Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr V
őstag
-
aor
tag
válasz
zolka78 #9392 üzenetére
Asszem ami igazán számítani fog az a minél jobb ár/érték arány!
Ha esetleg a használt piacon kifognék egy jó példányt, az lenne az igazi.Egy oldalon találtam walimex obikat, gyanúsan olcsóak itt
Most nézem, vajon jó lenne e vmelyik a gépemre, mert amit elsőre kinéztem, a persze, hogy nem.
-
BiriBum
őstag
Szerintem ezek közül az F4L USM az egyetlen, amihez telekonvertert észszerű rakni.
A gyári a legjobb: [link], de jó minőségű 3rd party telekonvertert, pl Sigma 1,4×, nyugodtan rakhatsz hozzá.A fix 500-as tükörobjektíveket vagy az F8-as fényerejű gagyi teleobjektíveket felejtsd el!!!
Ha 500-as gyutáv körül szeretnél fotózni, egy jó állvány mellett meg kell venned "Bigmát" Sigma EX50-500 /F4-6,3 DG HSM.
Alternatív megoldás a 55-250+1,4× konverter. Kétséges, hogy lesz-e autófókuszod (-1,5 fényerő).
-
zolka78
senior tag
-
aor
tag
válasz
BiriBum #9387 üzenetére
Igaziból most még csak nézelődök, kíváncsiskodok, gyűjtöm a minél több infót.
Az egész ott kezdődik, hogy majd szeretnék beszerezni egy zoom/teleobit.
Eddig ezeket néztem, ezek jöhetnek számításba:
Canon EF-S 55-250 mm 1:4-5,6 IS,
Canon EF 70-200mm f/4L USM,
Tamron SP-AF 70-300 F/4-5.6 Di VC USD.
Én táj/természetfotózáshoz néztem ki ezeket(ill. ajánlották), de csak hobby, amatőr szinten.
Egy Canon 1100D a váz, erre szeretnék majd olyan obit venni, ami maximálisan kihozzák egymásból a tudásul legjavát.
Amiért előtérbe került a konverterek, hogy "közelebb" hozzák a témát, azaz pl. a 70-200-ból csinál 140-400-at (és remélem most nem írtam ezzel hülyeséget). Kicsit olcsóbb megoldás, mint venni egy fix 400-ast, 500-ast stb.
Most olyan oldalakat keresek, ahol e 3 obiról vannak tesztfotók. A legjobb az lenne ha egy adott témáról készülne különböző állásokban kép (pl. egy templomtorony 70-120-180-200mm)
Nos ilyen oldalt még nem nagyon találtam, de igyekszem, meg már kaptam egy-két ötletet.Az egész onnan indul, hogy egy fujifilm s3200 váltottam, mert szeretnék kicsit jobban belemélyedni stb., és hiányérzetem van (még), hiányzik a 24xzoom.
De gondolom ez majd elmúlik...
huu, sorry kicsit hosszú lett. -
BiriBum
őstag
A telekonvertereket csak fényerős zoomon érdemes használni, mert sokat ronthatnak az optikai minőségen, levesznek 1,5-2 rekesznyi fényt és nincs AF. A 2×-ező már nem az igazi, az 1,4-1,7×-esek még elmennek, különösen gyári obi-telekonverter párosításban.
Melyiket nézted ki? -
BotaN
senior tag
Ezen az oldalon szinte az összes Canon és sok Nikon objektív tesztje fent van, nagyon sok mintaképpel, más és más beállításokkal, stb.
-
-
aor
tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg egy olyan oldalt, ahol különféle obikkal készítenek képeket? Alapállásban és végállásban készült képek egy adott témán érdekelne leginkább!
Egy-egy youtube-os videót találtam eddig, de az nem sok.Másik pedig van vkinek tapasztalata a telekonvertelekkel?! Érdemes ilyenekkel próbálkozni?
Eddig úgy tűnik költséghatékonyabb.... -
zolka78
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #9382 üzenetére
Erre valamikor régen akadtam csak nem emlékeztem, hogy hol, aztán eszembe jutott. Egyébként szerintem nem nagyon csinálnak ilyen átalakítókat egyben, esetleg nagyobb formátumra. Közben kíváncsi lettem és találtam még neked való dolgokat. [link], [link]. Szerintem shift dolgot csak úgy fogsz tudni megoldani, hogy m42 obidat teszed eos adapterre, és utána eos-m4/3 shift adapter. Sörözni meg a nagy faluban sörözök.
-
zolka78
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #9380 üzenetére
Talán ez a te játszópajtásod ha nem tévedek
-
Mr.Csizmás
titán
ha már a maunal örömködésnél tartunk, egy tilt-shift adapterre lenne szükségem
-
kiskornel
addikt
válasz
BiriBum #9376 üzenetére
Általában a manuális objektívekről beszéltem, ott van, hogy "kivéve M42" - lehet, hogy ezt akartad írni, de nem az van odaírva.
ÁÁÁ... az FFD-re gondoltál a táblázatod első oszlopában...
Canon FD obit meg csak makrozásra jó használni. Persze van EOS-hez lencsés átalakító, de nem igazán vált népszerűvé. Én még sose próbáltam.
TE próbáltál már régi Canon manuális objektívet a vázadon?Természetesen nem fog olyan jól működni Canon vázon, mint Pentaxon, de rá lehet rakni a K-mount-ot is. [link]
-
gerjus
senior tag
Hasznalthoz nemtudok hozzaszolni, de en is pont D7000 hez kerestem 85 os obit. 105 f/2-ot csereltem. Az altalad felhozott harom obira szukitettem a kort en is, az 1,4G az reszemrol elerhetetlen kategoria es igazabol tul jo is nekem.
A sigma melett dontottem vegul mert az 1.4D-t nem igazan talaltam a kornyezetemben es kavarni nem akartam ebayel. Az elso gyari hibas volt, a fokusz motor osszevissza ugralt - csere.. A masodik ebbol a szemponbtol hibatlan de backfokuszos -20 at tudok csak allitani a vazon olyan 25 kene hogy tokeletes legyen most garancia - Kamera kft....
De a masodikat azert mar tudtam probalgatni es a fokusz halk es nagyon gyors. 1.4 en sokkal elesebb mint pl a 105 f/2. Anyaghasznalat pedig kivalo minden tekintetben a tesztekben az AF/M kapcsolot emlitik az kicsit tenyleg kilog az obi tobbi resze korul.
Remelem segitett vlmit...
-
BiriBum
őstag
válasz
kiskornel #9371 üzenetére
Mondat értelmezési probléma lehet, valamit félreérthettél. Általában a manuális objektívekről beszéltem, ott van, hogy "kivéve M42" - próbáltál már régi Canon manuális objektívet a vázadon? Szerintem meg se próbáld. Semmi nem fog menni vele, beleértve a fénymérést.
Ha csak az M42-ről beszélünk, akkor a peremes Canon adapter valóban beugrasztva tartja a blendéd, chippel ellátott típussal még fényt is tudsz mérni, sőt a végtelen fókuszod is meg lesz, ellentétben a Nikonnal, ugyanis a szenzor távolsága Canonnál kisebb az M42 szabványénál, így még egy vastagabb adaptergyűrűvel sincs gond.
Ha fényt tud mérni a váz, miért ne működne a TTL (through the lens)? Természetesen az auto E-TTL, i-TTL és P-TTL csak autófókuszos, kompatibilis lencsékkel működik csak.Feltöltöttem egy összehasonlító táblát M42 kompatibilitáshoz (nem teljes):
-
aor
tag
Sziasztok!
Vki tudja mi a különbség a Canon 18-55/F3.5-5.6 EF-S IS és a Canon 18-55/F3.5-5.6 EF-S IS II között?
-
BotaN
senior tag
Használt lencsékkel mik a tapasztalataitok? Kéne nekem egy, gyors, 85milis prime, egy Nikon D7000-re, portréhoz, ugye 3 választásom van:
Nikon 85mm 1.4G (~1500 font) A király.
Nikon 85mm 1.4D (~900 font) A trónfosztott korábbi modell.
Sigma 85mm 1.4EX (~800 font) "Olcsó" harmadik, csak az anyagokra lehet panasz, minőség OK.De mivel hobbista vagyok és csak lelki hasznot termelek anyagit nem, így őszintén kicsit meredeknek tartom a beruházást. Körbenéztem amazon-on van aki ad el használt lencsét, természetesen ezek mind cégek, és ott 1-3 száz fontot is spórolhat az ember. A objektívek által viselt érték azt a gondolatot ébreszti bennem, hogy az előző gazdája biztos vigyázott rá, és nem azért adja el mert valami baj van vele. Tapasztalatok? Vélemények a lencséről? Az 1.5-ös crop factor miatt nem lenne jobb mondjuk 55mm-es portréra?
-
kiskornel
addikt
válasz
BiriBum #9370 üzenetére
idézetek tőled:
"Az igaz, de Pentax be is ugrasztja neked a blendét úgy méri (kivéve M42), ezzel szemben a Canonon kénytelen vagy nyitott rekesszel fotózni."[/U] - a vastagon szedett nem talált.(U)"Sőt, ha Pentaxod van, faszán megy a fénymérés is mindenféle manuális csodával, ellentétben a Kanikonnal."(/U) - ahogy írták, Kan- rész megint nem talált.
Kicsit nagyobb tájékozottságot. Canonon, m42-vel még a vaku TTL funkciói is mennek simán. Még akkor is, ha nincs chip az átalakítón. M42-vel van végtelen, és a blende is állandón be van ugrasztva. "Av" állásba tökéletesen méri lerekeszelve is a fényt.
Programozható chip esetén meg be tudod állítani a max fényerőt is. így a nyitott rekesz fénymérés is használható AE lockkal. -
Hooper
őstag
Igen, aztán én is jobban utána néztem, hirtelen örültem
halszemes megoldás nekem sem tetszik..főleg belső terek fotózására kellene, ott ez a torzítás nem éppen bejövős nekem.
Tokina 116 tényleg nagyon jó, anno dxen is szemeztem vele.. mostmár sajnálom hogy nem azt vettem hanem N10-24-et amit adtam is aztán.. -
.DLL
veterán
A halszem mindig egy érdekes kérdés, ízlés dolga.
Ha nem jön be a halszemes torzítás, vagy az emiatt korrekciónál elvesző képrészek, akkor Zenitar helyett tényleg ott a Tokina 11-16mm/2.8.
Mostanában ezzel szemezek, ezért elég sokat olvasok utána, a képminőségét csak dícsérik, nyitottan is részletgazdag, 16mm-en a sarkok is élesek, télleg egy örök darab, főleg ha DX-es váz is van a "családban". -
Hooper
őstag
válasz
Mr.Csizmás #9360 üzenetére
Jónak tűnik, de gondolom csak shippinggel beszerezhető :/
-
zolka78
senior tag
Nekem a sima chipes adapterrel csak a végtelennél téveszt, viszont van már úgy nevezett 2. generációs chipes - ez nem tudom mit takar pontosan - ezzel már gond nélkül jelzi a végtelent. Csak az a furcsa, hogy a 10m jelölés és a végtelen között mindig máshol jelzi a végtelent, környezettől függően.
-
m3ss
veterán
-
Peethy
őstag
Anno valaki linkelt itt egy táblázatot, hogy adott gyújtótávolságon, adott rekeszen, adott tárgytávolság esetén mennyi a mélységélesség. Valaki nem tudja, hogy hol találok valami ilyen átszámítást?
-
Mr.Csizmás
titán
-
Hooper
őstag
ismerem a nikonokat, de elég húzós árban vannak, és csak a nagy látó tartomány miatt nem vennék egy 17-35öt, 14-24 gyönyörű de brutál ára van.
nikon 24-70alá kéne valami.. néha jól jönne a nagyobb látószög de nem lét kérdés, ezért valami olcsóbb de azok közül a legelfogadhatóbbat keresem
-
Hooper
őstag
sziasztok!
17mm-es objektívet keresek fullframe-re (D700).
van tippetek? Fontos hogy wide állásban a legnagyobb rekeszen aránylag jó képe legyen és a szele ne legyen gány. Fix is jöhet mert csak a wide állására van szükségem.
Ezeket néztem:
Tokina 17mm 3.5
sigma 17-35 2.8-4
tamron 17-35 2.8-4 -
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás #9349 üzenetére
Ennek ellenére az egyik legjobb, ha nem a legjobb optikai minőségű kitlencse.
-
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás #9346 üzenetére
A Pentax is
Mi a baj a 14-42-vel?
-
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás #9343 üzenetére
Hamar elvész a halszem varázsa, utána megy a használtpiacra.
-
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás #9337 üzenetére
Sőt, ha Pentaxod van, faszán megy a fénymérés is mindenféle manuális csodával, ellentétben a Kanikonnal.
-
Klemice
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #9341 üzenetére
2007es írás, már rég panával nyomja, meg nem is tartotta meg ezt az obit úgy tudom.
-
Dr V
őstag
válasz
Mr.Csizmás #9339 üzenetére
kb 100ig szép a képe, a többi ajándék és jól mossa a hátteret
40d-t meg kiszolgál ez a lencse. Közelpontja 35 cm, 200as álásnál (most mértem le érzékelő-tárgytávolság)
Ismerem a zenitart, de annyira nem, h a 40et kiadjak érte. Inkább vakut vennék annyiból. Egyébként most egy jupiterrel szemezek 85/2es, de ha így folytatom nem marad pénzem... -
Mr.Csizmás
titán
-
Dr V
őstag
válasz
Mr.Csizmás #9337 üzenetére
Nekem van manuális lencsém 35, 50 135. Ezek szépek és jók, de a nagylátószög hiányzik nekem. Arról nem is beszélve, h már eleve van egy 18-200as canonom.
-
Mr.Csizmás
titán
most úgy halkan kérdezem, miért szenvedtek a műanyag fényerőtlen gyári gazdaságos obikkal?
ami meg fényerős, és/vagy stabis, az egy kisebb árcímkével rendelkezik....
egy m42, 645, YC, MC, stb. bajonettes régi filmes obi, azokból is a fix fényerősök, meg egy adapter hozzá, nem vág földhöz pénztárcástul, cserébe csak az AF-ről kell lemondani, és canonon lencsés adapter se kell.
-
.DLL
veterán
Habár én támogatom a Canon világuralomra segítését, de ez esetben nem értem hogy mit nyerne a váltással. 17-55/2.8 Nikkor létezik, 24-70/2.8 Nikkor létezik, mást ebben a tartományban a Canonnál sem fog találni.
Ha tévedek jöhet egy omlósz pofon.
Flash!
Egy obival a fényerős kérdést nem fogod tudni megoldani ekkora tartományban.
-
Dr V
őstag
-
Dr V
őstag
250/18=13,88888... így egyszerűbb és pontosabb. Több obi esetbéen az is megoldás, h 1esével kiszámolod, majd a kapott értékeket összeszorzod. pl 55/18=3 250/55= 4,5 3*4,5=13,5
Tapasztaltabbaknak sokkal többet mond, h 18tól 250ig van lefedve a tartományod (de még jobb ha kisfilmes értékeket használsz, vagyis 29től 400ig Az átfogás leginkább arasztvakítás, mert tele végen 10mm nem számít annyit, mind nagylátószögénl pl 28 vs 38...) -
flash-
veterán
van a nikonhoz VR es fényerős zommobija?
kb 18-200 vagy 18-105 ös körüli fényerős obi kellene ami fényerős.. -
Dr V
őstag
Kissé nehezen értettem meg a kérdésed, lehet , h nem teljesen, többszöri olvasás után sem...
A zoomátfogást úgy kapod meg, h elosztod a leghosszabb gyújtótávolságot a legkisebbel, pl 200/18=11,11 vagyis ez esetben a zoomátfogás 11szeres (kis kerekítéssel).
Tükrös objektvíből csak fix és 500as vagy 1000körüli gyújtávúval találkoztam eddig.
DSLRhez természetesen vannak 300feletti telék. A hiperzoom ebben a tartományban nem létezhet. (65-1000? jó vicc... ) -
aor
tag
Üdv!
Egy vélhetőleg nagyon hülye kérdésem lenne!
Egy bridge gép 24-szeres optikai zoomra 24-576mm értéket ad. Ez egy tükrös obinál, hogy néz ki?? leginkább -300mm értékű obikkal találkoztam eddig. Az odáig rendben van, hogy kép minőségbeli különbség van, de most erre a paraméterre lennék kíváncsi.
Obiknál nem igen látok ilyen adatot, hogy "optikai zoom ennyi", mármint hányszoros. Nyilván a -tól-ig érték adja, na de azt miként lehet "átváltani".
Nagyon hülye a kérdésem?? -
Peethy
őstag
Van valamilyen fix fényerős alapzoom a 3rd party objektívek (Tamron 17-50; Sigma 17-70; Tamron 28-80; stb) és a profi Nikon zoomok (17-50; 17-35) között, árban? Olyan 130k körül, használt áron. Canonnál ahogy látom, ott van a 17-40 f/4L.
-
Dr V
őstag
[link] 110.000, de sztem alku belefér
[link]
[link] kicsit régebbi hírdetés, mint az első->alkunak nagyobb az esélye
[link] nyáron adták fel, de hátha még meg van (ha az előzőek nem jönnek be)
ezt vedd meg sztem kissé 120 felett, de még majd 2év garija van
Nem ismerem anyagi helyzeted/háttered, de én az utolsóra lecsapnék, még ha kölcsön is kell kérned hozzá. Sztem az a plusz összeg meg fogja érni a képeket visszanézegetve, meg leszel elégedve.Használt obi vásárlásakor ezeket érdemes ellenőrizni.
google_>canon 70 200 eladó, majd aproneten, vaterán és expresszen úgyszintén rákerestem.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #9305 üzenetére
-
Monya78
veterán
Ha csak a kép közepet (Center) nézed akkor igen, mondjuk 100mm-en jobb a tamron
De ha a szélét (frame) ill. a sarkokat (corner) is akkor mindenhol a tamron.Az biztos, hogy elég sok típusú fotónál nem számít annyira a képszéle
Viszont 30eFt-al drágább mint a tamron, és máris kiesik a 100eFt-os határból
Így viszont szép lassan eljutunk az 70-200 F4 L-hez [link] -
Peetry
senior tag
válasz
Monya78 #9307 üzenetére
"Ha szükséges feltétlen a 300mm gyújtótáv akkor szerintem is 55-250IS"
ebben némi paradoxont érzek felfedezni, de gondolom csak elírásamugy szerintem a +50mm, USM, kicsit jobb minőség simán megér +30K-t ha az ember rá tudja szánni. Én amióta hallottam erről a tamiról már nem gondolkodok 55-250-be
-
Monya78
veterán
-
Peetry
senior tag
válasz
Monya78 #9304 üzenetére
ha 100 körül rá tudsz szánni, akkor én elgondolkodnék a tami 70-300-on. kicsit több a canon 70-300 IS USM ami állítólag még egy kicsivel jobb. Ha az ár fontosabb akor az említett 55-250 jó választás, és akár a maradékba belefér egy 50 1.8-as fix, vagy egy vaku. Viszont az első kettőben usm motor van.
-
Mr.Csizmás
titán
tilt-shift adapter $80-ért megéri? M42-m4/3 lenne.
megkérdezném a "saját" topicomban, de ott egyelőre magasabb árszinten folyik a vita, minthogy magamfajta M42-es prolik kérdezhessenek
-
Monya78
veterán
Szia!
Javaslom Én is a Canon 55-250IS-t, az első széria kb. 3Fé-t tudott a stabilizátora, a másodiknak már 4Fé-t.
3rd gyártótól a külföldi fórumokon meg vannak elégedve a tamron 70-300 F4-5,6 VC /2010-es modell év/ teleobjektívvel. ez is 100eFt körül van.
Szerintem egyik leghitelesebb teszt oldal: [link] és ez: [link]
Fórum jellegű úgyhogy a felhasználok is elmondják véleményüket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- E-roller topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sorozatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- The Long Dark
- Mozilla Firefox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest