Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peetry
senior tag
válasz
pcsaba1981 #9499 üzenetére
nekem sigma 17-70-em van, használtan 50-60 körül hozzájuthatsz a régihez, de abban nincs stabi és nem hsm. Én szeretem, a képe azt mondják (és szerintem is, bár én sem vagyok nagy spíler) jobb a kitobinál. Az újban van IS és HSM motor, én most azt venném, de az újan 120 körül van használtan nem is nagyon láttam. a 2.8-as fényerő csak 17mm-en van, 19-en már alatta, ezért ha fényerőset akarsz akkor inkább a 17-50 f2.8. a sigmának az átfogása az erőssége szerintem. a canon 15-85 meg közelíti az L-es obik minőségét, később én is erre szeretnék cserélni csak eléggé borsos. szvsz ha megengedheted a 15-85-öt akkor a 17-70 szerintem kiesik a fent írt csak kezdő állásban van 2.8 miatt. utána tkp megegyezik fényerőben a kettő. összességében ha elég az 50 vég, akkor 17-50 vagy 17-55 f2.8-al jársz a legjobban.
-
pcsaba1981
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni. Nem vagyok igazán expert a témában, eddig csak kitobjektívvel fotóztam (ha a kompaktot és a távcsöves asztrofotózást leszámítjuk).
Canon 350D-hez keresek valamit (valamiket) kit obi helyett (ami tönkrement, és nem is vagyok elégedett a minőségével).A preferenciáim: jelenleg elsősorban családi felvételek, gyerekek fotózása beltérben, gyakran lámpafénynél. Vakut nem szeretnék használni. Erre a feladatra a kit obi alkalmatlan volt.
A kérdésem, hogy erre megfelelő lehet egy fényerősebb standard zoom (ha így hívják)? Tamron 17-50 f2.8, hasonló Sigma 17-55 f2.8 vagy Sigma 17-70 f2.8? Vajon a harmadik sokkal rosszabb, mint az első kettő?
Jó lenne a kitobjektívet végképp kihajítani. A második preferenciám a tájképfotózás túrázás alkalmával, de az most nem annyira játszik, mert nem járok túrázni, hanem gyerekeimet fotózom. Szóval elvileg az is szóba jöhet, hogy egy fényerősebb objektív a gyerekeknek, és egy jobbfajta zoom általános célra. Jobbfajta zoomnak egy Canon 15-85 USM IS-t néztem ki, de az nem fényerős, és attól félek, hogy beltérre alkalmatlan. Mit gondoltok?
Előre is köszi a javaslatokat.
-
Igen elég sokszor van olyan, hogy nem lehet állványt használni...
Egyes tájvédelmi helyeken kifejezetten meg van tiltva.
Inkább gyűjtsél, és vegyél megfelelőt, mint egy köztes megoldást... és megbánd.
Nekem van 2x-ezőm, de csak fényerős ésgyors alapvetően fix üvegek mellé javasolt... az olcsóbb üvegek meglehetősen pocsék képet adnak konverterrel. -
adamka16
őstag
válasz
Mikisys #9485 üzenetére
Persze értem én, viszont arról megfeledkezel, hogy míg egy normál telénél ha nyitott rekesszel fényképezel, ami elég sokszor előfordul ugye.. akkor a lamellákból egy kis fikarcnyi se látszik, viszont a tükör-nél kialakításából kifolyólag mindig jelen vannak a kis karikák meg sokkal furábban is mossák el a hátteret. De szóljatok ha netán rosszul gondolom..
-
aor
tag
elsősorban táj, természetfotózásra, oda nyilván állvánnyal használnám, de pl. állatkertbe nem biztos, hogy állvánnyal mennék
és sajna van a kezeimnek egy enyhe remegése.
ezért filózok de nagyon, az IS verziót nem tudom megfizetni (egyelőre), de a minőségből sem szeretnék engedni
esetleg tapasztalat konverterekkel? (1,4, 2×) -
aor
tag
látszik még hat a szilveszter...
A sima 70-200-as stimmel, esetleg olyan, amiben van stabilizátor is?!
De ha már a sima 70-200-nál tartunk...lehet ezt kézből használni?!
Nemsokára lesz alkalmam kipróbálni egy ilyet, de addig is érdekelne(lehet utána nem lesz kérdéses milyen obi legyen -
aor
tag
Sőt!
Az előbbi kérdésemet megspékelném azzal, hogy a canon 70-200 f4 IS-nek vajon mi (lehet) a legjobb alternatívája 200eft alatt? (akár használtan is)
Hálás danke a válaszokért!
-
aor
tag
BUÉK!
Én a Sigma 100-300 APO F/4 EX felől érdeklődnék, van e vkinek tapasztalata vele?!
-
Mikisys
őstag
válasz
adamka16 #9484 üzenetére
Én az interneten kerestem teszteket, képeket, de nem azok a mérvadóak számomra.
A gyűrűs háttér-elmosás nem mindig látható, függ a téma és a háttér távolságától, világosságától(!) tehát ez csak időnként lehet zavaró. Engem nem zavar, vagy pont annyira zavar, mint a lencséseknél a rekesz formája, ami öt-hat-hét-nyolc-sokszögletes pacnikat alkot. Itt tükröződés - fényvisszaverődés az objektívbe - is fennáll, ha láthatóvá válik a rekesz formája a háttérben és ez mindig lehet zavaró, vagy éppen elhanyagolható hatású.
Még egy "előny" a tükörobjektívnél: mivel fix a nyílása, így csak az időt és az érzékenységet kell állítanunk a gépen.Üdv!
-
adamka16
őstag
válasz
Mikisys #9482 üzenetére
Nézegettem én is analóg optikákat, meg nem is áll tőlem olyan messze a manuális dolog digitális vázra-dolog, vagy egy Helios m44-em és szeretem is, viszont tükörobjektíveket nézegettem , az tetszik benn, hogy nincs CA, viszont ami elég randa volt az a kör alakú bokeh. A fényerővel egy állványon még úgy ahogy tudnék segíteni, szóval ez sem gáz.
Hol találhatnék róla normális tesztet-képet?BiriBum: A mostani 55-250-em is sokszor használtam poros környezetben, de eddig csak annyit vettem észre rajt, hogy néha-néha megakad egy porszem a tubus között, de szerencsére nem jutott beljebb még egy sem. Persze ez függ a használótól is, meg hogy mire használja és hogy hol.
-
Mikisys
őstag
válasz
adamka16 #9473 üzenetére
BUÉK!
Én olcsóbb alternatívát mondanék: Tükörobjektív.
Például: Walimex F6,3/500mm-es kb. 38-40EFt. újonnan.Olvass el róluk amit lehet és utána döntsd el, hogy mit veszel.
Én tükörobjektívre gyűjtök, mert nekem fontos a kb 2-3m-es kezdőtávolság.
A manuális kezelés nem zavar, sőt.
A kisebb hosszméret előnyös, nekem legalábbis.Üdv!
-
-
adamka16
őstag
Újonnan természetesen jóval többe kerülnek, de én használtban gondolkodok elsősorban.
Régebben nekem is ezt a Canon-t ajánlották, de ebből nincs is használtan, vagy ha van jóval több mint egy sigma esetleg. Sigmából 50-500-at tudnék 190e-ért de az eladó egy fityinget se engedne belőle, itt PH-n egy stabil sigma 120-400 van 145e-ért, de a tulaj már elég rég uppolta, más meg nem nagyon van. Újonnan persze jobb lenne, de szerintem azért ezek jól össze vannak rakva (canon az tuti, meg szerintem a sigma is már ebbe a kategóriába egy kis "anyagot" is a csőhöz) Teszteket nézegetve nagyon tetszik az 50-500, de ez is ritka mint a fehér holló sajnos. -
Peethy
őstag
válasz
adamka16 #9473 üzenetére
A Sigma 50-500 egy jó választás, de az általad megadott listában szereplő objektívek sem 200e forintos kategóriába esnek. Ha jól tudom, a fórumon kiskornel ezzel fotóz, a képei pedig magukért beszélnek. Korábban ki is lett tárgyalva ez az objektív, ha kicsit visszaolvasol. Ha jól emlékszem, azt írta, hogy majdnem csak 400mm-en használja.
-
adamka16
őstag
Üdvözletem az Uraknak és Boldog Új Évet hiszen nemsokára már aktuális
A kérdésem, hogy milyen 400-500mm körüli telét tudnátok ajánlani amatőr szintű fotózáshoz.
Leginkább vadakhoz, madarakhoz kellene és nem hátrány ha szépen is rajzol. Cél nem a csúcskategória, hiszen arra nincs meg a megfelelő anyagi háttér. Lehet analóg és stabis, stabi nélküli. Használt előnyben.
Eddig ezekre gondoltam, amik még elérhetőbb áron vannak:
Sigma 120-400 OS HSM
Sigma 50-500
Sigma 170-500
Tamron 200-500
Ha tudtok egy jó alternatívát 200e Ft-ig bezárólag, azt szívesen venném.
Váz egy C 500D -
padi68
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #9468 üzenetére
Sziasztok, melyik lehet a jobb?
1. AF-S 70-300/4.5-5.6 G IF-ED VR
vagy ez
2. Nikon 70-300/4.5-5.6 AF-S VR G
kösz
Nikon D5100 gépre lennebocsi újként kellett volna küldenem és nem neked....
-
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás #9466 üzenetére
Canon vázra???
-
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás #9463 üzenetére
A Sigma 10-20 jó alternatíva, az alsó végén elég jó a képminőség..
-
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás #9463 üzenetére
Elírtam, 860$
-
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás #9461 üzenetére
Canon EF 14mm f/2.8L II USM kb. 2300$
A zoom nem vészes:
EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM kb 860$ az USA-ban, persze ez csak Aps-C-re jó. -
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás #9459 üzenetére
Pl. 1 méterre levő témánál teljesen nyitott rekesznél 15 cm a fókuszban levő tartomány, ha 10 méterre levő témát kellene "portrézni", már 40m a DOF. Ugyanez az 50-es objektívvel 1.8-on már csak 2.54 m.
Sötét templombelső totált frankón lehet vele fotózni.
, persze csak fullframe-en, mert különben már nem nagylátó (kb 40mm) .
-
zolka78
senior tag
válasz
#56824064 #9456 üzenetére
Általában a nagy látó szögű obik, különösen az ultra nagy látók nem igazán rendelkeznek nagy fényértékkel, van ilyen de elég borsos áron. Viszont a nagy látó szögnek az a tulajdonsága, hogy bizonyos távolság után már minden éles a végtelenig a DOF miatt, és ez a bizonyos távolság elég kicsi, még egy nagy fényerejű ultra nagy látónál is. A nagy fényerejű nagy látó szögű obikat nem is azért használják, hogy kicsi legyen a mélységélesség, hanem azért, hogy rossz fényviszonyok mellet is kiváló képeket készítsenek.
-
törölt tag
(lehet hülyeséget kérdezek de megkérdezem) Tud nekem valaki mondani olyan nagylátót aminek kicsi a mélységélessége?
-
aor
tag
Üdv!
Vkinek tapasztalata az alábbi obival?!
Canon EF 80-200mm f/4.5-5.6Danke
-
Peetry
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #9435 üzenetére
mire ideér addigra már 0,27 lesz az áfa. Szóval úgy számolj hogy az obi ára+postaköltség+csomagolás+ egyéb sallangok. Erre jön ~ 3,5% vám, és vámmal növelt összegre 27% áfa. Ahogy én néztem nem éri meg külföldről hozni obit. max ha kinn vagy amcsiban és megveszed vagy ismi, rokon megveszi és hazahozza
-
padi68
senior tag
Sziasztok, ezt néztem ki magamnak:Nikon 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR AF-S DX
Kérdéseim:
1. vásárolt már valaki az Amzonról/ biztonságos-e/?
2. garancia gondom nincs vagy nehezen érvényesíthető/ esetleg itthonra is érvényes lehet?/
3. legrosszabb esetben mennyi lehet az áfa + vám összege?kösz-árpi
-
Zozzant
addikt
válasz
Mr.Csizmás #9430 üzenetére
itt nem?
-
Dr V
őstag
Üdv!
Egy 1.8as pentacon mellé mennyire van értelme beszerezni 20-30 között egy smc takumar 1.4et? Megéri ezt a jelentősebb összeget? Mindkettő 50mm-es.
-
ROBOTER
addikt
-
aor
tag
ezt értem, nincs ezzel gond...de akkor máshogy fogalmaznék!
a pénztárcámhoz szeretném megtalálni a legjobbat
a canon 70-200 abszolút dobogós, de nagyon nyomul már a 55-250 is II
ill. amin még filózás tárgya az egy -300mm, de e típusokról még sok jót nem olvastam.
persze egy fix. 300, 400 stb. lenne az igazi, de akkor már megint ott vagyunk, ahol az egész elkezdődött. -
aor
tag
válasz
Klemice #9418 üzenetére
Mármint a gépet...
csak...tudod, mire az ember felállítja az állványt, rászereli a gépet, lehet oda a téma, míg egyébként elő a gép és már lövöd is.
áááááááááá
ez olyan nehéz....
300eft meg akkor sem lesz ilyen célra, ha fejre állok, max. ha megnyerem a lottót.
szerintem 10-150-nél többet biztosan nem fogok tudni erre költeni, és egy olyan obit szeretnék, ami hosszú távon kielégíti az igényeimet(táj, természet, állat fotózás)
háát...ennyi
kicsit hátrébb már írtam e dilemmámról...és még csak most kezdtem a témában elmerülni..de lassan levegőm sincs -
aor
tag
Canon EF 70-200mm IS-es verziója miért majd dupla annyi?? nincs igazság..hüpp
-
Dr V
őstag
Makro leképzési arányt hogy lehet kcsámolni? Adot egy f55mm obi és 28cm a legkisebb fókusztávolság.
-
Mikisys
őstag
Én is láttam ezt az oldalt, mert tükörobjektív vásárlásán gondolkodom.
Nekem az F6,3/500mm-es Walimex a szimpatikus, az a gépemen kb. 750mm-nek megfelelő fókusztávot produkál. Kisebb állatok távolságtartó fotózására használnám, és igen jó a közelpontja 2m, a lencsés obik 5-10 méterével szemben, ami előnyös is lehet.
Amatőr képek készítéséhez szerintem jobb választás, mint egy eleve drága lencsés obi, plusz 2x konverter és sokkal olcsóbb is.Kellemes ünnepeket!
Üdv!
-
aleister
veterán
Azt nem tudjátok, hogy mi az az idő, amikor jogosan reklamálhatok a gari nem teljesítése véget?
Valahol olvastam, hogy 30 nap, de azt is, hogy ezt eltörölték.A Tamron 17-50-em október elején került gariba. Akkor 2 hetet mondtak rá. Még örömködtem is itt. Feltételezem az ünnepek alatt már nem fog változni semmi sem ez ügyben. Ergo 3 hónapja vagyok alapzoom nélkül.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Mr.Csizmás #9401 üzenetére
"(+) PRO
• Kiváló képminőség"Oké, elfogadom, nem kell milliókat fektetni felszerelésbe, de azért butaságokat ne állítsunk már. Egy jó obinál lágyrajzú előtéttel sem tudnék elérni ekkora aberrációt.
Ez nem a kiválótól, de a jótól, sőt a fairtől is távol van.
Az élesség alapvetően nem rossz, de az egész kép egy hatalmas fátyolban van = gyenge bevonatok + a legalapvetőbb, gömbi hiba. És persze minden lila is.
A korrekt tájékoztatás szerintem többet ért volna. Ennyi pénzért ennyit kapsz.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
BiriBum #9402 üzenetére
f8, hát igen, nem is az NGC fotópályázaton akartam indulni.
viszont az f2.8-f3.5 nagytele sigmákhoz képest mekkora a különbség árban? egy nulla a végéről? költséghatékony cuccot akart, nem írhatom be neki a carl-zeiss 135/2.8-at egy m42-es kétszerezővel
viszont f2.8-on megnézném, hogy mekkora az éles terület, mert jóval kisebb mint f8-on, az biztos...
-
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás #9401 üzenetére
Elolvastam. Van benne egy-két hülyeség, különösen, amit a "régi" és az "új" fényerőről mond. Az f8 az f8. Ha szélkakast szeretnél fotózni templomtorony tetején, akkor frankón elég is, persze csak verőfényes időben.
Ha bármilyen mozgó témát szeretnél, akkor számolj utána, hogy f8 és minimum 1/1000 záridő mellett az ISO-t hova kell tolnod.
Emellett abba is érdemes belegondolni, hogy manuál fókusszal milyen mozgó témát tudsz elkapni. Ilyen fókusztávnál a pontosság millimétereken múlik, annyira keskeny a sáv ahol fókuszban vannak a dolgok. Még állványon is bemozdul a kép, ha nem önkioldót használsz. Addigra pedig huss, elrepül a madárka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- E-roller topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sorozatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- The Long Dark
- Mozilla Firefox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 24GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Apple MacBook Pro M1 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest