-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz #16820480 #26602 üzenetére
Szia!
Ha jó Helios obit szeretnél, akkor ajánlok egy Helios 77M-4 MC 50mm F1.8 lencsét.
Használtam 450D-n, 60D-n, 70D-n és 7D-n is.
Nagyon szerettem, szép színek és egyedi elmosás jellemzi. A neten sok képet találni ami ilyennel készült.
10 000 ft körül be lehet szerezni, néha olcsóbban is. Ha a vétel nem sürgős, akkor keress egy ilyen darabot.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
Throme
veterán
válasz gergo5991 #26598 üzenetére
AF tuning ellenére jónak tartom a dokkolót. AF tuning 1 fókusztávra tudsz állítani, aztán vagy jó vagy nem (fixeknél csak egy van, de zoomnál több), míg a dokkoló asszem 3 helyen állít. AF tuninggal neked kell vacakolni, dokkolóval - úgy tudom - pcn beállítasz mindent.
d7100
A 18-105 obit kár eladni, amíg nincs más. Sötétnek sötét, de rengeteg mindenre jó. A minősége meg szubjektív. Én elégedett vagyok vele.
Szerintem számítógép mögül és a netet túrva nem fogsz 100%-os döntést hozni, ezért elég egy nyerőnek tűnő obi aztán majd rájössz mi kell. Vagy obi kölcsönzés...
szvsz
-
Terapeuta
őstag
válasz ballington #26582 üzenetére
A leírtak alapján tényleg nem tudod kikerülni a zoomot...és úgy látom, akkor pont az 30/1.4 helyére jönne.
Azt gondold majd végig, hogy 2.8-on elég magas érzékenységen kell majd fényképezned (beltérben).Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
m3ss
veterán
válasz Throme #26604 üzenetére
"AF tuninggal neked kell vacakolni, dokkolóval - úgy tudom - pcn beállítasz mindent."
azert azt nem mondanam hogy dokkoloval nem kell vacakolni, ott is csinalnod kell csillio kepet fix celpontokra. raadasul ne azt kepzeld el, hogy 0.6m-re beallitod a kozepso erteket es akkor ok azt orokre otthagyod. kicsit elotte 0.4 meternel, meg utana 1meternel is befolyasolja majd az "eltolast" a 0.6meterre allitott ertek. kicsit pongyolabban fogalmazva tobb oras sz**as bedokkolni egy obit a leheto legjobbra.
amugy jo cucc a dokkolo, de a cdaf meg jobb dologhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
JohnyBlue
addikt
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
gergo5991
őstag
-
JohnyBlue
addikt
válasz gergo5991 #26610 üzenetére
Az ART széria nagyon össze van rakva és igen példás az anyaghasználatuk. Amikor közelről szemügyre veszed, csak azt tudod mondani, hogy ehh ez igen, ez megvan tervezve, ez gyönyörű. Amikor kézbe fogod,, basszus ebben nagyon benne van az anyag... az elkészült képek élesek, kontrasztosak. Szóval pöpec kis üvegek
A régi szétmálló sigma már a múlté.
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
shirogin21
csendes tag
Heló mindenkinek, a segítségeteket szeretném kérni m4/3-os objektívvásárlással kapcsolatban.
Megvettem jelenlegi életem első fényképezőgépét (lumix dmc g6) és nem tudom milyen objektívet vegyek hozzá.
Parkour/Freerunning edzésekről szeretnék mozgóképeket készíteni .ugrások, mászások, akrobatikus mozdulatsorokról.
Szeretnék továbbá készíteni tájképeket (folyókról, égboltról, erdőről), szeretnék portrait képeket is készíteni (egész alakosat, arcképet), és szeretnék állatokat is fotózni (jelenleg madarakat, kutyát, ízeltlábúakat közelről)
Kezdő fotósként nem akarok most százezreket költeni objektívre így jelenleg max 40-50 000 Ft-ot szánnék rá az objektívre bár amiket leírtam, hogy mit szeretnék fotózni és videózni lehet egy objektív nem lesz elég számomra de ezt most nem tudom. -
Throme
veterán
válasz gergo5991 #26610 üzenetére
Nekem a "sötét" 10-20 van és elég korrekt. A gyűrűi szépen simán járnak. Szerintem a zoomja kifejezetten kellemes, jobban tetszik, mint a nikkor "sötét" zoom-ok, leszámítva az AF-P obikat, mert azokat még sosem vettem kézbe.
Ebből kiindulva a 17-50 is hasonló lehet, az újabb "C" obik meg már biztosan nem rosszabbak.
Persze, ki kell próbálni, mert ez szubjektív. "art"-hoz szokott embereknek lehet más véleményük...
-
80hun
addikt
válasz shirogin21 #26613 üzenetére
Kérdezd itt
-
torzo
őstag
válasz JohnyBlue #26619 üzenetére
Tudod, aki 400 k-t ki tud adni egy Sigmára, az mellé tud még tenni 200 k-t.
Sosem próbáltam a C24-70/2.8 II-őt, de sejtem, hogy durván jó darab lehet, annak ellenére, hogy nincs stabija. Amúgy meg számomra bőven elég a 24-105/4 IS, megvolt használtan 160 k-ból és nekem eddig a legjobb mindenesem.
-
amulet
senior tag
sziasztok,
szeretnék egy közép zoom,utazót Nikon D7100-ra, van egy pár gyártó, mondjuk a Tamront kilőném ha lehetne, de nektek erről mi a véleményetek?
SIGMA 24-70 2.8 EX DG
Tokina 28-70 2.8 AT-X AF PRO SV
TAMRON 28-75 F/ 2.8 AF SP XR DI -
uveges13
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi objektívet néztem ki a kit obim mellé: Tamron SP 70-300mm F/4-5.6 Di VC USD
Írták, hogy kicsúszik a tubus minimálisan ha lefele tartjuk a gépet, mert nincs benne "zoom lock".
Olyanok válaszára vagyok kiváncsi aki már használta, vagy használja jelenleg is ezt az objektívet, hogy valóban elő jön ez a jelenség másnál is? Ill. ha igen mennyire zavaró ez ?
Az elöző objektívemnél Sigma 70-300-nál ezt a jelenséget nem tapasztaltam. -
Byk01
őstag
-
amulet
senior tag
a kettő közül melyik a jobb választás?
SIGMA 24-70 2.8 EX DG (nincs benne hsm)
Tokina 28-70 2.8 AT-X AF PRO SV -
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Ez egy kicsit specifikus kérdés lesz.
Én kifejezetten olyan objektívet keresek a leendő A6000-ra, aminek a lamellái inkább szögletesen záródnak mint lekerekítetten. Szóval pont nem a bokeh hatás elérése a cél. Éjszakai fotózáshoz kell, hogy a pont szerű fényforrások letisztult csillagszerűen jelenjenek meg. A fotózás nyilván állványról történne, szóval stabi nem kell. De minél nagyobb látószögű és minél olcsóbb legyen ha lehet
Köszönöm előre is. -
szecsgeri
tag
Sziasztok! Tokina 11-16 (az 1-es verzió) mire érdemes figyelni vásárlásnál? Vagy ez is tank üveg?
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
derrik
őstag
M42-ben mi az ár /érték bajnok a ami be is szerezhető?
-
tvamos
nagyúr
válasz derrik #26631 üzenetére
Az ebay-en ez van a legjobb aron: Angenieux 50mm f/1.5 Type S21
Milyen gyujtotavot szeretnel amugy?[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Neck
veterán
válasz derrik #26631 üzenetére
Szerintem Helios 44-M4, játszani jó, én már csináltam vele néhány portrét. Mehetsz SMC Takumarra is, de az radioaktív, szóval jó szívvel nem ajánlom
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
amulet
senior tag
használt Sigma 24-70 mm 2.8 ex dg nikon objektív vásárlásánál mire figyeljek? van valami gyerekbetegsége amit nézni kell ?
-
Zozzant
addikt
válasz derrik #26636 üzenetére
Szerintem. Madárfotózáshoz mindenképp közel kell lenned (lessátor) hacsak nincs egy ilyened, vagy nem bálna méretű madarakat akarsz fotózni. Lehet hogy durván hangzik de ne kergess már az elején hiú ábrándokat. Vegyél példát a nagyoktól.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
-
Neck
veterán
válasz #65675776 #26642 üzenetére
Azért ez nem gyenge: [link]
Nekem nem hiányzik, inkább nézelődök más obik közt, ahol nem használtak tóriumot. Van régi M42-esből sok féle, szerencsére.[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
törölt tag
Az a baj, hogy a CPM önmagában nem mond semmit. Hogy valójában ez mennyi sugárzást jelent, az függ az érzékelőtől is. Tehát a video alapján nem derül ki, hogy valójában mennyire is sugároz ez az obi. Ez a video jobb ebből a szempontból, mert konvertált mértékenységként is szerepel. Látszik egyébként, hogy eltérő az érzékelő a két eszközben, mert nagyságrendi különbség van már a CPM-ben is. Nagy számokkal jobban lehet riogatni.
Egy NASA űrhajós számára a teljes pályafutása alatt 1 Sv-ben van maximálva a dózis. A videoban szereplő obival ezt 125000 óra alatt érnéd el. Egy év 8760 órából áll. Szóval 14 év és bő három hónap alatt gyűjtenél be ekkora dózist egy ilyen objektívből. De csak akkor ha közvetlenül a frontlencsére tapadsz folyamatosan. Azért maga a váz is leárnyékol belőle nem keveset, a frontlencse felé pedig gyakorlatilag egyetlen ilyen obi sem sugároz.
-
félisten
Sziasztok!
Tervezek venni egy teleobjektívet madár és egyéb állatfotóhoz. Sony A bajonettre.
Sajna SSM-re nincs pénzem még, így egy Sony DT 55-300mm F4.5-5.6 SAM lencsére gondoltam, mert azt írják a tesztek, hogy éles képeket készít.Kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata vele, menniyre gyors, vagy lassú a fókuszálása 300mm körül?
A másik kissé off-topik kérdés, hogy tapasztalatok szerint mennyire gáz egy lencsénél, ha forog a szűrő zoomolásnál és fókuszálásnál?
Szeretnék polár szűrőzni, mert néha be akarok lesni a víz alá, vagy üveg mögé, illetve a vízről visszatükröződő fényekből is le akarok venni.
Mennyivel lassít le a gyakorlatban, ha minden fókusz után állítanom kell a CPL-t?
Azért gondolkodom rajta, mert talán akkor is utána kell állítani, ha nem forog el a fókuszálástól, de újra komponálok. Nem?
Van erről esetleg valami netes tananyag, tipekkel, trükkökkel?Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
_seth_
veterán
Ki, hogyan egyszerűsítené az alábbi szettet:
Canon 50 1.4
Canon 85 1.8
Canon 17-40 F4L
Canon 24-105 F4L
Canon 70-200 2.8L ISEnnyi objektívet hordozni már nem szerencsés, megfelelő táska sincs nagyon hozzá, amibe belefér két markolattal ellátott vázzal és egy pár vakuval abban ahogy egy helyi kolléga írta már akár el is temethetnek
A telét nem bolygatnám, az 50 1.4 viszont elég ritkán kerül elő, a 85 1.8 portréra vagy akár egész alakra nekem megfelel, a kérdés csak az, hogy van-e létjogosultsága a 70-200 2.8 mellett, (azon túl, hogy a súlya töredéke és mérete is), már csak azért is, mivel a 70-200 már 2.8-on is jó képet ad ami a 85 1.8 nagyon lilás CA-s képéről 1.8-on nem mondható el.
A 24-105 egy bevált darab, de ahelyett pl a 24-70 2.8-at el tudnám képzelni és akkor a nagylátó tartományban is lenne fényerős obim.
A 17-40 ultranagylátónak jó, de együtt kell élni a hibáival, képszélre fontos elemet nem szabad tenni, főleg nem fejeket, de ettől eltekintve elégedett vagyok vele.
A cél mindenképp az objektívek darabszámának csökkentése lenne valamilyen módon.A felhasználási terület esküvő, kirándulásokra nem ezt a szettet hanem egy eos m + 18-55 + 22 F2-t viszek magammal, tehát az nem szempont, hogy univerzális legyen a teljes szett. A váz 5D3 + hamarosan egy 5D2 amolyan másodgép/tartalék szerepben, de leginkább egyszerre használnám a két vázat, egyiken tele másikon nagylátó vagy ultranagylátó.
Ötlet valakinek?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- Diablo IV
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Külpolitika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest