Hirdetés
- Még erősebb verziót hozott USB Type-C-s tápegységéből a Raspberry Pi
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy két obim lesz, az egyik 52, a másik 58-as átmérőjű. Van nekem egy 58-as CPL szűrőm, alkalomadtán szeretném használni a kisebbik obin is. Hogy hívják hivatalosan azt a gyűrűt, ami nekem kell ehhez a művelethez? EZ az?
Köszi. -
zgospel
őstag
válasz
rumos14 #8498 üzenetére
Fontos szempont a stabi számomra, mint mondtam este használom a gépet főleg, és a rövid záridőknél nem mind1, hogy van-e vagy nincs. Állványt meg nem tudok mindenhova cipelni meg az plusz macera.
Mindenhol mást és mást írnak, de most akkor hogy tiszta legyen, videózás közben működik a stabi vagy sem?
-
rumos14
nagyúr
-
metron
tag
Rumos, Throme
Nagyon koszonom a valaszokat. A nikon topicba is erdeklodtem mar a temaban, igaz ott foleg a vazcsere miatt. De erdekelt a kulonbseg a Tamron, Nikkor vs Sigma emlitett telek kozott. Szerencsere itt is, ott is megnyugtato valaszokat kaptam
Igaz emlitettek a Tamron minosegi szorasat, amire erdemes odafigyelni.
Meg nem dontottem mi lesz a 2 kozul, megyek szetnezek szerintem hetvegen. Egyelore Nemetorszagban vagyok meg 1 darabig, itt a Tamron 350, a Nikkor 420 euro korul mozog ujonnan. A Tamront itt 5ev garival adjak. Megprobalok kialkudni egy package-ot a vazzal egyutt meglatjuk mit szolnak hozza. Majd beszamolok.
Az ultraszeles obit meg majd karacsony korul szerintem..udv
-
Throme
veterán
válasz
rumos14 #8493 üzenetére
A tami alapból olcsóbb volt a nikkornál. A tamron olyan 140k-ról bandukolt lefelé 119k, 110k és most láttam a hirdetést. Na meg is néztem az említett üzlet kínálatát. 99.900 de csak rendelésre. Úgy látszik kipucolták a készletet. Vagy jön az új, mert ilyesmi is rémlik, hogy lesz újabb kiadás ebből az obiból, de ez nem tuti (mármint, hogy jól emlékszem)
A nikkor olyan 150k körül mozgot. Volt egy esés 139k-ra. De lehet lassan visszamegy...
Ja ezek mind új árak. Használtakat nem néztem, de valahol írták, hogy olyan 85k - 100k körül mozog a nikkor.
-
Throme
veterán
"Tamron 70-300 USD VC meg olcsobb is mint a Nikkor 70-300"
Nem véletlen. Nézz be a nikon fórumba. Ha pár napot visszaolvasol, ott történt beszélgetés ezekről...
Ha mégis tamit választod mostanában láttam egy hírdetésben, hogy edigitálnál nem egész 100k-ért van.Ott ki is lehet próbálni azt hiszem.... -
zgospel
őstag
válasz
ClintEastwoo #8484 üzenetére
Ez valóban fasza lenne, csak sajnos nem nagyon van használt piaca, mint általában a jobb objektíveknek. Újonnan a stabi nélkülinek még elfogadható az ára, viszont a stabilizátoros már 130, annyi meg most nincs.
Köszi.
-
metron
tag
válasz
rumos14 #8487 üzenetére
Nagyon koszonom! Azt hiszem egy telebe beruhazok most, a szeleslatokkal meg varok egy keveset. Ez a Tamron 70-300 USD VC meg olcsobb is mint a Nikkor 70-300. Neztem a photozone-os teszteket es a Nikkor telenek 2,5 csillagot, mig a Tamronnak 2,5-3-at adtak. A Sigmam ami meg volt, az 2 csillag. Hat nagyon remelem tenyleg jobbak ezek annyival, mint a Sigma volt, mert meg egy olyan obi nem nagyon kellene.
A Tamront es a Nikkort kiprobalom szerintem, ha meglesz az uj vaz. (De meg lehet belealkudom egy csomagba egyutt -
rumos14
nagyúr
tele:
Nikkor 55-200 (VR): jó képminőség, kicsi, könyyű, de plasztik és csak 200-ig megy
Tamron 55-200: optikailag ez is korrekt, 20k használtan, de nincs stabi + ua. a hátrányok mint feljebb
Nikkor 55-300: 300-ig megy, 200 felett lankad a minőség, de kicsi, könnyű (relatíve)
Nikkor 70-300 VR: korrekt obi, 200 felett lankad de 300-on is elmegy, ha lerekeszeled
Tamron 70-300 USD VC: optikailag talán ez a legjobb
használtpiacon is érdemes körülnézni (Nikkor 55-300 és Tami 70-300 aligha lesz)nagylátó:
Sigma 10-20: legolcsóbb alternatíva, főleg használtan, elfogadható képminőség, képszéleken nem igazán penge
Sigma 10-20/3.5: fényerőt leszámítva nem sokkal jobb
Tokina 11-16: élességre pöpec de CA-zik, drágább
Nikkor 12-24: jó, de drága, 12-ről indul csak
Tokina 12-24: mint a Nikkor változat -
metron
tag
Sziasztok,
Lassan meggyozom magam es lecserelem a Nikon D50 vazamat egy D5100-ra. VAn egy Nikkor 16-85VR-em alapobinak. Elegge ugy nez ki, hogy Szeptemberben melo miatt (nem foto) lesz 1-2utam "egzotikusabb" orszagokba es valoszinuleg beruhaznek egy telebe lassan. Regebben volt egy Sigma 70-300/4-5,6APO-m, de nagyon nem tetszett. A lagysaga es "mosottsaga" nem tetszett. Mi lenne ajanlhato D5100-hoz tele, ami azert jobb, mint egy alap Sigma? Tul fenyeroset egyelore nem fizetnek meg hobby celra, de egy fenti Sigma kategoria sem kellene megegyszer. Van valami koztes megoldas esetleg? 70-200 akar mar eleg lenne. Ja es legyen belso fokuszos, ne forogjon az eleje az obinak. A Nikkor 70-300-a milyen? Nem tunik egy fenyero bajnoknak, de milyen a rajzolata?
Amin meg esetleg gondolkodom, hogy imadom a szeleslatoszoget. Van valami best buy fenyeros obi 16mm alatt olyan 12korul? Fix obi is eleg lenne erre, de mar elvesztem a tesztekben..
Koszonom,
udv -
zgospel
őstag
Sziasztok,
550d-hez keresek olcsó objektívet (70-80 ezerig bezárólag) esti fényképezésre és videózásra egyaránt. Eddig a következőket néztem ki:
-Canon EF 50mm f/1.8 II - 30 ezer
-Canon EF 28mm f/2.8 - 55 ezer
-Canon EF 35mm f/2 - 70 ezerTi melyiket ajánlanátok? Az első és az utolsó tűnik számomra a legcsábítóbbnak, viszont az elsővel kapcsolatban vannak kételyeim. Nem túl szűk az 50-es látószöge videóhoz? Az AF mennyire pontos és gyors? A 35-ösről nézegettem vele készült tesztképeket és a háttér mosása elég ronda. Esetleg valami más alternatíva a fentiekhez?
-
qantum
senior tag
köszönöm a válaszokat!
-
qantum
senior tag
Nikonhoz melyik a legolcsóbb használtan is beszerezhető obi, úgy tervezem csak egy vázat veszek, ahhoz kellene. Az alap kit obit úgy is lecserélném, később vennék egy jót.
Csak hogy egyáltalán tudjak fotózni (család, kirándulás ).
Vagy a kit obinál nincs rosszabb?
(Nikon 3100D) -
nesa
veterán
válasz
Játékos #8476 üzenetére
Itt figyel a zuiko 70-300 mellet a 70-300VR lotem par osszehasonlito kepet a VR picit elessebb ellenben sokkal jobban aberal 300mm-en.
Es amit mar korabban is megalapitottam minimalissan gyorsabb csak a VR sot igazabol ha a zuikot ugyanaddig tekerem ki meg kevesebb az elonye.
-
Throme
veterán
válasz
Játékos #8472 üzenetére
ja ja a #8467 hsz-re gondoltam.
Nem ástam bele magam a témába, csak kiragadtam. Ha valaki ezt a konfigot megrendeli és a 70-300vr helyett a kisebb telét kapja, akkor nem lesz túl boldog....
Szal a célom az volt, hogy nem árt odafigyelni.
De már nem aktuális mert nem ott vásárolsz végül is. -
Játékos
addikt
Basszus! Az csak egy kép! Nem ők fotózzák le a polcon lévő termékeket.
Egyébként meg ott fogom átvenni személyesen, és szándékomban áll ki is bontani a dobozt, nehogy valami 52X-es CD-olvasó legyen benne...Szerk.: JA! Te a debrecenit mondod?? Azt hittem az edigitalt...
-
Játékos
addikt
Nehogy félreértselek. Most arra gondolsz, hogy a kukába dobós véleményedet a 70-300-ra mondtad?
Mert az 55-300 szerintem 200-ig simán hozza az 55-200-as minőségét (egyiket se próbáltam, csak a teszt alapján mondom), viszont az egyetlen probléma, hogy 300-on nagyon ellágyult nyitott blendével.Egyébként 2 alternatíva maradt:
D5100+18-105 (212000), vagy
D5100+18-55+55-300.(248000) -
rumos14
nagyúr
válasz
Játékos #8455 üzenetére
tényleg elírtam. vagy tudat alatti volt, és igazából 70-200-at akartam ajánlani?
300/5.6-ot 55/4-gyel összehasonlítani nem igazán fair. 200/5.6-on nézve a kettőt talán az 55-300 még jobb is.
én ezt a tesztet néztem: [link]a Tami 70-300 VC USD-t érdemes még megnézni. nagyjából a 70-300 VR szintjén van (egyik teszt szerint jobb, másik szerint gyengébb), 100k-ért megkapod.
-
BiriBum
őstag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata, hogy a Sigma 10-20 3,5 és 10-20 4-5,6 között van-e a képminőségben különbség?
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #8451 üzenetére
A Zuiko 70-300 utan az 55-300-at befogod dobni az elso kukaba.
Az 55-200VR viszont nekem eleg eles uvegnek tunik valszeg enis veszek egy olyat, most kapok a heten 70-300VR osszevetem a Zuikoval.Azmeg szerintem nemkerdes hogy D5100 kell venni piszok jo az a szenzor ,en valoszinu megalok D90 vagy D5000 nel, minden az anyagiaktol fugg esetleg D200 vagy D80.... a masik vaz meg ugyfest egy kis pen lesz.
-
Játékos
addikt
Jó estét nektek!
Hezitálok Nikon D5100, és Canon 550D között, de (ebben a pillanatban) inkább Nikon felé hajlok.
Olcsó telét nézegettem, ami nem "nagyon teléről" indul, így találtam egyNikon AF-S 55-300mm f/4.5-5.6 G DX VR -t, és egy
Nikon AF-S 55-200mm f/4-5.6 ED DX VR -t.Ha már tele, akkor legyen még telébb, így az 55-300 lenne szimpibb, de néztem egy összehasonlítást, és ez az obi 300mm-en borzasztó volt!
8-ra rekeszelve már csak-csak, de alatta...
A kérdés az, hogy ha van valakinek ilyen obija, akkor ez való (tapasztalatok alapján), vagy csak a tesztbenn szerepelt ennyire rosszul?
Köszi. -
rumos14
nagyúr
-
zolka78
senior tag
Azért hagyatkoztam kizárólag a képminőségre mert számomra most ez a döntő. Tudom, hogy melyik obinak mi az előnye és a hátránya, IS számomra most nem szempont, ebbe a tartományba nekem nem létszükséglet. A gyors AF-t nem ezektől az obiktól várnám. Fotózási szokásaimhoz bőven megfelelnek, teljesen általános célra kellene, ezért is nem tértem ki rá. Sport fotó, portré, party fotó, ilyenek nem érdekelnek. Ahol komolyabban használnám és esetleg másoknak is szüksége van a képeimre azok a kiállítások, börzék. Itt mondjuk fény van, szarnak szar, de van. Gyorsan mozgó téma nincs, nem szalad el semmi, 1600 iso fölé még a kitobival sem kellett menni. Tehát ez az a téma amit mások előtt is vállalok nem csak magamnak csinálom, néha kevés a kitobi 55mm vége, 22-24mm alatt meg kevés a kép. A többi meg családi fotók, kirándulások alkalmával egy kis város, egy kis természet, ide meg már jó a nagy látó, mondjuk a kitobit azt megtartom. Ezért írtam, hogy kép minőség függő számomra a dolog mert erről-arról le tudok mondani ha kell.
-
k1csi
senior tag
válasz
zolka78 #8437 üzenetére
A képminőség egy paraméter, lehetnek még más, adott esetben fontosabb szempontok is. Pl. cseszheted a képminőséget, ha rossz helyre áll a fókusz és amit fotózni szerettél volna e-miatt homályba vész...
Mivel most sem adtad meg mire akarod használni (ebből mindig azt szoktam levenni, hogy nem tudod konkrétan), rövid véleményem:
Sigma 17-70mm f/2.8-4.0:
Jó gyutáv, jó fényerő, gyors/pontos AF ill. van IS, viszont több teszt szerint is a tele részén nyitott rekesszel gyenge felbontás még képközépen is ami gáz (nem lehet a közepét cropolni, vagy rekeszelni kell viszont akkor meg oda a fényerő). Pl. Lenstip
DP
A Photozone szerint viszont csak a nagylátó részen voltak gondok.
Rekeszelés persze segít mindenütt.Azaz lehet némi minőségi szórása ennek az obinak. Többek között azért is írtam korábban, hogy akkor vennék ilyen obit, ha előtte alaposan tesztelhetném.
Persze tesztelni mindegyik obit érdemes, különösen, ha használtan vesszük.
Tamron 17-50:
Jó kis fényerős obi, viszont az én fotózási szokásaimhoz rövid lenne a tele vége.
Zajos és nem túl gyors AF ill. nincs IS benne ha ez számít. Ha neked fontos az 55mm átlépése nem is értem miért tetted fel a listára. Persze cropolni lehet, viszont az ott van a nagyobb gyutávú obinál is.Tamron 28-75:
AF/képminőség hasonló mint a másik Tamronnál (kicsit rekeszelve ahol még mindig marad a fényerőből kitűnő lesz) viszont szintén nincs benne IS (itt már preferálnám, legalábbis vidóhoz jól jöhet). Viszont beltérben az, hogy 28mm-ről indul gázos lehet crop-os vázon (cserébe 75mm-en nagyon jól lehet portrézni). Ha valami eseményt kell kisebb beltérben fotózni nagy nyűg lehet a non-stop obi csere (vagy két váz). Ha nincs ilyen terved akkor jó lehet.Röviden minden obiban van valami kompromisszum. Csak te tudhatod eldönteni neked mi fontosabb és mi az ami kevésbé az.
Monya78
Hiába jobb a felbontása a 70-200-nak ha pl. 50mm kell (mert pl. nem tudsz hátrább menni). Persze ha nem kell 70mm alá menni (még akkor is ha nem kell 85 felé) akkor a 70-200 mindenféleképpen jobb. Jobb fényerő, jobb felbontás még a széleken is stb.
Nem is kell komoly teszt két obi összehasonlításához, simán egy-egy kép alapján már látszik a lényeg.
A 15-85 85mm-en (f/5.6-on) is elég jól megtartja középen a felbontását ezért jól croppolható és ez az ami nagyon jó utazózoommá teszi, ha nem gond a fényerő... -
zolka78
senior tag
válasz
rumos14 #8441 üzenetére
Ez a baj, a tesztekkel van tele az agyam már egy ideje amióta rakosgatom egymásra a pénzt. Már kipróbáltam a lehetséges obik egy részét amik ebben az árkategóriában szóba jöhetnek, de ezeket nem tudtam, pedig pont ezek azok amiket érdemes figyelembe venni ebben az értékhatárban. Hát van még egy hónapom, addig nehéz szülés lesz. Hajlok a tami 17-50 felé, bár jobban kell az 50mm feletti rész mint a 28mm alatti. De ha 50mm-n jó a képminősége akkor inkább vágok a képekből ha kell.
-
Monya78
veterán
válasz
zolka78 #8440 üzenetére
C17-55 F2,8 vs. Tamron 17-50 F2,8 összehasonlításnál ha a Tamront választod akkor képminőségileg nagyon picit gyengébb főleg képszéleken, nem lesz stabilizátorod, usm sokkal hangosabb, front-black AF hiba többször előfordulhat ezért érdemes vásárlás előtt személyesen kipróbálni. előnye hogy 2,5x olcsóbb.
Nem tudom hogy ezt az teszt oldalt ismered e? Itt lehet MTF ábákat böngészni.
C17-55 teszt: [link]
T17-50 teszt: [link]Index oldalán is a tamront 17-50-est szokták javasolni, ha nincs pénz a C17-55-re.
-
rumos14
nagyúr
válasz
zolka78 #8437 üzenetére
sztem a legjobb képminőséget a 17-50 adja. a 28-75 előnye az hogy 75/2.8-on már jól tudsz portrézni, szép háttérmosást ad. a 17-70 pedig az átfogásban a nyerő. javaslom, názd meg a photozone teszteket, elég jól összefoglalják az obik tulajdoságait. mindhárom jó választás, egyéni preferencia dönt.
(tipp: 17-50 most 80k az edigitalban) -
zolka78
senior tag
válasz
Monya78 #8438 üzenetére
Igen, a canon 17-55 f/2,8 ez az amit már nem akarok anyagilag bevállalni. A 3 obi között az érdekel engem melyik nyújtja a jobb képminőséget. Ezért le tudok mondani a 28mm alatti tartományról ha kell, de a fix fényerőről is lemondok a sigma javára ha képminőség csak egy picit marad el a többitől. Viszont megmarad az a zoom tartomány amit a legtöbbet használok. Ha a tami 17-55 jobb képminőségű minta többi, akkor nem érdekel az 50mm feletti tartomány hiánya, hiszen az croppal megoldható.
-
zolka78
senior tag
A segítségeteket kérném egy döntésben. Lecserélném a 18-55 IS kitobimat egy picit komolyabb obira. A legfontosabb lényegi dolog számomra a képminőség. Ami még számít az az 55mm átlépése és a kezdő fényerő. Anyagi okokból 3 obit néztem ki:
- Sigma 17-70mm f/2.8-4.0 DC Asp IF OS HSM Macro
- Tamron AF 17-50mm f/2.8 XR SP Di-II LD Asp IF
- TAMRON AF SP 28-75 mm f/2.8 XR Di LDTudom, hogy 3 teljesen különböző objektív, de ezek azok amiket megtudok fizetni és tesztek alapján is használhatónak látom őket. A tami 28-75 árban majdnem ott van mint a sigma, le is mondanák a kezdő nagylátószögről ha az tényleg annyival jobb képminőséget produkál, később tervbe van véve úgy is egy ultra nagylátó, addig meg megtartom a kitobit. A tami 17-50 árban már lényegesen olcsóbb. Érdemesebb-e inkább ezzel foglalkozni? Nem marad-e el annyira a képminősége a tami 28-75 obitól, hogy az számottevő legyen? Mert ha így van akkor inkább lemondok az 50mm fölötti részről, és megmarad a nagylátószög és a fix fényerő. Esetleg még a sigma, ha nem annyira gyengébb mint a többi akkor letudnák mondani a fix fényerőről és akkor meg van az ideális tartomány számomra. Hangsúlyozom az objektívek képminősége a lényeg nekem.
-
k1csi
senior tag
válasz
Monya78 #8431 üzenetére
Ezek a képek alapján max. a kép közepén (a kuka környékén) lehet élességet összehasonlítani (ott meg mindkét obi nagyon jó). A kép többi része egyre távolabb van az élességi síktól azaz az életlenedés ennek is köszönhető.
Egyébként az nagyon beszédes, hogy 70mm-en a jobb felső sarokban a kémény elég elmosódott jó kis CA-val a 15-85 esetében, míg a 70-200-nál szinte nincs CA és elég éles marad (annak ellenére, hogy f/4-el kicsit kisebb a mélységélességi tartomány).
Azaz továbbra is azt látom igazoltnak, hogy a 70-200 az egy külön kategória élesség szempontjából...
-
k1csi
senior tag
válasz
Játékos #8413 üzenetére
A 15-85 egy nagyon jó utazózoom, ami a gyengéje az a fényerő. Bár f/3.5-től indul ez csak 17mm-ig tart azaz nagyon gyorsan elveszíti a kevéske fényerejét.
A kitobi kb. 18-28mm között jobb fényerőben, viszont kb. 35-55mm között rosszabb.Ha csak egy obit vihetnék magammal utazáshoz az vsz. a 15-85 lenne. Nagyon jó a gyutávja, szinte mindent meg lehet oldani vele. Viszont kicsit szomorú is lennék, hogy csak 1 obit vihetnék magammal; ekkor nem igazán lehet kreatívkodni, szimpla túrista fotók születhetnek (amihez lehet egy olcsóbb szett is elég).
Hasonlóan Monya78-hez én is összevetettem a 70-200 f/4 IS-el. Nagyon meglepett, hogy milyen jól tartja magát a 15-85, ui. a gyutáv végein szoktak belágyulni az obik. Viszont a 70-200 f/4 IS az nekem egy külön kategória. Igaz az IS-e jóval hangosabb mint a 15-85-nek (ami mintaszerűen halk) viszont itt véget is ért a lista, hogy miben gyengébb a 70-200. Élességben bárhol jobb a 70-200 a 15-85-nél. Kár, hogy a fontosabb gyutávokra nincs ilyen jó obija a Canonnak...
Viszont az élesség/felbontás nem minden. Pont a múlt héten amikor épp szétfikázták a Canon 24-70-et az Index fórumon csináltam olyan képet 550D/24-70-el amitől már az LCD-n is ledöbbentem (65mm, f/2.8 itt azért már elég karcsú az élességi tartomány).
100%-on nézve is jó lett (persze itt már látható a bokeh fringing azaz a longitudinális kromatikus aberráció ami nagyon más mint a normál vagyis laterális CA, amit optikailag is korrigálnak és utólagosan is software-ből jól korrigálható), viszont a teljes fotót nézve volt megvolt a VOW effekt.
Na ez ami nekem hiányzott a 15-85-ből.Röviden: Egy jó ideje az f/2.8-as zoomokban hiszek (zoom a flexibilitás miatt). Sajnos viszont itt is ráférne némi frissítés a Canon cuccokra. A 24-70-be én nem bánnám az IS-t (akárki akármit is mond, hogy erre a gyutávra nem kell; ennek ellenére tudnám használni).
A 17-55-be meg tehetnének egy újabb, jobb IS-t (amitől esetleg nem kellene tartani használt cuccként, hogy mikor döglik be) + kibővíthetnék a gyutávját (nekem spéci inkább a tele része lenne érdekesebb, de gondolom lennének akiknek a 15mm induló lenne jobb).És igen az árról még nem is szóltunk...
Ha megvétel előtt alaposan tesztelhetném a Sigma 17-70mm f/2.8-4-et lehet elcsábulnék, a régebbi nem f/4 végűek nem érdekelnének.
-
Monya78
veterán
válasz
rumos14 #8424 üzenetére
Ez így igaz...
Plusz a stabilizátor iszonyú komoly benne, statikus témánál 15mm-en 1/2s záridőnél 10-ből 8-szor nincs bemozdulás. A 18-55IS-t 18mm 1/15-el sem tudtam megtartani.
Számomra az sem mindegy hogy éjszakai képnél az erős fényforrások hány ágú csillagot rajzolnak, ugyebár a 18-55 6blendés azaz 6ágú, a 15-85-ös 7blendés azaz 14ágú csillagot rajzol.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Monya78 #8420 üzenetére
a 15-85-öt nem a fényerejéért kell szeretni, hanem azért ,mert a nagy átfogás ellenére nagyon jó képet ad. 18 vs. 15mm baromi nagy különbség a nagylátó végén, és nem is fair a képsarkokat az eltérő gyútávon összevetni.
tehát 15-85-öt a kényelemért vesz az ember, hogy van egy ekv. 24mm-e, ami nagyon tiszteletreméltó, és az 55 vs. 85 mm is nagyon nem mindegy. nem kell tehát obit cserélgetni -
csokimikulas
tag
Sziasztok! Nem tudom mennyire ideillő a kérdésem, de azért felteszem. Szóval észrevettem az utóbbi néhány fotózásom alkalmával, hogy beállítom valahova a fókuszt és amikor újra megnyomom az expó gombot, elmászik a beállított fókuszpont. Ez mitől lehet? Az obi, vagy a gép hibája? Nikon D300-am van, és ez egy Nikkor 18-105mm VR obi. :S
-
Monya78
veterán
válasz
Játékos #8416 üzenetére
Szia!
Két hete vettem Canon 15-85 IS USM obit...
Eddigi obikkal összehasonlítva 100% pixel nézegetős üzemmódban ezeket vettem észre:
A 18-55 IS vs. 15-85 IS USM nagylátó és 55mm-en, középen ugyanolyan a két obi, kép szélen nagylátó végén a 18-55IS jobb eredményt hoz.
70-200 IS USM vs. 15-85 IS USM obit 70 és 85mm-en hasonlítottam össze: ezen csodálkoztam a legjobban ugyanis szinte nincs különbség, talán a kép széleken ici-picit jobb a 70-200-as.
Egyéb tesztekben emlegetett peremsötétedést, és hordótorzítást szoftveresen könnyen korrigálható.
-
Klemice
senior tag
munkára 17-55, utazásra 15-85
-
Játékos
addikt
Magamat idézem:
Elsősorban képminőség, másodsorban kb. 20-70mm-es gyt (ez azért változhat tágabb határok között), fényerő, IS, illetve USM, ebben a fontossági sorrendben.
Másrészt TÉNYLEG értékelem a segítő szndékot, és emiatt nem szeretnélek megbántani, de a kitobi minősége nem kel versenyre ezekkel az obikkal!
A "nagy" gyártók erre nem fektetnek hangsúlyt...
-
Játékos
addikt
Köszi! Jelenleg a sok tesztolvasás közepette a 15-85 f/3.5-5.6 IS USM-mel szemezgetek.
Talán kicsit drágább, mint amit jelenleg rá szánok, de tetszetős darab.
Mi az általános vélemény róla? -
kiskornel
addikt
válasz
Játékos #8411 üzenetére
Én szeretem azt az oldalt, habár van egy-két hátránya. A muksó a hozzá került mintákat használja. Ha egyel végzett, akkor másik példánnyal már nem erőlködik. Tehát ha hibás példány kerül hozzá elsőre, akkor biza csúnyákat látsz az ábráin. - mondjuk ez jelzi, hogy mennyire megbízható az a gyártó.
ITT viszont erőlködnek picit, ha van rá lehetőségük több példányt is megmérnek, és a konklúzióba szokták beleírni, hogy a 3.-4. minta teljesítette csak az elvárásokat... -
Játékos
addikt
Köszi mindkettőtöknek! Annyi obi van Canonhoz, hogy elszédül a földi halandó, mire végignézi őket...
Ezt az oldalt megbízhatónak tartjátok? Vagy hagyjuk inkább az ilyen teszteket?
Köszi! -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Konkrét javaslatokat szeretnék tőletek kérni, ha lehet, a következőre:
500d, vagy 550d-re keresek alap obit, ami a kitobit leváltja. Elsősorban képminőség, másodsorban kb. 20-70mm-es gyt (ez azért változhat tágabb határok között), fényerő, IS, illetve USM, ebben a fontossági sorrendben. Olyan obit keresnék, aminek a használt piaci ára olyan 80k-ig van, és teljesen általános célra megfelelne.
Nagyon köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Még erősebb verziót hozott USB Type-C-s tápegységéből a Raspberry Pi
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 10400F 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA 600W
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- Honor 70 256/8GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest