Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monya78
veterán
válasz
Peetry
üzenetére
Ismerem az oldalt, mélységélesség számításra pont jó, de háttérmosás mértéke számomra nem derül ki belőle...
Nemrég kipróbáltam, 70-200 obival, F4,0-es rekeszen 70mm lefotóztam egy tárgyat, majd hátrébb léptem annyit hogy 200mm-en is pont annyira töltse ki a képkockát mint a 70mm esetében. Mondhatni hogy a háttérmosás ég és föld volt a kettő között, DOF kalkulátorba beírtam az adatokat, ott pedig minimális volt a mélységélesség különbsége.
Komolyabb különbség a Hyperfocal distance adatnál van, esetleg ez az adat mutat rá a háttérmosás különbségre?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest