- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- LG LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Márciusi pillanatkép a hardverpiacról
- Hobby elektronika
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingoftailor
csendes tag
Évek óta agyalok rajta, hogy az s21 ultrát talán ideje lenne lecserélni. Azt vettem észre, hogy sokszor rosszul fókuszál már. Van amikor jól, de ha megnézem a monitoron a képet, akkor látszik, hogy sok részlet homályos. Mintha nem találná el a fókuszt rendesen. Nem tudom, hogy az s26 jobb-e annyival, hogy érdemes legyen megvenni.
-
Efelől nem volt kétségem.
Tudom, hogy te Sony vonalon mozogsz, de ha ettől elvonatkoztatsz, akkor a szemedben egy Pixel 9a/10a mennyire csinál vállalható képeket? Tavaly Bone a 9a-t kiemelte a középmezőnyből, Dani viszont nem volt elragadtatva a 10a-tól, pedig ugyanaz a kamera.
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ami nekem Motorola, Samsung és Xiaomi (mind középkategóriás) után feltűnt, hogy a Pixel fotói sokkal természetesebbek, nincsenek AI által túltolva. Az algoritmus tényleg nagyon ügyes, maga a kameraszoftver pedig pazar (még úgy is, hogy 9a-n nincs Pro mód, amit én úgysem használnék).
-
Dare2Live
félisten
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A mobil használok 99.99%nem profi fotós. Sött még evvel is felfele tippeltem. Ezen tömeg egy része is hozzányúl néha a "top" fotóihoz ha mással nem sima google photokkal. Állít kis HDRt, megvágja, videot extrán SW stabilizálja... (vagy neadj isten saturation, vibrancet tolja fel mert insta)
@Loik
Pixel széria a blind teszteken legyen az "profi" vagy fotózás iránt érdeklődő "népteszt" mindig a topban végez. pl [link]
Anno főleg gyerekfotó vonalon én anno több csúcstelót (akkori ultrat is) is végigpróbáltam és mindent vert. Nem is értem hogy de elképeztő profizmussal állít iso/zárértéket pl valahonnan tudja a gyerek fut minden éles de úgy lenne jó a fotó ha a lába kicsit megfolyna így alacsonyabb iso lehet és megadja a fut érzést.
De viszont egy statikus DXOs 100%on nézeden kijön, hogy a 9Anak csak 1/2es szenzora van. De ettől még a fenti valós/gyerekteszten elverte az akkori ultrat ahol töménytelen kép életlen lett.
A céleszköz fényképezőgép egyik fő előnye nekem anno a rengeteg dedikált gomb volt. 5sec beállítani amit mobilon 55... de bakki én és senki nem tud úgy 10ből 9* fenti minden éles csak a lába folyik... elsőre állítgatás próbálkozás. -
válasz
aprokaroka87
üzenetére
De egy profi fotós általában céleszközt használ.
Én a fotóimat csak telefonon nézem vissza, esetleg tévére tükrözöm. Ha az, hogy az én szememben jók egy középkategóriás telefonnal készült képek és ez amolyan igénytelenség, ám legyen, vállalom.
-
aprokaroka87
nagyúr
Azért mert számodra annak a minősége a megfelelő a " szemednek "
Nagyon sok profi fotós pl utólag is hozzá nyúl a képhez, igazából az a lényeg hogy a fotót készítő mit akar vissza adni, de egy átlagos ember akinek fogalma nincs dolgokról az valószínűleg eleve eszébe sem jut hogy a fényképpel mit akar " üzenni " -
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen, pont erre céloztam én is. Nem adok sokat a DxOMark-ra, de most kíváncsiságból megnéztem, a telefonom 103. a rangsorban. Akkor ez azt jelenti, hogy a Pixel 9a tré képeket csinál? Csak mert én teljesen elégedett vagyok vele.
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Én már egy ideje nem használok felsőkategóriás telefont, nem vagyok power user, nem játszom. 150-200 ezer forintért nagyon jó középkategóriás ajánlatok vannak, főleg ha a tavalyi kínálatból válogat az ember. Most egy Pixel 9a mellett tettem le a voksomat, nem bántam meg.
Ha a környezetetemből (család, barátok, munkatársak) indulok ki, akkor azt látom, hogy szinte mindenki Samsungot és iPhone-t használ, azt sem tudják, hogy mi az a Vivo vagy Oppo. Hozzáteszem, hogy a Samsung tulajok egy része azért vesz S szériát, mert a tévéjük (mosógépük, mikrosütőjük) is Samsung, és akkor biztosan az a legjobb. Apple tulajok (nem mindenki) tudatosabbak, mert egy MacBook vagy iPad miatt döntenek iPhone vásárlása mellett. Mi itt Mobilarenán vagyunk a szűk keresztmetszet.
Ez a kamera téma pedig túl van lihegve, az emberek többsége nem állít ISO-t, fehéregyensúlyt, meg mit tudom én mit, point and shoot fotóznak auto módban. És így is boldogság van.
-
Dare2Live
félisten
Ha a tudása fölsöleges mért vesz bárki 500k vagy Samsung esetén 600/670kért telefont?
Egy 15T, A56al is elég jól el lehet lenni. Arról nem szólva, hogy egyre kevesebb az értelme 500/600Kért csúcskategóriát venni. Hol vannak azok az idők amikor sebességbe necces volt a középkategória vagy bődületes volt kamerában a lemaradás.
-
Lit.Ktiszta
lelkes újonc
Páromnak szerettem volna megvenni a szülinapjára. Sok sok tesztet megnéztem. A DXO 18.helye inkább hízelgő. Kínosan gyenge képeket lő. A kijelző nem tetszik. Borzasztóan sajnálom.
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Az addig rendben van, hogy a Xiaomi 17 Ultra (meg az Oppo Find X9 Pro, Vivo X300 Pro és társai) oda-vissza verik az S26U-t, de a valóságban ezt a tulajok hány %-a használja ki ténylegesen?
Az utolsó felsőkategóriás Samsungom az S22U volt, de szerintem az is jó képeket csinált. Tegnap leadtam a céges A35-öt, azt is szerettem, a OneUI teljesen élhető. Beköltöztem a privát telefonomba, legalább nem kell 2 telefont cipelnem.
A 7 év support tök jól hangzik (az én telefonomra is ennyit biztosít a Google), de 8/12 GB RAM édes kevés lesz már a támogatás végére. Mondjuk az jó, hogy havonta jön security patch.
A fanboyságot meg pont annyira megvetem, mint a haterséget.
-
Dare2Live
félisten
-
Tehát annak ellenére, hogy jelentősen nőtt a minimális fókusztávolság, egyúttal nagyobb lett a rekeszérték is, vagyis az ALoP technológia nem feltétlenül visszalépés az S25U-hoz képest.
Ennek fényében kijelenthető, hogy bár a Samsung jelentős lemaradásban van a kínai konkurenciához képest, azért minimális változás mégis történt idén, mert így elvileg jobb minőségű képek készülnek gyenge fényviszonyok mellett.
-
eclipse19
senior tag
Kicsit elkényelmesedett a Samsung.
Az is ciki, hogy az S+ modellek kamerái alig változtak az elmúlt 5 generáció alatt. -
joey04
titán
Még ez is túl hízelgő.
-
Lazika
senior tag
Van még olyan aki ad a DxOMark eredményekre??
-
TODI1111
veterán
Változtattak a lencsén "[de ennek az előnyei mellett azért akad hátránya is,] "
-
KlusoG
csendes tag
Valójában már nem periszkópos a tele és emiatt nőtt a duplájára a minimum fókusztáv, legalábbis a gsmarenán erre jutottak.
-
Vtwo
őstag
Kínos.
-
Badboys
őstag
Lenne min elgondolkodni a samuéknál. Remélem nem sokára kenterbe veri az összes kínai gyártó. Írom ezt annak ellenére, hogy samut használok. Hiba volt bizalmat szavazni a cégnek.
-
-
mrThomi
addikt
Nem bánom, hogy nem rendeltem meg. Se a kamera se semmi miatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 94%-os akku
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple Pitaka
- iPhone 17 Air 256 GB Space Black - 100% akku, kártyafüggetlen, több mint 2,5 év gari!
- újszerű iPhone 14 Pro Max 128GB deep purple mélylila független Apple
- Újszerű Nothing Phone (3a) 12GB/256GB - fekete (INGYEN FOXPOST)
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
- SK Hynix 8GB DDR5 RAM modulok több darab is van // Számla // Garancia //
- Apple iPhone 13 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100% Után gyártott Kijelző
- AKCIÓ! MSI B760M i7 13700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Lian LI LANCOOL 207RX ADATA 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest