Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hooper
őstag
Sziasztok
2 halszem között hezitálok, ha esetleg valaki próbálta/használja megköszönném a segítséget:
Sigma 15mm 2.8 ex
Vagy Nikon 16mm 2.8
(Mindkettő af)
Fontos lenne hogy 2.8on jo képe legyen, sokat lenn rendezvényen, kevés fénybe lenne használvaKöszönöm
-
Hooper
őstag
Sziasztok
Használtan vennék halszemet, Nikon FX-re valami bestbuy AF-eset tudtok ajánlani 2.8as fényerővel?
Köszönöm -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a legjobb makro fotozásra FXen?
sigma 105 2.8 OS
Nikon 105 2.8 VR
Tamron 90 2.8
Teszteket olvastam már, de hátha valaki használta/probálta is őket. Nikon volt anno, másik kettőt még nem probáltam, de jókat olvasok. Elsődlegesen étel/tárgy/ékszer fotóra valamint portréra lenne használva.
Köszönöm! -
Hooper
őstag
Nikon fix AF-D optikát ha front fókuszos lehet szervizben orvosolni adott vázhoz? (vázon belül +20van és még kéne neki)
-
Hooper
őstag
válasz
BekkNekker #10108 üzenetére
portréra hagyd meg a fényerős 50est, és 16-85!
-
Hooper
őstag
válasz
Peethy #10082 üzenetére
85mm 1.8G
BiriBum - D300on én is így voltam vele.. többször is vettem, majd eladtam mert nem éreztem. FFen azonban a kedvencem
De sokaknak bejön, ízlések és pofonok. amire neki kell arra az 50 jó, mert szerintem egész/fél alak (divat) mellett közeli portréra is menne.TayRol - írta hogy portré + divat
-
Hooper
őstag
válasz
TayRol #10075 üzenetére
tegyük már tisztába hogy a "nagykönyvekben" a 70-90et 35mm-es érzékelőre írják...
Az 50mm "cropos" vázon (gyk 1.5x) megfelel portrézásra, a kollega pedig írta h d5000re kellene.
Mondjuk ha a portrézás alatt közeli (csak arc) fotókat is ért akkor a kisebb torzítás érdekében inkább 85mm (gyk ~105+ FFen) -
Hooper
őstag
70200at vennék használtan,van egy pici karc a frontlencsén.. képminőségben látszódhat az? (becsillanás? -mondjuk napellenző van hozzá)
köszi! -
Hooper
őstag
válasz
spanyoll #10013 üzenetére
18105 nem rossz. És leginkább megfelel annak amit mondtál
Ezen kívül Nikon 1870 ami korrekt, vagy tényleg a sigma 1770 ami a sigma név ellenére rendben van csak alaposan próbáld ki.
Ha kell a fenyerő (de akkor kevésbé lesz "tele" tartomány) Akkor tamron 1750 2.8.
Szvsz jobb mint a sigma, régen nekem is volt és vissza gondolva is elégedett voltam vele (nyitva is éles, 50en picikét lágy 2.8on)
Ha kicsit tudsz meg spórolni akkor "tartósabb" megoldás lehet a 1685 VR. Mind két végen picit több, és nagyon jó rajza van + ott a VR.
Vagy ha a tele kérdést is meg akarod oldani akkor 18200 Nikon. Optikailag az is kitűnő.(18105 és 1870 mellé árban még bele fér egy 50 1.8 ami nem elhanyagolható
)
-
Hooper
őstag
Ha valakit érdekel egy jó kis filmes nagylátó keressen meg
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Sigma 70-200 hsm macro és a 70-200 HSM II macro között képminőségben, tudásban mennyi difi van?
Megéri a felárat a II verzió?
Fullframe rendszerre lenne (D700)köszönöm!
-
Hooper
őstag
Igen, aztán én is jobban utána néztem, hirtelen örültem
halszemes megoldás nekem sem tetszik..főleg belső terek fotózására kellene, ott ez a torzítás nem éppen bejövős nekem.
Tokina 116 tényleg nagyon jó, anno dxen is szemeztem vele.. mostmár sajnálom hogy nem azt vettem hanem N10-24-et amit adtam is aztán.. -
Hooper
őstag
válasz
Mr.Csizmás #9360 üzenetére
Jónak tűnik, de gondolom csak shippinggel beszerezhető :/
-
Hooper
őstag
ismerem a nikonokat, de elég húzós árban vannak, és csak a nagy látó tartomány miatt nem vennék egy 17-35öt, 14-24 gyönyörű de brutál ára van.
nikon 24-70alá kéne valami.. néha jól jönne a nagyobb látószög de nem lét kérdés, ezért valami olcsóbb de azok közül a legelfogadhatóbbat keresem
-
Hooper
őstag
sziasztok!
17mm-es objektívet keresek fullframe-re (D700).
van tippetek? Fontos hogy wide állásban a legnagyobb rekeszen aránylag jó képe legyen és a szele ne legyen gány. Fix is jöhet mert csak a wide állására van szükségem.
Ezeket néztem:
Tokina 17mm 3.5
sigma 17-35 2.8-4
tamron 17-35 2.8-4 -
Hooper
őstag
Igen, ahogy Peetry is írta az objektívek gyengébben teljesítenek a végeken..általában..
drágább/profi objektívekben ezek a lencsehibák egyre kevésbé érezhetőek.
olcsóbb üvegek esetében rekeszeléssel többnyire orvosolható.
A torzítás értelemszerűen nem, de az az alapzoomok sajátossága a túl nagy átfogás miatt, utómunkával korrigálható ha zavar.Nem csak az optika "jobb" képminőség érdekében "kell" zoomolni ha portrézol, hanem a torzítás elkerülése végett - ha csak nem szándékos -.
Az objektívhez közelebb eső dolgok nagyobbak lesznek, megnyúlnak. 50-70mm alatt ez már szembetűnő.Túlmagyarázás helyett - fotózd le az alanyt 18mmen és ugyanazzal a vágással 70mm-en és nézd meg milyen lufi feje van az elsőn, vagy nézd meg ezt a képet.
próbáltam érthetően leírni, de szerintem ha tényleg érdekel a fotózás olvass sokat.(kezdésnek pl Scott Kelby könyvei, elég érthető és szájbarágós)
-
Hooper
őstag
Mert fullframe nagylátó. fix wide lencsék vmiért mindig drágák.
Szvsz túlárazott. DXre felesleges, ezt a minőséget 2.8as alapzoomok nagy része hozza, és elég unalmas látószög (inkább N17-55 2.8). Fullframe-re talán érdemes ha nincs "csak" mondjuk 28-70, de akkor inkább a kettő árából 24-70, esetleg 24-85. -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Nikon fórumban tettem, fel de most találtam ide, lehet hogy itt inkább témába vág.
Ez lenne a kérdés
köszönöm! -
Hooper
őstag
válasz
rumos14 #6125 üzenetére
Az átfogás nekem nemfeltétlenül jelentene problémát. 17mm körül kell a 2.8 az mind2nél megvan, más állásban nem gond ha rekeszelni kell -max 4.5ig-.
35mm felett meg nemigen használom, ha mégis kell az iylen átfogás, arra max beszerzek egy fix50est.
Képminőségben, és az AF pontossága miatt ajánlotta nekem egy fotós "ismerősöm" hogy FFes obit - 17-35ös sigma - vegyek a tami helyett. Ő azt nagyon szídta. Azzal érvelt h az ff-re gyártott obik, egyrészt mivel üveg lencsét tartalmaz, nem műanyag sokkal színhelyesebbek és szebb rajzúak. -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Nikon D90re Tamron 17-50 2.8 vs Sigma 17-35mm F2.8-4 EX DG HSM közül melyiket ajánlanátok?
nagylátóban használnám sűrűn 2,8on, szóval itt fontosabb a képminőség, élesség.
más esetben 3,5-4,5körül.
A szűkebb vég nem gond, majd max kuporgatok egy fix 50esre...
Köszi! -
Hooper
őstag
Sziasztok!
van valakinek tapasztalata a nikon d90 + tamron 17-50 2.8as obi párosításról?
Valahol azt olvastam hogy hajlamos félre, pontatlanul fókuszálni -főleg Nikon rendszeren- (d300 és d3-on ahol lehet utánaállítani a fókuszt ott erősen ajánlott kalibrálni a tamronokat ,de a d90 nem tudja ezt).Köszönöm előre is (SOS lenne
)
Üdv
Gergő -
Hooper
őstag
-
Hooper
őstag
válasz
Szten Márs #2094 üzenetére
Köszi Szten!
Újfent
-
Hooper
őstag
A pentax k200D nállunk is a DA 18-55 F3,5 - 5,6 AL II -es kitobival jön?
ez ha jol olvastam a "régi" 18-55ös második kiadása, a régi kitobit is dícsérték, ez állitolag mégjobb... ha ez igaz, akkor kezdésnek nemnagyon érdemes beruházni más nagylátóba (szerintem). A duplakit második tagjárol az 50-200asrol tud vki vmit? -
Hooper
őstag
Köszi a kimerítő választ!!
Hamár canonhoz vennék, a kitobi heylett inkább sigma 18-50, alig több, de jobb, de ez mellékes..
Az 55-250en én is nagyon filozok, de használtpiacon nemnagyon van, ujjonan meg nemférne bele a keretbe(ezért néztem a tamron 70-300at)
Elgondolkoztam még esetelg az uj pentax k200D-n (elvileg belülröl k10D érzékelője, ami igen csak jó + normális fém váz, stb) A pentax kit obijárol egész jókat hallottam, és van szettben pentax 50-200 al (néztem tesztfotókat, még 200on is egész éles képe volt). Stabi meg bennevan a vázban
Szerintetek?
Inkább canon sigma+tamronnal, vagy pentax a saját obijaival?
Esetleg pentax kit 18-50 + tamron?mégvalami: a pentaxos obi nemtud olyan "makrót" mint a tamron 70-300 ugye?
-
Hooper
őstag
szoval akkor telére inkább Tamron...
A másik kérdésre ötlet? >> 18-50 el feleslegessé vállna a 28-70es? azért a tartományért nemérné meg cserélgetni, és minőségben se jobb szerintem a másik obi, h megérje megtartani, ha nem nagylátóra van szükségem.
Javitsatok ki ha rosszul gondolomegyébként nincsen sajnos régi obim, eladtam a vázzal 1ütt.
És még1 kérdés, ekkora telét nem használtam még, 70-300nál nagy gondot jelenthet a képstabilizátor hiánya? Jó fényeknél lehet lőni 200mm felett kézböl, bemozdulás nélkül?
Bocs az amtőr kérdésért, telém még nemvolt -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Segitségeteket kérném
Egy CANON 400D megvételét tervezem, az obikkal kicsit bajban vagyok.
Tudnék venni egy sigma 28-70/F2,8-4 DG + sigma 70-300/F4,0-5,6 DG MACRO párost, szerintetek mennyire jó ez igy?
Kezdő vagyok a DSLR világában, régebben fotoztam filmes nikon F60ason. Kifejezetten nincs téma amire rámennék, közeli képek, tájképek, elkapott pillanatok, állatok fotozása egyaránt érdekelne, esetleg járnék rendezvényekre / konceretekre is fotozni!
2 kérdésem lenne: jolenne ha lenne nagylátom is, ezért kinéztem a sigma 18-50/F3,5-5,6 DC obit , namármost ez kb felváltaná a 28-70 et. Ha jol sejtem, egy 18-50 meglétével feleslegessé válna a 70es?
(Később ha lesz pénzem beruházok 1 fix 50mm/F1,8 -ba)
A másik kérdés: Sigma 70-300 DG MACRO (vagy +APO) vagy Tamron 70-300 DI LD MACRO lenne a jobb választás?
(Magasabb árkategóriás obikra jelenleg nemfutja...
tudom egy sigma 17-70 + 70-200 4L király lenne a céljaimra, de hát ez szép álom)
Köszi a segitséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest