Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Milyen széket vegyek?
- Steam Deck
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemma
addikt
Á, szerintem régi autónál ez mindegy, akkor még nem ilyen gyöngyház fényezés volt rajta, vagy ha volt is, már rég lekopott
Szóval nem marad meg rajta semmi különösebb kösz, hidd el, látom minden nap
Vadi új fehér Mercédeszt, viszont nem vennék, az tuti, azon meg is látszik. Jó, mondjuk elvből sem
-
Lejszi
senior tag
Nem készen vettem a kipufogó rendszert hanem csináltattam kipuf. szervizben.
Úgy lőtték be, hogy ha gyorsan megyek 90-100 fölött akkor ne sikítsom, hanem fasza legyen. 3ezres fordulat fölött szépen lehalkul uh azért is nagyon örülök neki. Városban viszont szintén szolid sportos hangja van
Csak a kipuvég SPORT, de nem olyan gagyi TESCO-s amut rá kell huzni a sima kipu végre
Ezt nem tudod lehuzni.
Fehár kocsit nem szabad venni, hacsak nem cégesnek veszed. Jobban látszik rajta a mocsok, nehezen tudod eladni később.
-
Topiccsendőr
addikt
Ngyon köszönöm a segítséget, azóta találtam egy spec Renault bontót a Pesti úton, 8 munkanap garanciával. Egy generátor sajnos nem szotyipénz, 120 000 forintot akartak kérni ezért a gyári Mitsubishi-ért, vagy 60 000-et az utángyártott Bosch-ért... Mivel nem nagyon fűlt a foga a javításhoz, kénytelen leszek én meglazítani azt a három csavart és kicserélni... Én tényleg támogatnám a magyar ipart, de így nem lehet.
-
nat
senior tag
válasz
Topiccsendőr #188 üzenetére
garit nem nagyon adnak
XIV.ker Tengerszem u. M3-nál
Dunakeszi
az M3 Káposztásmegyeri leágazásnál -
nemma
addikt
Hát igen, a kmóra állása igencsak impozáns
Egyébként szép állapotban is van, kis fehér, 3ajtós, rozsdamentes darab, viszont az egész jobb oldalát meghúzták kb egy hónapja
A másik választottam nekem is a Clio, de azért a biztos forrás elég nagy előny...Lejszi: Szép állapotban van, tök szívesen megvenném, de ennek az összegnek csak a harmadával szolgálhatnék
Egyébként sportdobod van, vagy csak kipufogóvég?
-
Lejszi
senior tag
-
nemma
addikt
5-ös Röncivel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Van egy eladó, 91-es és 48000km van benne -
Topiccsendőr
addikt
Sziasztok!
Örvendetes topic, szépen minden összegyűjtve. Tudtok Renault bontót Bpesten, ahol garanciát is adnak a cuccokra? Egy Twingo generátorra lenne szükségem. -
Lejszi
senior tag
Javaslom, hogy hivj fel egy márkaszervizt. Ott tuti megmondják mi a teendő.
Mit akarsz látni a közép konzolon?Ha nem komp. akkor nem fog ugy se mutatni semmit a már említett időn kívül.
Elég rossz megoldásnak tartom ezt amúgy
A Toyota Corolla-val is ez a helyzet.Az én CLIO II-őmnek is van egy ilyen változata, amelyikben az anyósülésnél is van légzsák. Ott a közép konzolnál kijelző van fent. Az Opeleknél ráadásul még gázabb, ha a kijelzőben a világítás imitt amott elalszik... (ezt több opelban is láttam)
-
Louies
aktív tag
hi all!
van egy olyan kis gondom,h a hifi amit vettem az autóba nem kompatibilis a távirányitóval és akozép konzolon lévő kijelzővel. Erre számítottam is. Az lenne a kérdésem,h valakinek van valami 5lete,hogyan lehetne aközépkonzoli kijelzőt be inditani,h ne csak az időt mutassa. Igy elég béna. -
jeges
senior tag
nos, úgy néz ki, én is belépek: előlegeztem egy 2004es 1,4es thaliat. a csomagtér büntet
-
Lejszi
senior tag
válasz
plömplöm #182 üzenetére
Megértelek, alufelniket jó gumikkal ha nem muszály nem szivesen ad oda senki. Jól tetted hogy megtartottad. Szép felnik. A kocsi is jól néz ki, bár egy belső képet szivesen megnéztem volna róla.
Nekem ma lett kész a CLIO-m. Végül is 60ból kijött cakli pakli, de annak jobban örültem volna ha magamra költöm ezt a pénzt
-
Louies
aktív tag
-
Lejszi
senior tag
Gondolom olaj csere az lesz, vezérműszíj az nem biztos, az kb 80 000Km-ig birni szokta, ott szokták lecserélni tudomásom szerint.
Az árak teljesen márkaszerviz függő sztem.
Hoztak már vissza hozzánk pl: garis gázrugó (gyártók vagyunk). Véletlenül a szervizlista számláját is hozzá csatolták, amiben a következő állt:
Gázrugó ára 2db-ra vonatkozóan: 19 500Ft
Beszerelési költség : 2500 FtMi anno a nagykernek (már nem tudom hogy METEOR, Bárdi vagy éppen START Autó)
kb 1500Ft-ért adtuk el maximum, de sztem olyan 1200-1300Ft volt.
Beszerelési díj 2500Ft???? Azért a 20 másodperces munkáért....
felháborító!!!! Akárki le tud pattintani 4 db faudi fejet a gömbről.Remélem vmennyire segíthettem
-
Akkus
csendes tag
Sziasztok,
Lassan meg a 1.2es cliom 60.000es szervizre, meg tudnátok mindeni, hgy ilyenkor milyen cserék vannak kb milyen kiadásokkal? csak hgy tudjam mire számíthatok.
köszönettel,
-
plömplöm
őstag
került fel motyó régi lagunákhoz
-
Lejszi
senior tag
Tegnap délután a TESCO parkolóban össze koccantam egy 20-25 éves Micu galantal. A kár úgy 50-60 ezer Ft
-
Lejszi
senior tag
Úgy néz ki az én CLIO-m meg eladó lesz hamarosan.
Kép a #2 HSZ-nél.Ha vkit érdekelne...
-
Louies
aktív tag
Carstylingon van fent valaki?
-
törölt tag
benevezek egy Laguna II 1.9 Dci-vel
-
hastalavista
csendes tag
Bocs a heljesírásért. Késő van már...
-
hastalavista
csendes tag
Hello mindenkinek. Én is csatlakoznék ehez a topikhoz. Nekem van egy Megane 1.6 Alizé tehénkém és elveszet az autórádióm hanszínváltó (magas mély balance) gombja. Ha akad valakinek egy rossz rádiója ehhez a tipushoz azt megvenném (spec görbített előlapja van). Előre is köszönöm, ha van vkinek építő jellegű hozzászólása.
-
plömplöm
őstag
hátha érdekel valakit ő...
-
biga
őstag
Dühöngeni fogok, tehát akit nem érdekel eleve olvasson tovább!
Megjegyzem egyébként, hogy a tanárod mellesleg a következő dolgokban tévedett:
1: biológia tanárként olyan dolgokról próbál értekezést tartani, amikről szemmel láthatóan halvány lila gőze nincs (a véleménye meg nem tananyag)
2: valószínűleg soha életében nem ment 1 méternél közelebb egy valódi trabanthoz, vagy ha igen, soha nem nézte meg nyitott szemmel, hogy valóban miből van (ami nem lenne baj, de akkor miért állít ilyeneket?), különben tudná, hogy a trabant burkolata duroplast. (gyapot és műgyanta keveréke, hőre keményedik). Mellékes információként megjegyzem, hogy a Trabant 1957-es megjelenésekor (akkor még AWZ P50, később Trabant 500) már ezt az anyagot használta és akkoriban (meg utána még vagy 15-20 évig) kifejezetten modern anyagnak számított. Biológia tanárként ismernie illene a különbséget tehát a duroplast (gyk: gyapot + műgyanta) és a búza/kukorica között. Mindenesetre érdekes, hogy összekeveri
3: a Thalia karosszériája semmilyen hasonlóságot nem mutat a Trabant karosszériájával. Anyaga nagy részben egyszerű hengerelt és sajtolt acéllemez, mint a világ autótipúsainak kb 95%-ban, néhány helyen (pl első doblemezek, lökhárítók) egyszerű, melegen sajtolt műanyag (se az acéllemez, se a műanyag burkolóelemek gyártása során nem használnak fel se kukoricát, se búzát, se semmilyen növényt (bár az lehet, hogy a munkások pár dohánylevelet elégettek a gyártás során) A műanyag elemek használata sem éppen egyedi az autógyártásban, lényegében majd minden modern autótipus használja ezt a kombinációt.
4: ezek után már csak egyetlen tévedést követett el: mikor a tanári pályát választotta (és itt nagyrészt azt sérelmezem, hogy felnőtt, minimum főiskolát végzett, elméletben intelligens emberként a tanári pozíciót véleménye kinyílvánítására használja egy olyan témában, amihez nyílvánvalóan nem ért. Ezzel lejáratva magát (ami az ő baja), a többi tanár tekintélyét, az iskolát és úgy általában hosszú távon elértéktelenítve a tanári hivatást.u.i: mindez talán túlzásnak tűnik ebben a kontextusban, de gondoljatok pl a tanórákon néha előforduló egyéb (pl tipikusan politikai) téves, félreértelmezett illetve az adott helyen abszolut nem odavaló véleménynyílvánításnak, közvetve befolyásolásnak (pont, mikor a legfogékonyabb az ember). Szülőként az a véleményem, hogy a tanár feladata nem ez, hatáskörét ezzel az "oktatási módszerrel" jóval túllépi, és - ismétlem - hosszú távon (rövid távon nyílván nem érzékelhető ez) csak kárt okoz a legapróbb ilyen megnyílvánulás is.
Uff! Kidühöngtem magam...
-
gabx76
senior tag
THX! Le is töltöttem.
Amúgy ez az én öreg csatalovam.
Igaz, a kép készülte után kapott új felniket + 2 gyári ködlámpát előre. -
No-kia
addikt
egy ksi kiegészítés. Ezt azzal is "bionyította", hogy a renault föl sem meri vállalni hogy az ő autój a mert csak a Dacia honlapján van fönt. Nem tudom hogy ezt hogy nézte ,de első dolgom , miután hazajöttem sítáborból , hogy megmondom neki hogy egy picit elnézett vmit.(remélem nem bukok meg bioszból)
-
No-kia
addikt
bocs hogy ilyen hülyeségeket írok , de muszály megosztano veletek, hog y a biosz tanárom mit mesélt ma nekünk(tudnillik ő mindent szid ami természetellenes és amivel átverik az embereket).Szval a növényekről beszéltünk és feljött az a téma hogy a macskajajban a disznók megettek egy trabantot és mondta hogy ez azért lehetséges mert a kasztnija préselt búza szár ,kukorica levélből készült és ekkor miondta ,hogy az ilyen sz..rt még most is árulják RENAULT THALIA néven csak itt tizedvastagságú "préselt búza szár ,kukorica levél" ből készült mint a trabant anno.mert ő látta egy összetört renault kasztniján a kukoricalevél maradványokat. nah ehhez mit szóltok? hogy bizonyítsam neki ezt a baromságot?(koőpogtassam meg a kasztnit?
)bocs a hosszú hsz-ért de ezt mindeképp lekellet írnom,bég eyszer bocsi
-
dbius
veterán
A renault szervíz cd-t fel tudná vki pakolni rendesen? Ami fent van, az hibásnak tűnik, ki sem lehet csomagolni
-
matya
csendes tag
R19-hez raktam fel lengyel/asszem/ doksit.Van benne kapcsolási rajz is.
-
The DJ
addikt
Első hozzászólás kibővítve
-
The DJ
addikt
Be kéne tetetni az első hozzászólásba az FTP elérését és a dokumentumok web címét, hogy aki még először jár a topikban az is ki tudjon igazodni és megtalálja amit keres. Szerintem összeszedem a dolgokat egy csoportba, megfogalmazom valami épkézláb formában, utána pedig szólok egy moderátornak, hogy bővítse ki vele az első hsz-t. Mehet?
-
matya
csendes tag
UP!
R19 phase II-hez nincs valakinek magyar kapcsolási rajza,vagy teljes doksija?Nekem csak lengyel verzió van.Ha kell valakinek,megpróbálom felrakni.UP az ftp tulajnak! -
Louies
aktív tag
up!
-
Louies
aktív tag
csatlakoznék. FAn/FUN már a második Cliomat hajtom. ÉS nagyon szeretem a kicsikét.
-
plömplöm
őstag
én is ilyesmikhez keresem, pld gyakran nincs hátsóablakfűtés miközben a tükörfűtés megvan, szóval a hátramenő mazzagban van valahol egy bibi, valszeg valamelyik juroszkartban van kh; most épp alapjáratot tanítok neki és biztosan van ennek valami nem 4 napig tartó eljárása.
ezt a könyv-infót meg én köszi, lehet hogy rendelek én is egyet, nem egy nagy befektetés...
-
dbius
veterán
válasz
plömplöm #135 üzenetére
Thx az infót
Online formában már én is rengeteget kerestem, de nem találtam. Viszont most keresgéltem, mert lenne pár javítani való a kocsin, amit akár én is meg tudnék csinálni, de nem ártana jobban belelátni a kocsi lelkivilágába
A kereséseim során találtam egy weblapot, azt hiszem elég hasznos lehet, a srác a vaterán is ugyanezzel a nick-kel van fent, és javítási kézikönyveket árul, Renaulthoz is
Én gyorsba most rendeltem is tőle egy Haynes könyvet, nekem ennyit megér és nem kell tovább keresgélnem
-
dbius
veterán
1-es Renault Lagunához nincs vkinek vmi anyaga, vagy akár könyve? (a renault szervíz cd-t amiben van valamennyi adat az töltöm lefelé)
-
AMD Power
titán
Talán itt tud valaki segíteni nekem. Erre a hsz-re kéne nekem egy válasz.
-
nat
senior tag
Volt már valakinek trafó gondja?
-
Lejszi
senior tag
Az imént feltöltöttem egy CLIO II. szervizkonyvet PDF formátumban.
Használjátok egészséggel -
Lejszi
senior tag
válasz
AMD Power #123 üzenetére
Az ilyenk régebbi autoknal a fényezésre is vigyazni kell. Ha teheti az ember tartsa garazsban, mert a nap nagyon ki tudja szivni a szinét es a fenyezesnek sem tesznek jot a kulonbozo szelsoseges idojarasok.
Az én CLIO-m eddig mindig garazsban volt tartva, sajnos nemsokara elkoltozunk a párommal es nem biztos h sikerul garazsban tartanom, de ahogy jon a tavasz felpoliroztatom a kasznit, had ragyogjon -
Füge007
senior tag
válasz
AMD Power #123 üzenetére
Szia!
Egyszerű bevált motor, a haverom 8 évig hajtotta különösebb gond nélkül, kényelmes korrekt autó. Persze neki szerencséje volt egy idős dokinőtől vette aki nagyon vigyázott rá, garázsban tartotta, és figyelt a szervízelésére is. Meghálálja a minőség olajat. Ha veszel nézd meg kanyarokban hallasz-e zajt a féltengelyek írányából, az nem két filléres alkatrész, de elárulja magát ha nagyon kivan.
-
AMD Power
titán
Mi a véleményetek a Clio I-ről. 1.4 RN mondjuk.
Nekem nagyon bejön. Két haveromnak is van.
-
biga
őstag
Vékonyka kéz és hátúlról betesz. Vagy kiol a rögzítő pöckök amik tartják a lapot (amin a "tekerők" vannak és kiszeded az egészet. De ez neccesebb, mert az összes kábel meg spirál ilyesmi feszül mint a nyavaja. Én az előzőt ajánlom. k nehéz, meg lényegében nem látsz semmit, de nekem sikerült így ízzót cserélnem ott komolyabb bontás nélkül...
-
Kareszovics
addikt
Üdv!
Faevike29-cel közösen volt egy '87-es Reanult 5-ünk. (Ő volt a tulaj, nekem van jogsim.
Fájó szívvel váltunk meg tőle, de szegény már nagyon beteg volt (kuplung kuka, 3 henger működött csak olyan kopott volt mint állat), de szerettük mert miénk volt.
Volt cca 320000(!) km.
Ford Ka az új autónk. Egy 1997-es ezt is nagyon szeretjük.
-
Lejszi
senior tag
hamarosan megprobalok feltolteni egy ilyet megane tulajoknak
[B]"Könyv címe: Renault Megane II. B,C, S 84 v2 NT 8227A
Kiadás dátuma: 2003
Formátum: zip-be tömörített HTML, GIF, PDFRENAULT MEGANE II 03.01.01.-TŐL SZERELÉSI, BEÁLÍTÁSI SEGÉDLET.
Nyelv: MAGYAR
Formátum: PDF,HTML,GIF
KÉPEKKEL ILLUSZTRÁLVA. "[/B] -
Thapír
csendes tag
Sziasztok!
Én is csatlaokoznék egy piros 1.4 16V Thaliával és mindjárt lenne egy kérdésem is.
Hogyan lehet izzót cserélni a fűtés-szellőző-klíma konzolban?
Ha tudtok légyszi segítsetek.
Köszi Zoli -
Highscreen
csendes tag
válasz
Highscreen #114 üzenetére
plömplöm bocsi hogy válaszban írtam csak más módját nem találtam hozzászólásom beírásának.
Üdv.: Attis
-
plömplöm
őstag
régilagunához nincsen senkinek semmije?
-
The DJ
addikt
Mekkora a feltöltésed? A szerver jól működik, próbáltam nagyobb állományt feltölteni és nem volt gond. Bár eddig a PH! Képfeltöltő oldalt szerkesztgettük rajta, esetleg az kavarhatott volna be...bár ez szinte kizárt. Mindenesetre próbálkozz még vele, ha nem megy egyben akkor pedig darabold fel mondjuk 40 megás darabokra, tedd fel úgy én meg majd egyesítem
-
Lejszi
senior tag
The DJ:
Felraktam a 3-ból 2 fájlt betömörítve a tárhelyre, de a 3. vmi miatt nem sikerült. Mivel az kb 330Mb-os volt ezért szunya előtt indítottam el, hogy majd az éjszaka szépen lassan felteszi, de reggel mikor lecsekkoltam csak ha jól emlékszem 176Megát tett fel belőle
de semmi hiba üzenetet nem kaptam. Töröld már le plz és ma du/este újra megpróbálom.For all:
Nézzétek meg a szervíz CD-ket amiket felraktam, hasznos dolgok vannak benne. -
nat
senior tag
Sajna az enyém más.
Pedig nekem is '97 megane-nom van.
Nekem a távirányító csak az ajtókat nyitja ,zárja,és az imot működteti,de fény nélkül.Belerakattam riasztót,nem gyárit.De ez egy másik körön megy,az működteti az indexeket,ki-bekapcsoláskor.
Azt hittem tudok neked segíteni,de így nem.
Bocsi.
Azt mondom én is mint Lejszi kollega vidd el egy autóvillanyászhoz. -
Lejszi
senior tag
Elkezdtem a szerviz CD-k feltoltését az FTP tárhelyre....
Új hozzászólás Aktív témák
- Terrán Synus resistor korall alapcserép (2 raklap) 550 Ft/db
- ÚJ, USB-C-s / elemes, rádiós (RF), wifis (Tuya, SmartLife, stb.), programozható okostermosztát
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Új okosotthon eszközök bolti ár alatt - Blitzwolf SHP15, Miboxer, Aqara eszközök
- Eladó KitchenAid Artisan 4l-es konyhai robotgép mandulaszínben
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+