Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #2000 üzenetére
Hát, ha lehet, akkor a kettőből egyiket sem venném meg
- Ha 50-200 kell: [link] - nem vagyok meggyőződve róla, hogy a néven kívül van bármi különbség köztük, viszont a Pentax egyrészt jobban hangzik másrészt meg olcsóbb is.
- Ha 70-300 kell: [link] - a Sigma 70-300-at nem túlzotan szokták dícsérni, van aki egyenesen örült, hogy megszabadulhatott tőle. Ezt a Tamront pedig az árához képest korrekt darabnak szokták a tulajok tartani. Ezen kívül ez is olcsóbb, mint amit te néztél.
[ Szerkesztve ]
-
:AMF:
senior tag
válasz
philoxenia #2000 üzenetére
az 50-200-as S-K szerintem (is) ugyanaz, mint a pentax 50-200-asa.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #2001 üzenetére
Általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #2003 üzenetére
Passz, nem ismerem.
De egyrészt használt, bevallott hendikeppel, másrészt meg nem 50-től kezdődik, mint az 50-200-as, de nem is 300-al végződik, mint a 70-300-as, harmadrészt viszont F/4-es és feleannyiba kerül.Igazából nem tudom hogy jönnek össze ezek az obik, eléggé más mindegyik.
Ha magadnak lesz, akkor döntsd el, hogy milyen gyújtótáv-tartomány kell neked. Egy 50-200 eléggé más, mint egy 70-300. Amíg nem volt a kezemben 50-200, addig azt hittem nekem 70-300 kell, de most már korántsem vagyok benne biztos, van ahol az 50mm épphogy nem túl hosszú, de nagyon nagyon határon van, és rezeg a léc, a 70 ott már sok lenne, a 200mm meg nekem a legtöbb dologra teljesen elég...
Aztán van akinek nem számít, hogy mennyitől kezdődik, de gyakran tekerné 200mm felé...
És az, hogy jól tudd használni nem kell, hogy mondjam, hogy mennyire fontos. Hiába van egy obinak tökéletes rajzolata, ha nem megfelelő az átfogása arra, amire használnák.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #2004 üzenetére
Az 55-70 közötti tartomány nekem gondolom általában nemigen hiányozna, Neked mi volt a gond?
A 300 néha kellhet, a Minoltát is tekertem időnként a végére. /380 ekv./ A legfontosabb azonban a fényerő és a jó rajzolat. A használtaktól azért félek, mert arra nemigen van garancia, hogy jó lesz, vagy pár hónap múlva nem szorul-e , kotyog-e esetleg.Általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
*Ropi*
félisten
Átnyálaztam a leírását, egy szó sincs benne erre vonatkozólag: sem megerősítés, sem cáfolat. Ezekszerint nem.
Viszont az érdekes, hogy az egyik oldalon még azt írja: nyugodtan használható az EF2x extenderrel, majd pár oldallal később hozzáteszi, hogy használd csak a 2x-vel, de akkor felejtsd el az autofokuszt...
Ehh, kidobom ezt a xar fehér kályhacsövet...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #2005 üzenetére
Épp nem volt gond, amúgy nem 55-70, hanem 50-70 tartomány
Így, hoy 50-től kezdődött az obi, tudtam vele mászkálni és jól használható volt cserélgetés nélkül. De éppenhogycsak és rezgett a léc, hogy éppen belefér az 50mm a használhatóba és nem túl hosszú. 70mm-nél már igencsak nehezen tudtam volna ezt megtenni, ez a kevés pont elég lett volna, hogy cserélgetnem kelljen. De ha neked meg ez nem hiányzik, de kéne a 300 feletti rész, akkor Tamron 70-300 ebben az árkategóriában a legjobb választás szvsz. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #2008 üzenetére
A cserélgetést nemigen úsznám meg, azért az 55-70 közöttre gondoltam. Ha olyan helyen vagyok, akkor úgyis kell a nagylátó is. Ha meg kifejezetten céllal , csak fotózni megy az ember, esetleg lehet a témát szűkíteni, hogy ne kelljen a 70 alatti rész. Épületeknél belsőnél még a kifejezetten fényerős fix nagylátó sem haszontalan, de az tényleg a jövő zenéje egyelőre.
Általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
j.bravo
addikt
-
johnjohn
addikt
Halló urak ! NIKON Nikkor AF-S 16-85 mm f/3.5-5.6G ED VR DX vadonat új, Mediker -nél vásárolt obi ár alatt 132 000.- ért átadó, véletlenül duplán lett beszerezve! Sürgős !
-
Dare2Live
nagyúr
"kedvenc" fotós idiotámtol egy fontos, jó cikk ami nagyon ide illik, úgyérzem "kell nekünk".
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
adik
őstag
Meg-e kérdezhetem, hogy ez hogy lehetséges? Az egyik fele New Yorkban, a másik Londonban van, és látják egymást. Teória 1.: Fent egy tükör középpen (épületes baromság 1.), teoria 2.: egy alagút (ha lehet, még annál is nagyobb baromság), t.3.: kamera? (átkúrva a nézők feje, igencsak), t.4.: lapos a Főd. t.5?
Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
válasz
philoxenia #2021 üzenetére
igen, most már látom. Tény és való, elég fárasztó napom volt, ráadásul légkondi nélkül...
-
BiriBum
őstag
Pentax (vivitar) MC AF IF 28-210mm f/4.2-6.5
Találkozott már ilyennel valaki? Milyen lehet? -
adik
őstag
válasz
johnjohn #2027 üzenetére
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁááááááááááááááááhhh!!!!!!!!!!!!!!!
Amúgy most nézem, hogy Aspherical és Series 1 felíratok is vannak rajta (khmm, vagymik, elnézéstkérek), szóval ezek valamennyire bíztatóak, de amint látom élő ember nem tesztelte még, vagy legalábbis jól eldugta erre vonatkozó irományát.
-
Zola007
veterán
válasz
johnjohn #2027 üzenetére
Elmentek a pcsába a nőgyógyásszal
Egész nap embriológiát tanultam meg IVF-t.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Szten Márs
nagyúr
Én is, én is!
Micimackó meg egy medve! De komolyan, becsszó. Ja és nem tud fényképezni! -
Zola007
veterán
IVF = in vitro fertilizáció
(mesterséges megtermékenyítés, "lombik" eljárások egyik típusa)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
adik
őstag
-
as_Rock
őstag
Series1-ből volt többféle azonos néven
A gyártási év (sorozatszámból kideríthető), valamint piros csík és egyéb jellemzők alapján volt definiálva melyik a nagyon jó vétel és melyek a csak átlagos, digin már nem túl fényes képet adó verziók.
Nincs időm rákeresni, de az index valamelyik bugyrában olvastam."Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
Zola007
veterán
válasz
camelferr #2039 üzenetére
Az igen.
Egyébként nincs vmi honlap ilyenekről, hogy hogy készül ez meg az a drágasszágainkban?
Én spec hót poénnak tartom a NatGeo How It's Made sorozatát.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
camelferr
senior tag
Én sem komolyan mondtam. Általában égnek áll a hajam amikor ilyesmiről hallok mint műanyagból préselt objektívtag, vagy épp multivitamin ital-nak nevezett vegyszerkoktél. Vagy amikor egy tusfürdő dobozára azt írják: szembe kerülés esetén forduljon orvoshoz. Egyszer majd a bébitápszer dobozára is az lesz írva hogy lenyelés esetén azonnal forduljon orvoshoz.
Fear kills more dreams than failure ever will
-
ottkar
addikt
válasz
camelferr #2042 üzenetére
Az is a baj hogy sokan elhiszik hogy a műanyaglencsék ugyanolyan jók mint az üveg pedig nem igaz. Azok a fémoxidok amikkel a színi problémákat lehet befolyásolni 1000 fok körül olvadnak tehát műanyaghoz nem használhatók. Csak az aszférikus lencsék amelyek a görbületükkel korrigálnak használhatók.
-
j.bravo
addikt
Persze hogy nem ugyanolyan jók, de a mai ipari szellemet átható, a költséghatékonyságot a fontossági listában magasra helyező szemlélet (igen, ez azért kell hogy árban is versenyképesek tudjanak maradni a többiekkel, de még mindig legyen haszon...) miatt szerintem jóval több objektívben van műanyag lencsetag, mint gondolnánk.
Ugyanakkor, a vegyipar is nagyon dübörög, a mai műanyagok között már vannak olyan tulajdonságokkal bíró anyagok is, amikről pár évtizede vagy éve álmodni se mertünk volna, és (némely paraméterben) felveszik a versenyt az üveggel vagy pár fémmel. Nyilván persze nem minden paraméterben, vagy ha igen, akkor annak az ára is hasonló
Whatever.
-
Zola007
veterán
válasz
j.bravo #2045 üzenetére
mindig is rühelltem a műanyag cuccokat, de kétségtelen, hogy rengeteg alkalmazási terület van, ahol kivételes előnyt élveznek más anyagokkal szemben tömeg-ár-megmunkálhatóság és csakran tartósság terén. Itt tartósság alatt nem méppen mozgó alkatrészekre gondolok, hanem épp ellenkezőleg. Pl egy obi karimájának tökéletesen megfelel, mert könnyű és nem visel (nagy) terhet, de olcsó is.
Múltkor szedtem szét megtisztogatni egy régi Helios obit (pontosan most nem tudom, milyen, nagyapám cuccai közt találtam, csak megtisztogattam a belső lencsét). De nagy meglepetés volt, hogy kb olyan nehéz mint egyik ismerősnek a 70-300-as tamron (vagy talán még nehezebb)
Persze tartós meg minden, de szerintem azok közé a munkakörülmények közé, amiben egy ilyen obit használ vki, tökéletesen megfelelnek a műanyagok.Nekünk pedig így is minden a seggünk alá van tolva, -mint vmelyik fórumban 1-2 napja elhangzott - és képminőségre sem lehet panaszunk, főleg mikor ilyen SX100-alnál 10x zoomot kihoznak 270 grammból (én azt hittem rosszul látok, mikor néztem az adatlapját)
És ahhoz képest meglepően jó, és meglepően olcsó.Asszem nagybátyám még egész fizukat hagyott ott egy-két alapabb obiért 80-as évek körül.
Most meg 1 havi minimálbérből egész használható cuccok vehetők.Bocsi a kitérőért az obitémától.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Ottkar: szerinted mennyire tisztítható tökéletesen egy régi obi, ami belül elég dzsuvásnak néz ki?
Egyik ismerős tudna hozni egy régi Pentaxra való obit (többet nem tok róla, mert nemrég találta a padláson), de azt mondja elég poros belül is (de nem karcos se kívül se belül)
Tehát ezek mennyire tisztíthatók, esetleg hol-mennyiért, mert úgy tudom a középső tagokat nem olyan egyszerű szétszedni.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
nagyúr
válasz
Zola007 #2046 üzenetére
meg itt most "müanyagról" beszélünk ami nagyon soakt fekjödött az elmúlt 20évben sokszor már nehezen indokolható miattuk a fém de beszélhetnénk akár a kompozitokról is.
Amiben van műanyag, üveg, kerámia... és akár pl fém is.
Ezek a hightech anyagok mindig egy speciális területre készülnek és azon a területen bizony nem megközelítik hanem csúnyán összeverik a nem kompozit anyagokat. Természetesen rengeteg hely van ahol még mindig a "pure" fém/kerámia.... a nyerő.
A kompozit anyagok nagy hátránya az áruk...don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
ottkar
addikt
válasz
Zola007 #2047 üzenetére
Gyakorlatilag szinte lehetetlen és óriási felkészültség kell hozzá főként ha a blendét is szét kell szedni. Ugyanis az a baj hogy az optikák belseje többnyire nem száraz hanem főként az élességállító és zoom menetei zsírozottak, és elkerülhetelen hogy ne kenődjön rá a lencsére. És a körmösanyák kicsavarásához kicsavarólapokat kell csinálni és minden mérethez külön darabot. És van amelyikhez pozitív van amelyikhez negatív lapot kell csinálni.A nélkül megsérülhet a menetes gyűrű. És persze a zoomokat nehezebb szétszedni mint a fixet. A Camera Kft az optikák szervíze.
Akkor jobb a helyzet ha a frontlencse belseje és a második első felülete poros csak mert azt a legkönnyebb tisztítani.
[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest