Hirdetés
- Tárgyal az egyesülésről a GlobalFoundries és a UMC?
- Megemeli a DRAM és NAND flash lapkák árát a Samsung
- Több Copilot+ szolgáltatást kaptak AMD és az Intel AI platformjai
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple asztali gépek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
enyan
tag
válasz
#86322688 #25075 üzenetére
Teljesen igazad van, de nagyon nehezen tudom rávenni magam a használt dolgokra. Persze vettem már sokmindent használtan, jártam már jól is, meg rosszul is...
Egyelőre úgy vagyok, hogy inkább vennék újonnan egy drágább obit amit esetleg később sem szeretnék eladni, így vásárlás után már nem nagyon érdekelne, hogy mennyit esik az ára, inkább csak az, hogy elégedett legyek vele. Az elképzelésem szerint egy db ojektívet használnék (a fent említett szettből mondjuk a telét, később valami jobb utazót) cserélgetés nélkül, így talán még az élettartamuk is kitolható lenne egy kicsit. Aztán az is lehet, hogy ez egy rossz elképzelés.
-
enyan
tag
válasz
#86322688 #25050 üzenetére
Hát a 18-55-öset akár azonnal is vihetnék, csakhát mennyit ér az?
Viszont a 75-300-as 70 ezer körül kapható, ha jól láttam, így viszont 40 körül jutnék hozzá. Hosszútávon mindenképp eladnám, mert egy általános objektívet szeretnék használni, csakhát azok nagyon drágák.
-
Studi
veterán
válasz
#86322688 #24939 üzenetére
A Canon 50/1.4 USM-től is az van elájulva, aki nem látott jobbat.
Nyitva lágy a képe, de legalább rettenetesen vignettál. Jobb obi, mint az 50/1.8 II, de a háromszoros árkülönbséget azért nem indokolja a képe. Persze az építési minősége is más, de sajnos ott is van gyenge pontja, nem szabad frontlencsével lefelé tárolni, mert meglazul, lötyögős lesz a tubusa.
A Sigma régi 50/1.4-ese picit jobb, picit élesebb a tesztek alapján, de ha igazán jó obi kell, akkor Sigma 50/1.4Art. De az árban nagyon más liga. Mindenesetre ha 50/1.4-re pályázol, akkor érdemes lehet fontolóra venni a régi Sigmát. -
.DLL
veterán
válasz
#86322688 #24879 üzenetére
A F szám ugyebár a gyújtótávolság osztva a lencserendszer hasznos átmérőjével. Visszafelé számolva pl. 50/1,4=35,71 Tehát a hasznos nyílás nem lehet kisebb, mint 35,71mm.
De ez csak egy számított érték, az elmélet. A gyakorlatban viszont a szenzor és a külvilág között rengeteg réteg üveg és bevonat található, melyek csökkentik a szenzorra jutó fény mennyiségét. A valós fényerőt T-vel jelölik általában profi filmes objektíveken, ami a valós transzmissziós értéket adja meg (persze ezeket is kerekítik) de pl. egyik F/1.8-as objektív lehet hogy valójában T1.9, egy másik meg T2.1 -
m3ss
veterán
válasz
#86322688 #24581 üzenetére
24mm 2.8 ujabb obi, biztos jobb. nekem volt ef 28 2.8-am, tok jol flarelt. jo hangos volt a fokusza, es sztem tobbet szort, mint pl. a 35 f2. viszont a latoszoget szerettem...
nyitva is hasznalhato volt, mondjuk cropra nem tudom mennyi ertelme van. persze olcso es jo a latoszog, de ha talalsz egy olyan tamron 17-50-et ami eltalalja a temat, lehet jobban jarsz azzal...ezek a 2.8-as fixek -
ccs2929
senior tag
válasz
#86322688 #24432 üzenetére
Szeva!
Valóban nem nagy durranás ez a lense, de ahogy írtad, hobby felhasználásra megfelelő. Sok utómunkát kívánnak a vele készült képek, elég nagy CA-t produkál. Itt vannak a vele készült képeim. 1 ideje már megszabadultam tőle, mert sokat változott az"ingerküszöböm"
Amatőrként első telének megtette, most már inkább manuális fix kistelét használok, mert mostanában nem lesz lóvém olyan telére, amit elfogadnék -
fireman123
őstag
válasz
#86322688 #24434 üzenetére
Én is nézegettem ezt az obit, egy másik fórumon az alábbiakat mondták róla amikor véleményt kértem: "kétszer fogsz neki örülni, először amikor megveszed, másodszor amikor eladtad ....közte pedig szívás" .....hát nem vettem meg, hanem gyűjtök még a 100e-es 70-300 tamron VC-re
-
törölt tag
válasz
#86322688 #24436 üzenetére
Sokan valóban elégedettek a saját cuccaikkal. Egészen addig, míg ki nem próbálnak valami kicsit is komolyabbat. Amíg nincs összehasonlítási alap, addig bármi jó tud lenni. Ismerősöm is egekbe magasztalta a gépét (valami Fuji S5600 vagy hasonló), aztán egy kiállítás után megkérdezte, hogy hogy csinálom, hogy az én képeim élesebbek, nem zajosak, és a színek is jobbak. Kb akkor láthatott először DSLR-t. Gyorsba körbe is fotóztatta a makketjeit.
Nem véletlenül kerül csak annyiba. Egyébként az 55-200 VR simán hozza ezt a minőséget. Mondjuk drágább is, szó se róla.
-
*Ropi*
félisten
válasz
#86322688 #24436 üzenetére
"...vegyük példának a Tamron 17-50 F/2.8-at, itt például sokan panaszkodnak,hogy nagyon lágy a képe..."
A Tamron 17-50/2.8-ból csak a VC-snek lágy a képe, a VC nélküli penge: annyira, hogy képszéleken megveri a Canon 17-55/2.8 IS-t.
-
-
80hun
addikt
válasz
#86322688 #23872 üzenetére
Záridő ?
Kézből v. álványról?Kb ilyeneket kéne lőnöd persze ezek közül némelyik biztos utómunkázva van de akkor is.
-
aleister
veterán
válasz
#86322688 #23866 üzenetére
Teljesen más kategória a kettő. A kitobik valóban nem túl acélosak. Az a szerepük, hogy a kezdő dslr-es relatív olcsón hozzá tudjon jutni, és ki tudja tapasztalni a dolgokat. Nekik rendszerint elég is ez a szint.
Mivel Te láthatóan már rendelkezel fotós előélettel, ezért nem csoda, ha nem nyűgöznek le.Érdemes lenne felraknod pár példaképet! Lehet, hogy csak egy rossz példányt fogtál ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Eredeti játékok OFF topik
- Kegyetlen őszinteséget kér az Intel új vezérigazgatója
- Tőzsde és gazdaság
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Canon EOS M50 (Traveller kit) EF-M 15-45 kitobjektívvel + 22mm f2 STM optikával EF adapterrel
- SONY-E TAMRON 18-300 F/3.5-6.3 DI III-A VC VXD 2,5év garancia újszerű keveset használt
- Sony zv-e10 garanciás 600 expoval
- Eladó Carl Zeiss Jena DDR pancolar 1,8 /50 objektív.
- Nikon AF Nikkor 35-80mm, 1:4-5.6 D objektív
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- -300.000 ft àr alatt. ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest