ezt az objektivet a kit obi helyett szeretném.
Főleg kirándulások során fotoznák,városok,épületek estleg beltérben is...összejövetelek,portré.Illetve az lenne még a kérdésem,hogy megéri -e az árát....persze használt objektivről van szó.Újjonta olyan 120-130.000körül mozog.Várom a véleményeteket illetve tapasztalt felh.hozzászolását.
LG G Flex 2 (Titan Silver)
-
TechData
tag
-
gab.m
senior tag
válasz
TechData #10045 üzenetére
Így én nem venném meg semmiképp!!! Kinek utalnál a pénzt? Milyen akció ez?? Nehogy valami átverés áldozata legyél, mert akkor még lehet, hogy nem csak fókuszhibás obit kapnál, hanem egyáltalán nem kapnál semmit
-
TechData
tag
Én külföldön tartózkodom és ott van meghirdetve,itt a [link]
Ez olyan mint Magyarorszégon a Teszvesz
Szóval itt nagyon ritkán fordul elő átverés.És minden felhasználónak regisztráció után kell küldeni egy fénymásolatott a személyiről.Pont az átverések elkerülése végett,és ha probléma van a rendőrség által utolérik 1-2napon belül.Ettől nemtartok....LG G Flex 2 (Titan Silver)
-
Peethy
őstag
válasz
TechData #10047 üzenetére
Ne attól tarts, hogy nem kapod meg, hanem hogy egy frontfókuszos/backfókuszos vagy decenteres darabot kapsz. Mert ez elég gyakran előfordul Sigmánál, ráadásul szerintem a 75ezres ár nem olyan kirívóan jó érte, hogy érdemes legyen így venned. Bár lehet, hogy kint másmilyenek az árak, de itthon az ilyenek 70körül mennek.
-
zolka78
senior tag
válasz
TechData #10045 üzenetére
Az az obi az egyik legjobban sikerült darabja a Sigmának, ha jó. A Sigmákat különösen alaposan kell tesztelni a hibáik miatt, de ha jó akkor lenne szép rajzolatú obid. Mivel tesztre nincs lehetőséged így nem kéne aukción megvenned. Ha hibás, akkor még te is szívhatsz az eladással.
[ Szerkesztve ]
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Debrecen
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest